TzHaar Fight Pit

De Fight Pit is door de TzHaar gemaakt om gevechten te houden, te trainen en te zien wie het sterkste is. Jij kunt ook meevechten. De TzHaar Fight Pit is één groot gevecht tussen spelers, waarin iedereen voor zichzelf vecht. De laatste man die overblijft, heeft het spel gewonnen. Je zult niets verliezen als je dood gaat, dus wat is er op tegen om het een keertje te proberen?

De Fight Pit ligt helemaal in het westen van de stad van de TzHaar. Je kunt in de stad van de TzHaar komen door BLP op de fairy rings in te drukken, maar je kunt ook de ingang bovenop de vulkaan van Karamja gebruiken. De fight pit ligt in het zuidenwesten van de stad.

Er zijn minimaal twee spelers nodig voordat het spel kan starten.

Plaatje

In de wachtkamer staat een viewing orb, hiermee kun je het gevecht dat gaande is bekijken. Er zijn in het spel vijf verschillende orbs, je kunt het spel dus vanuit vijf verschillende punten bekijken als je niet meevecht. Kies de orb van de positie die je wilt bekijken, op de plaats waar normaal gesproken je inventory is.

Als je al een tijdje wacht, er geen spel meer bezig is en er voldoende spelers zijn, begint het spel. Je moet nu de andere spelers dood zien te maken. Maak hierbij gebruik van de combattriangel. Voedsel en potions zijn toegestaan. Het gebied is multi-combat.

In het midden van de bovenkant van je scherm zie je staan wie de kampioen op dit moment is. Dat wil zeggen dat dat de persoon is die het vorige spel heeft gewonnen. Deze persoon heeft een rood doodshoofd boven zijn hoofd hangen. Je kunt er ook zien hoeveel spelers je nog moet doden.

Veel mensen vormen een team met anderen en gaan zo mensen doden, zodat ze meer kans hebben om te winnen. Als alleen jouw team nog over is, wordt het een probleem. Er moet uiteindelijk maar één winnaar zijn... Het team gaat elkaar dus afmaken. Je kunt ook Ancient Magicks gebruiken, waardoor je meerdere mensen tegelijk kunt doden. Dan heb je niet echt een team nodig.

Plaatje

Als je nog niet dood bent, zullen vijf minuten na het begin van het spel monsters van level 122 verschijnen. Deze monsters halen je prayer points naar beneden. Als je die dood hebt gemaakt, verschijnen er weer na vijf minuten beesten. Deze keer van level 124. Deze beestjes kunnen in grote aantallen lastig zijn. Mocht je er toch in slagen ze te doden, dan verschijnen er na nog eens vijf minuten monsters van level 126. Zij maken je dood met ranged, zodat het spel stopt en er een nieuw spel kan beginnen.

De speler die overblijft heeft het spel gewonnen. Als hij of zij teruggaat door de hot vent door, ontvangt hij of zij een aantal TokKul, de plaatselijke munteenheid. De hoeveelheid is afhankelijk van het aantal mensen dat je hebt gedood en hun levels. De winnaar hoeft echter niet door de deur en kan ook blijven staan om de monsters te gaan doden, die zullen verschijnen.

De winnaar kan ook zomaar een robe van hybrid armour krijgen. De kans op de robe groeit elke keer als je wint. Zie melee voor meer informatie over hybrid armour van minigames.

Obsidian armour

Na de quest The Brink of Extinction kun je met minimaal 80 Smithing obsidian armour maken via de minigame TokHaar Fight Cauldron. Voor het laatste onderdeel van de set heb je 85 Smithing nodig. Je kunt eventueel je Smithing level boosten.

Dit armour is erg handig bij alle minigames in de TzHaar, dus ook de Fight Pit. Het armour is vergelijkbaar met de statistieken van nex-armour binnen de TzHaar. Daarnaast zal het de damage van lava- en obsidianmonsters verlagen. Buiten de TzHaar zul je drie keer zoveel damage op je krijgen als je het armour gebruikt.

Het handigste aan dit armour is dat het alle stijlen in één keer bevat. Je hoeft dus niet te wisselen van armour! Als je dit armour dus gebruikt kun je alle armour-switchtechnieken in deze guide negeren. Let wel op dat de obsidian helm niet alle stijlen bevat.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Obsidian warrior helm60 DefenceObsidian warrior helmHelm0000022600N.v.tMeleeN.v.t.
Obsidian ranger helm60 DefenceObsidian ranger helmHelm0000022600N.v.tRangedN.v.t.
Obsidian mage helm60 DefenceObsidian mage helmHelm0000022600N.v.tMagicN.v.t.
Obsidian platebody60 DefenceObsidian platebodyBody0000016800N.v.tAlleN.v.t.
Obsidian platelegs60 DefenceObsidian platelegsLegs0000016100N.v.tAlleN.v.t.
Obsidian gloves60 DefenceObsidian glovesGloves000003600N.v.tAlleN.v.t.
Obsidian boots60 DefenceObsidian bootsBoots000003600N.v.tAlleN.v.t.
Obsidian kiteshield60 DefenceObsidian kiteshieldSchild0000014600N.v.tAlleN.v.t.

Over deze pagina

Met dank aan magicdoetje, treehug, undeadpanda en yahya_boyy69 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.