Player Owned Ports

In Port Sarim is een gedeelte van de haven in het bezit van een man die bekend staat als The Partner. Vroeger stuurde hij altijd schepen naar de Eastern Lands, een voor spelers ontoegankelijk gedeelte ten oosten van Morytania. Door aanvallen van zeemonsters is hij daar jaren geleden mee gestopt, maar inmiddels is het weer veilig. De haven is in die tijd behoorlijk vervallen. Jij kunt hem helpen de haven opnieuw op te bouwen en weer schepen op reis te sturen. Met de reizen kun je bijzondere beloningen verdienen.

Eisen en locatie

De player owned ports zijn gericht op spelers met zeer hoge levels. Je hebt minimaal één van de volgende levels nodig om de minigame te kunnen spelen:

Spelers die die levels niet hebben kunnen wel een Distraction and Diversion spelen binnen de minigame. Daarvan kun je elke week een xp lamp krijgen. Zie de informatie over Meg voor meer informatie daarover.

Je kunt de minigame starten door het portaal in Port Sarim te betreden. Deze staat ten oosten van de battleaxewinkel en ten westen van het café. Er is ook een portal in de Tower of Voices in Prifddinas.

Plaatje

Tutorial

De eerste keer dat je in de haven komt, moet je met The Partner praten. Hij zal je uitleg geven over de minigame. Dat is niet zo moeilijk te volgen, dus daar hebben wij geen beschrijving over gemaakt. Je leerde er vier dingen:

  1. Hoe je een schip met bemanning op reis stuurt
  2. Hoe je een schip met materiële zaken als kannonnen en touwwerk uitrust
  3. Hoe je gebouwen vernieuwt om je haven beter te maken. In dit geval verbouwde je het café om betere kapiteins aan te trekken en breidde je het kantoor uit om een tweede schip weg te kunnen sturen.
  4. Wat avonturiers zijn en hoe je speciale reizen die ze aanbieden, kunt uitvoeren.

Verhaal over de haven

Vroeger was de haven erg succesvol. Handelaren uit de Eastern Lands kwamen naar de haven toe om zaken te doen. Op een gegeven moment kwamen ze vreemd genoeg niet meer. The Partner stuurde schepen naar de Eastern Lands toe om te kijken wat er aan de hand was. Een aantal van hen keerden maar terug. De bemanningsleden die terugkeerden vertelden over grote zeemonsters, hydra's, grote vliegende zeeschildpadden en gevaarlijke walvissen zo groot als eilanden.

Dit allemaal werd veroorzaakt door een seasinger genaamd Quin. Seasingers hebben de kracht om oceanen te beheersen. Seasingers kunnen dat alleen op korte afstand, maar op een of andere manier is het Quin gelukt om dat vanaf grote afstand te doen. Quin wilt hierdoor graag gezien worden als godin door de bewoners van de Eastern Lands, maar gezien de inwoners van de Eastern Lands niet geloven was daar geen sprake van.

De oceaan bleef onrustig met als gevolg dat niemand meer naar de haven komt. Nu aan jullie de taak om de haven er weer bovenop te brengen.

Beginnen

Na de tutorial kun je beginnen. Dit is de kaart van de minigame:

Plaatje

In de tutorial heb je geleerd dat je grondstoffen nodig hebt om je haven en schepen te verbeteren. Ook heb je het nodig om bemanning in te huren. Deze grondstoffen kun je krijgen door schepen naar de Eastern Lands te sturen.

De Eastern Lands bestaan uit vele eilanden. Aan het begin heb je alleen de eerste regio van de Eastern Lands ontdekt, The Arc. Hier kun je bamboe vandaan halen. Er zijn in totaal zes regio's. Door op de kaart bovenin je scherm te klikken, de zesde knop, kun je zien hoeveel voortgang je hebt gemaakt tot de volgende regio. Je moet steeds een bepaalde afstand varen tot je de volgende regio ontdekt. Hoe verder je komt, hoe meer soorten grondstoffen je kunt krijgen via reizen.

