The Death of Chivalry

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Sir Owen in de tuin van het klooster bij Edgeville (de Monastery)

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Nee

Eisen: Je moet kunnen vechten tegen monsters. Hun sterkte is afhankelijk van je combat

Benodigde spullen: Armour, wapens, wat voedsel en vijf vrije plaatsen in je inventory. Je zult van een bank gebruik kunnen maken voor je gaat vechten.

Saradomin

Sir Owen zegt dat de uil om middernacht oehoet. Kies één van de antwoorden, maar niet "the raven caws as the dawn rises". Uiteindelijk zal zijne godheid Saradomin verschijnen. Zet het gesprek met hem voort, het maakt niet zoveel uit wat je zult antwoorden. Saradomin zal vertellen dat de Kinshra, ook wel bekend als de Black Knights, een krachtig wapen hebben ontdekt dat uit de God Wars stamt. Hiermee willen ze Falador veroveren. Jullie moeten het wapen eerder ophalen dan de volgelingen van Zamorak.

Accepteer de quest. Nu zul je speciaal armour moeten aantrekken, dit staat achter je.

Begin

Vervolgens vertelt Saradomin je dat je jezelf als Captain Dulcin vermomt, de huidige baas van het Black Knights' Fortress. Sir Owen zal je helpen, vermomd als gevangene. Hij moet ontdekken wat er met enkele White Knights gaat gebeuren die onlangs gevangen zijn genomen. Laat je naar Black Knights' Fortress teleporteren. Jullie zullen richting de poort lopen.

Begane grond

Saradomin vertelt dat jullie naar de hoogste toren moeten gaan. Loop naar de poort en praat met de wachter. Je ziet in de linkerbovenhoek een metertje verschijnen, die aangeeft hoe de achterdocht is van de Black Knights. Deze moet niet te hoog worden. Ter illustratie zal de achterdocht van de Black Knights omhoog gaan, ongeacht het antwoord dat je geeft. Hij vraagt nu waarom je een volgeling van Saradomin bij je hebt. Zeg dat het hem niets uitmaakt.

Ingang fort

Je suspicion level is laag te houden door nare opties te kiezen in de gesprekken. Captain Dulcin is niet zo'n aardige man. Als je te aardig bent, zullen ze dat merken. Wanneer je ontdekt wordt, kom je aan het begin van het kasteel uit en kun je het opnieuw proberen.

Je kunt eventueel de wandtapijten bekijken voor voorstellingen van oorlogen die in de RuneScape-boeken beschreven worden.

Ga langs Lieutenant York en ga naar de ladder in het noordwesten. De bewaker zal je aanspreken. Zeg bijvoorbeeld "What is it?" en "By whose orders" en je zult naar boven gaan.

Eerste verdieping

Loop door de eetzaal naar de kerk in het zuiden. Je komt volgens Hierophant Marius net op tijd. Praat met hem. Hij vraagt of je klaar bent om het teken van Zamorak te ontvangen. Zeg ja. Als hij wil dat je je helm afneemt, zeg je dat je later terugkomt. Je mag nu verder.

Marius

Ga naar de ladder in het zuidoosten. Vertel de bewaker bijvoorbeeld dat je Owen meeneemt naar de hoogste toren, omdat hij wat "aansporing" nodig heeft.

Tweede verdieping

Je kunt op de tweede verdieping bij de trap in het zuidoosten eventueel een boek van de plank halen met geschiedenis van de Kinshra. Dit is niet nodig.

Lieutenant Graves zal je hier slecht nieuws vertellen: de magische cirkel werkt niet meer en de heks is spoorloos. Hij vreest dat de operatie gesaboteerd is. Als je "report, soldier" zegt, kun je hem verschillende vragen stellen. Je kunt te weten komen dat de heks een doorgang naar het wapen moest laten verschijnen. De doorgang is nu gesloten. Zeg nu dat je het verder wel zult afhandelen. Graves wil Owen meenemen. Zeg dat dat goed is. Owen zal hem nu aanvallen. Doorzoek het lichaam voor 250 gp. Je kunt er nu voor kiezen Graves helemaal af te maken of hem ergens vast te binden.

Doorzoek de tafel in het noorden om een boek te krijgen. Dit boek kun je nog niet openen. Je kunt ook het bed in de slaapkamer ten oosten van de tafel doorzoeken. Er liggen schone mensenbotten onder. Wanneer je ze telt, zie je dat het genoeg botten zijn voor een heel skelet, maar het hoofd mist.

Derde verdieping

Ga naar boven via de trap in het noordoosten. Jullie komen in een kamer waar rituelen kunnen worden uitgevoerd en zien boven een cirkel. Vraag wat jullie moeten doen. De cirkel moet gerepareerd worden. Dan bestaat wel het risico dat Asgarnia door de demon wordt verwoest. Zeg wat Saradomin zou doen.

