Animal Magnetism

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Ava in kamer achter de neppe muur in Draynor Manor. Deze kamer is te vinden in de meest westelijke kamer op de begane grond van het gebouw. Doorzoek de kandelaren aan de westelijke muur om in deze kamer te komen.

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Ernest the Chicken, Priest in Peril en The Restless Ghost hebben voltooid. Je hebt ook 18 Slayer, 19 Crafting, 30 Ranged, 35 Woodcutting en 15 Thieving nodig. Toegang tot de lodestones in Draynor Village, Taverley en Port Sarim is handig. Je moet ook naar Port Phasmatys. Hier kun je met de ectophial van Ghosts Ahoy heen gaan, maar ook met de charter ships.

Benodigde spullen: Ghostspeak amulet, 5 iron bars, hammer (mag aan je toolbelt), holy symbol, mithril hatchet, 20 ecto-tokens (tijdens de quest te krijgen. Hier heb je 4 bones voor nodig), hard leather en polished buttons (zie alinea boven de beloning).

Ava verwelkomt je in haar nederige stulpje. Het is haar echter iets te nederig, daarom heeft ze hulp nodig. Zeg dat je haar wilt helpen om het huis een betere plaats te maken. Ze heeft twee ondode kippen nodig. Eén is om haar bed te repareren, de andere als beloning voor jou. Ze zegt dat ze een idee heeft met oneindige veren.

Ava

Je moet een paar undead chickens verzamelen. Deze kun je halen bij de boerderij van Port Phasmatys, ten westen van de Ectofuntus.

Neem je Ghostspeak amulet mee en eventueel emmers, bones en potten mee. Ga naar Port Phasmatys en loop bij de toren met het ectofuntus naar het westen, totdat je de boerderij tegenkomt. Praat daar met Alice en vertel haar over je quest. Ze zegt dat je maar met haar echtgenoot moet praten. Er is alleen één probleem: die is dood. Doe je ghostspeak amulet aan en ga naar de koeien. Hier zweeft de echtgenoot ergens rond.

Boerderij

De echtgenoot vertelt dat al zijn koeien dood zijn gegaan door dat groene ding daar in het oosten. Zo is hij ook jaren geleden in een geest veranderd. Je moet van hem weer naar zijn vrouw. Je zult haar nu vertellen dat hij nog steeds van haar houdt, ookal is hij een geest.

Alice vertelt dat Lyra en zij de enige zijn die nog leven. Ze heeft geld nodig, vertel dit aan haar man. Hij vertelt dat het op de bank staat. Ga weer naar Alice. Alice heeft zijn bankpasje nodig, maar die wil de man niet geven. Loop dus weer naar de man. Hij denkt dat je een scammer bent.

Als je met Alice hierover praat, kom je op het idee om een omgekeerd ghostspeak amulet te maken. Een heks in de buurt kan dit. Je hebt haar al eens ontmoet als je de quest Ghosts Ahoy gedaan hebt, toen moest je haar thee brengen. Ga naar haar toe. Haar huis is nog steeds ten oosten van de Slayer Tower te vinden.

Locatie heks

Je vertelt haar het verhaal en waarom zij moet helpen. Ze zal je helpen en uit de ongebruikte kracht van het amulet en wat haren van Alice een tweede maken. Dit amulet zal alleen voor Alice en haar man werken. Geef haar je amulet en ze zal een tweede voor je maken. Ga terug naar de man van Alice en geef hem het amulet.

Praat weer met hem en je zult een filmpje zien waarin hij een kip probeert te vangen. Het lukt hem niet. Er komt zelfs een speciale 1337-koeiendoder aan om botten te krijgen voor de ectofuntus. Alice en de man sturen hem weg, maar de Cow1337killer doodt Bessie toch. De man weet te voorkomen dat de koeiendoder ook nog een kip doodt. Deze vangt de man, praat weer met hem. Hij zal kippen verkopen voor 10 ectotokens per stuk.

Maak van vier botten 20 ectotokens als je die nog niet hebt, zoals je in Ghosts Ahoy hebt gedaan: vul vier emmers met slijm uit de vijver die je tegenkomt als je de ladder bij de Ectofuntus afgaat en de weg afloopt. Stop bones in het oosten van de bonegrinder op de eerste verdieping (ladder op dus) en vermaal ze door aan het rad te draaien. Stop het resultaat in 4 potten. Doe dan worship met alle potten bij de fontein op de begane grond en praat met de Ghost Disciple voor de ectotokens.