Plaatje
NaamTotale afstand nodigNodig tot volgende regioAfstand per reisGrondstof
The Arc05.000250Bamboo
The Skull5.00035.000600Gunpowder
The Hook40.000100.0001200Slate
The Scythe140.000310.0002400Cherrywood
The Bowl450.000750.0004800Jade
The Pincers1.200.0001.100.0006000Stainless steel
The Loop2.300.0001.800.0006800Terracotta
The Shield4.100.000-8000Azure

De afstand per reis bij scrollmissies (zie special voyages) zijn in the Skull 1200 en in The Hook 1800.

Beschrijvingen van de regio's

Hoewel de Eastern Lands niet beschikbaar zijn voor spelers, is in RuneScape wel te lezen wat er in elke regio te vinden is.

The Navigator

Voordat je gaat beginnen met reizen is het handig om wat dingen in te stellen bij The Navigator. Hij houdt de administratie bij en zit dus in het kantoor. Je kunt bij hem instellen wat voor Forgotten Scrolls je wilt krijgen mocht je er één krijgen van je voyages. Forgotten scrolls heb je nodig om beloningen te kunnen maken. Je hebt telkens vier delen nodig voordat je scroll compleet is.

Plaatje

Zodra je meer regio's hebt ontdekt, kun je bij The Navigator ook instellen op welke regio je je wilt concentreren. Als je bijvoorbeeld veel bamboo nodig hebt of korte reizen wilt uitvoeren, kun je The Arc instellen. Als je veel slates nodig hebt, kun je The Hook instellen.

Captain's log

Verder kun je ook een captain's log bij The Navigator halen. Hiermee kan je naar je port teleporteren. Daarnaast staan er handige statistieken in, zoals hoeveel kilometer je al gevaren hebt en hoeveel forgotten scrolls je hebt bemachtigd. Maar het handigste hiervan is dat je je boten kan beheren op afstand. Je kan je boten op nieuwe missies sturen, buit binnenhalen en kijken hoe lang je boten nog onderweg zijn. Hierdoor hoef je dus niet elke keer naar je port te gaan maar kan je gewoon op de plek blijven waar je bijvoorbeeld aan het skillen bent.

Plaatje

Je haven verbeteren

In de tutorial heb je je haven al een beetje verbouwd, zodat je fatsoenlijk aan de slag kon. Je kunt je haven nog meer verbeteren. Daarvoor heb je grondstoffen nodig. Je kunt je haven verbeteren door op het gereedschap bovenin je scherm te klikken.

SymboolPlayer Owned Ports - Havenupgrades Symbool

Beginnen met schepen op reis sturen

Tijd voor waar het allemaal om draait: schepen wegsturen. Aan het begin zul je twee schepen hebben. Dat aantal kun je later tot maximaal vier uitbreiden. Zie daarvoor het stukje over het upgraden van het kantoor.

Plaatje

Namen geven aan je boten

Klik op de tab waar normaal de Squeal of Fortune zit. Dat is tijdens de minigame een speciale tab voor je schepen. Het is handig en leuk om je twee boten eerst namen te geven. Als je dat niet doet zullen ze gewoon Ship 1 en Ship 2 heten. Met een naam kun je ze beter uit elkaar houden.

Namen geven kun je doen door op het potlood te klikken die bij de boten staan. Je kunt niet zelf een naam intypen, dat moet je namelijk via combinaties van woorden doen. Er zijn zeer veel combinaties mogelijk.

Bemanning

De kapitein en bemanning zijn erg belangrijk voor je schip. Zonder deze mensen zal de kans dat je reis lukt meestal niet zo hoog zijn. Je kunt ze aannemen via een speciaal venster, de crew roster. Er zijn verschillende type bemanningsleden en kapiteins. Voor een uitleg hierover kun je op de onderstaande link klikken.

SymboolSymboolPlayer Owned Ports - Bemanning SymboolSymbool

Voyages

Als je een schip de zee op wilt sturen, moet je op voyages (reizen) bovenin je scherm klikken. Dat is de knop met de pijl die naar boven wijst. Je zult standard en special voyages zien staan. Met twee boten kun je twee voyages per keer versturen, maar dat begreep je waarschijnlijk al. Onderin het scherm zal staan hoeveel voyages je over hebt voor vandaag. Rerolls worden later uitgelegd.

Klik op een reis naar keuze. Dat kan een normale, maar ook een speciale zijn. Speciale voyages hebben vaak andere beloningen dan normale voyages. Zo kun je van speciale voyages bijvoorbeeld xp-boeken krijgen, maar ook forgotten scrolls en bijvoorbeeld trade goods. Normale voyages hebben vaak alleen grondstoffen als beloning. Soms zullen dat ook traits zijn voor je kapitein of nieuwe bemanningsleden.