Cirkel

De kamer moet doorzocht worden om te weten te komen hoe de cirkel gerepareerd moet worden.

Lees het boek dat in de kamer staat. Je krijgt hiervoor 250 Magic xp. Pak vervolgens het boek op; er staat een plaatje in dat jullie nodig hebben. Doorzoek vervolgens de planken en kasten van de kamer om een krijtje (chalk), brief, tinderbox en een rode kaars te krijgen. De tinderbox heb je alleen nodig als die niet aan je toolbelt zit.

Klik op de cirkel van het ritueel en kies voor repareren. Je krijgt nu vier kleine cirkels te zien. Door er op een te klikken, maak je hem groter. De cirkel moet overeenstemmen met het plaatje in het boek. Als je daar geen zin in hebt, kun je er gewoon eentje tekenen en Sir Owen vragen of het goed is, tot je de juiste hebt gevonden. De oplossing is voor iedereen anders.

Vervang vervolgens de drie kaarsen en klik opnieuw op de kaarsen. Bekijk de grimoire voor de spreuk die je nu nodig hebt. Onthoud de spreuk. Hij is voor iedere speler anders. Klik de juiste woorden aan en doe dit bij alle kaarsen. Er verschijnt een portaal.

Gebruik de bankkist en maak je klaar om te vechten. Alle monsters schalen mee met jouw level en hebben geen zwakte.

De gevangenis

Ga naar binnen. Je komt ergens in een gevangenis ten noorden van Trollheim. Hier zijn enkele volgelingen van Saradomin gevangen. Dood de Black knights. Als ze eenmaal dood zijn, kun je de lichamen doorzoeken voor wat geld en een sleutel. Er is ook een kist met 100 fire runes en 200 water runes en er ligt een briefje van Captain Dulcin. Hierin staat dat er twee ridders van Saradomin komen en dat ze de gevangenen met hun leven moeten beschermen. Ook wil hij de heks niet opnieuw betalen voor nog een ritueel.

Bevrijd nu de vrouw in de kooi, Dawn, met de sleutel die je gevonden hebt. Dawn bedankt je hartelijk en negeert Sir Owen. Ze vertelt je dat ze een zuster is van de kloosterorde uit de quest One Piercing Note.

Vraag Dawn waarom de Black knights hier zijn. Ze zijn hier vanwege een wapen in een verzegelde tombe. Ze vertelt over een man in een rood gewaad en een gouden masker, die bloed van een rechtgeschapen iemand nodig had, vrijwillig gegeven. Kies wat jullie met de vrouw doen.

Dawn

Ingang van de tombe

Ga de tombe binnen. Jullie zien een hoop botten van gestorven strijders van Saradomin uit de God Wars, een oorlog tussen de goden die het gehele Derde Tijdperk duurde.

Open het hek in het zuiden. Hiervoor krijg je 125 Strength xp. Loop verder en je zult de geest van de centaur Fern tegenkomen. Praat met haar. Ze beschermt de toverstok van Elora en ze verzoekt jullie weg te gaan. Ze kan je verder vertellen dat het de toverstof van de wederopstanding van haar zuster is, een hoorn uit haar hoofd. Fern is door Saradomin met de andere centaurs uit de Enchanted Valley van de fairy rings gehaald om te vechten in de God Wars. Bree en Fern waren de generaals. Tijdens deze oorlog zijn de centaurs bijna uitgestorven. Fern ging terug naar de Enchanted Valley om haar zuster te halen, die de doden weer tot leven kon wekken. Dit putte Elora zo uit dat ze stief. Fern pakte de hoorn en probeerde ook centaurs tot leven te wekken, maar er kwamen alleen gecorrumpeerde, ondode centaurs terug. Zij verwoestten alles. Nu wacht ze op een waardige opvolger voor Elora. Zeg dat jij dat wel wilt zijn. Ze vraagt waarom jij waardig bent. Kies iets. Je moet tegen haar vechten.

Fern

Soms zal Fern naar voren stormen en hard hitten. Deze aanval zal worden aangekondigd en is daardoor gemakkelijk te vermijden. Het gevecht is verder niet zo moeilijk.

Het wapen krijgen

Ga verder naar het zuiden. Je ziet hier de tombe met de toverstok, met wat lijken van de mensen waar de gevangen vrouw het over had. Laat de lijken voor wat het is. De stok wordt beschermd door een puzzel die op memory lijkt. Je mag acht keer vakjes verkeerd omdraaien. Daarna zal de puzzel gereset worden. De oplossing is als volgt:

Puzzel

Na de puzzel is er nog één barière: die van het bloed van een rechtgeschapen persoon, vrijwillig gegeven. Offer je eigen bloed. Nu zal Dawn komen en de stok stelen. Ze was een volgelinge van Zamorak!

