Monsterdatabase

Rune dragon

"Its scales seem to be fused with rune metal."

Soort monsterNormaal monster
Voor gratis spelers of membersAlleen voor members
Combat level127
Life points68250
Verhouding life points en combat537,4
Slayer xp2051
Maximale hit2500
AgressiefNee
Valt aan metMelee, ranged, dragonfire en magic
ZwakteDragonbane
Kan jou vergiftigenNee

Plaatje

Rune dragon

Woonplaats

Ga na de quests Fate of the Gods en Ritual of the Mahjarrat naar de World Gate, het startpunt van Fate of the Gods. Gebruik de rechtermuisklik-optie Quick-dial en kies daar voor Kethsi. Ga dan door de World Gate om naar Mount Firewake te gaan, waar de rune dragons zijn.

Drops

Charms

  Drops die door een ring of wealth worden beïnvloed

  De onderstaande lijst met drops is een lijst die met veel monsters wordt gedeeld. De kans op een drop uit deze lijst is klein, maar deze kans wordt verhoogd wanneer je een Ring of wealth draagt. Het is echter niet noodzakelijk de ring of wealth te dragen om een drop uit deze lijst te krijgen! Voor meer informatie over de Ring of wealth, kun je het artikel over de Ring of wealth lezen.

  Extra informatie

  Net als andere draken spuwt deze draak vuur. Zorg dus dat je hiertegen bent beschermd! Een antifire potion met een anti-dragon shield of dragonfire shield geeft je de meeste bescherming. Een super antifire potion beschermt even goed, maar houdt niet alle schade tegen van het vuur.

  Rune dragons hebben een harnas dat alle schade flink verlaagt. Alleen dragonbane bolts en dragonbane arrows zullen dan goed op ze hitten. Wanneer ze nog 45.045 life points hebben verliezen ze hun harnas en vliegen ze de lucht in. In de lucht kun je ze niet met melee hitten. Wanneer ze nog 22.522 life points hebben landen ze weer. Vanaf dat punt wordt hun maximale hit steeds hoger. Maak ze dus gauw af.

  Als je een rune dragon doodt is er een kans dat er een elite rune dragon verschijnt. De eerste drie minuten ben jij de enige die hem kunt aanvallen, daarna kunnen ook andere spelers dit doen.

  De steadfast scale, glaiven wing-tip en ragefire gland worden bij normale rune dragons alleen gedropt tijdens het trainen van Slayer. De kans is 1 op 512.

  Calculators

  Gebruik dit monster in de Slayer calculator

  Over deze pagina

  Met dank aan i_Matthijs en N iels voor bijdragen aan deze pagina.

  Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

  Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.