Nieuwsoverzicht van januari 2017

Bekijk het nieuws van Vorige maand Volgende maand

Nieuwsberichten

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Nex: Angel of Death

Nex: Angel of Death

Nex is sterker dan ooit tevoren in een nieuwe boss fight voor alle groepen spelers: Nex: Angel of Death. Er is geen limiet op het aantal spelers of kill chaining, zoals bij Telos. Het staat je dus vrij om met zoveel mensen te gaan als je wilt. Om deze nieuwe uitdaging met Nex aan te gaan moet je met de frozen key de ancient prison openen in de God Wars Dungeon. In het kamertje met de bank, voor de kamer van Nex, kun je een verscholen deur in de zuidelijke muur betreden.

Hoge combat levels en goede armour wordt sterk aangeraden, maar de beloningen mogen er ook wezen: nieuwe curses, overrides, lore en level 92 main- en off-hand magic wapens!

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Soul Reaper – New Rewards | Legendary Pet Gorillas & Armour

Soul Reaper New Rewards | Legendary Pet Gorillas & Armour

Er zijn nieuwe beloningen voor Soul Reaper, gebaseerd op een idee van een speler op Reddit. De meeste bijzondere is de Book of Death, een voorwerp voor in je pocket slot dat combat stats heeft en een kleine kans geeft om een monster direct dood te maken --- of extra schade te doen tegen bosses. Alle nieuwe beloningen zijn:

 • De optie om de Book of Death te maken, voor 500 punten. Je hebt ook 80 Crafting nodig.
 • Death Notes voor 40 punten. Deze heb je nodig voor het maken van de Book of Death.
 • Een permanente kans van 10% om zelf je reaper task te mogen uitzoeken, voor 250 punten.
 • Een nieuwe loot beam in de vorm van een grafsteen, voor 75 punten of 750 slayerpunten.
 • Permanent 50% meer Slayer xp van reaper tasks, voor 250 punten.
 • Permanent 100% meer life points van signs en portents of life, voor 250 punten.

Ook kun je een cosmetische zeis krijgen als je 100 reaper tasks hebt voltooid, en een huisdier in de vorm van Death als je er 200 hebt gedaan. De prijzen van een paar bestaande beloningen zijn ook aangepast.

Solomon's Store

Er is een nieuwe legendary pet in Solomon's Store, de Jungle Gorilla. Ook krijg je tijdelijk de Shadow Gorilla armour set bij het kopen van 2400 RuneCoins.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • Weekly BTS Video Change1 reactieMeer...

  Weekly BTS Video Change

  Lees het volgende bericht op de homepage van RuneScape:

  We're tweaking our video schedule - read on for full details.
 • Meteor Storm | Up to +100% XPMeer...

  Meteor Storm | Up to +100% XP

  Lees het volgende bericht op de homepage van RuneScape:

  The sky’s shining bright with XP. Get ready for some astronomical gains!
 • Credit Card Payments Back OnlineLees samenvatting

  Credit Card Payments Back Online

  Het is weer mogelijk om met een credit- of debitkaart te betalen voor RuneScape. Gebruikers met een doorlopend membership via credit- of debitkaart hoeven niets te doen, hun abonnement is hierdoor niet aangetast.

 • Credit Card Payments UnavailableLees samenvatting

  Credit Card Payments Unavailable

  Het was tijdelijk niet mogelijk bij RuneScape om met credit- en debitkaarten te betalen. Dit is inmiddels weer opgelost

  Mocht je een automatisch verlengend abonnement hebben dat via een credit- of debitkaart verloopt, is er niets aan de hand. Deze blijven gewoon doorlopen.

Nieuws van Lunagang

Update van het jaar 2016

Net als de afgelopen jaren wordt op het forum weer een peiling gehouden om de beste update van 2016 te bepalen. Van welke update heb jij intens genoten in de afgelopen twaalf maanden? Laat het ons weten!

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Memorial to Guthix | Vic the Trader Returns

Memorial to Guthix | Vic the Trader Returns

Tijdens het trainen van Divination zul je memory strands kunnen vinden. Deze worden automatisch bewaard in je currency pouch. Dit zijn geheugenflarden van Guthix, die je kunt gebruiken om engrams te activeren en herinneringen van Guthix te ontdekken. Orla Fairweather, ten noorden van Eagle's Peak, kan je helpen met het vinden van de engrams. Laad ze op en breng ze naar de gedenkplaats bij Orla voor Divination XP en inzichten in de herinneringen van Guthix. Naast XP en literatuur zijn er permanente buffs te verdienen voor Divination. Deze zijn onder andere het verwijderen van het maximum aantal chronicles dat je tegelijkertijd kan hebben, verbeterde XP van divine locations en het vervangen van chronicle fragments voor Guthixian butterflies. Je kunt maar één van deze trekjes tegelijkertijd actief hebben. Eens per week kun je je keuze hierin veranderen bij de fontein bij de gedenkplaats.

Wanneer je alle twaalf de engrams hebt verzameld, kun je het geheel resetten en er opnieuw mee beginnen. Elke keer dat je dit doet krijg je Divination XP en kun je een extra buff actief hebben, tot een maximum van vier. Ook krijg je een cape override die er met elke stap knapper uitziet. Meer details over de update kun je vinden in Mod Manti's forumthread.

