Desert Treasure

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Lengte: Lang

Startpunt: Praat met de Archaeologist in het Bedabin Camp. Het Bedabin Camp ligt ten zuidwesten van de Shantay Pass.

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet The Dig Site, Priest in Peril, Temple of Ikov, The Tourist Trap, Troll Stronghold en Waterfall Quest hebben voltooid. Je hebt ook 53 Thieving, 10 Slayer, 50 Firemaking, 50 Magic en 50 Mining nodig. Je moet veel monsters kunnen doden. De hoogste is level 88. Eadgar's Ruse is handig om te kunnen teleporteren naar de Troll Stronghold.

Benodigde spullen: Desert robes, een paar waterskins, knife of wapen met slash-aanval (zoals een scimitar) om waterskins te vullen met het vocht uit de cactussen, 12 magic logs (noted), 6 steel bars (noted), 6 molten glass (noted), charcoal, ashes, een blood rune, 1 bones, cake, silver bar, spice, garlic (in het huisje van Vampyre Slayer of spice stall van Ardougne), pestle & mortar (mag aan toolbelt), spiked boots (breng climbing boots van Troll Stronghold en een iron bar naar de smid Dunstan in Burthorpe. Je moet Death Plateau na de vernieuwing opnieuw hebben gedaan), 650 coins, een aantal lockpicks of hair clips van King's Ransom, anti poison, tinderbox (mag aan toolbelt), face mask, ice gloves (50 Mining nodig om te krijgen), magic armour, airspreuken, earthspreuken, waterspreuken, vuurspreuken, prayer potions, magic potions, super restore potions en erg veel goed voedsel. Teleporteermiddelen naar bijna alle steden en Trollheim zijn aangeraden.

Starten

Ga naar de Archaeologist in het Bedabin Camp ten zuidwesten van de Shantay Pass. Je kunt een vliegend tapijt huren bij Shantay Pass om hier snel te komen. Vraag de Archaeologist of hij een quest heeft. De archeoloog vertelt dat hij een stenen tablet heeft gevonden bij zijn opgravingen, maar dat hij niets van de tekens erop begrijpt. Je moet een kopie van de tekst afleveren bij een collega bij het Exam centre van de Digsite.

Archeoloog

Ga dus naar het examencentrum van de Digsite, ten zuidoosten van Varrock. Praat hier met de Archaeological expert over Desert Treasure en geef het briefje van de archeoloog aan hem. De expert is direct enthousiast en vertelt dat het schrift nog ouder is dan de nederzetting die ze hier opgraven. Hij vraagt je even te wachten, zodat hij een grove vertaling kan maken.

Archaeological expert

Praat opnieuw met de archeologische expert en hij zal je een boek met zijn vertaling geven. Deze moet je aan de archeoloog in de woestijn geven. Je kunt het boek zelf lezen als je dat wilt.

Pak de 12 magic logs, 6 steel bars en 6 molten glass in notes van de bank. Neem de ashes, bones, charcoal en de blood rune in normale vorm mee. Ga vervolgens terug naar Bedabin camp. Wanneer je met de archeoloog praat, vraagt hij je of je de vertaling wil lezen. Kies nee. Hij gaat het boek nu zelf lezen.

Praat opnieuw met de archeoloog. Hij wil een deal met je maken: hij is op onderzoek uit, maar als jij het werk doet, krijg jij 50% van de mogelijke winst. Ga akkoord. Hij vertelt je bij het Bandit camp op onderzoek te gaan.

Loop naar het Bandit camp ten zuiden van de archeoloog. Zorg dat je geen voorwerpen van goden draagt, daar kunnen de bewoners van het Bandit camp namelijk niet zo goed tegen. Maak eens een praatje met de barman van het dorp en koop een biertje voor 650 gp. Praat daarna nog eens met hem en vraag naar vier diamanten. Hij is verbaasd dat je van de "diamanten van Azzanadra" hebt gehoord en vertelt dat ze slechts een sprookje zijn. Misschien weet een van de ouderen van de stad meer.

Eblis

Loop naar het huisje in het oosten en praat met Eblis. Hij wil in eerste instantie niet met je praten, omdat je alleen maar op geld of spullen uit bent. Je mag wel iets vragen. Vraag naar de vier diamanten van Azzanadra. Nu klaart Eblis op: het zou geweldig zijn als je de mensen hier kunt helpen hun glorie terug te krijgen! Hij vertelt dat de diamanten van Azzanadra generaties geleden door vier krijgers van de valse god Zamorak zijn gestolen. Als je die krijgers vindt, vind je de diamanten. Eblis kan speciale spiegels maken die je helpen ze op te sporen, maar daar heeft hij de spullen voor nodig die je mee hebt genomen. Geef ze één voor één aan hem.

