Queen Black Dragon

De Queen Black Dragon is een van de sterkste monsters die in Gielinor te vinden zijn. Ze is vooral populair omdat er bij haar goed te verdienen valt.

QBD

Eisen

Verplicht:

Aangeraden:

Note: Het is een solo boss, dus je kan niemand meevragen. Als je nog geen toegang tot Super antifire hebt, is het aan te raden om dit eerst te halen voordat je begint met deze boss. Overigens is deze guide vooral bedoeld voor beginners én het gebruik van abilities.

Equipment

Melee

High level | Medium level | Low level

Ranged

High level | Medium level | Low level

Magic

High level | Medium level | Low level

Locatie

De Queen Black Dragon is te vinden in de grot ten westen van Port Sarim en ten oosten van Rimmington.

World map

De grot waar je in komt heeft drie verdiepingen; First level, Second level en Bottom. Wanneer je in de grot bent, heb je twee opties: Je kunt de hele grot doorlopen of de Agility shortcut nemen. Voor deze shortcut heb je 50 Agility nodig. Je komt dan gelijk bij de Bottom uit.

World map

In de Bottom vind je een Summoning portal. Onderzoek deze en je komt bij de Queen Black Dragon.

De Queen Black Dragon

Het gevecht met de Queen Black Dragon bestaat uit in totaal vier fasen. Bij elke fase wordt het gevecht een tandje moeilijker. Hierdoor zijn er een paar dingen van de Queen Black Dragon die je moet weten.

De Queen heeft in totaal drie standaardaanvallen:

 • Ranged attack: De Queen zal achterover leunen en haar hoofd over het platform slepen.
 • Melee attack: De Queen zal je gaan bijten als je in melee bereik van haar staat.
 • Dragonfire attack: Af en toe zal ze vuur gaan spuwen. Deze aanval valt niet te blokkeren, maar de damage zal wel verminderd worden door het gebruik van Super antifire.

Verder heeft ze ook nog een aantal speciale aanvallen waarbij je speciale acties moet verrichten om de damage te verminderen.

Fire Wall

Zodra ze deze aanval gaat doen, zal het volgende bericht in je chatbox verschijnen:

The Queen Black Dragon takes a huge breath

Na een paar seconden zal er een Fire Wall tevoorschijn komen. In deze muur zit één gat dat op drie verschillende plaatsen kan zitten. Zo kan er eentje links, in het midden of helemaal rechts zitten. Als je door de Fire Wall geraakt wordt, zal je telkens 750 damage krijgen totdat je uit de Fire Wall bent gestapt.

Fire Wall

Om zo min mogelijk damage te krijgen moet je op de plek staan waar het gat is, zodat je niet door de muur wordt geraakt.

Grotworms

Wanneer ze in elke fase geen Lifepoints meer heeft, zal ze allemaal Grotworms van level 105 uit haar bek spugen. Om te voorkomen dat er teveel Grotworms komen, moet je zo snel mogelijk het juiste artefact activeren.

Grotworms

Magical platforms

Vanaf Phase 2 zal er een Magical platform bij komen. Dit platform is een soort brug om bij het juist artefact te komen. Welk artefact dit is hangt af van de fase.

Magical Platform

Waar je op moet letten is dat je niet te lang op de magical platform gaat staan. Anders zal je namelijk om de paar seconden 1500 damage krijgen.

Tortured souls

In Phase 2 zal het volgende bericht in je chatbox kunnen verschijnen:

The Queen Black Dragon summons one/several of her captured souls

Een paar seconden later verschijnt er een Tortured soul van level 93 naast je. Vervolgens zal de Tortured soul een Chaotic cloud op je loslaten die je achtervolgt. Als deze Chaotic cloud onder je komt zal je 1000+ damage krijgen.

Tortured soul

De bedoeling is om de Tortured soul zo snel mogelijk te doden, omdat de Queen hem anders na een tijdje zal 'opzuigen' waardoor ze haarzelf healt. Voordat ze dit doet zal dit bericht in je chatbox verschijnen:

The Queen Black Dragon starts to siphon the energy of her mages.

Je kan dit eenvoudiger maken door de Chaotic cloud onder de Tortured soul te leiden. Deze zal dan de damage krijgen in plaats van jijzelf. Probeer in dat geval door een van de Tortured souls heen te lopen, zodat de Chaotic cloud je volgt en onder de Tortured soul komt waardoor hij de damage opvangt. Waarschijnlijk zal dit een beetje oefening vergen.

Choatic cloud

Forms

Vanaf Phase 3 zal ze een andere vorm kunnen aannemen.