Een beknopte Engelse uitleg en de locaties van alle engrams kun je vinden in dit forumtopic.

Ook kun je de komende twee weken de code 0800488449 bij Diango, in Draynor Village, opgeven om een Guthixian Butterfly huisdier te krijgen.

Vic the Trader

Vic is terug bij de lodestone van Burthorpe. Tot de update van volgende week, maandag 16 januari, kun je bonus-XP bij Vic inwisselen voor krediet in zijn winkel met (oude) voorwerpen van Treasure Hunter. Hier zijn onder andere de camouflage outfits van Thieving, het grotesque armour en soul gems, skill training dummy's en meer Slayer maskers aan toegevoegd. Na de update van 16 januari kun je geen bonus-XP meer bij Vic inwisselen, maar je kunt wel tot de update van de week erna, 23 januari, je krediet opmaken.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: 2017 – The Year Ahead

In de bovenstaande video, en in de rest van dit bericht, wordt vooruitgeblikt op de updates die we in het jaar 2017 kunnen verwachten.

Januari

Over de updates van januari is tot nu toe nog geen woord gerept. De eerste update is Memorial to Guthix, die inmiddels uit is. Hierover kun je meer lezen in dit forumtopic. Een andere update die we in januari zullen zien is een overtreffende trap van Nex: Angel of Death. Net als Rise of the Six voor Barrows, is dit een nieuwe uitdaging waarin je het in een andere omgeving opneemt tegen een geëvolueerde Nex – waar uiteraard ook nieuwe, nog onbekende beloningen bij zullen zijn betrokken. In deze uitdaging zijn geen kill streaks of enragemechanieken, elke keer dat je aan haar besluit te wagen staat weer los van de vorige en de volgende. Zoals gewoonlijk zijn de wolven Hati, Sköl en Fenrir ook dit jaar van de partij, met alle bonus-XP waar ze inmiddels voor berucht zijn. Er zal een evenement komen dat lijkt op Birth of Fire, waarbij je tijdens het spelen embers kon verzamelen voor beloningen van de fallen nihil, maar ditmaal met ondode piraten. De New Year's Resolutions card met uitdagingen is al een tijdje in het spel en zal tot de 11e blijven. Als klapper op de vuurpijl komen er ook een nieuwe legendary pet en een nieuwe lading gebruikersnamen.

Om de update Memorial to Guthix te vieren kun je de komende twee weken bij Diango de code 0800488449 opgeven om een Guthixian Butterfly huisdier te krijgen.

Februari

In februari komen er onder andere een nieuwe quest en nieuwe te augmenten gereedschappen voor Invention met allerlei nieuwe non-combat perks – waaronder een voor clue scrolls en het deassembleren van producten op het moment dat je ze maakt. Ook is er weer een double XP weekend in aantocht: dit zal plaatsvinden van 17 tot 20 februari. Tijdens ditzelfde weekend zullen er ideeën van Jagexpersoneel en spelers op het forum en op Reddit worden uitgezocht en uitgewerkt, om over de loop van de weken erna uitgebracht te worden. Grote delen van dit proces zullen live te volgen zijn.

De rest van het jaar

In de maand juni komt de eerste reuzeüpdate van het jaar: de stad Menaphos! Een groot deel hiervan zal tot de update gehuld blijven in evenveel mysterie als dat de stad nu al is, maar er worden al enkele onthullingen gedaan. De Tombs of Amascut zullen een nieuwe, strategische manier bieden om sommige non-combat skills te trainen. De questserie over de woestijngoden kan een vervolg verwachten met de corrupte god Crondis. Hiermee komt ook een nieuwe grot voor Slayer met nieuwe monsters en – na lange tijd – een verhoging van het maximale Slayer level naar 120. Meer informatie over de update, inclusief peilingen, zal bekend worden gemaakt naarmate juni nadert.

In maart staat een grondige herziening van clue scrolls op de agenda. Het oude systeem wordt herwerkt en aangevuld met nieuwe ideeën, een nieuwe clue scroll tier en uiteraard nieuwe beloningen. Er komt ook een achievementssysteem, waarmee je je voortgang en vaardigheden binnen het spel kunt bijhouden. Met de update Shattered Worlds zullen we steeds dieper in steeds uitdagender wordende interdimensionale scheuren kunnen delven. Er komt een op The Beach lijkend evenement, de Spring Fair, en een kleurrijke en jolige quest met Evil Dave. Ook wordt er gekeken naar het herwerken van onder andere daily challenges.

In september komt de tweede echt grote update. Na de uitkomst van Menaphos zullen we horen wat dit zal zijn. De grote update van december zal ook later in het jaar bekend worden gemaakt. In de tweede helft van het jaar wordt het banksysteem herwerkt. Hier zal inbreng van spelers bij worden gevraagd, dus verwacht ontwerpdocumenten en developer diary's. Ook de grote Mining en Smithing herziening zal dit jaar plaatsvinden. De laatste developer diary hiervoor komt in januari. Uiteraard zijn dit lang niet alle updates, meer zal te zijner tijd worden vrijgegeven.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

Bekijk het nieuws van Vorige maand Volgende maand

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.