Monsterdatabase

Vorago

"A monsterous entity that is one with the earth."

Soort monsterNormaal monster
Voor gratis spelers of membersAlleen voor members
Combat level10000
Life points250000
Verhouding life points en combat25
Maximale hit10000
AgressiefJa
Valt aan metMelee en magic
ZwakteGeen
Kan jou vergiftigenNee

Plaatje

Vorago

Woonplaats

De Borehole, een grot net ten noorden van Falador.

Drops

  Charms

   Extra informatie

   Vorago is een gigantisch stenen monster dat geïnspireerd is op de Living rock patriarch. Hij wilt zich voorbereiden op eventuele toekomstige dreigingen en vraagt daarom de sterkste spelers om met hem te vechten. Wanneer je hem verslaat zul je kans maken op een orb en wand van level 90, de seismic singularity en seismic wand, en op tectonic energy die je kunt gebruiken om de level 90 tectonic armour van te maken. De tectonic armour set bestaat uit de tectonic mask, tectonic robe top en tectonic robe bottom. Ook dropt hij de ancient summoning stone, waarmee je een huisdier kunt oproepen.

   Om met Vorago te vechten kun je in de grot kiezen om - net als in de God Wars Dungeon - de publieke versie te doen waar iedereen in kan of om een privésessie te houden. Dit laatste kost dan 1.000.000 gp. Andere mensen kunnen zich dan bij jouw privésessie voegen en je kunt hier ook nog bijvoorbeeld een wachtwoord op zetten zodat alleen degenen die jij wilt erin kunnen. Wanneer je team dan gereed is moet je hem uitdagen en krijgt iedereen de vraag of ze mee willen doen.

   Het gevecht

   Na 20 seconden zal Vorago een enorme klap uitdelen. Deze doet totaal 50.000 schade en wordt verspreid over iedereen die de uitnodiging geaccepteerd heeft. Als je dus met 5 man bent zal iedereen 10.000 schade ontvangen, met 20 man zal iedereen 2.500 schade ontvangen. Na deze klap zul je samen met Vorago door de grond zakken en zal het gevecht beginnen. Als iemand in de groep deze klap niet overleeft zal Vorago jullie afkeuren en mag je niet verder.

   Het gevecht bestaat uit vijf fases, die elk plaatsvinden in een andere kamer. Wanneer je klaar bent met de ene fase zal de huidige kamer instorten en zul je naar de volgende kamer vallen. Tijdens elke fase wordt Vorago sterker en gaat hij harder en gevarieerder aanvallen. Mocht er iemand doodgaan dan is er geen weg terug, je grafsteen zal in een apart kerkhof verschijnen en je kunt je spullen terughalen, maar je mag het gevecht niet meer in.

   Om Vorago te kunnen verslaan zul je de Maul of Omens opnieuw moeten samenstellen. De drie stukken waaruit dit wapen bestaat zitten vast in zijn lichaam en zul je in de eerste, tweede en vierde fase eruit moeten zien te halen. Aan het einde van de vijfde fase zal de speler met de Maul of Omens in zijn inventory de laatste klap toebrengen.

   Vorago's aanvallen

   Vorago zal drie soorten aanvallen gebruiken tijdens het gevecht. Naast een standaard melee aanval zal hij ook in blauw en in rood gehulde rotsblokken naar spelers gooien. Beide soorten achtervolgen je en zullen hoge schade doen met magic. Als er een rode achter je aan zit (een zogenaamde bom) zul je een berichtje in je chatbox krijgen dat je moet rennen. Ren dan naar een plek waar niemand staat, anders zullen de mensen om je heen namelijk ook geraakt worden.

   De rode bommen zullen vooral gericht worden op de spelers die verder weg van Vorago staan en zullen als er rangers of magers in het team zijn vooral hen raken. Blijf als meleeër dus binnen meleebereik van Vorago.

   Ook zal hij na elke fase in het rond stampen en flink wat schade doen aan de mensen die zich onder hem bevinden. Kijk voordat hij springt naar welke richting hij kijkt, hier zal hij namelijk landen. Ga hier dus uit de weg.

   Fase 1

   In de eerste fase moet iemand Vorago naar de noordelijke muur van de grot lokken. Ook gaat er iemand over de rotsen naar boven, deze moet exact achter Vorago komen te staan. Wanneer het eenmaal zover is moet iemand die direct ten zuiden van Vorago staat de ability Provoke doen zodat Vorago zich op hem richt. Hierna springt degene achter Vorago op hem en trekt een deel van de Maul of Omens uit zijn lichaam. Ga net zo lang door tot dit gelukt is en hak daarna op Vorago in tot hij naar de volgende fase doorgaat.

   Gebruik tijdens deze fase geen stun abilities en doe ook niet Provoke als dit niet bij de bovenstaande reeks handelingen hoort. Blijf als je alleen schade doet en niet Vorago lokt of naar boven klimt altijd ten zuiden van Vorago.

