Monsterdatabase

Frost dragon

"A dragon covered in frost and ice."

Soort monsterNormaal monster
Voor gratis spelers of membersAlleen voor members
Combat level112
Life points8500
Verhouding life points en combat75,89
Maximale hit500
AgressiefJa
Valt aan metMelee, ranged, dragonfire en magic
ZwakteStab, dragonbane bolts/arrows
Kan jou vergiftigenNee

Plaatje

Frost dragon

Woonplaats

In de mysterious entrance in de Asgarnian Ice Dungeon ten zuiden van Port Sarim. Je hebt 85 Dungeoneering nodig om de grot te openen. Hiervoor krijg je eenmalig 15.000 Dungeoneering xp.

Drops

  Herbs

  Charms

   Drops die door een ring of wealth worden beïnvloed

   De onderstaande lijst met drops is een lijst die met veel monsters wordt gedeeld. De kans op een drop uit deze lijst is klein, maar deze kans wordt verhoogd wanneer je een Ring of wealth draagt. Het is echter niet noodzakelijk de ring of wealth te dragen om een drop uit deze lijst te krijgen! Voor meer informatie over de Ring of wealth, kun je het artikel over de Ring of wealth lezen.

   Spirit gems

   Extra informatie

   Frost Dragons zitten in een grot waarvoor je 85 Dungeoneering nodig hebt. Vanwege deze eis is het hier vaak erg rustig. Ook kunnen zowel members als gratis spelers ze tegenkomen in de grotten van Daemonheim. Daar zullen ze natuurlijk niet de voorwerpen die hierboven staan, maar de voorwerpen die je regelmatig tijdens Dungeoneering als drop krijgt droppen.

   Deze draken zijn populair om hun goede drops. Ze droppen namelijk elke kill frost dragon bones van 10.900 gp. Deze geven veel Prayer xp en zijn dus vrij duur. De meeste spelers komen hier dan ook vooral voor deze botten. Het gebruik van een pack yak kan je trip enorm verlengen. Hij kan namelijk 30 voorwerpen vasthouden en met zijn scroll ook voorwerpen direct naar je bank sturen.

   Net als de meeste andere draken en ondanks de koude leefomgeving kunnen Frost Dragons ook vuurspuwen. Om hier dus in leven te blijven moet je een anti-dragon shield of een dragonfire shield dragen, anders kan hij tot in de duizenden hitten. Een combinatie van protect from magic en een antifire potion kan de schade van dragonfire drastisch doen afnemen. Een super antifire potion beschermt je volledig tegen het vuur.

   Sinds een update in oktober 2011 valt de frost dragon ook met ranged aan. Of de Frost Dragon met ranged of magic aanvalt, wordt willekeurig gekozen. De aanval die hij als eerste gebruikt, zal hij de rest van het gevecht ook gebruiken, let daar dus op. Af en toe zal er ook een gloeiende bal om de Frost Dragon verschijnen. Als dit gebeurt moet je de Frost Dragon niet aanvallen anders zul je de hits volledig teruggekaatst krijgen. Zeker met sterke abilities en combo-abilities kan dit enorm dodelijk zijn. Zorg dus altijd voor genoeg levenspunten en blijf goed opletten! Je dwarf multicannon zal blijven aanvallen, maar zolang jij niet aanvalt zullen de hits niet op jou afgevuurd worden. Na drie keer circelen verdwijnt de bal weer.

   De eerste ongeveer 15 seconden van het gevecht zullen Frost Dragons hun gloeiende bal niet gebruiken. Deze tijd kun je dus benutten door zoveel mogelijk schade aan te richten. Let hierbij wel op dat je op tijd stopt! Zorg ook voor voldoende voedsel. Je hebt minder nodig als je toegang hebt tot Soul Split of als je gebruik maakt van het Vampyrism aura of de Scrimshaw of vampyrism.

   Calculators

   Gebruik dit monster in de Slayer calculator

   Over deze pagina

   Geschreven door Klaaren1, Dods Pwnz U, Oppernoob, flieraap, Il jessie lI, vincoro, Ahzomerunt, Crunchies, Rawr Belg, flager6000, zARGS X019, julian, megamaster23, met dank aan 0wnag3 skil3, FMD Martijn, Habib, Huseyin-Gazi, Im Da Prod, Manuell, Menno, Murry Angel, Nummmero Uno, RE Taz, Smith, frost killa, joost, lord p100 en walter herix voor bijdragen aan deze pagina.

   Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

   Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.