Monsterdatabase

Kalphite King

"This mighty kalphite is even more powerful than the queen."

Soort monsterNormaal monster
Voor gratis spelers of membersAlleen voor members
Combat level2500
Life points260000
Verhouding life points en combat104
Slayer xp3963
Maximale hit3500
Maximale hit special attack24000
AgressiefJa
Valt aan metMelee, magic en ranged
ZwakteZie beschrijving
Kan jou vergiftigenJa

Plaatje

Kalphite King

Woonplaats

De Kalphite King woont in de Exiled Kalphite Hive, een grot net iets ten zuiden van de piramide van Desert Treasure in de woestijn. In de grot kun je een team vormen om het monster te bestrijden.

Drops

  Charms

   Drops die door een ring of wealth worden beïnvloed

   De onderstaande lijst met drops is een lijst die met veel monsters wordt gedeeld. De kans op een drop uit deze lijst is klein, maar deze kans wordt verhoogd wanneer je een Ring of wealth draagt. Het is echter niet noodzakelijk de ring of wealth te dragen om een drop uit deze lijst te krijgen! Voor meer informatie over de Ring of wealth, kun je het artikel over de Ring of wealth lezen.

   Extra informatie

   De Kalphite King werd op 14 januari 2013 in het spel gebracht als de sterkste boss tot dan. Hij is bedoeld voor een team, ga dus niet alleen! Dit monster heeft enorm sterke aanvallen - waarvan sommigen je in één keer kunnen doden. Let dus goed op en neem geen spullen mee die je niet wilt riskeren! Als je toch dood gaat zal je graf verschijnen in de grot buiten de kamer met de Kalphite King zelf. Je kunt je spullen dus relatief veilig oppakken, maar kijk alsnog uit voor de monsters die hier rondlopen. Let er ook op dat voorwerpen die langzaam degraden, zoals armour en wapens van Barrows en Drygores, helemaal naar het maximale zullen degraden als je ervoor kiest deze voorwerpen niet te behouden als je sterft.

   Tijdens het gevecht zal de Kalphite King wisselen tussen drie verschillende fasen, waardoor zijn zwakte en voornaamste aanvalsstijlen ook wisselen. Je kunt zijn fase herkennen aan de kleur van zijn vleugels en natuurlijk ook in je combat interface. De kleur van de vleugels waaraan je kunt zien welke stijl de Kalphite King gebruikt, staan hieronder bij elke fase beschreven. Hij zal altijd in de Melee fase beginnen. Let erop dat, hoewel sommige aanvallen sterker zijn dan anderen, elke aanval duizenden kan hitten en dodelijk is!

   Melee fase

   De Kalphite King zal tijdens deze fase oranje/gele vleugels hebben en zwak zijn tegen vuurspreuken. Hij zal dan voornamelijk Melee aanvallen gebruiken:

   Ranged fase

   Tijdens deze fase zullen de vleugels van de Kalphite King groen kleuren en zal hij zwak zijn tegen Stab aanvallen. Hij zal voornamelijk Ranged aanvallen gebruiken:

   Magic fase

   Tijdens deze fase zullen de vleugels van de Kalphite King blauw zijn en zal hij zwak zijn tegen Arrows aanvallen. Hij zal voornamelijk Magic aanvallen gebruiken:

   Overige aanvallen

   Er zijn nog een aantal aanvallen die de Kalphite King ook kan doen en die niet specifiek bij een fase horen:

   Tips

   Solo tips

   Deze tips zijn bedoeld als je er alleen voor staat of als je de Kalphite King alleen wilt doen. Het is aangeraden om ervaring te hebben met deze boss, het kan namelijk in solo snel fout gaan.

   Ranged phase: De rotatie in deze phase begint als hij omhoog komt van het graven. Hierin zul je 4 aanvallen van de boss moeten tellen. Na de eerste 2 aanvallen neemt hij een kleine rust. In deze rust zul je anticipate moeten gebruiken om ervoor te zorgen dat jij niet gestund wordt. Vervolgens komen de andere 2 aanvallen van de boss. Let wel op, een minion spawn kan een aanval of rust vervangen waardoor een van deze twee kan ontbreken in het tellen (bijvoorbeeld aanval, aanval, spawn, aanval, aanval of aanval, aanval, rust, spawn, aanval). Als deze zijn geweest zul je hem moeten stunnen, als je dit niet doet wordt je groen en ga je dood.

   Melee phase: Dit is de moeilijkste phase en begint met een paar stomp en push aanvallen. Vervolgens komt er een slaughter op je, gebruik hierbij gelijk freedom. Slaughter wordt gevolgd door decimate en vervolgens door de charge. Zorg ervoor dat de Kalphite King de charge volledig af kan maken en niet tegen de muur komt. Bij het chargen zorg ervoor dat je door hem heen doet surgen. Draag dan een shield en gebruik preparation. Na 10 seconde is dit voorbij zul je anticipation moeten gebruiken en ren je naar de Kalphite King. Stop met rennen als hij op je af komt en vlak voordat hij bij je is ren je weer weg. Hij zal dan van phase wisselen. Als hij in de ranged phase komt zal die 1 aanval doen en dan moet je hem stunnen, anders wordt je groen.

   Magic phase: Deze is hetzelfde als de groep, je wordt in deze phase niet groen.

   Calculators

   Gebruik dit monster in de Slayer calculator

   Over deze pagina

   Met dank aan Slay a Stone, Kweet Vaniks, matthigast, Meleepro NL, Michael, Cabelero, Dear Argony, FLOID, Huseyin-Gazi, Mort de Maki, Rakoshi, Raphaei, crazy turk31, europa 1, kinky legit, mrperfectk, re berx, region-95, sheepswag, vlossy2 en xbeertje voor bijdragen aan deze pagina.

   Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

   Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.