Nieuwsoverzicht van januari 2016

Bekijk het nieuws van Vorige maand Volgende maand

Nieuwsberichten

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • Behind the Scenes – February 2016Lees samenvatting

    Behind the Scenes – February 2016

    We gaan deze maand naar de onderwereld, waar Nomad oude vrienden verenigt en Nomads fort belegert. De quest bevat een van de moeilijkste gevechten tot nu toe en de beloningen zijn niet misselijk. Zo is er een machine die de xp verhoogt die je voor het teleporteren van urns. Het is de eerste van vier quests die het einde van Sliskes wedstrijd zal betekenen.

    Voor de quest heb je Dishonour Among Thieves, The Mighty Fall, The Void Stares Back, Nomads Requiem, Throne of Miscellania en Heart of Stone nodig. Ook moet je 75 Woodcutting, Mining en Construction hebben.

    God scoreboard

    Sliske hongert overigens naar aandacht en heeft een wrede parodie op de edicten van Guthix bedacht. Hij heeft een massief zwaard in het midden van de Grand Exchange gezet, die als enorm scorebord fungeert die de capriolen van goden bijhoudt. Om onze aandacht te trekken heeft hij Sliskelion pieces de wereld ingeslingerd, die je krijgt tijdens het trainen. Je kunt ze bij het zwaard inwisselen voor xp.

    Dubbele-xp-weekend

    Zoals eerder aangekondigd, is er in het weekend van 26 januari dubbele xp te behalen. Er is een livestream die 24 uur duurt, de Well of Goodwill is geopend en er zijn promoties bij Solomon en Treasure Hunter. Er wordt geld ingezameld voor SpecialEffect, die mensen met beperkingen computerspellen te spelen.

    RuneMetrics

    RuneMetrics is een uitbreiding aan het spel waarmee je veel statistieken kunt bijhouden. Er zijn grafieken en extra mogelijkheden op de website waarmee je de voortgang van je personage kunt volgen. De cijfers worden tijdens het trainen bijgewerkt, waardoor je kunt ontdekken wat de beste xp, meeste schade en meeste geld oplevert. Er wordt voorspeld wanneer je een level omhoog gaat, drops worden gelogd en er is een teller die bijhoudt hoeveel schade je in totaal en gemiddeld per minuut hebt gedaan. De meeste functies zijn gratis, maar voor extra functies als historische data moet je een bond per maand betalen. Leden van de Gold Premier Club krijgen de eerste twee weken gratis en de rest van het jaar 50% korting.

    Invention 1.1 en 1.2

    Invention wordt uitgebreid. Gereedschappen als de crystal pickaxe kunnen verbeterd worden en er komen extra perks voor het trainen van skills, zoals locaties van grondstoffen die niet leegraken, grondstoffen die in xp worden omgezet en meer.

    Zodiacevenement

    Ter ere van het Chinese nieuwe jaar komt er een takenlijst met een tijdslimiet. Een van de beloningen is een dragon zodiac costume. Je kunt de lijst verschillende malen doen voor betere beloningen en je kunt taken die je echt niet wilt doen, laten afstempelen.

    Podcast

    Er is een podcast verschenen met Mod Osborne over Seren, Mod MattHe en Mod Krista over hun favoriete RuneScape-muziek en Mod Infinity van Community Management. Beluister de podcast via YouTube, PodBean of iTunes.

    Overig nieuws

    God books en de illuminated varianten kun je in je pocket slot dragen. Ze krijgen betere bonussen en je kunt ze opladen met pagina's. Een volledig opgeladen boek kan een special attack uitvoeren die bij de luitenant van het boek hoort, zoals de bliksemwolkaanval van Commander Zilyana.

    Gratis spelers kunnen membersvoorwerpen verkopen om bonds te krijgen. Ook kunnen ze straks naar de Giant Mole en King Black Dragon en krijgen ze extra combat ability's en dual wielding.

    We hebben in RuneLabs gekozen om een deel van de Eastern Lands uit te brengen en nu kunnen we in RuneLabs voorstellen wat er in deze vreemde landen moet komen.