Koop twee kippen en ga weer naar Ava in Draynor Manor. Neem ook 5 iron bars mee.

Ze vertelt je waarom je de undead chickens nodig had: veren van undead chickens zijn veel schoner dan die van levende. Ze heeft ook trauma's aan Ernest over gehouden, daarom wil ze geen kip meer doden. Nu gaat Ava aan de slag voor het andere deel van de beloning. Hiervoor heeft ze een magneet nodig die uit een iron bar is gemaakt. Je moet met de heks in de keuken van het huis praten.

Je vertelt de heks wat er aan het handje is. Je moet haar 5 iron bars brengen. Als je deze geeft, vertelt ze dat je van de speciale bar die ze je geeft een magneet moet maken met een hamer, terwijl je met je gezicht naar het noorden gericht in de mijnen van Rimmington staat. Ga naar de mijnen van Rimmington, kijk naar het noorden en gebruik je hamer op de bar. Je krijgt nu een staafmagneet. Ga terug naar Draynor Manor en neem een hatchet mee.

Rimmingon

Ava vertelt je dat de kip de magneet moet gebruiken om arrow heads die verloren zijn op te sporen. Nu heeft ze nog hout nodig. Je moet met een mithril hatchet of beter een undead tree in de tuin proberen om te hakken. Undead trees zijn die bomen die je aanvallen als je erlangs loopt. Er is er een op het pad naar de voordeur. Probeer de boom om te hakken. Het zal niet lukken.

Vertel je ontdekking aan Ava. Zij komt meteen met een goed idee: ze hakt je armen af, reanimeert ze als undead, plakt ze weer aan je lijf en vervolgens zul je de bomen kunnen omhakken. Je kunt dan alleen niet meer in je neus peuteren. Vooral dat laatste is niet zo prettig dus. Gelukkig is er nog een plan B. Ze zag de slayer master Turael (of Spria) wat in zulke bomen porren, misschien weet hij een oplossing. Ga hem opzoeken in het zuiden van Taverley, bij de brug. Neem een mithril hatchet en een holy symbol mee.

Turael/Spria vertelt je dat je een blessed hatchet nodig hebt. Als je hem een holy symbol of Saradomin en een Mithril hatchet geeft, kan hij je zijn hatchet geven. Doe dat dus. Teleporteer terug naar Draynor Village en hak een stukje van zo'n boom die je aanvalt als je er langs loopt.

Turael

Geef de takken van de boom aan Ava en praat opnieuw met haar. Ava heeft van verschillende bronnen aantekeningen over wat ze moet maken, maar ze kan er geen wijs uit worden. Praat opnieuw met haar en je zult een berg notities krijgen, die jij moet vertalen. Maak er het volgende plaatje van door op de knoppen aan de onderkant te drukken:

Puzzel

Praat weer met Ava. Nu vertelt Ava dat ze buttons nodig heeft. Die kun je helaas niet op de Grand Exchange kopen, maar je kunt ze wel stelen van de personen in H.A.M.-grot. De ingang is onder de oude mijn ten oosten van de noordelijke brug in Lumbridge. Om vrouwelijke H.A.M.-leden te bestelen heb je 15 Thieving nodig, voor de mannelijke 20. De H.A.M. Guards droppen ze soms ook als je ze doodt. Je kunt ze ook op de digsite of uit de Fishing Trawler halen. Gebruik de buttons met een stukje hard leather en geef het resultaat, een container, aan Ava. Je quest is nu voltooid.

Beloning: 1.000 Slayer, 1.000 Crafting, 1.000 Fletching en 2.500 Woodcutting xp. Je krijgt ook een machine die je op je rug kunt dragen. Als je deze draagt en geen metalen armour (platebody, platelegs) aan hebt, zal de machine gratis arrows en heel soms andere metalen dingen aantrekken als je rond loopt. Hij zal ook de pijlen, darts en knives die je afvuurt weer oppakken, mits ze niet beschadigd zijn en er geen obstakel tussen is. De pijlen die zomaar uit het niets verschijnen, zullen in je quiver terrecht komen. Ava's attractor zal voorwerpen van iron aantrekken, Ava's accumulator van steel. Je kunt Ava's attractor upgraden naar een accumulator als je 50 Ranged of hoger hebt. Je krijgt ook nog twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Do No Evil

Over deze pagina

Met dank aan Letscall, LordFangorn, Nilsinho24, Spykopath en ibrb2killu voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.