Eblis zal de spiegels op een plaats ten zuidoosten van de stad maken. Ga naar die plaats. Er is een lodestone, die je pas na deze quest kunt activeren. Praat hier met Eblis. Hij vertelt dat de spiegels niet erg nauwkeurig zijn, maar dat ze je helpen de juiste plaatsen op te sporen. Vier spiegels geven de goede plaats weer, twee zijn verkeerd. Nu moet je de diamanten gaan zoeken. Het maakt niet uit in welke volgorde je dat doet.

Let op: als je een van de diamanten in je inventory hebt, kun je lastig worden gevallen door een stranger. Hij valt je aan en kan je vergiftigen. Je kunt hem doden of wegrennen.

Diamond of Blood

Voor deze diamant heb je een silver bar, garlic, spice, airspreuken, magicarmour, voedsel en een pestle & mortar nodig. Je hebt alleen de silver bar nog nodig aangezien je straks alles moet banken om naar Entrana te gaan.

Loop naar het café van Canifis. Je ziet nu een leuk filmpje waarbij de vampier Malak bij barman Roavar de belasting komt innen: bloed. Nu valt zijn oog op jou. Hij wil met je praten.

Malak

Vertel je verhaal over je diamant. De vampier weet er meer over, maar wil eerst dat je iets voor hem doet. Je moet de huidige eigenaar van de diamant doden, Dessous. Accepteer. Vraag hem nu hoe je Dessous moet doden en waar hij leeft. Hij vertelt je verschillende dingen, waaronder dat we voorbereidingen moeten treffen.

Teleporteer nu naar Draynor en ga bij de gevangenis ten oosten van Draynor de kerkers van Draynor in. Wandel naar de man Ruantun bij de anvils in het noorden en geef hem de silver bar. Je krijgt een zilveren pot.

Ruantun

Zet al je wapens en armour op de bank, want nu moeten we naar Entrana. Vraag aan de High Priest in de kerk van Entrana of hij je pot wil zegenen (bless). Dit doet hij voor je. Haal nu alle bovenstaande spullen van je bank.

Ga nu terug naar Malak en vraag of hij vers bloed in de pot kan doen. Dat doet hij met plezier. Maal de garlic fijn met een pestle and mortar en doe dit bij je pot met bloed. Doe er ook wat spice bij.

We moeten nu gaan vechten. Neem airspreuken, magicarmour en voedsel mee. Het monster kan namelijk slecht tegen airspreuken. Je kunt druid pouches van Nature Spirit meenemen als je niet wil dat je voedsel rot.

Dit monster zal zo nu en dan een zwerm vleermuizen tevoorschijn toveren die snel achter elkaar met Magic en Ranged hitten. Zelf valt Dessous aan met melee. Aangezien je magicarmour draagt is het slim om protect from ranged aan te zetten. Als je Dessous vanaf een afstandje aanvalt, zal hij naar je toe teleporteren. Na drie keer teleporteren is hij het zat en gaat hij weer zijn graf in, waarna je weer een nieuwe gevulde zilveren pot moet gaan halen. Voorkom dat dus.

Blood diamond

Loop de route van de kaart. Als je In Search of the Myreque nog niet gedaan hebt, kun je de trapdoors en de brug niet gebruiken. Neem dan dus de iets langere route. Zet bij het graf protect from ranged aan en gebruik je pot met spice, blood en garlic op het graf. Nu komt de vampier naar buiten gekropen. Dood hem.

Als je met veel bloed, zweet en tranen deze vampier hebt gedood, heb je nog geen diamant. Tijd dus om Malak eens aan de tand te voelen... Hij zal je gewoon de diamant geven.

Diamond of Ice

Voordat je het echte monster gaat doden, moet er eerst nog wat anders een koppie kleiner worden gemaakt. Voor het eerste deel heb je de cake, vuurspreuken, magic armour, goed voedsel en enkele restore potions nodig. Als je meteen door wilt moet je ook spiked boots meenemen. Aangezien je stats, inclusief Magic, langzaam omlaag zullen gaan, is het aan te raden vuurspreuken mee te nemen die je ook nog op een lager level kunt doen.

Teleporteer naar Trollheim en ga naar het noorden. Als je niet kunt teleporteren, kun je Troll Stronghold voor de route bekijken. Vergeet daarbij je climbing boots niet. Aan de noordwestkant van Trollheim vind je een pad naar een ice gate. Ga dit pad op.

Ice diamond

Bij de ice gate staat een trollenkind te janken. Geef hem een cake als troost en vraag wat er aan de hand is. Zijn vader en moeder zijn bevroren door een stoute meneer die zegt dat ze een diamant van hem hebben gestolen. De trollen hebben het volgens het kind alleen maar gevonden.

