Treasure Hunter

Treasure Hunter is de vervanger van de Squeal of Fortune. Elke dag kun je één of meer keren een schatkist openen en daarmee een prijs winnen. De prijzen kunnen bestaan uit onder andere bonus-xp, cosmetische outfits en xp-verhogende kleding. Ook zijn er manieren om vaker schatkisten te kunnen openen. Hier wordt later meer over verteld.

Je kunt Treasure Hunter vinden in de Extra's-knop in je menu. Klik dan rechtsonder op Treasure Hunter:

Vensters

Ook verschijnt er elke dag wanneer je inlogt de volgende knop:

Schermpje

Door op de schatkist te klikken open je Treasure Hunter en door op het kruisje te klikken, sluit je het scherm. De knop zal dan verdwijnen tot de volgende keer dat je inlogt. Wanneer je binnen korte tijd weer inlogt, zal de knop niet direct weer verschijnen.

Werking

In het scherm van Treasure Hunter zijn vijf schatkisten zichtbaar. Met een sleutel kun je één van de kisten openen. Wat je uit de kist krijgt is, volledig willekeurig, dus het maakt niet uit welke kist je opent. Ook maakt de kleur van de edelsteen die aan het begin in de kist valt geen verschil.

Onderin het scherm zie je een selectie van de mogelijke beloningen die jij kunt krijgen. Deze hangen af van je levels en van welke beloningen je al hebt van Treasure Hunter. De voorwerpen die je onderin ziet, vormen maar een deel van alle mogelijke beloningen, dus je kunt ook andere dingen krijgen. De kleuren van de edelstenen om de beloningen heen geven aan hoe zeldzaam ze zijn. Zoals je linksbovenin het scherm kunt zien is wit het minst zeldzaam en paars het meest zeldzaam. Door met je muis op de voorwerpen te staan kun je meer informatie over een bepaalde prijs zien. Je kunt sneller door de lijst scrollen door met je muis aan de rand te gaan staan. Met de rechtermuisknop kun je zien in welke categorie de prijs valt en eventueel deze categorie blokkeren. Zie de uitleg over Hearts of Ice voor meer informatie over het blokkeren van categorieën.

Je kunt ervoor kiezen om één kist per keer te openen of om er tot 10 tegelijk te openen. Als je minder dan 10 sleutels hebt en 10 kisten probeert te openen, open je gewoon zoveel kisten als je kunt. Beide opties geven dezelfde beloningen, maar als je veel sleutels te besteden hebt, is de tweede optie sneller om ze op te maken.

Interface

Wanneer je een kist hebt geopend krijg je een schermpje te zien met je prijs, waar je ervoor kunt kiezen om het in je inventory te plaatsen, naar je bank te sturen of om te zetten in geld. Het geldbedrag dat je dan krijgt is ook aangegeven. Je kunt er ook voor kiezen om je prijs later op te halen.

Als je de animaties bij het openen van de kisten over wilt slaan, kun je dat doen door snel op een willekeurige plaats op het scherm van Treasure Hunter te klikken.

Aan de linkerzijde van het scherm kun je de wonderschone prinses Alessandra zien, beter bekend als Alice. Alice is weggelopen van haar ouders wegens een honger naar avontuur en verveling. Nu is ze op de een of andere manier bij Treasure Hunter beland en kun je haar vragen stellen over haarzelf en de werking van Treasure Hunter.

Hearts of Ice

Elke prijs valt in een bepaalde categorie. De categoriën zijn onder andere cosmetisch, lucky en prismatic. Ook heeft elke skill zijn eigen categorie. De laatste categoriën, individuele skills, kun je zogezegd bevriezen met de Hearts of Ice. Druk in het scherm van Treasure Hunter rechtsbovenin op Categories om een ander scherm te openen waar je kunt aangeven welke categoriën je wilt bevriezen.

Interface

Wanneer je hebt gekozen en op Confirm hebt gedrukt, zul je geen voorwerpen meer krijgen die vallen onder deze categoriën. Per kist die je opent, kost dit per categorie één Heart of Ice. Je kunt maximaal 10 categoriën tegelijk bevriezen. Als je bepaalde voorwerpen weer wilt kunnen, krijgen moet je er nog eens op klikken om hem te ontdooien.