Hardened Carapace

Wanneer ze in deze vorm verandert, zal dit bericht in je chatbox verschijnen:

The Queen Black Dragon hardens her carapace; she is more resistant to physical damage, but more vulnerable to magic

Dit betekent dat ze zwakker tegen Magic zal zijn en sterker tegen fysieke aanvallen zoals Melee en Ranged.

Hardened Carapace

Crystal Form

Wanneer ze in deze vorm verandert, zal dit bericht in je chatbox verschijnen:

The Queen Black Dragon takes on the consistency of crystal; she is more resistant to magic, but weaker to physical damage

Dit betekent dat ze zwakker tegen fysieke aanvallen zoals Melee en Ranged zal zijn en sterker tegen Magic.

Crystal Form

Extreme Dragonfire

In Phase 4 kan ze haar Extreme Dragonfire aanval doen. Een paar seconden voordat dit gebeurt zal dit bericht in je chatbox verschijnen:

The Queen Black Dragon gathers her strength to breathe extremely hot flames.

Ze zal met deze aanval extreem hete vlammen uit haar bek spuwen, wat ontzettend veel damage kan doen.

Extreme Dragonfire

De bedoeling is om aan één van de twee zijkanten van het platform te gaan staan. Als je in het midden staat, zal je namelijk 1950 damage krijgen totdat het vuurspuwen is opgehouden. Wanneer je aan één van de zijkanten staat zal dit nog maar 750 damage zijn.

Note: Als je een Royal crossbow wilt maken, dan is het de bedoeling dat je hem smeedt in de hete vlammen. In dit geval moet je in Melee bereik van haar staan en de ‘Brandish’ optie gebruiken om de crossbow te smeden. Vergeet niet dat je veel damage krijgt van de Extreme Dragonfire.

Time Stop

Deze aanval zal ze ook alleen in Phase 4 uitvoeren. Als er Tortured souls zijn verschenen, zal er op een gegeven moment eentje naar een van de hoeken van het platform teleporteren. Vervolgens zal hij "Kill me mortal...quickly! HURRY! BEFORE THE SPELL IS COMPLETE!" zeggen.

Soul teleport

Als hij na ongeveer 10 seconden nog niet dood is, zal je scherm voor een aantal seconden bevriezen. Wanneer dit gebeurt kan je niet bewegen, eten of teleporteren. De Queen gaat doodleuk verder met jou attacken. Zodra het bevriezen is afgelopen zal je alle damage in één keer krijgen, wat meestal fataal is.

Time Stop

Om deze aanval te voorkomen, moet je goed opletten of er een Tortured soul naar één van de hoeken teleporteert. Zodra dit gebeurt moet je hem zo snel mogelijk doden. Een andere mogelijkheid is om alle Tortured souls gelijk al te doden wanneer ze verschenen zijn.

Het gevecht

Waar je nu waarschijnlijk al bent achtergekomen is dat het gevecht uit vier fasen bestaat. In elke fase zal er toegelicht worden wat je moet doen.

Ga de portal in. Na een paar seconden zal het gevecht beginnen. Drink nu je potions en zet je Soul split of Protect from/Deflect Missles prayer aan. Het is aangeraden om ook je beste stat-boosting prayer zoals Turmoil of Piety aan te zetten.

Phase 1

Aanvallen die ze in deze Phase kan doen:

 • Standaard aanvallen: Bestaande uit haar Ranged, Melee en Dragonfire attack.
 • Fire Wall: Ze zal één Fire Wall per keer laten verschijnen.
 • Grotworms: Als haar health bar leeg is, zal ze Grotworms uit haar bek spugen.

Start met het aanvallen en let op het bericht voor de Fire Wall. Deze Phase zal redelijk snel afgelopen moeten zijn.

Als haar health bar leeg is zal ze Grotworms uit haar bek gaan spugen. Activeer zo snel mogelijk de Dragonkin artefact 1 welke in het midden van het platform te vinden is.

Artefact 1

Phase 2

Aanvallen die ze in deze Phase kan doen:

 • Standaard aanvallen: Bestaande uit haar Ranged, Melee en Dragonfire attacks.
 • Fire Wall: Ze zal twee Fire Walls per keer laten verschijnen.
 • Tortured soul: Ze zal één Tortured soul laten verschijnen.
 • Grotworms: Als haar health bar leeg is, zal ze Grotworms uit haar bek spugen.

Waar je verder nog op moet letten:

 • Magical platform: Er is een 'brug' gevormd naar Dragonkin artefact 2.