Als je op een reis naar keuze geklikt hebt, is het doel een zo hoog mogelijke kans op succes te bereiken. Je zult drie opties zien staan bij je voyage: add effect, edit ship en crew roster. Aan add effect heb je nog niet zoveel. Dat kun je pas gebruiken nadat je een random event hebt gehad. Ook hierover zal later meer worden verteld.

Onder adversity staan de statistieken van je schip. Als je bij onderstaand voorbeeld morale en seafaring allebei tot 1000 krijgt, is de kans dat je de reis succesvol beeindigt 100%. Je kunt het percentage omhoog krikken door bemanning met goede statistieken toe te voegen, maar ook door de juiste onderdelen op je schip te zetten. Verder zie je ook de tijd van de reis. Die kun je eventueel een klein beetje verkorten met speed.

Plaatje

Schepen upgraden

Door bij de reizen op de knop "Edit ship" te klikken, kun je onderdelen op je schip zetten die de stats van je schip verbeteren. Onderdelen die je nog niet hebt, zul je eerst kunnen kopen voor je ze kunt gebruiken. Als je iets koopt, kun je dat voortaan op alle schepen zetten.

Je zult nu vijf gedeeltes van het schip kunnen aanpassen:

Je zult ook zien dat je een hoop upgrades voor je schip kunt kopen van je grondstoffen. Dat zul je vooral nodig hebben zodra je nieuwe regio's ontdekt, want daar zul je veel hogere statistieken nodig hebben dan voor The Arc.

SymboolSymboolPlayer Owned Ports - Upgrades van schepen SymboolSymbool

Bemanningsleden toevoegen

Bovenin het scherm dat je krijgt bij "Edit ship" bij reizen, staat Crew met een plus. Klik op de plus. Hier kun je instellen welke bemanningsleden mee moeten gaan met de reis. Eerst zul je een kapitein moeten instellen. Die moet in het linkervakje komen te staan. Daarna kun je ingehuurde bemanningsleden instellen. Kijk bij het vorige onderdeel als je niet meer weet hoe je bemanning in moet huren.

Reis beginnen

Probeer met je crew en onderdelen een zo hoog mogelijke kans op succes te krijgen. Hoe hoger de kans op succes, hoe groter de kans dat je je beloning krijgt. Zodra je denkt dat je kans op succes hoog genoeg is, kun je je schip wegsturen door op "start voyage" te klikken. Je kunt vervolgens in de tab waar normaal de Squeal of Fortune zit kijken hoe lang een reis nog duurt. ETA staat voor estimated time of arrival, oftewel verwachte tijd van aankomst.

Zodra je schip teruggekeerd is, zul je een melding in je chatbox krijgen. Klik dan op het desbetreffende schip in de tab waar je ook de ETA kunt bekijken. Je krijgt je beloning, tenzij de reis is mislukt. Als je reis is mislukt, is het mogelijk dat een aantal bemanningsleden onderweg zijn gestorven. Je zult die moeten vervangen. Je schip kan ook kapot zijn. Je zult dan een tijd moeten wachten tot je schip gerepareerd is. Als je niet wilt wachten, kun je geld betalen aan de Black Marketeer in je haven.

Je kunt ook op de knop "Shipyard" bovenaan je scherm gebruiken in plaats van de tab op de plaats van de Squeal of Fortune te openen.

Avonturiers

Onder de tab voor special voyages bij de reizen staan reizen waar je hulp van avonturiers voor nodig hebt. Deze reizen staan los van de vijftien reizen die je normaal krijgt en kun je niet meenemen naar de volgende dag.

Er zijn 12 verschillende avonturiers. Wanneer je level 90 of hoger in de skill van de avonturier bent, heb je elke dag kans dat deze avonturiers je haven bezoeken. Je hebt bijvoorbeeld 90 Fishing nodig om The Whaler aan te trekken. Er kunnen maximaal twee avonturiers je haven bezoeken per dag. Het is ook mogelijk dat er helemaal geen je haven bezoekt.

