Araxxor en Araxxi

Araxxi, de koningin der spinnen, wordt bewaakt door haar bewaker Araxxor. Het is dus de bedoeling om Araxxi te doden, maar om bij haar te komen zul je eerst langs Araxxor moeten komen. Wie dit gevecht, dat alleen voor één of twee spelers tegelijk beschikbaar is, doorstaat, zal rijkelijk beloond worden.

Inleiding

Opstelling

Deze guide houdt enkel rekening met rangers en magers. Melee is zeker geen slechte stijl om Araxxor mee te doden, maar de gemiddelde beginner zal ranged en magic waarschijnlijk gemakkelijker vinden. Mocht je toch met melee willen gaan, dan klopt deze guide ook wel aardig, maar je zult dan bij het lezen natuurlijk wel moeten onthouden dat het een en ander niet van toepassing zal zijn in jouw situatie. Ga met de stijl waarin je de beste wapens en armour hebt. Het doden van Araxxor met spullen onder de level 80 is niet aangeraden, maar is voor erg goede spelers wel mogelijk. Dit is niet beschreven in deze guide.

De aangeraden spullen staan hieronder van links naar rechts (zeer goed naar goed) aangegeven.

Equipment Ranged

Equipment Magic

*een schild kun je gebruiken voor de ability Resonance. Neem deze enkel mee als je daarmee om kunt gaan.

Inventory en summoningbeest

Familiar en inventory

Locatie ingang en graveyard

Araxxor en Araxxi bevinden zich in hun lair ten zuiden van Port Phasmatys. Ten zuidwesten van de bank van Port Phasmatys bevindt zich een shortcut in de muur. Je hebt hier level 92 Agility voor nodig. Als je dit niet hebt, kun je vanuit de bank het beste de in- en uitgang in het westen van Port Phasmatys gebruiken. Om snel in Port Phasmatys te kunnen komen, kun je het beste teleporteren met Ectophial van de quest Ghost Ahoy.

Ingang

Naast de ingang zie je een coccooned corpse liggen, één van de slachtoffers van het spinnengeweld in de grot. Hier kun je bekijken hoeveel mensen er vandaag al gestorven zijn en welke paden er op dit moment open zijn aan de hand van een soort raadsel. Als de coccooned corpse gedood is door spiders, is pad A open. Als hij gestorven is aan acid, is pad B open. Als hij gestorven is aan darkness, is pad C open.

Ook is er bij de ingang een optie om naar de graveyard te gaan. Als je tijdens het gevecht sterft, zal hier je graf komen.

In de grot

Om het wat gemakkelijker uit te kunnen leggen, wordt er bij deze uitleg een kaartje gebruikt:

Plattegrond

Zodra je binnen bent, moet je over een gat met zuur springen. Ren vervolgens een stukje verder. Je komt nu bij een web (aangegeven met Start). Hier kun je instellen op wat voor manier je het gevecht met Araxxor wilt beginnen. Je kunt voor 200.000 gp een instance kopen, zodat je een boss room voor jezelf hebt. Als je doodgaat, zul je opnieuw een kamer moeten aanschaffen, tenzij een ander persoon je instance levend houdt door buiten de boss room te wachten tot je terug bent. Een instance blijft maximaal één uur in leven. Wil je geen instance aanschaffen? Dan zul je een lege wereld moeten zoeken. Dat is gratis.

Met twee personen het gevecht in

Wij raden je aan om alleen tegen Araxxor/Araxxi te gaan vechten. Met twee personen is het gevecht een stuk lastiger. Als je toch met twee personen wilt vechten, kun je deze guide ook gewoon volgen. Je moet echter wel rekening houden met dat Araxxor twee keer zoveel schade bij jullie zal aanrichten. Ook moet er altijd een tweede persoon in leven zijn om uit de coccoon te kunnen komen. Het is raadzaam om met zijn tweeën op de eieren te gaan staan zodra deze verschijnen, dan wordt de damage verdeeld (die is namelijk best hoog). Verder zal Araxxor twee keer zoveel healen en twee keer zoveel spiders in pad A tevoorschijn laten komen. In pad B zul je 100% acid i.p.v. 50% moeten behalen voordat het plateau 'instort'. Bouncer zal nu in fase 4 vanaf 40.000 lifepoints al verschijnen. Tot slot is het handig om te weten dat de rage meter gebaseerd zal zijn op de speler met het meeste aantal kills op die dag.

Twee personen

Voordat je begint moet je dit weten

Fases en paden

Zoals je zojuist aan het kaartje hebt gezien, is het gevecht in verschillende fases en paden ingedeeld. Er is altijd één pad gesloten. Om de vier dagen wordt de combinatie van open paden veranderd, en deze hebben invloed op wat er in het gevecht tijdens (vooral) fase 2 en (ook) 3 gebeurt. Aangezien er maar drie paden zijn, zijn er dus ook maar drie mogelijkheden die je kunt tegenkomen. Fase 1 zal altijd hetzelfde zijn.