    Op Treasure Hunter zal er weer iets rond Valentijn zijn. Je kunt vorige beloningen halen en er komen nieuwe, zoals kostuums, een goblin butler als huisdier en de Sceptre of Enchantment, die je met petals kunt opladen en iedereen rond je extra xp geeft.

    Er is ook een nieuw monster, voor één weekend. The Mimic is een enorme levende schatkist en komt in vier niveau's. De hogere geven betere beloningen. Je kunt het monster vijf keer per dag doden, waarbij keren dat je sterft niet meetellen. Via Treasure Hunter kun je extra kansen winnen en er is een nieuwe zeldzame tongue cape.

  • Premier Club Last Chance | Bonus NXT Beta AccessLees samenvatting

    Premier Club Last Chance | Bonus NXT Beta Access

    De Premier Club, een actie waarmee je met korting en met vele extra's member kunt worden, is nog verkrijgbaar tot 1 februari 0:59. We worden er aan herinnerd dat alle leden van de Premier Club toegang krijgen tot de NXT. Ook is bekend gemaakt dat leden de 50% korting krijgen tot RuneMetrics Pro, een geavanceerde xp tracker die volgende maand komt.

  • GameBlast16 & Double XP | Coming 26th FebruaryLees samenvatting

    GameBlast16 & Double XP | Coming 26th February

    26 februari begint het dubbele-xp-weekend ter ere van het goede doel SpecialEffect weer. Er is weer een 24 uur durende livestream op Twitch vanaf de GameBlast, die om 13:00 zal beginnen.

    Invention geeft nog geen dubbele xp.

    De Well of Goodwill zal tijdens het weekend open zijn en bij Solomon zijn een GameBlast cape, amulet en draagbare ballon verkrijgbaar. De opbrengsten gaan naar SpecialEffect.

  • Treasure Hunter | Grotesque ArmoursLees samenvatting

    Treasure Hunter | Grotesque Armours

    Van 28 tot en met 1 februari kun je grotesque souls krijgen van Treasure Hunter en door combat skills te trainen. Hiermee kun je grotesque armour overrides en soul gems maken.

    Grotesque armour komt in drie tiers, die je via een puntensysteem kunt bereiken. Naast armour kun je van 500 souls één soul gem maken, die 500 punten voor de volgende tier van het armour zal bijdragen. Het armour kan ook veranderen door de override te dragen en monsters te doden.

    • Je krijgt één punt voor het doden van een monster voor Slayer.
    • Je krijgt één punt als het monster een hoger combat level dan jij hebt.
    • Je krijgt één punt als je een volledige set grotesque armour draagt.

    Je kunt dus drie punten krijgen door een monster te doden. Om punten te krijgen, moet je tenminste één onderdeel van de set dragen.

    Voor tier 2 heb je 7.000 punten nodig, voor drie 35.000.

    Overgebleven souls kun je vrijlaten. Dit kan tot een maximum van 10.000 souls per dag, die afhankelijk van je levels tot 50.000 xp in zowel Prayer als Slayer. De souls zijn ook ruilbaar.

    De souls blijven tot twee weken na de promotie in het spel, maar armour kun je blijven verbeteren door monsters te doden.

  • Invention Update | Some Immediate Changes32 reactiesLees samenvatting

    Invention Update | Some Immediate Changes

    Bij het uitbrengen van Invention is er iets goed mis gegaan met de hoeveelheden xp die werden uitgedeeld. Het is nooit de bedoeling geweest dat er al na 48 uur mensen het maximale level hebben bereikt. Hoewel het altijd de bedoeling is geweest dat mensen met veel geld in het spel sneller konden trainen, was het verschil extreem. Jagex biedt hiervoor excuses aan.

    Nu is er 1800% meer xp voor disassembly en siphonen van Augmented Gear. Ook is de hoeveelheid voor het gebruiken van materialen om gizmo's te vullen met 50% verlaagd. Dit laatste was voor vooral rijke spelers de belangrijkste manier om xp te krijgen.

    In de toekomst worden perks veranderd. Het doel is ze over het algemeen beter te maken.

