Carnillean Rising

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Xenia voor het huis van de familie Carnillean, ten zuiden van het kasteel van Ardougne. Xenia zal pas verschijnen als je aan alle eisen voldoet.

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet The Blood Pact en Hazeel Cult hebben voltooid. Je hebt ook 33 Thieving, 31 Construction en 50 Quest Points nodig. Xenia zal er niet zijn als je nog niet aan alle eisen voor de quest voldoet.

Benodigde spullen: In het begin een lege inventory. Aan het einde is wat voedsel handig, maar niet nodig.

Aangezien deze quest van stemmen is voorzien, is het aan te raden je geluid aan te zetten.

Xenia vraagt of je haar nog herkent. Antwoord en ze zal vertellen dat Ceril Carnillean zijn zoontje in een avonturier wil veranderen. Xenia heeft voor deze eer bedankt en vindt jou een goede vervanger. Gelukkig zal Ceril Carnillean niets weten van eventuele slechte zaken uit Hazeel cult. Zeg dat je haar verhaal gelooft en accepteer de quest.

Xenia

Praat met Ceril Carnillean in het huis. Hij vertelt dat hij en zijn vrouw ook een dagje ouder wordt en Philipe ooit familiehoofd zal worden. Hij interesseert zich echter nergens in, ondanks de goede educatie die ze hem hebben gegeven. Ook een meisje haalt niets uit. Kies de eerste optie en Ceril zal vertellen dat hij een quest voor Philipe heeft bedacht. Vraag hoe je die moet maken. Hij zegt dat die toch altijd hetzelfde zijn (vallen ontmantelen, dame in nood redden, door spinnenwebben gaan, etc.) en wil dat je er een in een grot onder zijn huis opzet. Je krijgt een lijstje met de stappen waar de quest uit bestaat.

Ceril Carnillean

Ga met Butler Crichton in de gang praten. Begin over de quest en zeg dat je er klaar voor bent. Je moet naar beneden gaan om de grot te bekijken. In de kelder van het huis is in het oosten een groot gat. Klik erop en je krijgt alle hoeken van de grot te zien waar iets moet gebeuren.

We gaan nu eerst wat spullen verzamelen.

Voorwerpen

Kelder

Bovenste verdieping

Grot

Pak een Animal skull uit de grot met jonge wolven in het zuidoosten. Dit hoeft alleen als je geen zeven emmers water hebt.

Kaart

Quest opzetten

Alle stappen mogen door elkaar heen worden gedaan. Dat is zelfs handig: het kan je tijd besparen.

Creep trough ancient cobwebs into a sinister cave.

Klik bij het gat in de muur van de kelder op "Build" en bouw de spinnenwebben. Hier heb je de spin en het stuk gordijn van de bovenste verdieping voor nodig.

Perform a death-defying stunt to get past some obstacles.

Tip: doe dit als laatste, dan kun je nog gewoon langs de gang in plaats van dat je via de rand moet.

Bouw in de eerste gang van de grot een pool of water of een spike pit. Je mag zelf kiezen. Voor de pool of water heb je zeven emmers water nodig, voor de spike pit 2 animal skulls en 15 rusty spikes.

Sneak past some patrolling guards.

Praat met de twee goblins in de grot. Ze vertellen je dat Xenia al eens is geweest om de grot te bekijken. Ook heeft Xenia bij de goblins een instabiel plafond gemaakt, waar we straks gebruik van gaan maken. Vraag de goblins of ze je willen helpen. Het vrouwtje wil dat je armour aan hen geeft. Geef de Helmet and breastplate. Vraag vervolgens of ze de patrouillerende bewakers willen zijn. Ze accepteren.

Goblins

Disable some fiendish traps.

Bouw aan beide kanten van de gang waar de goblins eerst waren een val. Hier heb je de twine voor nodig.

Disguise as a humble maid to get a jail guard drunk.

Vraag de kok in de kelder of hij een dronken gevangenisbewaker (drunken jailer) wil worden. Hij accepteert, als je hem maar wel de wijn van Sir Ceril geeft. Beloof dat. De kok heeft er duidelijk zin in.

Ga de grot in en praat daar met de kok. Hij is aan het begin. Leid hem naar de plaats van de gevangenisbewaker, voor de brug in het noorden. Kijk voor de exacte locatie op de kaart hierboven.

Slay some dragons.

Ga naar de wolven in de aparte grot in het zuidoosten. Pak de muis op. Nu zullen de wolven je volgen. Zorg ervoor dat ze je beide volgen en ga de grot met de wolven uit. Loop naar de grote ruimte in het noorden van de grot en klik daar op de denkbeeldige draken. De wolven zullen er nu blijven. Zet de drakenhoofden op de wolven, zodat je echte draken hebt.

