TokHaar Fight Cauldron

De TokHaar Fight Cauldron is een minigame waarbij je je combat kunt trainen en shards kunt halen die je kunt gebruiken bij het maken van obsidian armour. Om de Fight Cauldron te kunnen spelen en om het obsidian armour te kunnen maken moet je de quest The Brink of Extinction voltooid hebben.

De Fight Cauldron bevindt zich in het oosten van de stad van de TzHaar. Je kunt na de quest ook met een TokKul-Zo naar de Cauldron teleporteren. De ring moet dan wel opgeladen zijn met TokKul.

Plaatje

Bij de ingang van de Fight Cauldron is een bank aanwezig. Je komt daar ook terecht als je doodgaat. In de Fight Cauldron verlies je geen spullen. Wel moet je zelf voor armour, voedsel en andere hulpmiddelen zorgen.

De meeste mensen spelen deze alleen voor de obsidian shards. Daarvan kun je obsidian armour maken. In de lava verschijnen monsters van de TokHaar. Hen moet je doden voor de shards.

Starten

Ga om te starten de grot in bij de bank. Ga vervolgens rechts door het portaal.

Plaatje

Lava

Net als tijdens de quest The Brink of Extinction komt er in de lava uit de vloeren. Dat moet je natuurlijk ontwijken, anders krijg je veel schade. Helaas staan er wel eens rangers op het lava waardoor je niet bij ze kunt. Zij lopen namelijk niet naar je toe. Je zult dan moeten wachten tot het lava weg is of ze met een verkeerde aanvalsstijl, zoals ranged, doden. De mages zijn natuurlijk geen probleem, omdat je een crossbow gebruikt.

Monsters

Zoals al eerder gezegd verschijnen, er in de Fight cauldron monsters van de TokHaar. Elk monster dropt een vast aantal obsidian shards. Hoe sterker het monster, hoe meer shards het monster achterlaat. Hieronder staat informatie over alle monsters.

Als je tijdens een wave de cauldron verlaat zal het systeem deze wave onthouden en zul je de volgende keer weer met dezelfde wave verder gaan. Je kunt dit dus niet gebruiken om bepaalde monsters over te slaan.

PlaatjeNaamCombatZwakteAantal shards
PlaatjeTokHaar-Hur112Waterspreuken1
PlaatjeTokHaar-Xil119Crush2
PlaatjeTokHaar-Mej119Bolts2
PlaatjeTokHaar-Ket119Waterspreuken3
PlaatjeTokHaar-Ket-Champion112Geen5
PlaatjeTokHaar-Tok-Xil119Crush7
PlaatjeTokHaar-Yt-MejKot112Waterspreuken9
PlaatjeTokHaar-Ket-Zek112Bolts11

Drops

De obsidian shards die de monsters droppen zul je niet hoeven op te pakken, deze worden bij het verlaten van de Cauldron automatisch in je inventory geplaatst. Let wel op: als je doodgaat zul je maar de helft van de shards krijgen!

Naast alleen obsidian shards zullen de monsters nu ook voorwerpen droppen, waaronder TzHaar wapens, onyx bolt tips, runes, gems tot en met onyx, ores tot en met runite en een extreem kleine kans op een uncut onyx. Deze drops zullen niet verdwijnen en blijven liggen tot je de Cauldron zelf verlaat of doodgaat, dus je hebt alle tijd om ze op te rapen.

TokHaar-Hok

Er is ook een kans dat na een wave TokHaar-Hok uit de lava komt. Dit komt maximaal een keer per 30 minuten voor. Deze zal je de keuze geven om tegen hem te vechten of verder te gaan. Als je hem verslaat krijg je bij het verlaten van de Cauldron 16 obsidian shards en zul je een xp lamp krijgen voor 20.000 xp in een combat skill, inclusief Summoning, Slayer, Prayer en Herblore. Deze skill moet minstens level 80 zijn. Het gevecht met TokHaar-Hok zal hetzelfde werken als tijdens de quest en ook hier zal hij monsters oproepen.

Als je doodgaat tijdens het gevecht met TokHaar-Hok zal hij je wanneer je de Fight Cauldron weer betreedt opnieuw uitdagen.

Obsidian armour maken

Obsidian armour is binnen de stad van de TzHaar een van de beste armours in het spel. De stats zijn niet enorm goed, maar het verlaagt de schade die je krijgt van TzHaar en TokHaar enorm - een hele set met schild verlaagt de schade met 55%! Ook is het hybrid armour en hoef je dus veel minder te switchen van armour in de TzHaar Fight Pit, TzHaar Fight Cave en TokHaar Fight Kiln.

