As a First Resort

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Lengte: Lang

Startpunt: Praat met Chief Tess in Oo'glog, een ogrestad ten zuiden van de Feldip hills

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Zogre Flesh Eaters hebben voltooid. Je hebt ook 58 Woodcutting, 51 Firemaking en 48 Hunter nodig.

Benodigde spullen: Hatchet, 4 spears (metalen, maakt niet uit welk metaal), 2 raw chompy birds, 8 achey logs en minimaal 26 eucalyptus logs (verkrijgbaar in quest), 4 wolf bones, 8 larupia furs (verkrijgbaar tijdens de quest), 5 logs (verkrijgbaar tijdens de quest), knife, tinderbox, bird snare, teasing stick, box trap

Praat met Chief Tess. Ze vertelt dat ze nog niet open zijn. Vraag wat hier allemaal gaande is. De ogre vertelt dat er een vrouw kwam die een zakendeal met haar sloot, maar de ogre weet er zelf nog niets vanaf. Vraag meer over die "business venture". Ze vertelt wel dat er een hoop glimmende muntjes aan haar is beloofd als de mensen in de waterbronnen mochten baden. De ogre is akkoord gegaan om van het gezeur af te zijn, maar het gezeur stopt niet. De ogres begrijpen nu niet wat de vrouw wil. Vraag of je kunt helpen. Je moet met de vrouw in de bank gaan praten.

Chief Tess

Ga naar de bank in het zuiden en praat met Balnea. Vraag ook aan haar wat er gaande is. Ze heeft wel een klusje voor je. Vraag wat het probleem is. Na veel gekwebbel van de dame kom je er eindelijk achter dat ze een extra mens in haar team nodig heeft. Ga akkoord. Ze vraag om je geheimhouding. Zeg dat je alles geheim zult houden. Balnea vertelt dat ze hier op vakantie was en onder de indruk is van de gezonde uitwerking van de bronnen. Ze wil Oo'glog ombouwen tot een vakantieparadijs. Je vraagt wat ze tegen de insecten en ogres gaat doen. Daar heeft ze een team voor, maar helaas kost het opleiden van de ogres iets meer tijd dan verwacht. Balnea heeft iemand nodig die tussen haar en de ogres staat. Vraag wat jij hieraan overhoudt. Je mag gratis in de bronnen als je helpt. Zeg dat je meedoet. Je kunt vanaf nu de bank gebruiken.

Plattegrond

Eerst moet er voor eten gezorgd worden. Je moet met Chargurr gaan praten. Deze ogre is ten noorden van de bank, bij het voedseltekentje. Er moet een groot vuur komen en daarvoor is veel hout nodig. Je hebt ook speren en chompies nodig, zodat er gekookt kan worden. Er zijn 8 achey logs en 10 eucalyptus logs nodig. Beide bomen zijn buiten de stad te vinden. Ga eerst de logs halen.

Je moet alle logs in één keer geven, omdat de ogre te stom is om te tellen. Praat met Chargurr als je de logs hebt. Je moet de logs op het vuur doen. Praat daarna weer met Chargurr. Ze wil speren, maar hoeveel weet ze niet. Je zegt dat je er vier haalt. Haal die en praat weer met Chargurr. Je hangt de speren nu boven het vuur. Nu vraagt Chargurr om twee rauwe chompies. Geef die. Steek met de logs het vuur aan.

Chargurr vertelt je nu dat je weer met de mevrouw moet gaan praten. Ga naar Balnea in de bank. Je moet met de manager van het hotel gaan praten. Haar naam is Snurgh. Ga naar haar toe. Ze is in het zuidoosten van de stad. Ze vertelt dat ze zachte kussens moet maken en daarom kussens van vlees heeft gemaakt. Je vraagt je af of dat niet gaat stinken 's morgens. Ja, zegt de ogre. Dat is de bonus. Je stelt voor om de kussens met 8 veren te vullen. De ogre wil veren van tropical wagtails, omdat normale niet zacht genoeg zijn. Vang met Hunter Tropical wagtails in de Feldip hills en geef de veren aan de ogre.

Ga nu weer terug naar Balnea. Je moet naar de (kappers)salon gaan. De leider van die toko is Kringk. De salon is ten oosten van de bank. Kringk vraagt je hoe ze moet knippen zonder gereedschap. Zeg dat je haar zal helpen. Ze heeft 8 larupia furs en 4 wolf bones nodig. Geef haar die. Je mag nu weer naar Balnea.

Balnea vertelt je dat je met Seegud moet praten om de insecten aan te pakken. Seegud is in een hutje in het noorden van de stad. Ze zegt dat mensen maar zwakkelingen zijn, omdat ze niet eens tegen wat beestjes kunnen. Er zijn verschillende waterbronnen. In elke waterbron zit weer een ander insect. Bij elke waterbron is een vuurtje. Daar moet je dingen verbranden die de geur hebben waarvan de insecten niet houden. De ogre heeft bij elke bron stenen gezet die haar eraan herinneren welk kruid je moet verbranden om de beesten weg te jagen. De stenen hebben verschillende kleuren en vormen. Je moet naar de kleuren kijken. Elke kleur staat voor een ander materiaal. Doe examine bij de stenen om te zien welke soort stenen jij hebt.