Het is niet gegarandeerd dat avonturiers langskomen, maar je kunt de kans op een bepaalde avonturier verhogen door icons in hotspots te bouwen. Je kunt drie icons tegelijk in je haven plaatsen.

Er zijn vier typen special voyages.

Het voltooien van verhalen is niet alleen leuk, maar het verhoogt ook je port score in het logboek dat je hebt gekregen per verhaal met 20.

Sommige reizen zijn gecombineerd met een andere avonturier. The Whaler en The Biologist kunnen samen op reis, net als The Assassin en The Convict, The Missionary en The Occultist en de andere drie.

Wanneer je alle verhaalmissies van bepaalde trio's hebt gedaan, kunnen er extra verhaalmissies komen. Hiervoor moeten tegelijkertijd twee van de drie avonturiers aanwezig zijn in de haven. Na drie van deze reizen krijg je een grote beloning.

Naam serieAvonturiersBeloning na drie reizen
Eastern CuriositiesThe Chef, The Architect en The Trapper50 Chi en 50 Ancient bones
Hyu-JiThe Convict, The Missionary en The Biologist50 Lacquer en 50 Plates
QuinThe Whaler, The Occultist en The Assassin50 Koi Scales en 50 Pearls
Guardians of the WorldThe Memory, the Tengu, the Exile50 Plate, 50 Chi orbs, één gemstone kaseki en één tengu tsuba

Je kunt een avonturier maar één keer per dag op weg sturen, behalve als hij opnieuw je haven bezoekt nadat je een adventurer reroll hebt gebruikt.

Re-rolls

Re-rolls zul je op verschillende plekken zien. Zo staan ze bijvoorbeeld bij elke voyage. Re-rolls worden aangegeven met twee groene circulerende pijltjes. Je kunt daarmee je reis verwijderen voor een nieuwe reis.

Er zijn ook re-rolls bij het aanbod van bemanningsleden. Als je daar re-roll gebruikt, zal er een nieuw soort bemanningslid in de lijst komen. Je hebt ook een re-roll-optie bij het kapiteinenaanbod, maar die moet je eerst verdienen met random events omdat je normaal maar één kapitein per dag aangeboden krijgt. Re-rolls van kapiteinen moet je activeren bij "Visitors", niet bij het aanbod.

Dagelijks - Black marketeer

De black marketeer staat in het warenhuis in het noordwesten van de haven. Bij hem kun je dagelijks voor geld, gp dus, een grondstoffen kopen. Zo verkoopt hij bijvoorbeeld de ene dag 230 bamboo en de andere dag 173 slates. Voor de grondstoffen moet je natuurlijk wel de bijbehorende regio ontdekt hebben. De grondstoffen worden gebaseerd op de regio waarop je je op dat moment concentreert.

Plaatje

Dagelijks - Trader

De Trader staat in het zuidoosten van je haven. Hij ruilt de normale goederen uit je haven tegen woekerprijzen voor handelsgoederen als Chi, Lacquer, etc. Elke dag biedt hij één soort handelsgoed tegen een bepaald normaal goed aan.

Wekelijks - Gossip

Elke donderdag kun je bij The Barmaid een tip ophalen. Dit zal de derde voyage die in je normale voyage lijst staat vervangen met een nieuwe voyage. Deze nieuwe voyage zal een behoorlijk grote beloning geven, mocht die lukken. Denk daarbij aan bijvoorbeeld 500 slate.

Random events

Na elke reis is er een kans dat je een random event kunt spelen. Als dat het geval is, zul je een bericht in je chatbox krijgen. Als je deze random events succesvol voltooit, krijg je speciale effecten die je aan je reis kunt toevoegen. Zo wordt de kans op succes meestal groter. Vaak krijg je ook extra re-rolls. Dit kunnen extra voyages zijn, maar ook extra keuze uit bemanning of nieuwe avonturiers.