Rage meter

Voordat je begint, zul je ook moeten weten dat er een rage meter aanwezig is. Deze wordt in procenten aangegeven. Als Araxxor zijn rage bijvoorbeeld 10% is, zal hij 10% sterker zijn dan wanneer het 0% zou zijn.

Zodra je begint aan je eerste kill op een dag, zal Araxxor 0% rage hebben. Tijdens het gevecht zal dit door enkele factoren stijgen, bijvoorbeeld door zijn eieren te laten ontploffen. Volg maar gewoon deze guide, aan zijn rage kun je namelijk weinig doen. Hij wordt nou eenmaal boos!

Het is wel belangrijk om te weten dat Araxxor bij een volgende gevecht op dezelfde dag steeds +15% rage aan zijn meter zal toevoegen. Als je met een tweede gevecht start (nadat je één succesvolle kill hebt gehad), zal zijn rage dus op 20% beginnen. Na 15 succesvolle kills zal zijn rage bij het 16e gevecht dus 300% bedragen. Daar blijft het overigens ook bij. Bij het 16e, en latere gevechten op dezelfde dag, zal zijn rage meter dus op 300% beginnen. Wel kan deze nog stijgen door bijvoorbeeld eggs te laten exploderen. Op deze wijze kan zijn rage dus gemakkelijk tot 200% stijgen, waardoor kills behoorlijk uitdagend worden gemaakt! Aan het begin van een nieuwe dag (Engelse tijd) zal Araxxors' rage meter resetten naar 0%.

Je kunt de rage van Araxxor terugzetten op 0% door araxyte pheromone te gebruiken. Dit goedje vindt hij lekker ruiken, waardoor hij niet meer boos op je is. Pheromone wordt gedropt door Araxxi.

Starten met het gevecht

Welkom in de boss room van Araxxor. Je ziet drie gangen. Eén daarvan is afgesloten, de andere twee zijn afgesloten met een web. Als je met magic bent gekomen, raden we je aan enkel de melee-versie van Araxxor te doden. Als je met ranged bent gekomen, raden we je aan enkel de magic-versie te doden. Je kunt de aanvalsstijl van Araxxor herkennen aan de kleur van zijn poten. Als deze rood zijn valt hij met melee aan, als deze blauw zijn valt hij met magic aan en als deze groen zijn valt hij met ranged aan. Let erop dat je niet meer kan uitloggen of naar de lobby kunt gaan in de eerste seconden van het gevecht en zolang Araxxor je aanvalt. Eventueel zou je wel naar fase 3 kunnen rennen via pad A, mocht je echt niet willen sterven of een poging willen wagen. Daar zou je dan kunnen proberen uit te loggen. Als je araxyte pheromone in je inventory hebt, zal Araxxor áltijd met de juiste aanvalsstijl spawnen. Dit voorwerp raden wij dus zeker aan, tenzij je enkel het gevecht aangaat in instances: daar zal Araxxor sowieso met de juiste aanvalsstijl spawnen.

Zodra je begint raden wij je aan om gelijk het web van het pad waar je straks heen wilt te verbranden. Dit duurt namelijk een poosje en het is onhandig als het pad nog niet geopend is zodra je klaar bent met fase 1. Doe dit dus gelijk!

Gevecht

Fase 1

Tijdens fase 1 zul je Araxxor naar 5000 life points moeten brengen. Je kunt hier alvast kennis maken met vier van zijn veelvoorkomende aanvallen, die je ook in de andere fases tegen zult komen.

Door anticipation en freedom regelmatig te gebruiken, maak je kans om deze aanvallen te verminderen (lees: de damage ervan verminderen) of geheel te vermijden. Dit is zeer belangrijk en voedselbesparend! Om de vijf hits van Araxxor zal hij één van onderstaande attacks uitvoeren. Door mee te tellen kun je dus de aanvallen van Araxxor volgen, en precies 'timen' wanneer je anticipation of freedom moet gebruiken. Je kunt ook op gevoel anticipation en freedom gebruiken, als je tellen niet zo fijn vindt. Let op: je moet anticipation en freedom wel vóórdat de aanval gebeurt gebruikt hebben, anders heeft het geen effect. Een andere tactiek is om anticipation en freedom te gebruiken zodra je deze kunt gebruiken, dan zul je gegarandeerd een hoop attacks voorkomen en verminderen. In de fases 2, 3 en 4 werkt tellen minder goed (hij zal dan ook sneller zijn aanvallen afvuren), dus dan zul je sowieso op gevoel of een andere methode gaan moeten gebruiken om te 'timen'.

