Monsterdatabase

Nex

"Even the gods fear it."

Soort monsterNormaal monster
Voor gratis spelers of membersAlleen voor members
Combat level1001
Life points200000
Verhouding life points en combat199,8
Maximale hit1500
Maximale hit special attack6800
AgressiefJa
Valt aan metMelee, magic en ranged
ZwakteGeen
Kan jou vergiftigenJa

Plaatje

Nex

Woonplaats

God Wars Dungeon - Ancient Prison (zie beschrijving).

Drops

  Charms

   Drops die door een ring of wealth worden beïnvloed

   De onderstaande lijst met drops is een lijst die met veel monsters wordt gedeeld. De kans op een drop uit deze lijst is klein, maar deze kans wordt verhoogd wanneer je een Ring of wealth draagt. Het is echter niet noodzakelijk de ring of wealth te dragen om een drop uit deze lijst te krijgen! Voor meer informatie over de Ring of wealth, kun je het artikel over de Ring of wealth lezen.

   Extra informatie

   Hieronder staat de meeste informatie beschreven over de route, toegang tot en de fases van Nex.

   Locatie en frozen key

   Nex is één van de lastigste monsters uit het spel. Nex leeft in de Ancient Prison, onder de God Wars Dungeon en dropt dure spullen zoals torva-, pernix- en virtus armour. Tijdens het gevecht moet je haar en haar vier hulpjes verslaan. Je kunt in de Ancient Prison komen door de frozen door in de God Wars Dungeon te openen met een frozen key (nex). Deze kun je krijgen door minions in de strongholds van de overige vier goden van de God Wars Dungeon te doden. Je krijgt daar namelijk key parts. Als je alle vier de componenten combineert vorm je de frozen key. De key heeft 10 charges. Na 10 charges kun je je key opnieuw opladen in je Player Owned House.

   Ancient Prison

   In de Ancient Prison zul je nog een deur tegenkomen. Deze kun je betreden zodra je ancient ceremonial clothes draagt (hood, top, bottoms, gloves en boots). Onderweg naar die deur kom je langs redelijk sterke monsters. Wij raden je aan pas je ceremonial robes te dragen zodra je bij de deur bent aangekomen, het heeft namelijk een lage defence. Achter de deur bevindt zich een bank en een barrière die naar Nex leidt. Ten zuiden van de barrière is er ook een verborgen deur, die naar een moeilijkere versie van Nex gaat. Dit is Nex: Angel of Death.

   Wanneer je een Shard of Zaros hebt, die je krijgt na Fate of the Gods, vallen alle monsters in de God Wars Dungeon – inclusief die van Zaros – je niet aan. Het is dan ook sterk aangeraden deze te dragen.

   Fase 1 - Smoke fase (gebruik Protect/Deflect Magic)

   De eerste fase is de smoke fase. Hier zul je Nex naar 160.000 life points moeten brengen. Tijdens deze fase gebruikt ze de volgende speciale aanvallen:

   Nadat je Nex op 160.000 life points hebt gekregen kun je Fumus doden. Vervolgens zal de tweede fase beginnen.

   Fase 2 - Shadow fase (gebruik Protect/Deflect Ranged)

   De tweede fase is de shadow fase. Het zal een stuk donkerder worden in de kamer. Dit is de enige fase dat Nex aanvalt met Ranged. Tijdens de fase gebruikt ze de volgende speciale aanvallen:

   Nadat je Nex op 120.000 life points hebt gekregen kun je Umbra doden. Vervolgens zal de derde fase beginnen.

   Fase 3 - Blood fase (gebruik Protect/Deflect Magic)

   Nex zal bij deze fase overstappen op bloodspreuken, die haar deels kunnen genezen, en ze zal siphons oproepen die ervoor zorgen dat jij haar geneest. Ook wordt ze genezen door Damage-over-time ability's zoals Dismember, Fragmentation Shot en Combust, dus vermijd het gebruik hiervan.

   Deze fase vereist dat je erg veel schade doet en wordt vaak als erg lastig ervaren. Het gebruik van ability's als Berserk, Death's Swiftness en Sunshine kan je schade flink verhogen. Let wel op bij het gebruik van Berserk dat je life points hoog genoeg blijven. Je bent dan een stuk kwetsbaarder. Tijdens de fase gebruikt ze volgende speciale aanvallen:

   Zodra je de 80.000 life points bereikt hebt kun je Cruor gaan doden om aan de volgende fase te beginnen.

   Fase 4 - Ice fase (gebruik Protect/Deflect Magic)

   De vierde fase is de ice fase, waarbij Nex icespreuken gebruikt. Elke hit zal wat prayer points kosten, dus let goed op je prayer. Ze gebruikt tijdens deze fase de volgende speciale aanvallen:

   Dood nadat je Nex tot 40.000 life points hebt teruggebracht Glacies en begin aan de laatste fase.

   Fase 5 - Zaros fase (gebruik Protect/Deflect Magic)

   Tijdens de laatste fase roept Nex NOW, THE POWER OF ZAROS!, stapt ze over op haar gewone spreuken en maakt ze gebruik van de ancient curses soul split, deflect melee en deflect ranged. Na soul split komt altijd deflect melee. Soms heeft ze ook tijdelijk geen protection prayer. Bovendien geneest ze terug naar 80.000 life points en hit ze veel harder – haar maximale hit wordt verhoogd van 1500 naar 4500. De tanker zal regelmatig met melee worden aangevallen. Het is aangeraden dit toe te staan, want Nex hit veel hoger met magic. Het gebruik van ability's als Devotion en Debilitate kan de schade die ze doet verminderen.

   Nadat ze dood is zal ze Taste my Wrath! roepen en de ancient curse Wrath aanzetten. Spelers die niet binnen twee seconden uit de buurt zijn krijgen een hit tot 3000. Hierna zullen haar drops verschijnen.

   Tips en andere opmerkingen

   Calculators

   Gebruik dit monster in de Slayer calculator

   Over deze pagina

   Geschreven door L egendary G, Longbow250, Timtim93, Rawr cheetos, Dds-0ownzz, dutchstr11, met dank aan Rsnieuws, Larsboy, zug40, Sir Fire181, Seeryoyo, matthigast, DMH Atleke, Huseyin-Gazi, Jij Boos Bro, Me PvM, Mr Joey Game, Nexus ownzz, Partyboyy, Rage Rumbler, Sir Fire181, Slay4Pwnd, Volhaas, a nexer, abdelali, avatar 1220, chaotic, crazy turk31, funnylegend1, mrperfectk, seeryoyo en x izna x voor bijdragen aan deze pagina.

   Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

   Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.