PlaatjeNaamBeschrijving
PlaatjeBier serverenDe barmaid krijgt onverwachts veel bezoek. Alle 20 klanten willen een biertje. Serveer alle klanten hun bier binnen 10 minuten. Je kunt twee bier per keer meenemen. Die kun je halen door op de bar te klikken. De klanten staan buiten de bar, maar ook in de bar en bovenin de bar.
PlaatjeAssassinsHelp de black marketeer met zoeken naar assassins en hun vijanden. Praat om te starten met de black marketeer. Zoek vervolgens naar assassins verborgen in barrels. Je moet er in totaal drie vinden. Van de assassin zul je een raadsel krijgen. Deze zijn vaak zeer algemeen. Ga vervolgens naar het marktplein van de haven en zoek naar het slachtoffer van de assassin. Als je de verkeerde persoon kiest, maakt dat niet uit, dan krijg je gewoon een extra hint. Wanneer je de goede te pakken hebt, zal de assassin hem of haar vermoorden.
PlaatjeSpullen zoekenHelp Seasinger Umi met het zoeken naar wat spullen voor de warehous worker. Je kan deze spullen vinden in de tonnen en kratten. Je moet 3 voorwerpen aan hem geven, en hij geeft bij elk voorwerp een hint.
We need to patch a hole in a sail. Find something suitable. Bolt of cloth Someone in the dry dock underestimated how much wood they would need for a job. I think we have some extra in here. Oak plank One of the repairmen dropped a tool into the sea while working. All I know is that he was attempting to nail up a sign. Hammer Some of the crews have reported that they need more light on deck during night watch. Lantern The sailors have got themselves in a pickle - they've knotted all the rope into a big mess. Find them a tool to help them out. Marlinspike The lines on the ship are always getting damaged. Get some fresh lines so the they can secure the cargo. Rope Ammo for the ship weapons is running low. I'm sure I saw some being sent up here. Cannonball The dry dock workers need some extra tools to correct the length of some misordered planks. Saw We've received a new anchor, but nothing to attach it to the ship. The inventory for the warehouse said it was sent here. Chain Food supplies on the voyages can be extended by letting the sailors catch their own meals. Fishing rod Some of our loading equipment has had a part stolen, we need to find a spare part for the turning mechanism. Cog The sailors love their drink. Surula needs restocking of the usual stuff. Rum Some sailors feel they need to be better armed. We have some spare weapons in here. Cutlass

Speciale effecten

Speciale effecten kunnen erg handig zijn. Je krijgt ze zoals eerder gezegd van random events. Je kunt ze nadat je een voyage geselecteerd hebt instellen door op "add effect" bij de reizen te klikken.

Effecten zijn te combineren. Je kan van elk effect en elke reroll slechts drie op hetzelfde moment in je bezit hebben.

Plaatje

Distraction and Diversion - Meg

Meg is een avonturier die nogal noob is. Ze zal je een aantal vragen over bepaalde avonturen stellen. Als je de antwoorden goed beantwoordt, krijg je de eerstvolgende woensdag, de dag waarop Meg altijd terugkeert naar de haven, een xp lamp en. Bekijk het onderstaande artikel voor de goede antwoorden.

Je hoeft niet aan de gebruikelijke eisen voor de Player Owned Ports te voldoen om Meg te adviseren. Ook als je geen level 90 in een van de skills voor Player Owned Ports hebt, kun je dus Meg helpen en de beloning krijgen.

SymboolPlayer Owned Ports - Meg Symbool

De xp is niet naar keuze. Je zult altijd een xp lamp voor een bepaalde skill krijgen.

Plaatje

Beloningen

Er vallen ook spullen te verdienen met Player Owned Ports. De beloningen waar je buiten de minigame iets aan hebt, kun je alleen maken wanneer je scrolls hebt voltooid door scroll voyages te doen. Je zult vier van deze reizen moeten ondernemen om één complete scroll te krijgen.Je kunt zelf instellen welke scrollgedeeltes je avonturiers moeten opsporen. Dit kan bij de knop voor Port Management.

Beloningen die je kunt maken zijn onder andere armour voor alle stijlen dat langzaam kapot gaat tijdens het vechten en daarna weer gerepareerd moet worden, speciale voorwerpen voor in de pocket slot en rocktail soup maken. Ook krijg je soms xp-boeken. Van alle normale beloningen bestaan er superior-versies, op de rocktail soup en xp na. Je kunt bij het maken van de beloning kiezen voor normale of superior-beloningen. Normale beloningen zijn vaak iets minder goed en gaan minder lang mee. Het nadeel van superior is dat het niet ruilbaar is.

Alle voorwerpen zul je in de workshop van je haven kunnen maken. Hiervoor moet hij wel geupgrade zijn. De benodigde grondstoffen zijn de bijzondere handelsgoederen die je op je reis kunt maken.

