Mage of Zamorak (Abyss)

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Lengte: Kort

Startpunt: Level 4 of 5 wildernis aan de mond van River Lum. Praat met de Mage of Zamorak

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Rune Mysteries hebben voltooid. Magic level 51 is handig.

Benodigde spullen: Teleporteerrunes zijn aangeraden. Een ring of dueling is ook handig. Je mag tijdens de quest geen voorwerpen van Saradomin of Guthix dragen.

Praat met de Mage of Zamorak in level 5 van de wildernis op het punt waar de rivier Lum ontspringt. De tovenaar zal je vertellen dat je naar de tempel moet in Varrock.

Mage of Zamorak Varrock

Teleporteer naar Varrock en loop naar de Chaos Temple in het zuidoosten van Varrock. Praat met de tovenaar en vraag waar hij zijn runes vandaan haalt. De magiër zal nu een verhaaltje houden over talismans en rune essence. Dit kan best wel interessant zijn. Na het verhaaltje komt de vraag: help je de tovenaar, ja of nee? Kies ja. De tovenaar zal tegen je zeggen dat je vanuit drie plekken in RuneScape naar de mijn van de rune essences moet teleporteren. Er zijn vijf manieren om daar te komen. Je mag zelf uitkiezen naar welke drie van de vijf je gaat en in welke volgorde. Dit zijn de plaatsen:

PlaatjePersoonPlaats
Aubury's Rune Winkel in VarrockAuburyAubury's Runes shop ten zuiden van de oostelijke bank in Varrock
Wizard's TowerSedridorWizard Tower ten zuidoosten van Draynor Village
ArdougneCrompertyTen noordoosten van het marktplein van Ardougne
Wizards Guild in YanilleDistentor Magic Guild
Gnome StrongholdBrimstailIn zijn grot in de Tree Gnome Stronghold

Als je naar drie verschillende mijnen bent geweest, zal je scrying ball wit worden. Hij is gevuld met informatie over de mijn. Je bent nu bijna klaar.

Ga weer naar de tempel in Varrock en praat met de tovenaar. Hij zal je de beloning geven en de mogelijkheid om naar de abyss te teleporteren. Dit wil hij alleen doen op de plek waar je hem begon te helpen (in level 4 wildernis).

Beloning: 1.000 Runecrafting xp. Een boekje met veel informatie en een small pouch voor Runecrafting. Zie de guide over de Runecrafting skill voor meer informatie.

Quest points: 0

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Devious Minds, Achievements van Ardougne - Elitetaken


Extra informatie

Om naar de Abyss te gaan, kun je rechts op de Mage of Zamorak in de Wilderness klikken en teleport selecteren. Je komt nu bij de Abyss. Bij de Abyss zijn gaten in de grond, een hoop vieze monsters van uiteen lopende levels, ogen in de grond en je prayer wordt naar 0 gehaald, tenzij je een van de abyssal-beesten van Summoning achter je aan hebt lopen. In dat geval zullen je prayer points langzaam maar zeker zakken.

Langs het midden van de ring zul je allemaal openingen zien. Deze openingen veranderen elke keer dat je in de Abyss komt, van soort. Er zijn bijvoorbeeld soorten die je met een pickaxe of hatchet weg moet hakken of aan moet steken met een tinderbox. Dat hebben wij allemaal niet mee. Loop net zolang langs de ring totdat je ogen of een gat in de muur tegenkomt. Probeer daar doorheen te gaan. Nu kom je op een veilige plaats terecht.

In het midden zal een Zamorak wizard in het zwart zitten met een grote bol aan zijn handen. Hij zal niet echt een gesprek houden. Verder zie je in de wand portalen zitten, deze leiden naar de altaren van de runes die erbij horen. Er is zelfs al een portaal waarmee je naar soul kan, maar die is nu nog gesloten. De Abyss klinken een beetje teleurstellend, maar denk je eens in! Je staat in Edgeville, gaat naar de Abyss en vervolgens naar het nature altar, je maakt nature runes uit je pouch en je inventory, pakt je amulet of glory en teleporteert weer naar Edgeville! Dat bespaart een hoop tijd en je hebt meer ruimte. Wel oppassen, want je moet door 4 of 5 levels van de Wilderness heen. Af en toe wat eten is handig.

Over deze pagina

Geschreven door Sjors280 en D Vondragon, met dank aan Superheat, Renschmov, Bahri Yalcin38, Evesy en ravin-george voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.