Monsterdatabase

Nomad

"The scourge of souls."

Soort monsterQuestmonster
Voor gratis spelers of membersAlleen voor members
Combat level699
Life points55250
Verhouding life points en combat79,04
Maximale hit675
Maximale hit special attack10000
AgressiefJa
Valt aan metMagic
ZwakteGeen
Kan jou vergiftigenNee

Plaatje

Nomad

Woonplaats

Soul Wars Dungeon van de quest Nomad's Requiem.

Drops

Geen

Extra informatie

Nomad is bekend van de grandmasterquest Nomad's Requiem en is (op TokHaar Hok misschien na) het sterkste questmonster in RuneScape. Hij is level 699, kan maximaal 675 hitten en heeft 45.000 lp. Zijn maximale lp is 45.000, maar tijdens het gevecht heelt hij op 12.250 weer terug naar 22.500, waardoor zijn praktische lp op 55.250 komt te zitten.

De plaatjes van de guide zijn gemaakt in de Dominion Tower, dus niet waar het gevecht zich tijdens de quest afspeelt. Toch is het gevecht bijna hetzelfde, want in beide arena's heb je pilaren.

Het verschil is dat Nomad tijdens de quest uit zijn stoel komt springen, en in de Dominion Tower meteen spawnt. Ook verlies je tijdens de quest je spullen, en in de Dominion Tower, op de potions die je drinkt na en het voedsel dat je eet, niets. Je kunt tijdens de quest wel erg gemakkelijk je spullen terugkrijgen, deze liggen namelijk dichtbij Zimberfizz, bij de grafstenen, op het eiland van de minigame Soul Wars.

Plaatje

Benodigdheden

Wij raden je aan Nomad met ranged of magic te verslaan. Het voordeel hiervan is dat je op één plek kunt blijven staan, wat tijdens het gevecht een hoop kan schelen. Een ranged of magic level van 70 of hoger is aangeraden in verband met je wapenrusting, wapens en abilities. Ook een hoog defence level (70 of hoger) is aangeraden om dezelfde redenen. In deze guide is uitgegaan van ranged, met magic is de tactiek hetzelfde maar zul je andere (vergelijkbare) magic armour en abilities moeten uitkiezen.

Ook met melee kun je het gevecht doen, hierbij moet je echter rekening houden met de landmijnen en meer en vaker rennen. Zorg er hierbij dus voor dat je auto-retaliate op off staat. De verdere invulling van abilities en armour laten we aan jou over, de tactiek overlapt wel grotendeels.

Armour

Er bestaat (veel) beter armour, maar hierbij is op de wat minder rijke en gemiddelde speler gelet. De guide is alsnog handig als je afwijkt van armour. Spelers met een chaotic crossbow moeten natuurlijk een chaotic crossbow gebruiken. Ruby bolts (e) zijn daarbij erg handig vanwege hun speciale aanval.

PlaatjeBeste voorwerpBeter voorwerpGoed voorwerp
Armadyl helmetArmadyl helmetVerac's helm*Helm of Neitiznot
Armadyl chestplateArmadyl chestplateKaril's top*Royal d'hide body
Armadyl chainskirtArmadyl chainskirtKaril's skirt*Royal d'hide chaps
Amulet of furyAmulet of furyAmulet of glory
Armadyl bootsArmadyl bootsCarapace bootsSnakeskin boots
Crystal bowCrystal bowHand cannonRune 2h crossbow
Crystal bowGeenHand cannon shotRunite bolts / Broad-tipped bolts
Archer's ring (i)Archers' ring (i)Archers' ring
Swift glovesSwift glovesCulinaromancer's gloves 10
Ava's alerterAva's alerterAva's accumulatorAva's attractor

*dit armour gaat kapot zodra je doodgaat en de voorwerpen niet behoudt.

Inventory

Allereerst neem je nog een extra, enkelhandig rangedwapen en een schild mee of een rangedwapen dat als schild werkt. Voorbeelden hiervan zijn een rune crossbow met een black d'hide shield of een dark bow.

Daarnaast worden een prayer renewal (4) en één of twee prayer (4) potions aangeraden. De rest van je inventory vul je met goed voedsel, bijvoorbeeld sharks of scorpion meat als je in de Dominion Tower tegen Nomad vecht.