  • Dev Blog | Dealing with Draw DistanceLees samenvatting

    Dev Blog | Dealing with Draw Distance

    Dev Blog | Dealing with Draw Distance

    De eerste van een serie dev blogs over NXT, de komende nieuwe RuneScape-client waardoor alles er mooier uit ziet, gaat over hoe ver wij in de spelwereld kunnen kijken. Met NXT kunnen we veel verder zien en dat leidt tot verschillende technische uitdagingen. Het spel is er niet op ingericht dat wij ver kunnen zien. Zo ligt Karamja op de interne kaart zeer dicht bij het strand van Catherby. Aangezien het erg lastig is zulke plaatsen te verplaatsen, wordt de kaart in zones ingedeeld. Je kunt dan geen dingen uit een andere zone zien. Ook instances leiden tot hun eigen problemen. Er was veel handwerk vereist, aangezien automatische verwerking van de kaart niet goed werkte. De belangrijkste wijzigingen zijn gedaan, maar de bèta zal uitwijzen wat er nog meer gedaan moet worden. De dev blog vertelt meer over de problemen en hoe deze zijn opgelost.

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: New Skill | Invention

New Skill | Invention

Invention is uitgebracht, een zogenaamde eliteskill waarmee je uitrusting kunt uitbreiden voor perks, extraatjes die voordelen geven. Je hebt er 80 Divination, Smithing en Crafting nodig. Om te beginnen moet je naar de Guild of Inventors ten noorden van Falador en met Doc praten.

Invention stelt je in staat je eigen, unieke uitrusting te maken. Je kunt een wapen zo aanpassen dat hij meer schade aanricht bij demonen, armour maken dat een kleine kans heeft schade tot 1 te beperken en een mysterieus betoverde chinchompa met een zeer grote verwoestingskracht (en ook schattigheid).

Train de skill door ongewenste voorwerpen uit elkaar te halen en experimenteer met de materialen bij een Invention workbench. Door de gemaakte voorwerpen te gebruiken, krijgen deze voorwerpen xp en gaan ze zelf levels omhoog. Dit zal handig zijn als je Invention verder traint en meer ontdekt.

Terwijl je levels omhoog gaat, kun je verschillende specialisaties kiezen. Zo kun je eerst op dwergen- of goblintechnologie richten.

Met Invention kun je ook mooiere uitrusting maken, met draaiende tandwielen en flitsende lichtjes.

augment_examples_invention.jpg

Dit jaar zal de skill iedere maand worden uitgebreid. Er zijn kleinere en grotere updates.

Overig nieuws

  • Bekijk ons forum voor de patch notes, wedstrijden en het livestreamschema.
  • We kunnen de beloning van de Gower Quest kiezen op de RuneScape-forums.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • BTS Video | Helpful Tips for Invention242 reactiesLees samenvatting

    BTS Video | Helpful Tips for Invention

    Invention

    Invention zal aanstaande maandag uitkomen. In de onderstaande video wordt verteld over een Analyse-ability, waarmee je kunt zien hoeveel je mogelijk kunt krijgen bij het ontmantelen van een voorwerp en wat de kans is dat je rommel krijgt. Er is ook een Genocidal perk, waarmee je afhankelijk van hoe ver je in je Slayer-taak bent 5% extra schade doet. Al bij de eerste lading van Invention zijn er 50 verschillende perks: leuke, zoals Brassican en Talking, maar ook waarmee je dingen kunt zien, extra adrenaline krijgt en ability's wijzigen.

    Developer Q&A

    De onderstaande developer Q&A beantwoordt vragen over NXT.

  • Treasure Hunter | Meteor StormLees samenvatting

    Treasure Hunter | Meteor Storm

    Van 21 tot en met 25 januari zijn de lampen en sterren op Treasure Hunter vervangen door respectievelijk meteorieten en ruimtestof. Ze geven 25% meer xp of bonus-xp. Wanneer je ze op een van je vijf skills met de minste xp doet, is het geen 25%, maar 75%.