Je kunt het armour ook in de Fight Cauldron zelf gebruiken. Je kunt daar zelfs TokKul doneren. Dat kan via een kist die daar staat. Je zult voor 15.000 TokKul 20 minuten lang nog eens 10% minder schade krijgen van TzHaar en TokHaar. Ook wordt de kans dat het kapotgaat verlaagd. Tot slot kun je het natuurlijk dragen omdat het armour een erg mooi uiterlijk heeft.

Plaatje

Om een gehele set obsidian armour te kunnen maken, heb je 85 Smithing nodig. Het minimale level is 80 voor de gloves. De levels kun je tijdelijk verhogen en je kunt gebruik maken van het assist systeem, maar je hebt sowieso minimaal level 80 nodig voor de quest.

Net als normaal moet je het armour met bars maken. Je hebt 12 obsidian shards nodig om een bar maken. Dat kan in alle furnaces in RuneScape maken, zo lang je de obsidian shards maar bij je hebt. Zodra je de bars hebt, kun je het armour maken op een anvil.

Elk stukje obsidian armour begint met 4000 ladingen. Buiten de stad van de TzHaar zul je geen ladingen verliezen, maar binnen de stad is er per klap die je ontvangt een kans van 50% dat je een lading kwijtraakt. Als je TokKul hebt gedoneerd aan de kist bij de Fight Cauldron wordt deze kans voor 20 minuten verlaagd tot 20%. Wanneer alle ladingen op zijn zal het armour verdwijnen en moet je nieuwe maken. Je kunt het armour ook tussentijds repareren door er obsidian shards op te gebruiken. Elke obsidian shard zal maximaal 100 charges herstellen.

Als je met obsidian armour doodgaat zal het 20% van zijn ladingen verliezen.

Van de helmen zijn drie soorten beschikbaar: melee, magic en ranged. Alle andere onderdelen hebben de klasse "All".

Obsidian gloves

Obsidian gloves reduceren de damage van lava- en obsidianmonsters met 5%. Je hebt 80 Smithing en 1 obsidian bar nodig om het te kunnen maken.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Obsidian gloves60 DefenceObsidian glovesGloves000003600N.v.tAlleN.v.t.

Obsidian boots

Obsidian boots reduceren de damage van lava- en obsidianmonsters met 5%. Je hebt 81 Smithing en 1 obsidian bar nodig om het te kunnen maken.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Obsidian boots60 DefenceObsidian bootsBoots000003600N.v.tAlleN.v.t.

Obsidian warrior helm

De obsidian warrior helm reduceert de damage van lava- en obsidianmonsters met 9%. Je hebt 82 Smithing en 2 obsidian bars nodig om het te kunnen maken. De helm verhoogt ook nog de accuracy van je melee-aanvallen met 10%.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Obsidian warrior helm60 DefenceObsidian warrior helmHelm0000022600N.v.tMeleeN.v.t.

Obsidian mage helm

De obsidian mage helm reduceert de damage van lava- en obsidianmonsters met 9%. Je hebt 82 Smithing en 2 obsidian bars nodig om het te kunnen maken. De helm verhoogt ook nog de accuracy van je magic-aanvallen met 10%.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Obsidian mage helm60 DefenceObsidian mage helmHelm0000022600N.v.tMagicN.v.t.

Obsidian ranger helm

De obsidian ranger helm reduceert de damage van lava- en obsidianmonsters met 9%. Je hebt 82 Smithing en 2 obsidian bars nodig om het te kunnen maken. De helm verhoogt ook nog de accuracy van je ranged-aanvallen met 10%.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Obsidian ranger helm60 DefenceObsidian ranger helmHelm0000022600N.v.tRangedN.v.t.

Obsidian kiteshield

De obsidian kiteshield reduceert de damage van lava- en obsidianmonsters met 10%. Je hebt 83 Smithing en 3 obsidian bars nodig om het te kunnen maken.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Obsidian kiteshield60 DefenceObsidian kiteshieldSchild0000014600N.v.tAlleN.v.t.

Obsidian platelegs

Obsidian platelegs reduceren de damage van lava- en obsidianmonsters met 12%. Je hebt 84 Smithing en 4 obsidian bars nodig om het te kunnen maken.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Obsidian platelegs60 DefenceObsidian platelegsLegs0000016100N.v.tAlleN.v.t.

Obsidian platebody

De obsidian platebody reduceert de damage van lava- en obsidianmonsters met 14%. Je hebt 85 Smithing en 5 obsidian bars nodig om het te kunnen maken.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Obsidian platebody60 DefenceObsidian platebodyBody0000016800N.v.tAlleN.v.t.
Plaatje

Over deze pagina

Met dank aan joso, Kweet Vaniks, Smul Friet, ToK-Kul, Wood Ghost, limi 19 en mrperfectk voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.