Defender of Varrock

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Captain Rovin in de noordwestelijke toren van het kasteel van Varrock.

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Demon Slayer, Family Crest, Garden of Tranquillity, The Knight's sword, Shield of Arrav, Temple of Ikov en What Lies Below hebben voltooid. Je hebt ook 51 Agility, 51 Hunter, 54 Smithing en 59 Mining nodig. Deze skills kunnen niet tijdelijk worden verhoogd. Je moet zes monsters van level 86 kunnen doden, die zwak zijn tegen waterspreuken, en je kudo's van Shield of Arrav bij het museum van Varrock hebben geclaimd.

Benodigde spullen: Voedsel, waterspreuken, magicarmour, lichtbron, pickaxe (mag aan je toolbelt), spade (mag niet aan je toolbelt). Energy potions en reismethodes naar Varrock en de dwerg Thurgo van de Knight's Sword zijn handig. Als je 1.000 Smithing xp wilt, moet je een redberry pie meenemen.

Door de legende van Arrav te lezen, begrijp je het verhaal beter.

Captain RovinCaptain Rovin heeft een nieuw klusje voor je. Zeg dat een quest je leuk lijkt. Hij vertelt dat hij berichten over zombies in de wildernis heeft gehoord. Ze organiseren zich. In het verleden hebben necromancers al eens problemen veroorzaakt met hordes zombies. Jij moet gaan controleren of Varrock weer last van ze krijgt. Rovins verkenner vertelt dat hij ze bij de Graveyard of Shadows heeft gezien. Ze stonden daar in rijen voor een schaduwachtig figuur. Jij moet samen met de verkenner uit gaan zoeken wie dat is.

Ga naar de oostelijke bank van Varrock en neem wat voedsel, waterspreuken en magicarmour mee om straks zes zombies van level 86 te doden. Wat energy potions zijn handig. Praat met Captain Rovin. Hij stuurt je naar de wildernis met Hartwin. Je hoeft je geen zorgen te maken over pkers, die kunnen er niet komen. Je komt nu bij de Graveyard of Shadows. Praat daar met Hartwin. Je krijgt een heel kort filmpje te zien, waarin je ziet dat het leger is weggelopen. Hartwin maakt sporen zichtbaar, die uit de graveyard lopen.

Je moet de sporen gaan vinden zoals je dat bij Hunter gewend bent. Kijk dus bij elke boom en steen of je sporen kunt vinden. Bij sommige punten zul je een kruispunt vinden: de sporen gaan alle kanten uit. Veel sporen zullen je naar een punt leiden waar je al eens bent geweest, waardoor je constant rondjes loopt. Er is er echter één die goed is. Volg die. Op het kaartje hieronder staat de route globaal aangegeven. Je zult één keer een sleutel in een boom vinden. Uiteindelijk kom je bij het Chaos Altar uit.

Kaartje

Achter het chaos altar zit een luik. Praat hier met Hartwin. Wanneer je dat niet doet, moet je eerst terug naar Captain Rovin. Open vervolgens het luik met je sleutel. In de grot zitten veel zombies van level 86. Denk daar dus aan voordat je naar binnen gaat. Ga, als je er klaar voor bent, naar binnen. Loop een klein stukje naar het noorden en kijk over het balkonnetje in het oosten. Je ziet nu een vergadering tussen een zombie, Zemouregal en Sharathteerk. Zemouregal is een oude bekende van Arrav, de held van Varrock.

Samenvatting van de legende (kun je overslaan)

Op een dag vinden de bewoners van Varrock een klein jongetje in de rivier. Hij is erg groot voor zijn leeftijd. De bevolking van Varrock besluit hem op te voeden. Al gauw blijkt dit jongetje erg bijzonder: hij is erg groot, sterk en slim. Door een avontuur met goblins krijgt hij de naam Arrav, wat vloek van de goblins betekent. Op een dag droomt Arrav van Zemouregal, een kwade demon die RuneScape wil overwinnen. Hij gaat met de verovering van Varrock beginnen. Arrav vertelt zijn droom aan de raad. De raad ziet meteen dat dit een voorspelling is. Ze sturen Arrav op pad om een schild te vinden, die bescherming zal bieden tegen de aanvallen van Zemouregal. De raad hoopt stiekem dat Arrav het schild niet zal vinden, omdat ze dan van het heil dat Arrav volgens de voorspelling zal brengen, af zijn. Uiteindelijk krijgt hij het schild van de Imcando dwarves. Tijdens de strijd om Varrock verwondde Zemouregal Arrav in zijn zij. Opeens wist Arrav dat hij zijn schild weg moest gooien, zodat hij zichzelf voor de stad zou opofferen. Dat deed Arrav. De zoon van de stichter van Varrock pakte het schild op, waardoor het leger van skeletten en zombies van Zemouregal tot stof verging. Zemouregal sprak vervolgens een spreuk over Arrav uit, waardoor Arrav werd vervloekt. Arrav zou ooit eens het leger van Zemouregal gaan leiden, waardoor hij zelf de ondergang van Varrock teweeg zou brengen.

In het filmpje vertelt Sharathteerk aan Zemouregal over wat Sharathteerk in het noorden heeft gezien. Zemouregal's neefje, Lucien, heeft een sterk leger opgebouwd. Sharathteerk raadt Zemouregal aan om de legers te laten fuseren. Dat vindt Zemouregal te ver gaan. Hij wil zelf een leger hebben. Zemouregal vindt het tijd worden dat Arrav het commando over de zombies krijgt. Ze gaan weg.