Tetsu (melee)

Om Tetsu armour te maken heb je 90 Smithing nodig. De benodigde grondstoffen zijn plates. Tetsu maak je op het aambeeld buiten de workshop.

De zwaarden maak je met plate, pearls en tengu tsuba, dat je van een speciale reis kunt krijgen. Dit kan wanneer je 92 Smithing bent.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Tetsu helm85 Defence
85 Constitution
Tetsu helmHelm000004142800N.v.tMeleeN.v.t.
Tetsu body85 DefenceTetsu bodyBody000004775600N.v.tMeleeN.v.t.
Tetsu legs85 Defence
85 Constitution
Tetsu legsLegs000004564200N.v.tMeleeN.v.t.
Superior tetsu helm85 Defence
85 Constitution
Superior tetsu helmHelm000004353202N.v.tMeleeN.v.t.
Superior tetsu body85 Defence
85 Constitution
Superior tetsu bodyBody000005006403N.v.tMeleeN.v.t.
Superior tetsu legs85 Defence
85 Constitution
Superior tetsu legsLegs000004794802N.v.tMeleeN.v.t.
Tetsu katana85 AttackTetsu katanaWapen10412178000000SlashMeleeSnel
Tetsu wakizashi85 AttackTetsu wakizashiSchild5202178000000SlashMeleeSnel

Seasinger (magic)

Om seasinger's armour te maken, heb je 90 Runecrafting nodig. De benodigde grondstof is chi. Je kunt seasinger maken op de werkbank buiten je workshop.

Voor de wapens heb je chi, koi scales en een gemstone kaseki nodig, die je met speciale reizen kunt krijgen. Om de wapens te maken, is 92 Runecrafting vereist.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Seasinger's hood85 Defence
85 Constitution
Seasinger's hoodHelm000004142800N.v.tMagicN.v.t.
Seasinger's robe top85 Defence
85 Constitution
Seasinger's robe topBody000004775600N.v.tMagicN.v.t.
Seasinger's robe bottom85 Defence
85 Constitution
Seasinger's robe bottomLegs000004564200N.v.tMagicN.v.t.
Superior seasinger's hood85 Defence
85 Constitution
Superior seasinger's hoodHelm000004353202N.v.tMagicN.v.t.
Superior seasinger's robe top85 Defence
85 Constitution
Superior seasinger's robe topBody000005006403N.v.tMagicN.v.t.
Superior seasinger's robe bottoms85 Defence
85 Constitution
Superior seasinger's robe bottomsLegs000004794802N.v.tMagicN.v.t.
Seasinger kiba85 MagicSeasinger kibaWapen02178000000N.v.tMagicSnelst
Seasinger makigai85 MagicSeasinger makigaiSchild02178000000N.v.tMagicSnelst

Death lotus (ranged)

Om Death lotus armour te maken, heb je 90 Crafting nodig. De benodigde grondstof is lacquer.

Darts kun je maken met 92 Fletching. Er bestaan hoofd- en off-hand-versies. Voor 25 darts heb je één ancient bone (een handelsgoed) en 25 ascension shards nodig. De darts zijn niet ruilbaar en behoren tot de beste darts in het spel.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Death lotus hood85 Defence
85 Constitution
Death lotus hoodHelm000004142800N.v.tRangedN.v.t.
Death lotus chestplate85 Defence
85 Constitution
Death lotus chestplateBody000004775600N.v.tRangedN.v.t.
Death lotus chaps85 Defence
85 Constitution
Death lotus chapsLegs000004564200N.v.tRangedN.v.t.
Superior death lotus hood85 Defence
85 Constitution
Superior death lotus hoodHelm000004353202N.v.tRangedN.v.t.
Superior death lotus chestplate85 Defence
85 Constitution
Superior death lotus chestplateBody000005006403N.v.tRangedN.v.t.
Superior death lotus chaps85 Defence
85 Constitution
Superior death lotus chapsLegs000004794802N.v.tRangedN.v.t.
Death lotus dart85 RangedDeath lotus dartWapen8162178000000ThrownRangedSnelst
Off-hand death lotus dart85 RangedOff-hand death lotus dartSchild4082178000000ThrownRangedSnelst

Scrimshaws

Scrimshaws zijn best vergelijkbaar met aura's. Ze hebben handige effecten en bonussen. Scrimshaws zijn wel ruilbaar, wat aura's weer niet zijn. Scrimshaws kun je ook niet heractiveren, wat bij aura's wel kan. Ook van scrimshaws bestaan superior-versies. Deze gaan langer mee, zijn soms beter en zijn niet ruilbaar.