  • Win a life-sized Darklight!Lees samenvatting

    Win a life-sized Darklight!

    darklight_concept_image.jpg

    Je kunt een echte replica van Darklight winnen door je feestselfies te sturen naar competitions@jagex.com met als onderwerp 15th birthday selfie competition. Je kunt ook #RuneScapeAt15 of #RSPartySelfie gebruiken op Instagram en Twitter. De selfie mag van je account en in het echt gemaakt zijn. Je hebt tot 29 januari.

    Donderdag is er op het forum en vragen-en-antwoordensessie over Invention.

  • New Game Client | Closed Beta WeekendsLees samenvatting

    New Game Client | Closed Beta Weekends

    New Game Client | Closed Beta Weekends

    NXT, de nieuwe RuneScape-client waarop je over ons forum meer komt komen, zal binnenkort getest kunnen worden in betaweekenden met de liveversie van het spel. Gold Premier Club members en spelers die sinds 31 januari 2012 member zijn kunnen meedoen. De data zijn nog niet bekend, maar de volgende systeemconfiguraties zijn aanbevolen:

    • CPU: Dual core, AMD Phenom II of Intel i3/i5, 2.4+ GHz
    • RAM: 4GB+
    • GPU: GeForce 400x-serie, Intel HD 4x-serie, AMD Radeon 7xxx-serie
    • Schijf: een zeer snelle hardeschijf, idealiter een hybride hardeschijf of een SSD

    De Premier Club is nog steeds verkrijgbaar.

    Met NXT zal alles er mooier uitzien, zoals op de plaatjes hieronder te zien is. Klik op de plaatjes voor een grotere versie.

    nxt_beta_image_1.jpg nxt_beta_image_2.jpg nxt_beta_image_3.jpg nxt_beta_image_4.jpg

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Hati, Sköll & Fenrir | Vic the Trader Returns | Blood Dyes

Hati, Sköll en Eir, wezens uit de legendes van de Fremennik, zijn weer in het spel. Elk van de drie heeft aparte uitdagingen met beloningen. Dit jaar is er ook een nieuwe wolf, Fenrir. Daarnaast is Vic the Trader teruggekeerd bij de lodestone van Burthorpe en zijn er blood dyes aan Treasure Trails toegevoegd.

Hati, Sköll & Fenrir | Vic the Trader Returns | Blood Dyes

Wolven

Fenrir

Fenrir leeft bij de gouden boom ten zuidoosten van Rellekka. Net als bij Hati en Sköll is het handig hem in groepen aan te vallen. De kans is groot dat je de torso- en beendelen van de cosmetische Fremennik-wolvenset krijgt. Ook krijg je Fenrirs hoektanden, waarmee je bonus-xp in Summoning of Herblore krijgt. De hoeveelheid hangt af van je level.

Eir

Eir is een valkyrie die zichzelf voorbereidt op het Einde der Dingen, waarvan zij gelooft dat die is aangebroken met het Zesde Tijdperk. Zij heeft haar helm en speer verloren en heeft jouw hulp nodig ze terug te krijgen.

Je kunt één van deze voorwerpen bemachtigen door Hati of Sköll te doden of de enriched wisps bij de kolonie ten zuidoosten Rellekka te oogsten. Je kunt meer van het voorwerp dat je krijgt krijgen, maar je kunt het andere voorwerp alleen krijgen door te ruilen met een andere speler.

Breng de speer en helm van Eir naar de eigenaar en je krijgt de keuze geboden tussen normale xp en bonus-xp in Prayer of Divination, plus cosmetic overrides van beide voorwerpen.

Hati

Hati dwaalt ten zuidoosten van Rellekka rond. Hij is sterk, maar je kunt hem met een groep spelers aanvallen. Iedereen die meehelpt met het gevecht krijgt aan het eind een beloning. Als Hati gevallen is, is de kans groot dat je Hati's paws vindt: handschoenen waar je op kunt klikken om normale en bonus-xp in een combat skill naar keuze te krijgen. Hij kan ook een cosmetische hoed en cape achterlaten, tenzij je die al hebt van voorgaande jaren.