Loop de stad uit en pluk de kruiden van de planten die er groeien. Hak ook wat eucalyptus logs. Ga daarna terug naar de stad en zoek naar een waterbron waar je de kruiden voor hebt. Doe eucalyptus logs op de plaats voor het vuur en voeg de kruiden toe. Steek het dan aan met een tinderbox. Je zult merken dat er niets gebeurt: stoute ogrekindertjes hebben alle stenen verwisseld.

Seeguld bevestigt het vermoeden: de kindertjes hebben alle stenen verwisseld. De kleuren staan nu voor andere kruiden. De kleuren zijn bij iedere speler verschillend. Probeer bij één poel één kruid te verbranden en probeer alle kruiden totdat de insecten weg zijn. Onthoud goed welke kleur bij het kruid hoort. Zoek daarna een bron waarbij je die ene kleur met nog een onbekende kleur nodig hebt. Zo ga je steeds door, totdat je alle kleuren weet. Steek de vuurtjes aan, totdat alle insecten uit elke bron verdreven zijn. De ogrekinderen kunnen je erbij helpen.

Aansteken

Vertel Seeguld dat je klaar bent en ga vervolgens terug naar Balnea. Er is nog één probleem: ze moet nog af van de giftige diertjes die hier rondlopen. Zeg dat je zult jagen. Er zijn drie wezens waar je van af moet: diseased kebbits, wimpy birds en platypodes. Chief Tess kan je vertellen hoe je ze moet vangen. Loop dus naar Chief Tess. Ze zegt dat je niets van het jagen met rook af weet. Zeg dat je weet hoe je je geur moet verdrijven. Dat is het volgens Chief Tess niet. De beesten hier zijn erg slim: met normale vallen kun je ze niet vangen. Je moet ze lokken met iets waar ze van houden. Verbrand eerst iets met een geur waarvan ze houden. Dan zullen ze je volgen, waarna je ze naar de val kunt lokken. Vraag van elk wezen wat je nodig hebt. Diseased kebbits moet je lokken met fever grass. Om platypus te vangen heb je een box trap nodig. Je mag ze geen pijn doen, omdat de ogres dan boos worden. Platypus moet je lokken met lavender. Wimpy birds houden van de geur van tansymum.

Diseased kebbits moet je met deadfall vangen. Je moet ze dus pletten onder een steen. Je moet er vier vangen. Daarvoor heb je vier logs, een knife, een paar fever grass-jes en een tinderbox nodig. Diseased kebbits lopen ten noorden van de queststart. Steek je fever grass met je tinderbox aan en lok de kebbits naar de vallen die je onder de stenen hebt opgezet door de stenen omhoog te zetten met een houtje. Vang er vier.

Platypus vangen gaat met box traps. Ga naar het noorden van de Bandos pool en zet daar je box trap op. Lok de beesten met brandend lavender. Vang ze alle vier. De platypus moet je in het oosten van de stad vrijlaten. Daar is een strand met holletjes. Ze zullen je dankbaar zijn als je ze daar vrijlaat. Je krijg caskets en oysters als beloning.

Vrijlaten

Wimpy birds zijn westelijk van de bank. Je moet er vijf vangen met bird snares. De vogeltjes zijn gek op brandend tansymum, dat kun je dus gebruiken om ze te lokken.

Ga terug naar Balnea. Ze vertelt dat nu alles gedaan is. Nu gaat ze de juiste mensen proberen uit te nodigen voor de opening, zodat ze veel publiciteit zal krijgen. Je krijgt een filmpje te zien met de opening. Balnea vertelt je dat je nu naar de bank moet, zodat ook jij in de bronnen mag. Je gaat er vanzelf heen. Ze vertelt je dat je de drie wezens nu buiten het stadje kunt vangen, dat je baby platypus kunt vangen als huisdier en dat je gratis in de bronnen mag. De quest is nu voltooid.

Beloning: 15.000 Woodcutting, 15.000 Firemaking en 15.000 Hunter xp. Indien je 89 Crafting hebt kan je nu Potion Flasks maken. Je kunt gebruik maken van de gezondheidsbronnen in Oo'glog, je kunt drie nieuwe Hunterdieren vangen en je kunt een nieuw huisdier van Summoning hebben. Je krijgt ook nog twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Achievements van de Desert - Elitetaken, Achievements van Tirannwn - Elitetaken


Extra informatie

Als je in een bron gaat, geeft de bron voor een bepaalde tijd een bonus. Van west naar oost zijn de bronnen:

Over deze pagina

Met dank aan tim nr1 skill voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.