Creature of Fenkenstrain

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Lees de signpost op het plein van Canifis.

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Priest in Peril en The Restless Ghost hebben voltooid. Je hebt ook 25 Thieving en 20 Crafting nodig. Je moet een monster van level 35 kunnen doden.

Benodigde spullen: 3 bronze wires, silver bar, 5 thread, spade (mag aan je toolbelt), needle (niet aan je toolbelt!) 50 coins of runes voor Telekenetic Grab, runes voor een magicspreuk om een makkelijk monster te doden en een ghostspeak amulet. De lodestone van Falador is handig vanwege de furnace, de lodestone van Canifis om bij het kasteel te komen.

Starten

Lees het bord in Canifis. Er staat dat ze een hersendode butler nodig hebben met goede 'grave-digging skills'.

Dr. Fenkenstrain

Ga naar het kasteel dat ten noordoosten van Canifis ligt en praat met Dr Fenkenstrain. Hij vraagt of je voor de baan bent gekomen. Zeg ja. Je moet jezelf in één woord beschrijven. Zeg braindead. Zeg ook dat je lievelingsskill grave-digging is. Je wordt nu aangenomen. Nu moet je van hem delen van een lichaam vinden: hoofd, armen, benen en buik.

Plaatje

Geest

Doe je ghostspeak amulet aan en zoek de geest in het noorden van het kasteel. Vraag waar zijn hoofd is gebleven. Hij vertelt dat die er plots af is gehakt toen hij een gat moest graven voor Fenkenstrain. Hij zal je volgen.

Plaatje

Als je de hele tijd tegen hem praat, zegt hij of je noord, oost, zuid of west moet gaan. Volg de richtingen die hij zegt totdat je een graf tegenkomt. Klik op het graf om het hoofd op te graven.

Terug naar het kasteel

Ga nu terug naar het kasteel en neem de noordwestelijke trap omhoog. Doorzoek de kast in het noorden van het kasteel en kies voor het boek 'joy of grave digging'. Je krijgt een stuk van een amulet. Ga nu naar een kamertje in het oosten. Hier staat ook zo'n kast. Neem hier het boek 'handy maggot avoidance techniques' uit. Zet hierna de twee stukken van het amulet in elkaar. Je krijgt nu een star amulet.

Grot met experimenten

Nadat je dit hebt gedaan verlaat je het kasteel en ga je naar het oosten. Gebruik je star amulet op het laatste monument in het oosten. Doe dan 'push monument' en volg de grot tot je een raar beest met een vrouwenhoofd ziet (experiment). Dood de experiment en vergeet de sleutel niet op te rapen.

Ga nu noordwestelijk en open de poort met je sleutel. Ga daarna de trap op en graaf de drie graven open. Je vindt wat onderdelen voor je maak-je-eigen-mensje-bouwpakket.

Plaatje

Naar Canifis

Allemaal goed en wel, maar je bouwpakket heeft nog geen hersens. Daarom moeten we naar de bar in Canifis. Je kunt weer terug in de grot komen door het beeld waardoor je bent gekomen, opzij te duwen.

Praat in de bar met Roavar. Vraag hem wat eten en koop de hersenen voor 50 gp. Je kan de hersenen ook telegrabben met één law en één air rune. Steek de hersenen in het hoofd.

Terug naar Fenkenstrain

Geef vervolgens alle onderdelen van het beestje aan Dr Fenkenstrain. Nu heeft hij naald en 5 rolletjes draad nodig. Breng hem dat. Fenkenstrain zal het monster op zijn tafel in elkaar zetten. Het 'ding' ziet er al goed uit, nu nog leven inbrengen. Je moet de bliksemafleider op het dak repareren.

Terug naar de geest

Ga terug naar die geest en vraag hem een sleutel van het schuurtje. Ga het klein hokje binnen ten noorden van hem en doorzoek de enige kast. Je zal een borstel vinden. Buiten ligt een hoop 'garden canes'. Neem er drie en zet die op je borstel. Hierbij gebruik je ook je bronze wires.

Schoorsteen vegen

Nu je de borstel hebt kun je de schoorsteen gaan vegen. Ga de westelijke trap op, loop het kamertje in en veeg de openhaard schoon. Er valt een mal uit. Ga nu ergens in RuneScape naar een furnace. Gebruik je silver bar op de oven en kies voor een 'conductor'. Je zult een conductor krijgen. Ga nu weer terug naar het kasteel.

Plaatje

Terug naar het kasteel

Ga weer naar boven en klim de ladder in de zuidelijke toren op. Kies voor 'Repair lightning conductor'. Missie bliksem ook geslaagd: mooi gedaan.

Terug naar Fenkenstrain

Ga nu terug naar Fenkenstrain, beneden in het kasteel. Hij zal zeggen dat het monster (helaas) leeft! Het monster is nu bovenin het kasteel opgesloten. Dr Fenkenstrain kan het beest niet in bedwang houden. Je moet het doden. Daarom geeft hij je de sleutel tot zijn kooi.

Voltooien

Ga naar de eerste verdieping en open de kamer in het noorden. Klim de ladder op en praat met het monster. Hij vertelt dat hij vroeger de kasteelmeester was. Hij wilt dat je Dr Fenkenstrain stopt. Ga nu naar beneden en pickpocket de dokter.

Over deze pagina

Geschreven door Heer Koen, met dank aan Simone-ness, Nooby killor, Nelgie5000, AnnyJelly, Bowi, Darkdainn, Ditistestnr1, Killerspace, dart moeder, rd7dec11 en xMusic4Life voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.