Mage training arena

De Mage training arena is volgens de verhaallijn van RuneScape opgericht toen de runes nog maar net ontdekt waren. Er waren nog veel onervaren magiërs en daarom gebeurden er veel ongelukken. In de arena konden nieuwe magiërs veilig hun spreuken trainen zonder ongelukken. In de tijd dat wij spelen is de Arena weer opgebouwd: een arena waar je je magie kunt trainen, punten kunt verdienen en deze in kunt ruilen voor leuke spullen. De Arena ligt noordelijk van de Duel Arena van Al Kharid. De arena is alleen voor members toegankelijk.

Als je dood gaat in de Mage Training Arena, zul je alle spullen die je bij je hebt bij je houden en terug geteleporteerd worden naar het halletje van de Mage training arena. Je verliest alleen de spullen die je tijdens het spel hebt opgepakt. Dit gebeurt ook als je uitlogt terwijl je nog in één van de kamers bent die straks worden besproken.

Ligging

Buiten het gebouw staan twee magic trees, waar vaak nog genoeg plek is voor een extra houthakker.

Als je naar binnen wilt gaan, moet je eerst door een poort. Je zult dan in een soort halletje komen met aan de linker- en rechterkant trappen naar boven. Deze trappen gaan naar het monster waar je je punten in kunt ruilen voor spullen. In het midden van het halletje staat een Entrance Guardian op je te wachten. Als je met deze Guardian praat, zul je uitleg over de geschiedenis van de arena krijgen en een hoed krijgen, de Pizzazz Progress hat.

In het noorden kun je nog verder het gebouw in: naar een kamer met vier portalen. Deze portalen gaan naar het telekinetic theatre (zuid), enchanting chamber (west), alchemists' playground (noord) en de creature raveyard (oost).

Kamers

De punten die je in deze kamers kunt verdienen heten pizzazz points. Met deze punten kunnen straks de fel begeerde spullen worden gekocht. Er zijn vier soorten punten, voor elke kamer een soort. Je hebt dus telekinetic pizzazz points, enchantment pizazz points, alchemist pizazz points en graveyard pizazz points.

Progress HatIn elke kamer zul je de Progress hat, die je van de Entrance Guardian hebt gekregen, op je hoofd moeten hebben of in je inventory moeten houden. Je zult anders niet naar binnen kunnen! Het vernietigen van deze hoed betekent dat je je punten vernietigt. Je hoed kan maar een beperkt aantal punten vasthouden. Als je dit aantal bereikt, zul je ze moeten inruilen voor spullen voordat je nieuwe punten kunt verdienen. Het maximum aantal punten ligt op 4.000 graveyard pizazz points, 4.000 telekinetic pizzazz points, 8.000 alchemist pizazz points en 16.000 enchantment pizazz points.

Als je een kamer binnen wilt gaan, mag je geen voorwerpen meenemen die voor specifiek in die kamer worden gebruikt. Je mag bijvoorbeeld geen geld naar de Alchemists' Playground brengen.

Telekinetic room

In deze kamer moet je een wachter bevrijden uit een van de tien willekeurige doolhoven. Dat doe je met hulp van de telekinetic grab spell. De wachter staat bevroren in de doolhof. Het doel is om deze wachter binnen 10 keer Telekinetic Grab uitspreken naar een vierkant kader in de doolhof te brengen.

Per spreuk heb je een law rune en een air rune nodig. Spullen die je energie herstellen, zoals energy potions kunnen handig zijn in deze kamer. Je zult veel rennen.

Je kunt het standbeeld verplaatsen door hem naar je toe te trekken. Als jij wilt dat het standbeeld naar het westen gaat, moet jij aan de westkant van het doolhof gaan staan, telekinetic grab op hem uitspreken en wachten totdat het standbeeld klaar is met bewegen. Je hoeft niet precies tegenover het standbeeld te staan, als je maar aan de goede kant van de doolhof staat. Het standbeeld zal stoppen als er een muur is geraakt. Stuur het beeld net zo lang de goede kanten op totdat hij in het kader is. De wachter zal weer levend worden, je twee Pizazz Points geven en je teleporteren naar de volgende doolhof, als je dat wilt.

Telekinetic GrabPlaatje Oplossingen van de doolhoven PlaatjeTelekinetic Grab

Elke keer als je een doolhof voltooit, zal er in je scherm het nummer achter "Solved" in de rechterbovenhoek van je scherm worden verhoogd. Als je vijf doolhoven voltooit zonder er ééntje over te slaan krijg je 8 Pizazz Points bonus, 1.000 extra Magic XP en 10 law runes. Als je veilig wilt uitloggen of iets anders wil gaan doen, moet je eerst het doolhof waar je mee bezig bent voltooien. Stuur de wachter eerst naar het vierkant, maar vertel hem niet dat je naar het volgende doolhof wil gaan. Neem de exit teleport om uit de kamer te gaan.

