Big Chompy Bird Hunting

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Kort

Startpunt: In het oosten van Feldip Hills, de bergen ten zuiden van Yanille. Praat met Rantz.

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je hebt 5 Fletching, 30 Cooking en 30 Ranged nodig. Je moet langs ogres van level 67 en 81 kunnen lopen. Wanneer je geen wolven van level 42 kunt doden, moet je ongeveer 6 wolf bones meenemen.

Benodigde spullen: Hatchet, knife en chisel (mogen aan je toolbelt), feathers (rond de 80), wapen en armour om een wolf te doden en je te beschermen (magic armour met waterspreuken is het beste). Als je tijd wilt besparen, is het handig ongeveer 6 wolf bones, een onion, tomato, cabbage, raw potato, doogle leaves en equa leaves mee te nemen.

Rantz wil dat je "stabbers" maakt om op chompy's te jagen. Zeg dat je die zult maken.

Rantz

Ten zuiden van van Rantz zijn een paar achey trees. Hak er ongeveer 5 om. Fletch er arrow shafts van via de optie Craft op de logs. Doe hier veren aan.

Nu heb je de arrowheads nodig. Deze kun je maken via de optie Craft bij wolf bones. Verder naar het zuidwesten van Rantz zijn wolven van level 42, maar je kunt ook een heel eind lopen naar White Wolf Mountain en daar wolven van level 17 doden. Maak van hun botten pijlen. Rantz wil er zes, maar jij hebt er zelf ook nog een paar nodig voor de quest, dus maak er een paar extra.

Fletch nu je de heads aan je headless arrows, je krijgt ogre arrows. Breng er zes naar Rantz en houd de rest zelf. Rantz vertelt je over de padden, waar zijn zonen Bugs en Fycie en de chompies zo van houden. Stel alle vragen aan Rantz, anders kun je niet verder.

Ga bij Rantz recht naar het noorden en loop de grot in. Open de kist in het noordwesten en doorzoek de kist. Pak de bellows.

Kist

Bij de wolven in het zuiden is een moeras met de padden. Wij moeten deze padden op gaan zuigen. Dat kan niet zomaar. Normale lucht is te dun. Daarom zul je moerasgas moeten gebruiken. Gebruik de blaasbalg op de bubbels in het moeras aan de zuidelijke kant van het plasje. Zuig drie padden, daarna zijn je bellows leeg en moet je weer nieuwe lucht uit het moeras halen. Je kunt niet meer dan drie padden tegelijk meenemen.

Opzuigen

Laat de padden aan Rantz zien. Hij laat je een plek zien waar je kunt jagen op de chompies. Ga er heen, leg er een pad neer en praat weer met Rantz. Er zal een chompy verschijnen. Rantz schiet mis. Probeer de boog van hem te krijgen zodat jij het kunt proberen. Hij denkt dat je daar te slap bent. Zeur door en je krijgt zijn boog.

Leg weer kikker neer op de plaats waar je net een kikker moest neerleggen. Draag de arrows en bow. Ga een klein afstandje van de kikker staan, wacht tot er een chompy verschijnt en dood de chompy.

Big chompy bird hunting

Pluk de chompy kaal en pak de raw chompy op. Praat met Rantz. Hij zegt dat je de chompy met verschillende ingrediënten erbij moet bereiden, voor hem en de kinderen. De ingrediënten verschillen per speler. Let op wat Rantz wil en vraag de kinderen in de grot naar wat zij willen.

Plattegrond

Uien kun je ten het westen van het moerasje plukken. Daar zijn wat ogres en een vuurtje. Hier ligt ook een tomaat, op een stoeltje. Ten westen van deze plaats kun je een cabbage plukken, in het noordwesten liggen doogle leaves. Equa leaves liggen ten zuidoosten van de plek waar je de chompy hebt gedood. De potatoes groeien ten noorden van de equa leaves.

Doe de raw chompy op het vuur met de spit in het noorden van Rantz. Je zult de benodigde ingrediënten automatisch toevoegen. Je krijgt nu een cooked chompy. Breng deze naar Rantz voor je beloning.

Beloning: 1.470 Cooking, 735 Ranged en 262 Fletching xp. Je krijgt een ogre bow en je kunt voortaan ogre arrows maken en chompies koken.

Rantz zal je als je nog meer chompies vangt belonen met een hoed. Kijk voor meer informatie bij Chompy Bird Hunting. Je krijgt ook nog twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Mourning's Ends Part I, Zogre Flesh Eaters, Recipe for Disaster - Lumbridge sage, Recipe for Disaster - Skrach Uglogwee

Over deze pagina

Met dank aan 1Pkstrength, pondake, opper007, Envy me much, Helheeder, Tuuto en goblin taart voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.