Start weer met het aanvallen en let erop dat er nu een Tortured soul kan verschijnen. Onthoud ook dat ze nu twee Fire Walls kan loslaten.

Zodra haar health bar weer leeg is, moet je zo snel mogelijk de Dragonkin artefact 2 activeren. Deze kan je vinden in het zuidwesten van het platform.

Als er nog Grotworms zijn kan je deze gewoon negeren.

2 Fire Walls

Phase 3

Aanvallen die ze in deze Phase kan doen:

 • Standaard aanvallen: Bestaande uit haar Ranged, Melee en Dragonfire attacks.
 • Fire Wall: Ze zal nu drie Fire Walls per keer laten verschijnen.
 • Tortured soul: In deze Phase zal ze twee Tortured souls tegelijk laten verschijnen.
 • Grotworms: Als haar health bar leeg is, zal ze Grotworms uit haar bek spugen.

Waar je verder nog op moet letten:

 • Magical platform: De volgende 'brug' is gevormd. Ditmaals naar Dragonkin artefact 3.
 • Forms: Ze kan haar vorm veranderen in Crystal Form of Hardened Carapace.

Als er teveel Grotworms op het platform zijn, is het handig om in plaats van Protect from/Deflect Ranged je Protect from/Deflect Magic aan te zetten. Zoals gebruikelijk let je weer op je chatbox voor komende attacks.

Onthoud dat er nu drie Fire Walls achter elkaar komen en dat er twee Tortured souls tegelijk kunnen komen, wat betekent dat je twee Chaotic clouds op je kan krijgen. Dit kan je vermijden door de Chaotic clouds onder een Tortured soul of een Grotworm te leiden. Tijdens deze Phase zal ze ook haar vorm kunnen veranderen in haar Crystal Form of Hardened Carapace.

Als haar health bar weer leeg is, activeer je zo snel mogelijk de Dragonkin artefact 3 die je in het zuidoosten kan vinden.

Artefact 3

Phase 4

Dit is de laatste en moeilijkste fase van de Queen Black Dragon.

Aanvallen die ze in deze Phase kan doen:

 • Standaard aanvallen: Bestaande uit haar Ranged, Melee en Dragonfire attacks.
 • Fire Wall: Ze zal nog steeds drie Fire Walls per keer laten verschijnen.
 • Tortured soul: Ze zal in deze Phase vier Tortured souls tegelijk laten verschijnen.
 • Extreme Dragonfire: Ze zal extreem hete vlammen uitspuwen.
 • Grotworms: Als haar health bar leeg is, zal ze Grotworms uit haar bek spugen.

Waar je verder nog op moet letten:

 • Magical platform: De laatste 'brug' is gevormd naar Dragonkin artefact 4.
 • Forms: Ze kan nog steeds haar vorm veranderen in Crystal Form of Hardened Carapace.
 • Time Stop: Kort nadat een Tortured soul is geteleporteerd zal het scherm bevriezen.

Het is extreem belangrijk om in deze Phase goed op je chatbox te letten. Zorg ervoor dat je genoeg Life Points hebt voor als de Tortured souls verschijnen, want je krijgt heel extreem veel damage als je alle Chaotic clouds onder je krijgt.

Tortured souls

Je kan dit vermijden door aan de andere kant van een Tortured soul te gaan staan zodra ze de Chaotic clouds achter je aan hebben gestuurd. Probeer de andere Tortured souls zo snel mogelijk te doden om de Time Stop aanval te vermijden. Mocht dit niet lukken en een Tortured soul teleporteert naar één van de hoeken, staak dan alles en dood deze zo snel mogelijk.

Chaotic soul

Onthoud dat je in deze fase op je Life Points moet letten, aangezien je in een korte tijd heel veel damage kan krijgen. Vergeet ook niet dat haar Extreme Dragonfire veel damage kan doen. Zorg er dus voor dat je zo min mogelijk in het midden van het platform staat.

Als de health bar leeg is moet je de Dragonkin artefact 4 activeren. Je kan deze vinden in het zuiden van het platform. Als je dit gedaan hebt is het gevecht afgelopen en zal er een trap verschijnen naar de schatkamer.

Staircase

Na het gevecht

Eenmaal in de schatkamer kun je een kist met beloningen openen.

Reward

Je krijgt nu drie opties:

Het is ook mogelijk om individuele voorwerpen te pakken. In dat geval kun je met je rechtermuisknop op het desbetreffende voorwerp klikken om het op te bank te zetten of in je inventory te stoppen.

Gemiddeld zal de Queen ongeveer 200k per kill opleveren.

Over deze pagina

Geschreven door Typhon, met dank aan lAmUndead voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.