Dawn

Ga terug. Hier vermoordt Dawn Owen. Ze roept hem, samen met een paar black knights, weer tot leven en vlucht. Dood Owen en de Black knights en doorzoek vervolgens het lijk van Sir Owen. Je kunt nu zijn schild stelen en enkele lofzangen en gebeden houden.

Open het hekwerk in het noorden weer, wat opnieuw 125 Strength xp zal geven. Nu zul je tegen Dawn moeten vechten. Dit zal het langste gevecht zijn. Haar enige aanval is dat ze je weg duwt en daar wolken laat verschijnen, die na enkele seconden 10% van je maximale life points gaan hitten. Ren hiervoor weg en val Dawn opnieuw aan. Soms zal ze skeletten oproepen, die je moet doden voor je Dawn weer kunt aanvallen. De skeletten zijn niet sterk. Tijdens het gevecht kun je ook achter de doodskisten schuilen, Dawn zal je dan niet aanvallen. Door hier uit te rusten krijg je sneller life points terug, wat handig kan zijn als je weinig voedsel mee hebt.

Na het gevecht moet je het lijk van Dawn doorzoeken om de wand of resurrection, Dawn's key en de Skull of Remembrance te krijgen. De sleutel kun je gebruiken om het boek van het bureau op de tweede verdieping te openen. Saradomin wil graag de stok hebben om Owen weer tot leven te wekken. Ga terug naar de vorige kamer en praat met Saradomin. Hij zal de staf pakken, ook als je hem wilt vernietigen, en wekt Sir Owen weer tot leven. Hier blijkt dat Saradomin ook niet geheel rechtgeschapen is: een deel van Sir Owen is gecorrumpeerd. Saradomin doet veel in naam van het goede, maar gebruikt daarbij methodes die niet altijd door de beugel kunnen. Saradomin wil de staf gebruiken om de centaurs weer tot leven te wekken. Nu verschijnt Fern. Zij zal Sir Owen op zijn zoektocht naar de begraafplaats van de centaurs helpen, waarbij ze erop let dat de corruptie in zijn arm Sir Owen niet zal overnemen.

Einde

Praat nu met Saradomin voor je beloning. Hij zal je terugbrengen naar het klooster bij Edgeville als je dat wilt.

Beloning: 250 Prayer, 250 Magic, 500 Strength en keuze uit 500 Constitution, 500 Defence, 500 Strength, 500 Attack, 500 Ranged of 500 Magic xp.

De Magic xp en Strength xp verdien je tijdens de quest. Je krijgt dan ook Black knight captain armour, 200 water runes en 100 fire runes en kunt in totaal 2.500 gp bij lijken vinden. Sir Owen Sonde's shield krijg je vlak voor het einde. Dit schild heeft een emotie. De combat xp kun je kiezen met een lamp. De Prayer xp krijg je ook met een lamp. Verder mag je de volgende vier titels voeren:

  • the Gallant
  • the Pious
  • the Brave
  • the Valiant

Daarnaast krijg je een Skull of Remembrance, waarmee je naar de kamer van het ritueel terug kunt gaan, opnieuw met Dawn kunt vechten en de filmpjes weer kunt bekijken. De gebruikelijke keys voor Treasure Hunter krijg je ook.

Door de skull of remembrance na de quest op het dode lichaam van Dawn te gebruiken kun je haar nog een keer bevechten. Als je dit gevecht wint krijg je toegang tot een cosmetische override van het armour van Captain Dulcin, dat je tijdens de quest ook hebt gedragen.

Quest points: 3

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Sliske's Endgame


Extra informatie

Na de quest kunnen members in de sarcofagen uit de ruimte waar je tegen Dawn hebt gevochten een lamp voor 3.500 combat xp (40 Strength en level 40 in de gekozen skill nodig), een lamp voor 60.000 Prayer xp (80 Strength en 65 Prayer nodig), een gilded cabbage (60 Strength) en templar-kleding vinden. De gilded cabbage kun je op de grond leggen en er tegen schoppen. Doe dat 30 keer en je krijgt 10.000 bonus-xp voor Prayer.

Als je iets tijdens de quest niet hebt opgehaald, zoals de runes, kunnen gratis spelers en members na de quest terugkeren. Het schild van Sir Owen ligt in de kamer waar je met hem hebt gevochten.

Als je na de quest de door Saradomin verwoeste cabbages in de Monastery wilt terugplanten is dat mogelijk. Hiervoor heb je 12 cabbage seeds en 7 Farming nodig. Je krijgt er 250 Farming xp voor.

Over deze pagina

Met dank aan Zeekoe, samsix666, Just Sky, Sharpshot_T, TRY2RUN4ME en ludo813 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.