Untie a damsel in distress.

Praat met Sarsaparilla op de bovenste verdieping van het huis. Vraag of ze wil helpen met de quest voor Philipe. Dat wil ze niet, ze wil niets met hem te maken hebben. Praat nogmaals met haar en vraag of ze hier maar wat blijft. Nu geeft ze toe dat ze deze stad niet zo leuk vindt. Ze vertelt dat ze hier misschien een goede echtgenoot zou vinden, maar ze is pas vijftien en heeft nog vele andere ambities. Praat verder over haar ambities. Ze wil graag actrice worden. Vraag of ze mee wil doen aan een drama en vertel dat ze dan dame in nood moet spelen. Ze zal je volgen naar de grot.

Ga naar de grot en praat met Sarsaparilla. Leid haar naar de plaats voor de dame in nood bij de draken in de grot. Zorg ervoor dat je de twine bij je hebt. Je zult haar nu vastbinden.

Sarsaparilla

Waarschuwing: doe nu geen abyssal whip of feather op haar :)

Return home loaded with riches!

Als je eerder de necklace hebt gepakt, moet je die aan Sarsaparilla geven. Geef anders de money bag aan de kok. Beide personen moet je al op hun plaats in de grot hebben gezet.

Don't forget to make the cave look good.

Versier de grot met bloedvlekken, scary eyes of impaled skulls. Je mag zelf kiezen. Er zijn drie plaatsen die je moet versieren. Je kunt ze herkennen aan een denkbeeldig schilderij aan de muur. Op de kaart hierboven zijn ze aangegeven met bloedvlekken.

Decoratie

Einde

Als je klaar bent, zal de butler dat aan je melden. Ga naar de begane grond van het huis en praat met Philipe. Als je vertelt dat er een dame in nood is die hij moet redden, zegt hij dat het plan voor een nepquest kent. Toch bied je hem de quest aan. Hij weigert: hij gaat liever de snoepjes eten die hij van zijn vader heeft gekregen.

Philipe

Praat met de butler en zeg "Let's go". Hij zal je weer volgen. Steel nu de snoepjes van Philipe door de "Pickpocket"-optie te gebruiken. Je geeft ze stiekem aan de butler.

Spreek Philipe opnieuw. Hij vraagt of je zijn snoep hebt gezien. Bied hem een quest aan met een zak snoep als beloning. Nu accepteert hij. De butler vertelt dat je de volgende spullen mee moet nemen:

Controleer vooral of je de jurk hebt, die kon je eerst nog niet krijgen. De rest heb je als het goed is al. Het is ook handig wat voedsel mee te nemen.

  1. Laat Philipe je volgen en ga naar de grot. Hij zal als eerste naar binnen gaan. Volg hem en probeer langs het eerste obstakel te gaan. Hij wil uiteraard niet, maar zeg hem dat hij het voor het snoep moet doen. Hij gaat.
  2. Loop langs je prachtige decoraties. Bij de bewakers vraagt Philipe of hij ze mag doden. Antwoord. Philipe zal naar de guards gaan en wachten tot hij ongemerkt voorbij ze kan glippen, maar dat moment zal niet komen en Philipe geeft de quest op. Hij vraagt of het een glitch is.
  3. Ga met Slimepits praten. Nu zal Philipe snel langs de bewakers glippen. Praat hierna met Philipe.
  4. Bij de val vraagt Philipe of het een val is. Antwoord. Uiteindelijk zul je hem een schaar of secateurs geven, waarmee hij de vallen zal doorknippen.
  5. Als je bij de gevangenisbewaker komt, zul je Philipe de wijn en de jurk geven. Ga richting de kok. Philipe zal de kok dronken voeren, waarna de kok in slaap valt. Praat opnieuw met Philipe.
  6. Ga naar de draken. Na een gesprek met Philipe zal hij de draken verslaan met het zwaard dat je geeft.

Zo neemt het plot een onverwachte wending... Er is nog een moederwolf...! Zij gaat Philipe aanvallen, wat Philipe prachtig mooi vindt. Je moet de wolf gaan afleiden door op haar te klikken. Zet geen prayer aan, dan zal de wolf niet meer je aandacht hebben en kan Philipe haar niet aanvallen. Ren rondjes, zo zijn beide aanvallen van de wolf te vermijden en zul je zeer waarschijnlijk niet dood gaan en hoef je geen voedsel te gebruiken.

Wolf

Na het gevecht moet je Philipe Sarsaparilla laten bevrijden. Na een romantische scène zal Philipe zijn welverdiende zak snoep en keys voor Treasure Hunter krijgen en keren jullie na een succesvol avontuur huiswaarts.