Sköll

Sköll moet gelokt worden door hout op het vuur ten westen van de ingang van Rellekka te gooien. Elk soort logs werkt.

Als er 120 logs zijn toegevoegd (in totaal door alle spelers in alle wereld)en zal Sköll tevoorschijn komen. Je hebt wellicht hulp nodig hem te doden, maar iedereen die meehelpt aan het vuur of het gevecht zal in aanmerking komen door de drops als Sköll dood is.

Sköll kan Sköll boots achterlaten, waar je op kunt klikken om normale en bonus-xp in Agility of Woodcutting te krijgen. Hij kan ook een cosmetisch amulet achterlaten als je die nog niet hebt.

Let op: als je nog bonus-xp op je Hati paws of Sköll boots hebt van vorig jaar, moet je die bonus-xp eerst aan je totale bonus-xp toevoegen door er op te klikken voordat je het evenement dit jaar opnieuw doet. De xp verdwijnt anders.

Bukulla

Zodra je The Fremennik Trials hebt voltooid, kun je nu met de toehoorders in de lange hal van Rellekka praten om The Epic of Bukulla aan te horen. Door middel van een filmpje word je ondergedompeld in de aloude Noorse traditie van de gezongen poëzie. Skald Ogson staat op het podium om een verhaal van helden, gevaar en glorie op te dragen.

Epic_of_Bukalla.jpg

Nog iets...

  • Bekijk het nieuwsbericht voor het livestreamschema en ons forum voor de patch notes.
  • Bij Solomon kun je een Shadow Dragoon outfit aanschaffen.
  • Vic the Trader stelt je weer in staat bonus-xp in credits om te zetten, waarmee je verschillende dingen in zijn winkel kunt kopen. Dit zijn onder andere prismatic stars en lamps, skill outfits en bijzonderheden van Treasure Hunter. Je kunt tot 25 januari bonus-xp inwisselen en tot 1 februari credits spenderen.
  • Met elite clue scrolls kun je nu blood dyes krijgen, waarmee je dingen in een karmozijnrode kleur kunt kleuren. Je kunt ze op dezelfde voorwerpen doen als de andere dyes van Treasure Trails dat kunnen. De blood dyes zijn ruilbaar, maar geverfde voorwerpen niet.
  • In het spel kun je kiezen welk gebied onder het mom van de Player Power Area gemaakt zal worden. Je hebt tot 22 januari om op deze peiling te stemmen, maar er volgen meer.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

  • BTS Video | Hati, Skoll and Fenrir | Blood Dyes267 reactiesLees samenvatting

    BTS Video | Hati, Skoll and Fenrir | Blood Dyes

    In de Behind The Scenes-video van deze week leer je meer over het gevecht met de wolf Fenrir. Deze komt binnenkort de Fremennik lastigvallen, samen met Hati en Sköll.

    Na de informatie over Fenrir krijg je ook een voorproefje te zien van de zeldzame blood dyes. Deze kun je op dezelfde manier gebruiken als shadow dyes en third-age dyes.

    Stemmen op de Player Power Area

    Vandaag begint het stemmen op de Player Power Area. Dit wordt Menaphos, Fossil Island, de Eastern Lands (The Arc) of Abinnah. Het stemmen kun je doen in het spel of op deze pagina. Op beide plekken kun je ook een beschrijving lezen van het voorgestelde gebied.

    Wanneer het gebied is gekozen kunnen spelers suggesties gaan geven om het mee te vullen.

    Podcast, Ninja Q&A en wedstrijd

    Er is een nieuwe podcast over Invention met Mods MattHe en Moltare. Deze kun je beluisteren op YouTube, PodBean en iTunes.

    Als je je meer afvraagt over de update van volgende week kun je ook deze Q&A bekijken:

    Tenslotte herinnert RuneScape spelers eraan dat er nog steeds tijd is om mee te doen aan de Player Gallery. Op het forum kun je hier meer over lezen.

  • The 15 Day SaleLees samenvatting

    The 15 Day Sale

    Vijftien dagen lang zal er elke dag een nieuw item uit de winkel met RuneScape merchandise 15% korting krijgen. Kijk als je interesse hebt dus regelmatig in de winkel.

