Monster hunting

RuneScape huist vele monsters die je kunt doden. Een aparte categorie monsters is net wat lastiger aan te pakken dan andere monsters. Deze monsters worden bosses of eindbazen genoemd. Ga je onvoorbereid op pad, dan is de kans enorm dat je niet zult overleven. Weet je het monster echter te verslaan zonder er zelf aan te gaan, dan liggen er meestal grote beloningen klaar.

Om je te helpen, geeft deze pagina een overzicht van artikelen die zijn geschreven om je te laten weten om de monsters aan te pakken.

De monsters zijn bijna allemaal alleen toegankelijk voor members.

Als je medespelers zoekt om een monster te verslaan, kun je het grouping system eens proberen.

Plaatje

Araxxor en Araxxi

Plaatje
Symbool

Barrows

Symbool
Symbool

Barrows - Rise of the Six

Symbool
symbool

Queen Black Dragon

symbool

We zijn van plan nog meer pagina's toe te voegen. De onderstaande monsters worden ook vaak tot bosses gerekend, maar hebben hier nog geen apart artikel.

In minigames zijn TzTok-Jad, Har-Aken, Penance Queen, Penance King, Avatar of Creation en Avatar of Destruction uitdagend. In Distractions and Diversions kun je nog Agoroth van A Shadow over Ashdale, de Skeletal Horror van de wish list van Fur 'n' Seek, Bork en de monsters van Phoenix Lair en Demon Raids doden.

Vaak moet je tijdens een quest een sterk monster doden, die je daarna niet nog een keer tegenkomt. In de Dominion Tower kun je een aantal monsters nog een keer tegenkomen.

Voor je een grot in Dungeoneering afsluit, zul je altijd een boss moeten doden.

Instances

Bij veel monsters kun je vlak voor je hun verblijfplaats in gaat een instance of "custom encounter" aanmaken. Wanneer je dit doet, krijg je een privégrot voor jou en je vrienden. Hier kunnen kosten aan verbonden zijn.

Bij het aanmaken zijn er verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld een maximum aantal spelers instellen en zeggen hoe snel het monster terug moet komen. Normaal mag iedereen in je instance (FFA, free for all), maar je kunt ook een pincode instellen of alleen personen uit je friendslist toelaten. Ook kun je een minimaal combat eisen.

Instance

Het is bij sommige monsters mogelijk een instance met een moeilijke modus aan te zetten. Soms zijn hier extra eisen aan verbonden.

Bij verschillende lastige monsters kun je aan het begin van het gevecht voor de Boss practice mode kiezen. Je kunt dan veilig het gevecht oefenen. Deze instances kosten geen geld en je zult geen voorwerpen verliezen wanneer je sterft, maar je krijgt ook geen drops, xp, Slayer- en Soul Reaper-punten wanneer je het monster doodt. Verder zal je Summoning-beest blijven als je doodgaat en als (hardcore) ironman mag je gewoon sterven. De moeilijke modus is niet beschikbaar in de oefenmodus.

Een instance blijft een uur in stand. Iedereen in een instance kan op de klok in het spel klikken de levensduur met een uur verlengen. Dit kost evenveel als het aanmaken van een nieuwe instance. Een instance kan maximaal vier uur bestaan.

Je kunt uit een instance weggaan en weer terugkomen wanneer je wilt, tenzij er niemand meer in de instance is en de levensduur minder dan tien minuten is. Zelfs uitloggen behoort tot de mogelijkheden.

Voor bosses waar je gp's voor moet betalen, kun je de kosten met 25% verlagen door de beloning van Soul Reaper te kopen.

Wanneer je sterft, zal je graf buiten de instance komen.

NaamKostenSpelersLocatie grafOpmerkingen
Barrows: Rise of the SixBarrows totem per gevecht4Kerkhof in de put
Giant MoleGeen1-16Plant in het parkAlleen in instance beschikbaar.
Kalphite KingGeen1-200Apart kerkhof in de grot
Queen Black DragonGeen1Buiten de portalIs altijd een instance. Met de optie 'Pass-through' ga je direct naar een normale instance.
King Black Dragon50.000 gp1-200Binnenin de normale grot van de King Black DragonInstance is niet beschikbaar in de Wilderness.
Kalphite Queen100.000 gp1-200Bij het touw binnenin de normale ruimte van de Kalphite QueenKalphite Guardians vallen je aan bij het aanmaken van een instance.
Exiled Kalphite Queen100.000 gp1-200Bij de uitgang van de normale ruimte waar de Exiled Kalphite Queen isExiled kalphite guardians en marauders vallen je aan bij het aanmaken van een instance.
Dagannoth Kings150.000 gp1-200Uitgang van de normale ruimte met de Dagannoth KingMonsters vallen je aan bij het aanmaken van een instance.
Kree'arra200.000 gp1-100In het deel van de god, 40 killcount nodig
K'ril Tsutsaroth200.000 gp1-100In het deel van de god, 40 killcount nodig
Commander Zilyana200.000 gp1-100In het deel van de god, 40 killcount nodig
General Graardor200.000 gp1-100In het deel van de god, 40 killcount nodig
Araxxor/Araxxi200.000 gp1-2Apart gedeelte bij ingangAraxxor zal in een instance altijd zwak zijn tegen het wapen in je hoofdhand, ook als je geen pheromone bij je hebt.
Corporeal Beast300.000 gp1-200Geen, spullen liggen bij de normale versie van de Corporeal beastJe komt direct bij het beest, dat in het midden in plaats van in het oosten verschijnt.
Nex800.000 gp1-100Bij de bank in de Ancient Prison. Je hebt 40 killcount of ancient ceremonial robes nodig om er te komen.
Vorago1.000.000 gp1-50Apart gebied in de grotNadat Vorago gedood is, kom je in de normale kamer van Vorago.

Beloning voor het helpen van nieuwelingen

Als je buiten de oefenmodus een boss doodt, dat monster al minstens tien keer gedood hebt en tot vijftien spelers behoort die het meeste schade hebben aangericht, zul je een punt krijgen voor elke persoon die het monster nog niet tien keer heeft gedood en ook tot de vijftien spelers behoort met de meeste schade.

Guides van leden

In de onderstaande tabel staan artikelen van bezoekers, die op het tipforum in de categorie "Monsters" zijn geplaatst. Het overzicht geeft de tien meestbekeken artikelen van de laatste zeven dagen weer en wordt dagelijks vernieuwd.

OnderwerpenAuteur
~ Revenant Guide ~klakuliku
De Revs guidepure ss4
Kijk naar de guide van Zwanna!Cowboy Renspents
©Powerleveling MELEE bij Giant Skeletons© (O U D)Vinci pl0x
Guide to solo the Saradomin Boss (en 160M+ aan drops)blattermans
Green-dragon-hunting-guide!bliker60
[ORIGINAL]Armoured Zombies Guide, by Ownage&Vinci| VERNIEUWDVinci pl0x
Mage Training GuideGijs
Gehele Godwars guideScyfer
Snelle -->GOLD CHARM<-- guide!!baasketbalur
Meer >

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.