Om scrimshaws te maken, heb je ancient bones nodig. Deze krijg je ook van missies. Je kunt ze maken op de speciale bank in de workshop.

Klik voor meer informatie over de scrimshaws op de namen van de voorwerpen.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Gem-finding scrimshaw80 MiningGem-finding scrimshawSchild00000000N.v.tOnbekendN.v.t.
Superior gem-finding scrimshaw80 Mining
90 Fletching
Superior gem-finding scrimshawPocket00000000N.v.tOnbekendN.v.t.
Tree-shaking scrimshaw80 WoodcuttingTree-shaking scrimshawSchild00000000N.v.tOnbekendN.v.t.
Superior tree-shaking scrimshaw80 Woodcutting
90 Fletching
Superior tree-shaking scrimshawPocket00000000N.v.tOnbekendN.v.t.
Log-splitting scrimshaw70 WoodcuttingLog-splitting scrimshawSchild00000000N.v.tOnbekendN.v.t.
Superior log-splitting scrimshaw70 Woodcutting
85 Fletching
Superior log-splitting scrimshawPocket00000000N.v.tOnbekendN.v.t.
Rock-crushing scrimshaw70 MiningRock-crushing scrimshawSchild00000000N.v.tOnbekendN.v.t.
Superior rock-crushing scrimshaw70 Mining
85 Fletching
Superior rock-crushing scrimshawPocket00000000N.v.tOnbekendN.v.t.
Casket-salvaging scrimshaw90 FishingCasket-salvaging scrimshawSchild00000000N.v.tGeenN.v.t.
Superior casket-salvaging scrimshaw90 FishingSuperior casket-salvaging scrimshawPocket00000000N.v.tGeenN.v.t.
Whopper-baiting scrimshaw90 FishingWhopper-baiting scrimshawSchild00000000N.v.tGeenN.v.t.
Superior whopper-baiting scrimshaw90 FishingSuperior whopper-baiting scrimshawPocket00000000N.v.tGeenN.v.t.
Scrimshaw of cruelty50 RangedScrimshaw of crueltySchild00000000N.v.tOnbekendN.v.t.
Superior scrimshaw of cruelty80 Ranged
92 Fletching
Superior scrimshaw of crueltyPocket00000000N.v.tRangedN.v.t.
Scrimshaw of magic85 MagicScrimshaw of magicSchild00000000N.v.tOnbekendN.v.t.
Superior scrimshaw of magic85 Magic
95 Fletching
Superior scrimshaw of magicPocket00000000N.v.tMagicN.v.t.
Scrimshaw of attack85 StrengthScrimshaw of attackSchild00000000N.v.tOnbekendN.v.t.
Superior scrimshaw of attack85 Strength
95 Fletching
Superior scrimshaw of attackPocket00000000N.v.tMeleeN.v.t.
Scrimshaw of ranging85 RangedScrimshaw of rangingSchild00000000N.v.tOnbekendN.v.t.
Superior scrimshaw of ranging85 Ranged
95 Fletching
Superior scrimshaw of rangingPocket00000000N.v.tRangedN.v.t.
Scrimshaw of the elements50 MagicScrimshaw of the elementsSchild00000000N.v.tOnbekendN.v.t.
Superior scrimshaw of the elements80 Magic
92 Fletching
Superior scrimshaw of the elementsPocket00000000N.v.tMagicN.v.t.
Scrimshaw of vampyrism80 StrengthScrimshaw of vampyrismSchild00000000N.v.tOnbekendN.v.t.
Superior scrimshaw of vampyrism80 Strength
92 Fletching
Superior scrimshaw of vampyrismPocket00000000N.v.tOnbekendN.v.t.

Reefwalker's cape

Reefwalker's capes kun je maken met 90 Crafting en koi scales die je krijgt van missies. Maak ze op de werkbank buiten de workshop. De capes hebben in tegenstelling tot de meeste andere capes naast hun critical-bonussen, ook een armour bonus.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Reefwalker's cape85 Constitution
85 Defence
Reefwalker's capeCape00999622000N.v.tAlleN.v.t.
Superior reefwalker's cape85 Constitution
85 Defence
Superior reefwalker's capeCape00141414653000N.v.tAlleN.v.t.