    Merch Store Items
  • Treasure Hunter | Loot PiñatasLees samenvatting

    Treasure Hunter | Loot Piñatas

    Van 01:00 op maandag 14 januari tot 00:59 op dinsdag 19 januari kun je loot piñatas winnen bij Treasure Hunter. Als je ze neerzet kunnen jij en andere spelers ze samen openmeppen. Wanneer hij openbreekt krijgt de eigenaar een beloning, en worden er vijf andere prijzen willekeurig verdeeld over de overige deelnemers. Je kunt vijf prijzen per dag krijgen.

    De prijzen kunnen onder andere piñata pluches, luchador mask tokens en sombrero's zijn. Alleen de eigenaar kan de pluches en de ruilbare sombrero's krijgen, andere spelers kunnen echter wel luchador mask tokens krijgen.

  • Return to RuneScape Classic | 15th Anniversary Celebrations26 reactiesLees samenvatting

    Return to RuneScape Classic | 15th Anniversary Celebrations

    Ter ere van de vijftiende verjaardag van RuneScape kun je tijdelijk weer toegang krijgen tot RuneScape Classic, de eerste versie van RuneScape. Wanneer je member bent en voor 11 maart 13:00 inlogt via de Classic-pagina, krijg je toegang en kun je spelen wanneer je wilt, ook buiten die periode.

    RuneScape Classic is in 2004 opgevolgd door RuneScape 2 en bevat veel minder dan het huidige RuneScape. Er zijn vijftig quests en Morytania bestond nog niet.

    Overig nieuws

    Bekijk het originele nieuwsbericht voor het livestreamrooster en de winnaars van de kerstwedstrijd op Instagram.

    Kerst is weer uit het spel gehaald. Je kunt je snow imp nog oproepen met je amulet om herinneringen op te halen.

    De onderstaande videocompilatie gaat over de laatste vijftien RuneScape-jaren.

  • BTS Video | 15th Birthday | RuneScape Classic4 reactiesLees samenvatting

    BTS Video | 15th Birthday | RuneScape Classic

    In de Behind the Scenes-video van deze week praat Mod Krista over de feestvreugde rondom de vijftiende verjaardag in het spel. Daarna vertelt Mod Conor over het heropenen van RuneScape Classic.

    Eerder deze week was er ook een stream met de gebroeders Gower. Deze kun je terugkijken:

    Bovenop alle video's en streams is er ook nog een podcast met Mod MattHe en Mod Krista over de vijftiende verjaardag van RuneScape. Deze kun je beluisteren op YouTube, PodBean en iTunes.

  • Winter Weekend 6 | Invention PrepLees samenvatting

    Winter Weekend 6 | Invention Prep

    Winter Weekend 6 | Invention Prep

    Het laatste van de Winter Weekends staat in het thema van de aankomende eliteskill Invention. Hiervoor moet je een hoog Divination, Smithing en Crafting level hebben, en dat is waar dit weekend mee helpt:

    • Je krijgt 50% meer basis-xp van Guthixian Caches.
    • Enriched wisps verschijnen elke tien minuten in plaats van elke twintig.
    • Winkels verkopen twee keer zoveel battlestaffs, en je krijgt er ook twee keer zoveel van beloningen.
    • Alle chromatische draken (green, blue, red, black en varianten daarvan) droppen een extra dragonhide.
    • De harps in het Ithell-gedeelte van Prifddinas raken minder vaak ontstemd.
    • Je krijgt twee keer zoveel xp en reputatie van de Artisans' Workshop.

    De bonussen gelden tot 13:00 op maandag 11 januari.

  • Treasure Hunter | Dragon Chests 2Lees samenvatting

    Treasure Hunter | Dragon Chests 2

    Van 01:00 op donderdag 7 januari tot 00:59 op dinsdag 12 januari zijn er weer dragon chests op Treasure Hunter. Deze bevatten twee tot vijf keer zoveel prijzen als normaal.

