Barrows

De Barrow-broeders zijn wellicht de bekendste broers in RuneScape. Deze zeer sterke krijgers liggen te rusten in hun grafkamers in de heuvels van de Barrows in Morytania. Volgens de legende Fall of Six zijn ze hierin opgesloten door een pact met de Mahjarrat Sliske, die hun tijdens het leven grote krachten gaf. Nu kun jij ze hun rust verstoren.

Elke broeder moet je op een andere manier verslaan. Aan het eind zul je een beloning krijgen die soms erg veel waard kan zijn. Zo heb je bijvoorbeeld de kans om een stukje van de uitrusting van een van de broeders te bemachtigen...

Plaatje

Na voltooiing van Ritual of the Mahjarrat is er een zevende Barrow-broer gekomen, Akrisae.

Na voltooiing van Kindred Spirits is er een Barrow-sister gekomen, Linza.

Eisen

Er zijn geen harde eisen aan levels om Barrows te kunnen spelen. Wel zijn een aantal minimum levels aan te raden om Barrows redelijk veilig te kunnen spelen. Het is alleen maar voordelig als levels hoger zijn dan de levels die hieronder worden vermeld. Met sommige skills kun je van verschillende methodes gebruik maken. Per methode kun je de verderop precies lezen welke exacte levels je nodig hebt om van een bepaalde methode gebruik te maken. Je kunt geen Summoning gebruiken.

Handige quests

Aangeraden levels

Voorbereiden

Elke barrow brother heeft een andere weakness. Welke weakness dat is staat bij elke brother beschreven. Hier wijken wij vooral bij magic vanaf, omdat dat anders veel te veel plaatsen in beslag neemt. Je moet ook nog wat plek overhouden voor voedsel! Ook hebben we bijvoorbeeld niet een gehele set ranged armour. Ook dat neemt te veel ruimte in beslag. Dat afwijken is niet zo'n probleem, onze manier hit ook prima. Verder kun je natuurlijk van ons armour afwijken. Dit zijn maar enkele voorbeelden.

Armour voor lagere levels (level 60+)

Plaatje

Bovenstaande equipment

Bovenstaande inventory

Akrisae van Ritual of the Mahjarrat is hier niet inbegrepen.

Armour voor gemiddelde levels (level 70+)

Plaatje

Bovenstaande equipment

Bovenstaande inventory

Akrisae van Ritual of the Mahjarrat is hier niet inbegrepen.

Armour voor hogere levels (level 80+)

Plaatje

Bovenstaande equipment en alternatieven

Bovenstaande inventory en alternatieven

Welke spreuk moet ik nemen?

*Je kunt een aantal spreuken kiezen. Je kunt met een polypore staff gaan (75 Magic), maar daarmee vuur je wel langzaam spreuken af. Je zou ook met slayer dart kunnen gaan. Ice barrage is ook goed, maar daarvoor heb je 94 Magic nodig, en natuurlijk Desert Treasure. Je moet dan ook op ancient spells staan. Het voordeel is dan wel dat je de broeders af en toe verlamt, zodat ze je niet kunnen aanvallen.

Armadyl storm van Ritual of the Mahjarrat is ook een optie, maar die runes zijn erg duur. Daarbij kun je een armadyl battlestaff gebruiken, maar die is slomer dan wands, maar de battlestaff geeft een boost aan de damage van armadyl storm. Uiteindelijk kun je misschien het beste voor spreuken kiezen die je met een wand kunt afvuren, omdat je die het snelste afvuurt. Denk daarbij aan surge spells.

Abilities

Maak goed gebruik van abilities tijdens Barrows. Ze doen veel damage bij de broeders. Het is aangeraden een aantal ability bars te maken. Voorbeelden staan hieronder. De spreuk zelf hoeft er niet per se bij gezien deze weer aangezet wordt zodra je een wand of staff aan doet.

Plaatje
Abilities voor Dharok, Linza, Verac, Guthan en Torag - Magic
Plaatje
Abilities voor Ahrim en Karil - Ranged en Melee
Plaatje
Abilities voor Akrisae - Ranged en Magic

Je zou ook nog een schild kunnen meenemen naar Barrows. Met 100% adrenaline kun je dan de ability Rejuvenate gebruiken. Deze geneest 40% van je life points.

Schep

Je kunt eventueel een schep meenemen naar Barrows. Dit is niet per se nodig, er liggen namelijk ook scheppen op de heuvels, wat een inventoryplek scheelt. Sommigen vinden een eigen schep toch sneller omdat de scheppen op de heuvels niet erg goed zichtbaar zijn.

Barrows amulets

Na de quest Missing, Presumed Death krijg je 30 Barrows amulets. Door een amulet op een sarcofaag of de kist te gebruiken zal de broeder die daar normaal uit komt direct dood zijn en hoef je niet meer met hem te vechten. Dit kun je op maximaal drie broeders per trip doen.