Neem eventueel ook (extreme) ranged potions of overload potions mee voor een sneller gevecht. Verder heb je een beest nodig dat life points herstelt, voor als je beast of burden leeg is. Vergeet daarvoor de scrolls niet. Hieronder staat welke beesten je daarvoor mee kunt nemen.

Summoning

Summoning is erg handig bij Nomad. Hieronder staan de beesten die handig zijn bij het gevecht.

Beasts of burden

PlaatjeLevelNaamAantal voorwerpen dat het monster kan dragenLevensduur
Spirit kalphite25Spirit kalphite622 minuten
Bull ant40Bull ant930 minuten
Spirit terrorbird52Spirit terrorbird1236 minuten
War tortoise67War tortoise1843 minuten
Pack yak96Pack yak3058 minuten

Beesten die life points herstellen

PlaatjeLevelNaamScrolls nodigLevensduur
Void spinner34Void spinnerNee27 minuten
Bunyip68BunyipNee44 minuten
Fruit bat69Fruit batFruitfall scrolls45 minuten
Moss titan79Moss titanTitan's constitution scrolls58 minuten
Unicorn stallion88Unicorn staillionHealing aura scrolls

54 minuten

Je zou ook aanvallende familiars kunnen meenemen zoals een steel titan of spirit kyatt, maar hierdoor zou je wel uiteindelijk te weinig food kunnen hebben. Doe dit alleen als je denkt dat je genoeg hebt aan één inventory met voedsel.

Abilities

Om dit gevecht tot een goed einde te brengen is een goed gebruik van abilities van belang. De volgende set-up wordt aangeraden:

Het gevecht

Nomad is te vinden in zijn dungeon op Soul Wars. Je kunt daar komen via zijn tent, dichtbij de imp Zimberfizz. Zodra je de quest doet, weet je wel waar hij zit. Eerst zul je een gesprekje met Nomad krijgen, daarna zal hij uit zijn stoel springen. Het gevecht begint dan.

Laat voor nu het enkelhandige wapen en schild voor wat het is en gebruik je dubbelhandige wapen om veel schade aan te richten. Vergeet je abilities niet te gebruiken en eet indien nodig.

Prayers

Protection prayers zijn niet effectief tijdens dit gevecht, dus gebruik deze ook niet. Dat is enkel zonde van je prayerpunten. Je kunt wel prayers aanzetten die je Ranged level verhogen, zoals Eagle Eye en Overpowering Force (level 44 Prayer), of Rigour (level 70 Prayer en de knight waves na King's Ransom).

Ancient curses zijn ook erg handig, sommige spells verlagen namelijk de defence van Nomad en verhogen die van jou. Daardoor heb je veel kans op meer en hogere hits. Je moet daarvoor wel The Temple at Senntisten voltooid hebben.

Ook de curse Soul Split kan handig zijn omdat hij een deel van de schade die je doet geneest. Hierdoor heb je dus minder voedsel nodig, zeker als je veel schade doet. Spelers met 95 Prayer kunnen natuurlijk ook nog Anguish of Torment gebruiken.

Let op: tijdens het gehele gevecht moet Nomad je kunnen aanvallen. Je mag wel heel eventjes achter een pilaar staan, maar doe dat niet te lang. Als Nomad 'Face me' zegt, moet hij je weer zo snel mogelijk kunnen aanvallen. Anders teleporteert hij namelijk terug naar zijn stoel en kun je opnieuw beginnen.

Beginnen aan Nomad zijn speciale aanvallen

Zodra het gevecht begonnen is vecht je normaal tot Nomad iets zegt, dan moet je opletten. De volgende zinnen zijn op volgorde, deze zullen nooit door elkaar gezegd worden tijdens het gevecht.

Nomad: Let's make things interesting!

Nomad laat nu verschillende rode bommetjes om je heen vallen. Let goed op en stap er niet op, je zult voor 10.000 schade krijgen en zult dan zeer waarschijnlijk dood zijn.

Gelukkig is er een opening direct ten zuiden van je waar je doorheen kunt. Op onderstaand plaatje staat deze opening links. De bommetjes zullen de volgende keer dat Nomad iets zegt ontploffen, dus blijf ofwel in het midden staan (als je de aanval gaat absorberen met Resonance) of ga door de opening weg en richting een pilaar.

