Death Plateau

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Lengte: Kort

Startpunt: Praat met Denulth in Burthorpe.

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Nee

Eisen: Je moet een trol van level 4 kunnen doden.

Benodigde spullen: Pickaxe. Deze mag aan je toolbelt. Een wapen kan ook geen kwaad.

Vraag Denulth om een quest. Hij vertelt je dat de trollen een kamp op het Death Plateau hebben gemaakt. Daar moet wat tegen gedaan worden, om te voorkomen dat ze te veel in graven en vanaf daar troepen naar beneden kunnen sturen. De hoofdroute naar het kamp wordt zwaar bewaakt en daarom moet er nu een nieuwe route worden gevonden vanwaar de Imperial Guard kan aanvallen. Je moet met de dwerg Sabbot gaan praten. Hij woonde op het Death plateau, maar is recentelijk verdreven. Hij weet misschien een route. Accepteer de quest.

Denulth

Ga naar het noordwesten, loop via de poort bij de Wall guard de stad uit en ga de grot binnen die je tegenkomt. Praat hier met Sabbot en vraag of hij kan helpen met de route naar het Death plateau. Hij wil niet helpen. Zeg dat je niet weggaat voor hij helpt. Zeg vervolgens "Fine". Nu helpt hij je. Er zijn twee wegen: je moet over de klimmen of via de natuurlijke tunnels onder het plateau. Hij raadt je het laatste aan. Je moet hier aantekeningen bij zijn vrouw Freda halen. Zij woont in een huisje in het westen. Dat ze prefereert boven de mooie grotwoning van Sabbot.

Sabbot

Loop verder naar het westen en sla af naar het zuiden. Ga niet naar het noordoosten, daar ga je gegarandeerd dood als je je prayer niet aan hebt staan. Je wordt daar namelijk met stenen bekogeld door trollen.

Je komt een huisje tegen. Praat hier met Freda. Zij raadt je de ondergrondse weg af en de klimweg aan. Voor ze je de aantekeningen geeft, moet je door de smid Dunstan nieuwe spikes op haar climbing boots laten zetten.

Freda

Teleporteer met home teleport naar Burthorpe en ga naar Dunstan. Hij woont ten oosten van het kasteel en zet zonder problemen spikes op je boots.

Dunstan

Geef de boots aan Freda en ze geeft je het document. Bekijk die en ga terug naar Sabbot. Hak bij hem een gat in de noordwestelijke muur. Je krijgt van Sabbot een paar sandwiches mee voor in de tunnel. Ga de tunnel in en volg het pad.

Aan het einde van de grot moet je naar buiten. Hier zie je het Death Plateau en kom je de trol The Map van level 2 tegen. Praat met hem en zeg dat hij doodgaat. Vermoord hem.

The Map

Teleporteer terug naar Burthorpe en vertel Denulth dat je een route hebt gevonden.

Beloning: Drie keer 100 xp in een skill naar keuze. Ook heb je de mogelijkheid Rock climbing boots te dragen. Na de quest kun je met Delnuth praten voor een herhaalbaar klusje. Je krijgt een krat met goederen dat je aan de Ambush Commander buiten de grot van de quest moet geven. Je krijgt hiervoor drie lampen voor 180 xp in een skill naar keuze. De eerste trip vereist een combat level van 10, de tweede 12, de derde 14, de vierde 16 en de vijfde 18. Na de vijfde trip kun je het niet meer doen. Twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Troll Stronghold

Over deze pagina

Met dank aan Olivier 1337, LegendM, Robertboy19, dionnetje01, iRuneAssault, nemiit, sjoebaskill en toragwarrior voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.