Je kunt de amuletten ook via de Grand Exchange van kopen. Aangezien deze amuletten relatief goedkoop zijn, kan het een hoop tijd, maar ook geld voor voedsel en potions schelen.

De route

Als je de quests In Aid of the Myreque of Branches of Darkmeyer nog niet voltooid hebt, is de meest praktische manier om naar Barrows te gaan, via Canifis. Je kunt snel in Canifis komen via de lodestone, een Ring of slaying, een portal naar Kharyrll in je eigen huis of het huis van een vriend, of de fairy ring CKS.

Mensen die In Aid of the Myreque hebben voltooid, kunnen vanuit Burgh de Rott vertrekken. Om in Burgh de Rott te komen, moet je ook eerst in Canifis zijn. Neem vanuit Canifis de shortcut van In Search of the Myreque of ga via een gemakkelijke route van Temple Trekking / Burgh de Rott Ramble.

Spelers die Branches of Darkmeyer voltooid hebben beschikken over een Drakan's medallion. Met deze medallion is mogelijk om onder andere naar de Barrows, Burgh de Rott en Darkmeyer te teleporteren. In Burgh de Rott is een bank, terwijl in Darkmeyer een prayeraltaar staat. Vergeet het amulet niet regelmatig op te laden in de fontein onderin de grot in Burgh de Rott, aangezien het amulet maar 10 ladingen heeft. Als je in Morytania teleporteert, kost het geen ladingen.

Hier volgt een plaatje met de route.

Kaartje
In Search of the Myreque niet voltooid In Search of the Myreque voltooid In Aid of the Myreque voltooid

Bij de route door de Mort Myre swamps kunnen Ghasts je voedsel laten verrotten. Een oplossing hierop is een Beast of burden van Summoning, zoals een spirit terror bird. Je kunt dat beest alleen niet meenemen naar de grot onder de heuvels, hou hier dus rekening mee!

Aangekomen bij de Barrows

Nu je er bent, zie je de Barrows, grafheuvels. Er is ook een gekke oude man zien. Je kunt hem gewoon met rust laten, tenzij je een gratis boek van hem wilt lezen over de geschiedenis van de broeders. Je moet dan een aantal keren met hem praten.

Hier volgt een kaartje waarop staat waar welke broeder begraven ligt.

Plaatje

Graaf met de spade in de heuvel boven de tombe van de broeder die jij als eerste wilt doden. Let er op dat je prayer na een bepaalde tijd een beetje omlaag gaat als je in de grafkamers bent. Wanneer je bij een graf bent beland, kun je in de rechteronderhoek van het scherm zien welke broeders je al hebt gedood. Daaronder staat een nummer met het aantal monsters dat je in de tunnel hebt gedood, dit komt echter pas aan de orde als je alleen nog maar de laatste broeder hoeft te doden.

Je kunt het beste de onderstaande volgorde aanhouden zodat je niet continu hoeft te switchen van ability book en armour.

Dharok the Wretched

Dharok the Wretched kan slecht tegen fire spells. Alle magicspells werken op zich goed tegen hem. Gebruik dus je magicspell op hem. Doe ook protect from melee aan. Daardoor zullen de hits van Dharok met 50% gereduceerd worden. Dharok zal wanneer hij minder life points heeft steeds harder gaan hitten, let hier dus goed op en houd je life points hoog.

Linza the Disgraced

Linza the Disgraced kun je na Kindred Spirits verslaan. Ze heeft in plaats van 12.000, zoals de Barrow-broeders, 150.000 lifepoints. Als je haar verslaat, zullen de drops aan het einde iets anders bepaald worden. Zie daarvoor hier beneden. Als je alleen geïnteresseerd bent in haar drops, is het verstandig de andere monsters niet te verslaan.

Verac the Defiled

Verac the Defiled kan slecht tegen earth spells volgens RuneScape, maar andere spells werken ook prima. Doe ook protect from melee aan. Verac zal daar meer door hitten dan de andere brothers, dat komt door zijn armour en wapen. Let dus een beetje extra op je life points.

Plaatje

Guthan the Infested

Guthan the Infested kan slecht tegen air spells volgens RuneScape, maar andere spells werken ook goed genoeg. Je kunt dus zelf kiezen. Zet ook protect from melee aan.

Torag the Corrupted

Torag the Corrupted kan slecht tegen water spells volgens RuneScape, maar andere spells werken ook goed genoeg. Versla Torag op dezelfde manier als Guthan.