  • WIN a seat at our documentary premiereLees samenvatting

    WIN a seat at our documentary premiere

    Op donderdag 11 februari is de wereldwijde premiere van de documentaire over RuneScape in Londen. Jij kunt een plaatsje in het publiek winnen door mee te doen met een aantal wedstrijden. Kijk op het forum voor meer informatie en links naar de regels.

    De eerste wedstrijd is om een video van 30 seconden op YouTube te plaatsen die vertelt wat RuneScape voor jou betekent. Stuur dan de link naar community@jagex.com. De tien favorieten krijgen elk twee kaartjes, en een van de winnaars krijgt ook nog een overnachting in een hotel in Londen voor hem en een vriend! Zoveel mogelijk van de video's worden ook tijdens de documentaire getoond.

    De tweede wedstrijd is om een poster voor de premiere te ontwerpen, die vijftien jaar RuneScape-geschiedenis voorstelt. Ook hier krijgen de tien favorieten elk twee kaartjes en krijgt de winnaar ook nog een overnachting voor twee personen. Een van de winnaars zal ook de officiele artwork voor de documentaire mogen maken.

    De derde wedstrijd is veruit het makkelijkst: doe mee aan de forum sweepstake in dit topic! Ook hier zijn weer tien winnaars die elk twee kaartjes krijgen, en eentje die een overnachting krijgt.

  • 15 Year Anniversary Celebrations!26 reactiesLees samenvatting

    15 Year Anniversary Celebrations!

    15 Year Anniversary Celebrations!

    Gedurende de maand januari viert RuneScape haar vijftiende verjaardag! Overal in Gielinor zijn feestelijke versieringen te vinden, en er zijn activiteiten waar je aan deel kunt nemen!

    Party Pete heeft ten oosten van de lodestone van Falador een feesttuin gebouwd! Er staan vijftien sokkels - een voor elk jaar - en een groots banket en een fantastische gelaagde verjaardagstaart! Praat hier met Party Pete voor een doos met verjaardagsspullen. Deze bevat een prismatic lamp, een prismatic star, een van de standbeelden die je nog moet vrijspelen en 10 party hat fragmenten.

    Ballonnen

    Elk half uur zullen er confetti's rondvliegen rond elke lodestone behalve die in Prifddinas. Na twee minuten zullen er ballonnen neerkomen rond de lodestones, die je kapot kunt trappen voor geld, prismatic stars en lamps, een standbeeld dat je nog niet hebt vrijgespeeld of party hat fragments.

    Je kunt 50 ballonnen per dag kapottrappen. Als je er 15 hebt gehad krijg je een speciaal verjaardagspakje, na 50 krijg je je eigen verjaardagsballon. Deze ballon kan elke 30 minuten een voorwerp voor je naar de bank brengen.

    Standbeelden en portals

    Op verschillende plekken in het gebied voor gratis spelers zijn kleine portalen verschenen. Klik hierop om een standbeeld te vinden! De standbeelden kun je ook krijgen door ballonnen kapot te trappen of in het kadootje van Party Pete. De standbeelden komen op de sokkels in de feesttuin van Party Pete te staan en beelden grote updates van alle jaren van RuneScape uit. De portalen blijven het hele jaar staan!

    Voor het vinden van standbeelden krijg je beloningen:

    • Na vier standbeelden krijg je de birthday dance emotie.
    • Na acht standbeelden krijg je de RuneScape Classics skilling thought bubble animatie. Deze kun je inschakelen via de miscellaneous game settings. Als ze aan staan zie je een denkwolkje wanneer je xp krijgt in de meeste skills.
    • Na twaalf standbeelden krijg je nog een emotie. Deze wordt elke maand van het jaar uitgebreider om alle vijftien jaar van RuneScape te omvatten!
    • Als je alle vijftien de standbeelden vindt krijg je de cosmetische Cracker Wings override.

    The Drop

    Elk half uur vindt er een verjaardagseditie van de quiz The Drop plaats, in de feesttuin. Hierin moet je vijftien vragen over de geschiedenis van RuneScape beantwoorden. Als je een vraag fout hebt lig je eruit! Wanneer je ze alle vijftien kunt beantwoorden krijg je echter een huge prismatic star en de titel The Historian.