Enchanting chamber

De westelijke portaal brengt je naar de Enchanting Chamber. Hier kun je over een vijftal voorwerpen de enchantment-spreuken uitvoeren. Deze voorwerpen zullen hiervoor in een orb veranderen, die je in een gat in het midden van de kamer moet gooien.

In de hoeken zie je stapels met cubes, pentamids, icosahedrons en cylinders. De spullen van deze stapels moet je verzamelen en met één van de enchantmentspreuken van Magic betoveren. Per betoverd voorwerp zul je normaal gesproken één pizzazz point krijgen. Het bonusvoorwerp is hier een uitzondering op. Het bonusvoorwerp is in de rechteronderhoek van je scherm te zien en zal steeds tussen cubes, pentamids, icosahedrons en cylinders wisselen. Wanneer je een bonusvoorwerp betovert, krijg je een extra pizzazz point. Daarnaast krijg je voor extra pizzazz points als je tien voorwerpen van het bonusvoorwerp betovert. De spreuk die je gebruikt, zal bepalen hoeveel bonuspunten je krijgt.

Cube
Cube
Enchantment Pentamid
Pentamid
Cylinder
Cylinder
Icosahedron
Icosahedron

Soms zullen er ook dragonstones op de vloer liggen. Als je die betovert, krijg je extra pizzazz points. Hoeveel hangt af van welke spreuk je gebruikt.

PlaatjeMagic levelSpreukRunes nodigPizazz voor
Dragonstone
Pizazz per voorwerpBonuspizzazz bij tiende voorwerp
17Lvl-1 enchant1 water, 1 cosmic211
227Lvl-2 enchant3 air, 1 cosmic412
349Lvl-3 enchant5 fire, 1 cosmic613
457Lvl-4 enchant10 earth, 1 cosmic814
568Lvl-5 enchant15 water, 15 earth, 1 cosmic1015
8787Lvl-6 enchant20 earth, 20 fire, 1 cosmic1216

OrbAlle voorwerpen die je betovert, zullen in een orb veranderen. De orbs moet je in een gat in het midden van de kamer dumpen. Voor elke 20 orbs die je in dit gat gooit, krijg je 3 cosmic runes, 3 blood runes of 3 death runes als bonus.

De snelste manier om te trainen is alle dragonstones pakken, van wereld wisselen en daar het trucje opnieuw doen. Je hebt ongeveer vier lege werelden nodig. Bij deze methode krijg je geen bonus voor de 20 orbs, maar dat nadeel weegt niet op tegen de voordelen.

Alchemist's room

In deze kamer moet je geld verdienen door alchemiespreuken uit te spreken. De opbrengst moet je afgeven. Je mag zelf geen geld meenemen naar deze kamer. Nature runes en een fire of lava staff zijn essentieel.

Via het noordelijke portaal in de hoofdgang van de Mage training arena kom je in deze kamer. Als je in deze kamer komt, zul je acht cupboards zien. In de acht cupboards zullen voorwerpen zitten die je moet highalchen. De opbrengst moet terug naar de Mage training arena. Het geld moet je in het gat aan het einde van de kamer dumpen.

Er zijn vijf verschillende voorwerpen in de kastjes te vinden: leather boots, adamant kite shields, adamant medium helms, emeralds en rune long swords. Deze voorwerpen kun je ook niet mee naar binnen nemen. De highalchwaarde van deze voorwerpen is heel anders dan buiten de kamer. De opbrengsten wisselen steeds tussen de 1, 5, 8, 15 en 30 gp per voorwerp, ongeacht je nu low of high alchemy doet. Wat de voorwerpen op dit moment opbrengen, zul je in de hoek van je scherm kunnen lezen.

De inhoud van de kastjes wisselt steeds. Er zit echter wel een systeem in. Als je een emerald in een bepaalde kast vindt, zit de rune longsword in de cupboard die kloksgewijs naast de cupboard van de emerald zit. Na de rune longsword zijn er kloksgewijs drie lege cupboards achter elkaar. Vervolgens kom je de leather boots tegen, vervolgens het adamant kiteshield, de adamant full helm en de rest van de voorwerpen, in de volgorde van het lijstje dat rechts in je scherm staat. Hieronder staat een voorbeeld, die dit zal verduidelijken.

Je vindt in de rechterbovenhoek een emerald:

Emerald

Dan zit volgens het lijstje de rune longsword in het kastje eronder. Daarna krijg je drie lege kastjes, vervolgens leather boots en dan de rest van de items in de volgorde van het lijstje dat rechts van je scherm staat:

Rest

Als je de emerald bijvoorbeeld twee kastjes verder dan op dit voorbeeld zijn aangegeven, zijn de andere voorwerpen ook kloksgewijs twee kastjes opgeschoven.