Fase 2 - Pad A

In deze fase moet Araxxor naar 5.000 life points gebracht worden.

Fase 2 - Pad B

Fase 2 - Pad C

Fase 3

Fase 3 is zeer vergelijkbaar met fase 1, hoewel zijn rage meter natuurlijk ondertussen al wat hoger is en sterker zal zijn. Er zijn echter ook een aantal andere dingen toegevoegd aan deze fase. Deze toevoegingen zijn gebaseerd op de paden die op dat moment geopend zijn. De bedoeling is om Araxxor naar 0 life points te halen in deze fase, zodat hij naar fase 4 zal springen. Ook zal Araxxor de life points die hij in fase 1 en 2 over heeft gehouden hier voor 80% bij zijn life points toevoegen.

Zoals zojuist verteld, zullen de toevoegingen dus gebaseerd zijn op de paden die op dat moment geopend zijn. Om jouw fase 3 voor te bereiden, zul je eerst moeten kijken welk pad je zelf gaat kiezen en welk pad je dus niet gekozen hebt op dat moment.

Maak eerst een keuze die van toepassing is op jou uit deze drie opties:

Als je de spinnen in fase 2 niet gedood hebt, zullen ze alsnog in fase 3 tevoorschijn komen.

Dan zul je tijdens fase 3 twee soorten acid spiders tegenkomen. Ten eerste zul je acid spiders met de optie 'Lure' zien. Het aantal daarvan verschilt soms, maar het zullen er maximaal vier zijn. Vaak is het er zelfs maar één. Laat deze spinnen lekker los lopen totdat je Araxxor tot ongeveer 10K life points hebt gebracht. Lure ze vervolgens onder Araxxor, hij zal dan 5.000 life points per spin healen, en wat sterker worden. Het voordeel hiervan is dat Araxxi in fase 4 een stuk minder sterk zal zijn dan wanneer je ze niet lured. Verder zal Araxxor net als in fase 2 van pad B bomb acid spiders spawnen.

Dan zal Araxxor de kamer van fase 3 af en toe donker maken. Net als in fase 2 - pad C zul je in het licht moeten gaan staan om de damage te stoppen.

Maak vervolgens een keuze die van toepassing is op jou uit deze drie opties:

Dan zullen er in fase 3 twintig spiders tevoorschijn komen. Je kunt deze het best allemaal doden, want ze doen vrij veel damage.

Dan zul je tijdens fase 3 twee soorten acid spiders tegenkomen. Ten eerste zul je acid spiders met de optie 'Lure' zien. Het aantal daarvan verschilt soms, maar het zullen er maximaal vier zijn. Vaak is het er zelfs maar één. Laat deze spinnen lekker los lopen totdat je Araxxor tot ongeveer 10K life points hebt gebracht. Lure ze vervolgens onder Araxxor, hij zal dan 5.000 life points per spin healen, en wat sterker worden. Het voordeel hiervan is dat Araxxi in fase 4 een stuk minder sterk zal zijn dan wanneer je ze niet lokt. Verder zal Araxxor net als in fase 2 van pad B bomb acid spiders tevoorschijn laten komen. Eerst zul je een soort splash op de grond zien liggen. Maak dat je uit de buurt komt van deze spinnen, want zodra ze bij jou ontploffen krijg je enorm veel damage! Voor meer informatie over deze spinnen verwijzen we je door naar de uitleg van pad B - fase 2.

Dan zal Araxxor de kamer van fase 3 af en toe donker maken. Net als in fase 2 - pad C zul je in het licht moeten gaan staan om de damage te stoppen.

Fase 4 - Araxxi

Welkom in fase 4, het hol van Araxxi. Je zult een klein filmpje zien van Araxxi, de spider queen, die de verslagen Araxxor plet om zijn laatste energie op te zuigen.

Araxxi heeft ten eerste een zeer lage defence. Je zult dus snel damage op haar verrichten. De eerste 50.000 life points zal Araxxi de basisaanvallen cleave, web en coccoon kunnen doen (geen bommen dus, hoera!). Als pad 3 geopend is, kan ze ook de kamer donker maken. Ga dan in het licht staan. Samengevat: blijf dus net als bij Araxxor zoveel mogelijk anticipation en freedom gebruiken, en kijk uit voor haar regelmatige basisaanvallen.

Ten tweede zul je tijdens deze gehele fase je protection prayer moeten switchen. Ze zal aanvallen met magic en ranged. Zodra jij protect from magic aan doet, zal Araxxi gelijk overgaan op ranged. Je zult dus om en om je prayer moeten switchen. Als je dit totaal niet ziet zitten, kun je eventueel, in combinatie met veel eten, protect from magic aanzetten. Araxxi zal dan enkel met ranged aanvallen: die bolletjes komen namelijk veel minder snel op je af dan haar magic spells. Mocht je dus door de war komen met prayer switchen, dan is het aangeraden om gelijk over te gaan op protect from magic. Je kunt dan even rustig bekijken hoe het ook alweer zit. Tip: ga zo ver mogelijk van Araxxi staan, want haar attacks komen dan langzamer naar je toe!