Praat nu opnieuw met Philipe. Als hij al zijn belevenissen aan vader heeft verteld, zal Xenia buiten het huis verschijnen. Vader en zoon gaan met elkaar praten, jij moet Xenia wegsturen. Zij vertelt dat de Cave Wolf Matriarch haar werk is. De quest van Ceril Carnillean sloeg nergens op en zou Philipe geen zelfvertrouwen geven. De wolf wel. Vraag Xenia nu wat er verder gaat gebeuren. Ze raadt je aan je beloning op te halen. Doe dat. Ceril Carnillean zal je bedanken en vertellen dat Philipe op avontuur is gegaan. Je beloning zit in de kist naast hem.

Beloning: 2.500 Thieving en 2.500 Construction xp. De lampen kun je gebruiken als je level 30 in de gekozen skill bent. Verder krijg je twee keys voor Treasure Hunter, Philipe's sweets met 5 purple sweets, de money bag (open voor 5.000 gp) of necklace (geef aan Lady Henryeta voor 5.000 gp), 100 oak planks, 30 teak planks, 10 mahogany planks en een treasure chest. In de kist kun je één voorwerp doen, beveiligen met een pincode of sleutel en ergens begraven. Vervolgens kun je je vrienden op schattenjacht sturen. Als zij de kist opgraven en de kist open weten te krijgen, krijgen zij de beloning!

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Heart of Stone


Extra informatie

Wanneer je Philipe's note uit de kist leest, zie je een briefje waarin Philipe je bedankt. Hij weet nu hoe leuk avonturen zijn en vertelt dat hij je extra zal belonen als je hem tegen komt op je eigen avonturen. Deze beloning bestaat uit een xp-lamp. Je kunt steeds een locatie bij Ceril Carnillean opvragen, mits je aan de eisen voldoet en de vorige lamp hebt gebruikt. Je hoeft niet steeds tussendoor naar Ceril Carnillean. Als je aan de eisen voldoet en de quest points hebt, zal Philipe verschijnen op de plaatsen hieronder.

KaartLocatieEisenXP
Combat training campIn het combat training camp ten noordwesten van Ardougne, tegen het hek ten westen van de poort.50 Quest points
Biohazard
2.000 in een skill boven de 30
Mountain campMountain Camp bij Rellekka, bij de ingang100 Quest points5.000 in een skill boven de 40
Shilo VillageBovenste verdieping van de Paramaya Inn in het noorden van Shilo Village (paramaya ticket nodig)150 Quest points
Shilo village
5.000 in een skill boven de 40
Port PhasmatysCafé van Port Phasmatys200 Quest points10.000 in een skill boven de 55
Polypore dungeonOnderin de Polypore dungeon, bij de Ramokee Skinweaver250 Quest points10.000 in een skill boven de 55
Dorgesh-KaanBij Oldak in het noordwesten van Dorgesh-Kaan300 Quest points
Another Slice of H.A.M.
10.000 in een skill boven de 55
KaartIn de machinekamer van de Piscatoris Fishing Colony350 Quest points10.000 in een skill boven de 55
LocatieIngang van de TzHaar Fight cave400 Quest points10.000
Polypore dungeon

Wanneer je 200 quest points hebt en met Philipe hebt gesproken, kun je bij Lady Henryeta Rover the red dragon halen, wat een wolfje is. Bij 400 quest points kun je Spot the black dragon ophalen, ook een wolfje.

Je kunt ook de cave wolf matriarch van level 98 nog één keer doden. Praat hiervoor eerst met de kok. Deze versie is veel sterker dan die uit de quest en wordt geholpen door twee juvenile wolves van level 60. Wanneer je Protect from Magic gebruikt, zal de wolf met melee aanvallen. Als je Protect from Melee gebruikt, zal ze een sterke magische aanval gebruiken. Protect from Magic is daarom aan te raden. De wolf zal nu een cave wolf matriarch skull droppen. De kok, Claus, zal je daarvoor de keuze bieden uit 2000 pure essence, 3500 flax, 200 dragon scale dust of 100 unicorn horn dust.

PlaatjeVoorwerpenWaarde
Pure essence2.000 Pure essence44.000 gp
Flax3.500 Flax231.000 gp
Dragon scale dust200 Dragon scale dust31.600 gp
Unicorn horn dust100 Unicorn horn dust89.000 gp

Over deze pagina

Met dank aan verhaert3, Asdzxc12, heer sjoerd, oko2708, wesley888, rs-pasman6, timmieboy00, AlmostGenius, Joachim12111, Jordy, LordMarshal, Maik-machine, Pieter, Sempir, StonedStaker, bryan3338, dyslexies, lunatoe, mrperfectk en santjos voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.