Je kunt Hearts of Ice krijgen op dezelfde manieren als extra sleutels. Hier wordt later meer over verteld. Als je op één dag vijf kisten opent, krijg je er bovendien nog eens vijf. Dit kun je zo vaak doen als je wilt.

Beloningen

De voorwerpen die je van Treasure Hunter kunt krijgen zijn erg uiteenlopend. Je kunt de meeste terugvinden in de voorwerpendatabase onder de categorie Treasure Hunter. De beloningen bevatten onder andere:

Prijzen die alleen voor members zijn, kun je als gratis speler wel ophalen, maar niet gebruiken. Alleen om 200M gp op te halen zul je member moeten zijn.

Sleutels verkrijgen

De meest simpele manier om sleutels te krijgen is door in te loggen. Als gratis speler krijg je elke dag één sleutel en één Heart of Ice, als member twee. Als je je hebt ingeschreven voor de Premier Club, wat de afgelopen jaren in januari kon, krijg je er drie.

Treasure Hunter

Er zijn soms ook extra sleutels te winnen bij Treasure Hunter zelf. Deze kun je dan inleveren voor twee sleutels en twee Hearts of Ice.

Daily challenges

Voor het voltooien van een daily challenge krijg je naast xp ook een sleutel en een Heart of Ice. Zie de pagina over het Noticeboard voor meer informatie hierover.

Distractions and Diversions

Iedere week is er een Distraction and Diversion waarmee je één sleutel en een Heart of Ice kunt verdienen. Dit zijn de Evil Tree, Shooting Star, Penguin Hide and Seek en het Circus. Ook krijg je elke maand één sleutel en een Heart of Ice voor het meedoen aan Troll Invasion.

Monsters en skillen

Hoewel dit erg zeldzaam is kunnen bijna alle monsters een token voor een extra sleutel droppen. Deze kun je gebruiken om een sleutel en een Heart of Ice te krijgen. Uitzonderingen hierop zijn monsters van minigames, monsters in Dungeoneering en monsters die niets droppen.

Tijdens het trainen van skills is het ook mogelijk een token te krijgen. Je kunt tokens krijgen van alle activiteiten die je ook strange rocks van Shattered Heart kunnen geven. Skills als Prayer en Summoning doen dus niet mee.

Quests

Bij het voltooien van een quest krijg je twee sleutels en twee Hearts of Ice.

Bonds

Je kunt een bond gebruiken om vijftien sleutels te kopen.

Kopen

Deze laatste manier is erg omstreden, maar het is mogelijk om sleutels direct te kopen voor echt geld. Je kunt dit doen via de website van RuneScape en door op een knop te klikken in het scherm van Treasure Hunter. De prijzen zijn als volgt:

'Verdienen'

Er is een verdienknop op Treasure Hunter. Als je hierop klikt, zie je verschillende aanbiedingen van bedrijven. Je kunt keys verdienen door enquêtes in te vullen of iets aan te schaffen. De hoeveelheid keys staat per actie vermeld. Veel acties zien er niet erg betrouwbaar uit en sommige mensen vullen daarom nepgegevens in. Dit is uiteraard niet toegestaan. Er zijn ook spelers die gemeld hebben dat ze hier virussen op hun computer van krijgen. Pas dus goed op. Geef ook niet zomaar je e-mailadres, daar kun je veel spam van krijgen.

Het kan even duren voor de keys worden bijgeschreven als je aan iets mee hebt gedaan. Mocht je niets krijgen, dan kun je via de link in de rechterbovenhoek van de aanbiedingenpagina een link vinden waarmee je contact kunt opnemen met Jagex.

Over deze pagina

Geschreven door Odius, met dank aan 10spetter10, mrperfectk, bikkyjansen, NL Nightmare, Bijenzalf, Draakje96, Dropbox, Keotall, Rukker1337, bas, big smaly, emardo2, i Shazza, joost809, kaimon1111, mala 0212, megazai, walter herix en wildy dogs voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.