    Overig

    Je kunt een verjaardagscake krijgen door op de grote gelaagde taart in de feesttuin te klikken. Hier kun je elke drie minuten een hap uit nemen om jezelf iets te genezen -- en hij gaat nooit op!

    Ook kun je elke dag op de bankettafels klikken om een 5% xp-buff te krijgen zolang je in de feesttuin blijft. Er staat een bank in de tuin waar je kunt trainen.

    In overig nieuws

    Er zijn deze week weer enkele streams:

    Dinsdag 5 januari om 18:00 beantwoorden Andrew en Paul Gower vragen over de geschiedenis van RuneScape, de speciale documentaire die wordt gemaakt en over de quest die ze later dit jaar uitbrengen.

    Een uur later vertellen allemaal oude Jagex moderators over hun RuneScape-herinneringen.

    Op het RuneScape-forum kun je informatie vinden over de 56e Player Gallery -- 15th Birthday. Hierin kun je je drie meest gedenkwaardige RuneScape-herinneringen delen om een prijs te winnen. Je kunt meedoen tot 13:00 op vrijdag 29 januari.

  • Winter Weekends 5 | Mazcab and RaidingLees samenvatting

    Winter Weekends 5 | Mazcab and Raiding

    Tot 13:00 op maandag 4 januari krijg je een vijftal extra's op Mazcab en bij Raids:

    • Je krijgt twee keer zoveel reputatie in Nemi Forest en van de taken van Trinks.
    • Je kunt elke dag buit krijgen van raids in plaats van elke twee dagen.
    • Je krijgt meer xp in Nemi Forest.
    • Goebiebands zijn twee keer zo vaak en je kunt er twee keer per dag aan deelnemen.
    • Je krijgt 50% meer xp van Goebiebands.
  • Behind the Scenes | January 2016Lees samenvatting

    Behind the Scenes | January 2016

    Invention

    25 januari zal Invention komen, de elite skill waarmee je bijzondere apparaten en voordeeltjes kunt maken. Als je meer wilt weten over de skill, kun je eerdere nieuwsberichten hierover lezen.

    Winterweekend

    Van 8 tot en met 11 januari is het een op Invention gebaseerd winterweekend, met de volgende bonussen:

    • 50% meer basis-xp bij Guthixian Caches
    • Elke 10 minuten enriched wisps
    • Dubbele voorraad battlestaves in winkels
    • Alle draken die hides droppen, droppen een extra hide.
    • Harpen bij de Ithell-elven worden minder snel vals.
    • Dubbele xp en reputatie bij de Artisans' Workshop.

    15 jaar RuneScape

    Op 4 januari barst het feest van de 15e verjaardag van RuneScape los. Je kunt 15 portals in Gielinor zoeken. Hierbij zal je beloningen krijgen, zoals emoties die nostalgische gevoelens opwekken. Elk jaar heeft er één.

    Rond bijna iedere lodestone is er ook een ballonnenfeest en er is ook een speciale editie van The Drop, een quiz waarin je kennis over de geschiedenis van RuneScape wordt getest. Er zijn ook cosmetische crackervleugels.

    Hati

    Hati, Sköll en Eir the Valkyrie keren weer terug, wat veel bonus-xp betekent. Dit jaar is er ook Fenrir, die dappere krijgers op de proef stelt. Je krijgt de body en legs van een wolvenpak en veel Summoning of Herblore xp.

    Overig nieuws

    • Iedere week van januari is er iets anders met korting verkrijgbaar bij Solomon en elke vrijdag is er een set in de aanbieding met 50% korting.
    • De dragon chests keren terug op Treasure Hunter en is er een nieuwe godenkist.
    • Kijk uit naar piñataplezier.
    • Van monsters kun je corrupted souls verzamelen, die je kunt inwisselen voor soul gems, corrupted armour en Slayer xp.

Bekijk het nieuws van Vorige maand Volgende maand

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.