Akrisae the Doomed

Akrisae the Doomed kan je alleen doden na Ritual of the Mahjarrat. Akrisae kan slecht tegen bolts, gebruik deze dus samen met wat ranged abilities. Doe ook het ranged armour aan dat je mee hebt. Akrisae kan erg hoog hitten met magic! Zet daarom protect from magic aan om zijn schade met 50% te reduceren. De safespot op onderstaand plaatje werkt niet meer. Let daar dus niet op!

Plaatje

Soms zal Akrisae een protect prayer opzetten, dan zul je dus moeten veranderen van aanvalsstijl. Doe dan je magic staff aan en gebruik een magicspell. Doe ook wat magic armour aan. Gebruik ook abilities van magic. Als Akrisae protect from magic doet, doe je gewoon weer je ranged armour aan en range je hem verder.

Ahrim the Blighted

Ahrim the Blighted valt aan met magic. Je moet hem doden met een boog met arrows. Gebruik ook wat ranged abilities. Zet verder protect from magic aan.

Plaatje

Karil the Tainted

Karil the Tainted valt aan met ranged. Hij kan slecht tegen stab. Gebruik ook wat melee abilities. Doe ook protect from ranged aan.

De tunnel

Bij één van de grafkisten zul je een tunnel vinden. Deze broeder verstopt zich in een tunnel. Ga hier pas in als je de andere zes (of zeven/acht wanneer je Akrisae en Linza meerekent) broeders gedood hebt. Als je dat gedaan hebt, ga je terug naar het graf waar je het tunnelbericht kreeg. Ga de tunnel in. Ook hier wordt je prayer verlaagd. Je zult geen kaartje van de tunnel zien op je minimap. Alles is daar zwart. Gelukkig hebben wij wel een kaartje kunnen maken.

Plattegrond van de grot

In het midden staat de kist met je beloning. Helaas is het niet zo gemakkelijk om daar te komen omdat je vaak door verschillende kamers en gangen moet lopen. De eerste keren kan het lastig zijn de juiste route te vinden maar na een paar potjes begin je een patroon te ontdekken hoe het ongeveer in elkaar zit. Wie dat is, verschilt per potje dat je speelt. Dood de broeder als je hem tegenkomt. Hoe dat moet staat eerder beschreven in de guide.

Extra killcount halen

Dood ook nog wat monsters in de dungeon voor een nog betere beloning. Alle monsters kunnen slecht tegen magic. Gebruik dus de manier die je ook gebruikt hebt bij Dharok, Verac, Guthan en Torag. Wij raden aan om 8 killcount te halen, gezien dit de grootste kans geeft op een Barrows item. Ook helpt meer killcount bij het krijgen van meer runes, bolt racks, half keys en dragon helms.

Puzzel

De deur die naar de middelste kamer leidt, dus de kamer met de kist waar je beloning inzit, gaat niet zomaar open. Daarvoor moet je een puzzel oplossen. Je zult telkens drie opties zien. De volgende opties zijn juist:

Oplossing puzzels

Als je het antwoord goed hebt, zal de deur openen. Als je de broer die zich in de tunnel verstopt nog niet tegen bent gekomen, zit hij zeer waarschijnlijk in de kist verstopt. Hij komt dus tevoorschijn als je de kist opent. Klik dus niet twee keer op de kist, dan komt de broeder tevoorschijn en krijg je tegelijkertijd je beloning! Je beloning zal dan slechter zijn dan anders, want je hebt dan je laatste broeder nog niet gedood. Wanneer je de laatste broeder gedood hebt, pak je de buit uit de kist.

Zodra je je buit hebt gepakt zul je merken dat de tunnel begint in te storten. Je kunt nu teleporteren of terugrennen via de route waar je net doorheen liep. Ga dan met het touw naar boven.

Beloningen

De drops worden als volgt bepaald:

Barrows - Rise of the Six

Op zoek naar een wat grotere uitdaging? De mahjarrat Sliske heeft na zijn moord op de god Guthix wat extra krachten verkregen en heeft hiermee geëxperimenteerd op zijn collectie barrows broeders. Hierdoor zijn deze een stuk krachtiger geworden. Bevecht met zijn vieren de shadow onder de Barrows, die in staat is zes brothers tegelijk op te roepen. Dit alles onder het mom Barrows, Rise of the Six. Level 90 schilden en materiaal voor het smeden van level 90 power armour zijn onder andere beloningen voor deze hard mode van Barrows.

Over deze pagina

Geschreven door D Vondragon, Behind You0, Davidbarton2, Frankos9 en Tommy, met dank aan Rallim, draakdrag, tommeke95, PK-king, PyroSven, Asim, Balkaran8, Dragonage100, Gerritjee, Habib, Ironiceagle, Joachim12111, Rallim, Runoxis, Teamer, ToK-Kul, barm88, basjetien, eloso123, emardo2, good mark, katerkrijger, lillbabygirl, martijnjij, namedplayer0, panterman42, ravin-george, sand lizard en walter herix voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.