Demon Slayer

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Lengte: Kort

Startpunt: Praat met Gideon Bede bij de ingang van de kerk in het noordoosten van Varrock.

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Nee

Eisen: Je moet een aantal monsters van level 1 en een demon van level 15 kunnen verslaan. Je krijgt alles terug wanneer je dood mocht gaan.

Benodigde spullen: Eventueel een wapen, armour en wat voedsel als je nieuw in het spel bent.

Starten

Gideon Bede vertelt dat hij achter een gevaarlijke voortvluchtige aanzit die een kunstvoorwerp heeft gestolen waarmee hij de stad kan verwoesten. Gideon Bede heeft je hulp nodig. Accepteer de quest. Een volgeling van Zamorak, Denath, heeft een boek uit het klooster bij Edgeville gestolen waarmee hij de zeer gevaarlijke demon Delrith terug kan roepen naar deze wereld. De enige manier om Delrith te verslaan is met het heilige zwaard Silverlight, dat jij voor hem moet terughalen.

Gideon Bede

Stel eventueel wat vragen en ga vervolgens via het luik in het zuiden van de kerk naar de crypte waar Silverlight ligt.

De crypte

Als je eenmaal in de crypte bent en de grote kamer binnengaat, zul je een zwaard in een rots zien met een krachtveld eromheen. Praat nu met een van de drie geesten die hier voor staan. Je hebt, in tegenstelling tot de quest The Restless Ghost, geen amulet nodig om met geesten te praten.

Silverlight

De drie geesten zijn de bewakers van het zwaard Silverlight en zullen het je pas geven als je drie proeven weet te doorstaan. Dit zijn de proef van het lichaam, de proef van geloof en de proef van de geest. Nu zullen de geesten naar de kamers ten westen, noorden en oosten van het zwaard gaan, waar je de proeven kunt doen.

De proef van het lichaam

In de kamer ten westen van het zwaard zul je de geest van het lichaam weer tegenkomen. Deze vertelt je dat je hier moet bewijzen dat je genoeg kracht hebt om Silverlight te dragen. Hier zul je 10 skeletten van level 1 moeten verslaan, dus doe eventueel je wapen aan en vertel hem dat je klaar bent. Dood nu de skeletten. Ze vallen aan met Ranged en zijn zwak tegen Melee.

Skeletten

Als je alle skeletten hebt gedood, zul je geslaagd zijn voor de proef en zal de geest teruggaan naar de grote kamer in het midden. Ga nu naar de volgende proef.

De proef van geloof

In de noordelijke kamer zul je je geloof in de goden moeten bewijzen door een diepe afgrond over te steken op aanwijzingen van de geest. Stap als je klaar bent op het vakje direct achter de geest en volg dan de aanwijzingen die de geest je geeft. Het pad is ook hieronder aangegeven. De eerste stap is daarbij niet meegerekend. Als je valt zul je opnieuw moeten beginnen.

Afgrond

Als je eenmaal de overkant hebt bereikt heb je de proef doorstaan en zal de geest teruggaan naar de middelste kamer. Loop nu terug over de afgrond om naar de laatste proef te gaan. Je zult niet meer vallen als je verkeerd stapt, dus je kunt gewoon in één keer teruglopen.

Proef van de geest

In de kamer in het oosten wacht je de laatste proef. Hier zul je tegenover de geest van de geest moeten bewijzen dat je gefocust bent op je taak door een vijftal vragen te beantwoorden. Beantwoord de vragen als volgt:

  1. Why are you in this place? » I seek Silverlight.
  2. And what is Silverlight? » A sword that slays demons.
  3. Why do you require a sword that slays demons? » A powerful demon threatens Varrock.
  4. Who is this demon? » Delrith
  5. And who sends you to claim Silverlight and fight Delrith? » Gideon Bede

Als je deze vragen goed hebt beantwoord, heb je de laatste proef doorstaan. Ga nu terug naar de middelste kamer om Silverlight te ontvangen.

Silverlight en Delrith

Praat weer met de geesten. Ze zullen je feliciteren en de barrière laten verdwijnen die Silverlight beschermt. Pak nu het zwaard en ga in de zuidelijke kamer weer de ladder op.

Silverlight

Ga terug naar de ingang van de kerk. Hier ligt een boodschap van Gideon Bede. Hij laat je weten dat hij Denath teruggevonden heeft. Hij is in de kerk van Zamorak in het zuidoosten van Varrock de demon Delrith aan het oproepen. Ga naar deze kerk en ga door het luik vlak buiten de ingang van het gebouw.

In de crypte zitten allemaal leden van Denath's cult. Om door de barrières heen te komen die je beletten bij Delrith te komen, zul je deze moeten doden. De monniken zijn level 2, vallen aan met Magic en hebben geen zwakte. Je zult ook Gideon Bede bij je hebben om je te helpen.

Barrière

Na de derde barrière zul je in een grotere kamer komen. Als je deze binnengaat zul je een filmpje zien waarin Denath de demon oproept en vervolgens vlucht. De demon zal proberen jullie te doden door vuurballen op jullie te gooien, maar Gideon Bede zal een schild oproepen om jullie te beschermen. Hij is hierna uitgeput en zal moeten uitrusten, wat betekent dat jij in je eentje de demon Delrith zal moeten verslaan!

Doe, als je dit nog niet gedaan had, Silverlight aan en val Delrith aan. Delrith zal af en toe tijdens het gevecht weer vuurballen oproepen, zorg er dan voor dat je in de buurt van Gideon Bede bent om de schade te beperken. Als je niet binnen de cirkel staat zul je maar 1 levenspunt overhouden!

Als je tijdens het gevecht doodgaat zul je Silverlight weer kunnen ophalen bij Gideon Bede. Hij zal weer in de kerk staan, waar je hem ook voor het eerst hebt ontmoet.

Delrith

Na het gevecht zul je naar de kerk van Saradomin teruggaan. Praat hier weer met Gideon Bede voor je beloning.

Beloning: 3 keuzes uit 100 Attack, 100 Defence, 100 Strength, 100 Ranged, 100 Magic of 100 Constitution xp. Je mag ook het zwaard Silverlight houden en zult keys voor Treasure Hunter krijgen. Als je het zwaard verliest, kun je gratis een nieuwe krijgen bij Gideon Bede in de kerk van Saradomin, in het noordoosten van Varrock.

De quest points krijg je alleen wanneer je de oude versie van Demon Slayer nooit hebt gedaan.

Quest points: 3

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Defender of Varrock, Shadow of the Storm, Recipe for Disaster - Lumbridge sage, Achievements van Varrock - Moeilijke taken

Over deze pagina

Met dank aan Antonas, Ceneres, Golden Vince, H Oliver, Markruttenpk, Masterplupju, Mathias, Peace 0r pk, Redu007, gt en soldier112 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.