Fase 4
Ranged attack van Araxxi

Vanaf 50.000 lifepoints zal Araxxi geen cleave, darkness, web en coccoon meer doen. Ze zal dus enkel normale aanvallen uitvoeren (de magic spells en ranged-bolletjes). Het is nu de bedoeling om haar life points naar 25.000 te halen. Het is aangeraden om een ultimate ability te gebruiken vanaf ongeveer 28.000 lifepoints, aangezien vanaf 25.000 lp een bouncer zal verschijnen. Tegelijkertijd zal je adrenaline op dat moment met 50% worden verlaagd.

Nu zul je denken, wat bedoel je met die bouncer? De bouncer is vergelijkbaar met de dark core van Corporeal Beast. Hij maakt ongeveer vijf sprongetjes door de kamer en zal dan in jou gaan zitten. Je krijgt dan een hit, die afhangt van de rage meter. Bij de eerste kill op een dag zal dit ongeveer 2.000 bedragen. Zodra je die hit krijgt, zul je 1 stapje opzij moeten doen. Dat is alles! Vervolgens zal de bouncer weer vijf sprongetjes maken en het proces herhalen. Elke volgende hit van bouncer zal iets hoger zijn. Aan jou nu de taak om dit te overleven en het gevecht tot een slecht eind voor Araxxi te brengen.

Spreuk

Mocht je doodgaan en Araxxi heeft nog 10.000 life points of minder over, dan maakt de sign of death het gevecht voor je af. Die hit namelijk 10.000 en jij krijgt 15% van je levens terug! Let wel op: je krijgt maar 15% van je levens terug, dus de allerlaatste hit die je alsnog zult gaan krijgen, moet je dan niet alsnog doodhitten.

Beloningen

Gefeliciteerd! Araxxi is dood. Je kunt de loot uit haar halen door op haar lichaam te klikken. Eventueel kun je de gamble-optie gebruiken om een 50% grotere kans te maken op een van de Araxxi-huisdieren, maar daardoor zal je beloning wel vernietigd worden. Gelukkig kan je wel eerst zien wat je gekregen zou hebben! Hoe hoger de rage van Araxxi was, hoe groter de kans op een huisdier.

Mocht je een huisdier gekregen hebben, dan kun je een aantal challenges voltooien om de andere vijf soorten pets vrij te spelen. Je kunt bij de coccooned corpse (bij de ingang van de grot) bekijken welke challenges je nog kunt doen. De volgende challenges zijn beschikbaar:

Nadat je alle zes de bovenstaande huisdieren vrijgespeeld hebt, begin je kans te maken op een Araxyte egg. De kans hierop is in beginsel 1:500, maar na elke 200 Araxxi kills zal de kans vergroot worden. Na 200 kills wordt de kans 2:500 (1:250), na 400 kills 3:500 (1:166), et cetera. Zodra je een Araxyte egg gekregen hebt, kun je hiermee de pet Barry vrijspelen. Dit is een mini-versie van Araxxor. Als je ook een mini-versie van Araxxi wilt hebben, Mallory, zul je nog een Araxyte egg moeten bemachtigen. Deze kun je alleen vrijspelen nadat je Barry vrijgespeeld hebt.

Via pad A kun je een spider leg top krijgen, via pad B een spider leg middle en via pad C een spider leg bottom. Deze drie voorwerpen kun je combineren tot een spider leg, die erg duur is. Het is namelijk het stokje van de drie noxious-wapens, de 2h-versies van de level 90-wapens. In alle paden maak je kans op de bovenkant van het wapen, dat je met 90 Crafting op dat stokje kunt zetten. Dit zijn Araxxi's eye (staff), Araxxi's fang (scythe) en Araxxi's web (longbow). Je maakt meer kans op bijvoorbeeld Araxxi's eye als je een magic-versie van Araxxor hebt verslagen.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Noxious scythe90 AttackNoxious scythe2h20112458000000SlashMeleeGemiddeld
Noxious staff90 MagicNoxious staff2h02458000000N.v.tMagicGemiddeld
Noxious longbow90 RangedNoxious longbow2h11472458000000ArrowRangedGemiddeld

Tot slot is dit de enige boss in RuneScape waarbij je niet-ruilbare potions als beloning kunt krijgen, zoals overloads.

Over deze pagina

Geschreven door Frankos9, met dank aan Bearblock en ponky voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.