ZombiesGa naar het westen pak drie flesjes van de grond. Dood nu drie zombies en doe de mist die ze achterlaten in een flesje. Ga nu door de deur. Je komt Arrav tegen. Hij zegt dat je weg moet gaan, het is te gevaarlijk. Hij vertelt dat hij, soms, als de aandacht van Zemouregal is afgeleid, weer zelf kan denken, zoals nu. Zemouregal heeft de geest van Arrav intact gelaten, zodat die kan lijden.

Loop verder en vul weer drie flesjes met rode mist. Ga weer door de deur en loop verder. Kijk weer over het balkonnetje. Je komt er achter dat ze Varrock willen aanvallen. Ga terug naar Varrock en praat met Captain Rovin. Je vertelt het hele verhaal. Rovin zegt dat de kracht van het Shield of Arrav weer moet worden ontdekt. Volgens de legende weten Imcando dwarves er wat vanaf. Wij kennen zo'n dwerg: Thurgo.

Het is handig om alvast je pickaxe mee te nemen. We hebben straks wat blurite ore nodig. Houd er dus ook rekening mee dat je langs ice giants en warriors moet gaan.

Ga naar Thurgo, de dwerg van the Knight's Sword. Hij woont nog steeds in dat huisje ten zuiden van Port Sarim. Op een gegeven moment zal Hartwin je niet meer volgen, maar dat is niet erg. Thurgo vertelt dat je naar Camdozaal moet gaan, een zaal die door de Imcando dwarves is verlaten toen de barbarians hen aanvielen. Daar is de Sacred Forge, waar veel kennis ligt. Hij vertelt dat hij er zelf naar heeft gezocht, maar hij had geen licht en kon de ingang niet vrijmaken. Thurgo geeft je een kaart met de plaats van Camdozaal. Het lijkt op een clue scroll met coördinaten.

Het is slim om alvast wat blurite ore te hakken. Als je dat hebt gedaan, moet je naar de bank gaan en je schep, pickaxe en lichtbron pakken. Als je 1.000 Smithing xp wilt, moet je ook een redberry pie meenemen. Ga vervolgens naar de Ice Mountain ten westen van Edgeville. Volgens de clue scroll moet je op de noordelijke top graven: kijk maar op de wereldkaart. Graaf en je zult de ingang vinden.

Ice Mountain

Hak de ingang open met je pickaxe en kruip naar binnen. Loop verder en praat met Ramarno. Zeg dat je de Sacred Forge wilt gebruiken. Je vertelt het verhaal en Ramarno zegt dat je de oven mag gebruiken. Je moet hem wel eerst opstoken met blurite ore. Je krijgt 1.000 Smithing xp als je hem een redberry pie geeft.

Forge

Doe de blurite ore in de Sacred Forge. Ramarno zal een spreuk met bami over de oven uitspreken, waardoor de tovenaar Traiborn verschijnt. Daarna verschijnen er nog veel meer mensen. Ze vertellen je dat alleen de afstammeling van de stichter van Varrock de spreuk uit kan spreken. Daarna komt Zemouregal je nog even een verhaaltje vertellen: je bent te laat...

Ga snel terug naar Varrock en ren naar het paleis. De zombies hebben het paleis inderdaad overgenomen... Ze gooien zelfs bijltjes naar je beeldscherm. Praat met Captain Rovin. Hij geeft je het Shield of Arrav en vertelt dat je in de bibliotheek moet gaan zoeken naar de naam van de afstammeling. Loop naar de bibliotheek en praat met Reldo. Hij vertelt je dat een lijst van voorouders op zijn bureau lag voordat de zombies die omgooiden. Pak de lijst van de grond en bekijk de achternamen die op de lijst staan. Vergelijk die met de achternamen op de lijst in het grote boek in het noorden van de bibliotheek. Je ziet nu dat er een aantal namen overeenkomen:

Je moet al deze mensen afgaan, totdat iemand vertelt dat zijn of haar overgrootvader is geadopteerd. Diegene met de echte achternaam is met iemand uit de de familie Fitzharmon getrouwd.

Meneer Fitzharmon is de man van de Family Crest quest. Zijn voornaam is Dimintheis. Praat met hem in zijn huisje in het zuidoosten van Varrock. Hij kan het schild vastpakken. Jullie gaan naar het kasteel van Varrock. Dimintheis doodt alle zombies, Zemouregal en zijn vriendje gaan weg. Praat met Captain Rovin en de quest is voltooid.

Beloning: 15.000 Hunter, 10.000 Smithing, 10.000 Mining, 2.000 Agility en 10.000 Defence xp. De xp krijg je in de vorm van lampen. Je kunt nu ook extra kudo's bij het museum ophalen. Wanneer je Ramarno van de Sacred Forge een redberry pie hebt gegeven, krijg je ook 1.000 Smithing xp. Ook twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: The Curse of Arrav, River of Blood, While Guthix Sleeps, Dimension of Disaster - Defender of Varrock

Over deze pagina

Met dank aan Ru ben ik, B T W H, Nelgie5000, Ferenc2017, Iwinner, J3anaan, Sky Rose 1, Storm demon en race to max voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.