Soms zal er een groene pijl voor het voorwerpen in het lijstje in de hoek van je scherm verschijnen. Dat betekent dat je op dat moment dit voorwerp zonder nature en fire runes mag highalchen. Je krijgt dan wel het geld.

Je moet dus voorwerpen uit de cupboards pakken en alchen wanneer ze het meeste waard zijn of ze niets aan runes kosten. Het geld moet in het gat aan het einde van de gang worden gegooid. Het aantal pizazz points dat je krijgt, is 1% van het bedrag dat je aan de mage arena schenkt. 10% van het geld dat je er in gooit mag je zelf houden. Het zal automatisch naar je bank worden gestuurd als je de kamer verlaat. Als je de kamer verlaat zonder dat je het geld hebt gedoneerd, zul je het geld en de Pizazz Points verliezen. Je zult worden gewaarschuwd als je probeert weg te gaan als je nog geld in je inventory hebt.

Je kunt maximaal 12.000 gp in de kist doen. Wanneer je 10.000 gp bij je hebt, krijg je een waarschuwing dat je in de gevarenzone komt. Als je toch meer dan 12.000 gp in de kist doet, krijg je geen enkele pizzazz point en ook geen geld. Je wordt uit de arena gegooid.

Creature graveyard

In deze kamer moet je de spreuk bones to bananas of bones to peaches gebruiken. Je zult het meeste bones to bananas gebruiken, omdat je de peaches eerst nog moet kopen met pizazz points. Voor bones to bananas heb je 2 earth, 2 water en 1 nature rune nodig. Voor bones to peaches heb je 4 earth, 4 water en 2 nature runes nodig. Het is handig om een mud staff te gebruiken. Gebruik als dat niet kan een water of earth staff met losse runes.

In deze kamer moet bones van de stapels pakken en deze bones omzetten in peaches of bananas. De peaches of bananas moet je weer in een depot gooien, waarna je de punten krijgt. Er zijn vier soorten stapels, elk met één soort bone. De bones geven allemaal een ander aantal fruitstukken. Als je vier bones van een stapel hebt gepakt, zal de stapel veranderen naar een ander type.

Graveyard

Je zult in de kamer om de paar seconden 200 life points verliezen. Je kunt dit niet stoppen of voorkomen. Neem dus voedsel mee of eet het voedsel dat je straks zelf gaat maken op. Als je in deze kamer dood gaat, zul je al je spullen, behalve de botten, bananen en perzikken behouden. Je zult wel 10 Graveyard pizazz points verliezen.

StapelsPlaatje bonesGeeft aantal fruit
Plaatje Plaatje1
Plaatje Plaatje2
Plaatje Plaatje3
Plaatje Plaatje4

In de praktijk zul je niet veel gebruik maken van de aantallen fruit per bone. Tellen, naar een andere stapel gaan, pakken en weer tellen kost veel meer tijd dan gewoon een stuk of 10 bones pakken bones en dan gewoon zien hoeveel fruit je krijgt. Elke keer dat je de spreuk doet, zullen alle bones in je inventory worden omgezet. Meestal krijg je een volle inventory vol frui. Gebruik een stapel dicht bij het depot, dan hoef je niet zo veel te lopen.

De winkel

Nu waar het allemaal om draaide: de spullen die je met de pizazz points kunt kopen. Ze worden door een Guardian bovenin de Mage training arena verkocht.

Als je de Desert Taken hebt voltooid zul je korting krijgen in de winkel. Na de gemakkelijke is dit 2%, na de gemiddelde 5% en na de moeilijke 10%.

PlaatjeNaamTelekinetic pointsAlchemist pointsEnchantment pointsGraveyard points
BattlestaffBattlestaff12202
Beginners WandBeginner wand303030030
Apprentice WandApprentice wand606060060
Teacher WandTeacher wand1502001500150
Master WandMaster wand2402402400240
Infinity TopInfinity top4004504000400
Infinity HatInfinity hat3504003000350
Infinity BootsInfinity boots1201201200120
Infinity GlovesInfinity gloves1752251500175
Infinity BottomInfinity bottoms4505005000450
Mages BookMages book5005506000500
Bones to peachesBones to peaches
spell
2003002000200
PlaatjeMist rune11151
PlaatjeDust rune11151
PlaatjeMud rune11151
PlaatjeSmoke rune11151
PlaatjeSteam rune11151
PlaatjeLava rune11151
Cosmic runeCosmic rune0050
Chaos runeChaos rune0151
Nature runeNature rune0101
Death runeDeath rune21201
Law runeLaw rune2000
Soul runeSoul rune22252
Blood runeBlood rune22252

Over deze pagina

Geschreven door Patrick1139 en Feppie64, met dank aan 1337, w mp, Basmatt, Funbomber en icebolt2911 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.