   Fase 2

   Tijdens deze fase zal Vorago een nieuwe aanval gebruiken waarin hij een speler met zijn vuist mept. De speler zal dan een sterk bleed-effect krijgen waardoor hij elke seconde een aantal levenspunten verliest en zal daarna, als Vorago lang genoeg door kan gaan, ook nog eens een serie klappen van 4500 schade ontvangen. Iemand anders zal dan de ability Provoke moeten doen zodat Vorago zich op hem richt. Blijf dus aandachtig en help elkaar! Gebruik daarna de ability Freedom om van het bleed-effect af te komen.

   Af en toe zal Vorago een rode bal oproepen (een gravity orb), houd dan op met aanvallen. Degene die op dat moment de klappen van Vorago opvangt moet hem dan naar de bal lokken. Andere spelers kunnen als hij dichtbij genoeg is de bal naar Vorago schoppen. Ga met het gevecht door tot er drie ballen naar Vorago zijn geschopt. Op dit moment zal Vorago wankelen en naar beneden vallen. Probeer nu zoveel mogelijk schade te doen, zodat het tweede deel van de Maul of Omens losser komt te zitten en uiteindelijk uit zijn lichaam valt. Herhaal dit net zo lang tot je het tweede deel hebt en hit Vorago daarna naar de volgende fase.

   Fase 3 - de wisselfase

   Let op! Deze fase verandert elke woensdag! De fase die hieronder beschreven staat geldt voor de week van woensdag 2 juli tot dinsdag 8 juli.

   Vorago zal tijdens deze fase twee minions oproepen. Deze moet je doden om naar de volgende fase te mogen. Let hierbij op dat de minions niet te ver van Vorago mogen gaan, dan zal je hele team rode bommen op zich krijgen. Wanneer een van de minions dood is zal de ander extra sterk worden, wees hier dus op bedacht. Ook zal Vorago de vuist-aanval uit fase 2 nog steeds gebruiken, dus houd Provoke bij de hand als een van je teamgenoten wordt geraakt.

   Fase 4

   Aan het begin van de fase zal Vorago een waterval in een van de vier hoeken van de kamer laten verschijnen. Vervolgens zal hij bukken en zul je een waarschuwing krijgen dat je dekking moet nemen. Ren zo snel je kunt achter de waterval (er echt achter, niet er alleen in!), anders zul je een hit van ruim 10.000 op je krijgen! Ook hier zal Vorago de vuist-aanval gebruiken.

   Ook heeft Vorago twee nieuwe foefjes in deze fase. Allereerst zal er af en toe een minion verschijnen, gebaseerd op een van de spelers. Deze zal dan Stone "naam speler" heten, bijvoorbeeld Stone Frank (level 180). Als er een is zal de speler met deze naam - in dit geval Frank - hem zo snel mogelijk moeten doden. Niemand anders dan hij zal namelijk schade kunnen doen aan de minion. Net als jij gebruiken ze abilities, het zijn dus waardige tegenstanders.

   Daarnaast zal Vorago af en toe de schade op één speler richten. Er zal een bericht in je scherm verschijnen en Vorago zal een paarsig ding vasthouden, waarna alle schade die spelers aan Vorago doet niet Vorago maar die speler schaadt. Houd dus direct op met vechten en wacht tot dit voorbij is!

   Fase 5

   Zorg er allereerst voor dat één speler alledrie de stukken van de Maul of Omens heeft en ze in elkaar zet. Dit is namelijk de laatste fase, waarin je het wapen moet gebruiken om hem af te maken.

   In deze fase moet je weer zoveel mogelijk schade doen, dus ga volledig in het offensief. Je staat op een smal stuk grond en hoe meer schade je team doet, hoe verder je Vorago naar achteren zult drijven. Blijf opletten voor Vorago's aanvallen, hij zal ook hier af en toe de schade op één speler richten. Stop dan met aanvallen en wacht tot het voorbij is om je teamspeler niet te doden.

   Wanneer Vorago helemaal tot het randje is gedreven moet de speler die de Maul of Omens heeft erop klikken (er zit een Finish-optie op). De speler zal dan op Vorago springen en hem met de Maul verslaan, waarna Vorago naar beneden in het water valt.

   Beloning

   Wanneer Vorago dood is zullen bepaalde spelers een drop krijgen. Van elke fase uit het gevecht worden de meest waardevolle tank - de speler die de meeste schade heeft ontvangen - en de meest waardevolle aanvaller - de speler die de meeste schade heeft uitgedeeld - genomen. Een van deze twee spelers zal dan een drop krijgen. Uiteindelijk krijgen dus vijf mensen een drop en het is mogelijk dat mensen meerdere keren de drop krijgen als ze in verschillende fases erg goed gepresteerd hebben.

   Calculators

   Gebruik dit monster in de Slayer calculator

   Over deze pagina

   Met dank aan Helaholla voor bijdragen aan deze pagina.

   Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

   Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.