Voor de Reefwalker cape heb je 80 koi scales nodig, voor de cape 100. Je krijgt 10.000 Crafting xp.

Leviathan ring

Leviathan rings kun je maken met 90 Crafting en pearls die je krijgt van missies. Maak ze op de werkbank buiten je workshop. De ringen hebben een mogelijkheid om aanvallen van een monster of tegenstander voor de helft af te weren. De kans dat dit gebeurt is voor de superieure versie 5% en voor de normale versie 2%.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Leviathan ring85 Constitution
85 Defence
Leviathan ringRing001313134100N.v.tAlleN.v.t.
Superior leviathan ring85 Constitution
85 Defence
Superior leviathan ringRing001515154300N.v.tAlleN.v.t.

Voor de normale ring heb je 80 pearls nodig, voor de superior ring 100. Beide ringen geven 10.000 Crafing xp.

Rocktail soup

Rocktail soup kun je maken met 93 Cooking. De benodigde grondstoffen zijn spices, te krijgen via speciale missies, en niet-rauwe rocktail. Ga naar het fornuis in de workshop en maak de soep. Bij 95 Constitution of hoger zal de soep 2500 life points herstellen.

PlaatjeNaamBeschrijving
Rocktail soupRocktail soupRocktail soup geneest 2500 life points plus tot maximaal 10% van je life points. Het is ook ruilbaar.

XP

Soms zul je special voyages krijgen waarvoor je een xp-boek als beloning krijgt. Als deze reis lukt, krijg je de xp automatisch in de bijbehorende skill van de avonturier. De xp loopt uiteen van 10.000 tot 45.000 xp.

Berichten over je schepen in buiten de minigame

Tijdens het spelen van RuneScape krijg je te zien wanneer je schip teruggekeerd is. Soms zul je ook grappige berichten krijgen over wat er tijdens de reis gebeurt. Hier heb je niets aan.

Tips

Zeker in het begin is het aan te raden eerst de reizen te doen waar je niet zulke hoge stats voor nodig hebt. Probeer hierbij een combinatie van bemanning en onderdelen van je schip te vinden die de succeskans zo hoog mogelijk maakt. Let daarbij op de stats van je bemanning en je mogelijke scheepsonderdelen. Met een hogere succeskans zal je missie minder snel mislukken. Een mislukte missie zal geen grondstoffen opleveren en je bemanning kan erbij sterven. Met gemakkelijke missies kun je relatief zeker grondstoffen halen en je bemanning levels omhoog gaan. Met de grondstoffen kun je schepen verbeteren en nieuwe bemanning aannemen, waardoor je misschien later op de dag de moeilijkere missies met een hoger succespercentage kunt proberen.

Bij moeilijke reizen kun je er voor kiezen een effect in te zetten van een random event. Deze effecten zijn te combineren, waardoor je toch nog een hoog succespercentage kunt halen.

Je kunt tot drie niet voltooide normale reizen meenemen naar de volgende dag. Special voyages kun je niet meenemen. Zorg er daarom voor dat je aan het eind van de dag maximaal drie normale voyages open hebt staan. Als dit aan het einde van de dag niet dreigt te lukken en je op een hogere regio staat, kun je bij de knop Port management ervoor kiezen om je op The Arc te richten. Dan zullen reizen die daarna nieuw in je reisoverzicht gaan verschijnen, met grote kans naar The Arc gaan. Deze duren maar twintig minuten, waardoor je er nog een aantal kunt doen.

De eerste keer dat je na 0:00 GMT inlogt, krijg je nieuwe reizen. Dit is 1 uur 's nachts wintertijd en 2 uur 's nachts zomertijd. Als je ingelogd blijft, kun je er misschien voor zorgen dat je nog maximaal drie normale reizen kunt doen, zoals beschreven in de vorige alinea.

Over deze pagina

Met dank aan s vinni, Transfarmers, Dragoneye S, Fristie, Olivier 1337, Sanderkuhh, Supernootje, The Vigourer, Tutmaster en mrperfectk voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.