Plaatje

Nomad: You cannot hide from my wrath!

Ren zo snel mogelijk achter één van de pilaren. Nomad mag je amper kunnen zien, hij gaat namelijk een sterke spreuk afvuren. Deze brengt 3000 schade aan je toe als je niet achter een pilaar staat. Het best kun je dan ook altijd veel lp hebben. Zodra de spreuk is afgevuurd kun je weer doorvechten tot de volgende zin.

Ook kun je ervoor kiezen je enkelhandige wapen en schild aan te doen en de ability Resonance te gebruiken iets voordat Nomad de spreuk loslaat om de hit te absorberen. Dan geneest de spreuk je in plaats van je te schaden. In dit geval kun je ook bij de bommetjesfase in het midden blijven staan.

Plaatje

Nomad: Let's see how well your senses serve you.

Nomad zal nu in vier vormen verschijnen. Zij zullen je alle vier aanvallen. Eén van hen is de echte Nomad, die moet jij aanvallen. De andere drie zullen wegteleporteren als je ze aanvalt. Ze zullen allemaal wegteleporteren als je de echte Nomad aanvalt. De echte Nomad zal jou een halve seconde later aanvallen dan de klonen. De laatste die jou aanvalt moet je dus aanvallen. Vecht nu door tot de volgende zin. Je kunt als je hier geen zin in hebt ook een Nomad aanvallen met een ability als Ricochet of Chain (voor Magic). Hierdoor zul je drie Nomads tegelijk raken, dan ben je er in één keer uit.

Plaatje

Nomad: Let's see how much punishment you can take!

Nomad zal je naar het midden van de arena teleporteren en je bevriezen. Hierna begint hij met het opladen van een aanval die je voor 90% van je maximale life points hit. Als je maximale lp dus 10000 is, zal hij 9000 hitten. Met voedsel zoals rocktail kun je je tijdelijk boven je maximale life points genezen en kom je iets meer ongeschonden door het gevecht als de aanval je raakt.

De bedoeling is nu dat je je enkelhandige wapen en je schild aandoet en iets voordat Nomad de aanval loslaat de ability Resonance gebruikt. Als dit lukt zul je de hele aanval absorberen en zal hij niets hitten. Je zult - in tegenstelling tot normaal - niet genezen worden, maar je zult dus ook geen schade ontvangen. Als dit niet lukt heb je een paar seconden om voedsel te eten of de ability Rejuvenate te gebruiken voordat Nomad je weer aanvalt.

Doe als je weer veilig bent je dubbelhandige wapen weer aan en ga verder met het gevecht.

Plaatje

Nomad, op 1/4 van zijn maximale lp: You're tougher than I thought. Time to even things up.

Nomad zal zich nu weer tot 1/2 van zijn maximale life points healen. Dit doet hij één keer per gevecht. Nu gaat hij weer verder met een van de vier zinnen, dat ligt aan waar je gebleven was.

Nomad, daarna weer op 1/4 van zijn maximale lp: Enough! This! Ends! Now!

Nomad zal nu met zijn zwaard op je inslaan. Hiermee kan hij veel achter elkaar hitten. Het is het makkelijkst om nu bij één van de pilaren te gaan staan zodat je steeds een stapje terug kunt doen, zodat Nomad niet teveel hit. Let er wel op dat zodra Nomad 'Face me!' zegt, hij je zo snel mogelijk moet kunnen hitten. Laat Nomad je dus hitten, doe een stapje terug, hit Nomad, laat Nomad je weer hitten, doe een stapje terug, hit Nomad, laat Nomad je weer hitten et cetera. Doe dit tot je Nomad verslagen hebt.

Noot: Op onderstaand plaatje staat dit niet helemaal goed uitgewerkt, maar het geeft je wel een indruk van hoe dit deel van het gevecht werkt.

Plaatje

Calculators

Gebruik dit monster in de Slayer calculator

Over deze pagina

Geschreven door Loliwo, Supa dante, Ithrilia, xdman, Mogway6, Klone Pie, met dank aan Slay a Stone, NL Reogie, Givemefuel, K evinn, Paleaz, Razor Jaguar, davy13682, gorgonkiller, hwhunter, jan, joachim12111, pray 4 all en tc1 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.