Wurm je door de poort naar het volgende gebied. Het is hier koud, dus gaan je stats, adrenaline en energie steeds naar beneden. Probeer naar de bevroren grot te rennen. Dood vijf trollen, zodat al het ijs van de grot valt. Gebruik vuurspreuken, daar smelten de trollen van. Ga hierna eventueel naar de bank om nieuw voedsel en nieuwe potions te halen. Vergeet niet een restore potion te drinken als je weer in een warmer gebied bent.

Het monster dat je moet doden, haalt je magic en ranged naar beneden. Drink dus af en toe restore potions, anders kan je je vuurspreuk niet meer afvuren. Je kunt alleen basic abilities gebruiken, want je adrenaline wordt omlaag gehaald. Een dwarven cannon kan ook van pas komen. Dit is volgens velen de lastigste diamant. Doe dus eventueel een ring of life aan, dat kan je leven redden.

Als je de grot bent door gekropen, moet je naar het noordoosten lopen. Ga daarna naar het zuiden. Zet Protect from Melee aan en wandel langs de wolfjes. Zij zijn zeer sterk. Je komt nu op een groot leeg gebied. Je voelt slechtheid... Kamil verschijnt. Dood Kamil terwijl je Protect from Magic aan hebt. Let goed op je levels en drink af en toe een stat restore potion. Je krijgt twee chocolade cakes en een super restore potion als Kamil sterft.

Teleporteer eventueel naar de bank en haal je spiked boots, voedsel en runes voor vuurspreuken op. Vergeet ook niet een staf mee te nemen, anders kun je geen vuurspreuken gebruiken. Een normale of super restore potion is ook handig. Loop weer terug naar het gebied waar je Kamil hebt verslagen en wandel verder. Je komt bij een pad naar het noorden, sla dit pad in. Je ziet nu een icy ledge. Doe je spiked boots aan en probeer over de icy trail te lopen. Je kunt vallen, dan gaan er wat life points van je af. Na een eindje kom je een poort tegen. Ga hier ook doorheen en loop naar de twee bevroren blokken. Laat deze smelten met een vuurspreuk. Het kan ook met een wapen, maar dat duurt langer. Als de ouders vrij zijn, zijn ze heel blij. Ze nemen je mee naar het kind, dat je de diamant geeft.

Diamond of Shadow

Gebruik hier veel magic en prayer potions. Het monster kan 372 hitten met melee en heeft een zwakte voor earthspreuken. Het is slim om runes voor bind of entangle mee te nemen als je met magic gaat, want dan kan hij niet meer bij je komen.

Ten westen van de Fishing guild is een gebied met een hek er omheen. Aan de westkant staat Rasolo. Praat met hem over de diamant. Hij vertelt je over het monster Damis en dat zijn schuilplaats onzichtbaar is. Je hebt een ring nodig om bij hem te komen. Toevallig heeft Rasolo die. Rasolo wil graag een gilded cross terug die van hem is gestolen, dan zal hij de ring geven. Accepteer dit aanbod.

Rasolo

Reis met anti poison, voedsel en wat lockpicks naar het Bandit Camp in de woestijn ten zuiden van Al Kharid, het dorpje van Eblis. Probeer de kist in de meest zuidelijke tent te openen met je lockpicks. Je kunt hierdoor worden vergiftigd. Als je lockpicks of anti poison op is, kun je die van de Bandits stelen. Als het eindelijk is gelukt de kist te openen, breng je de gilded cross naar Rasolo. Hij geeft je een ring of visibility.

Maak je klaar voor het gevecht en doe de ring of visibility aan. Binnen het omheinde gebied bij Rasolo is nu een trap te zien. Ga de trap af, je komt nu in Damis' Lair. Hier lopen shadow hounds van level 67 en giant skeletons van level 84 rond. Volg de route op het kaartje hieronder en je komt in een groot gebied met het monster. Succes!

Shadow

Damis heeft twee vormen, beiden vormen vallen aan met melee. De eerste vorm is een eitje, de tweede is wat lastiger. Hij haalt je prayer ERG snel naar beneden, dus let goed op! Er zijn twee safespots, allebei stalagmieten. De bekendste is in het noordoosten, de andere in het oosten. Zorg ervoor dat hij je volgt en hem naar een van de safespots lokt. Je kunt hier, als je het goed doet, achter schuilen. Je kunt de eerste vorm doodmaken en later weer terugkomen, want als je terugkomt, zul je tegen de tweede vorm vechten.

Diamond of Smoke

PutDeze diamant is de gemakkelijkste van alle diamanten. Neem je tinderbox, facemask, magic armour en waterspreuken mee om een level 120, die aanvalt met melee, te doden. Houd de facemask de hele tijd in de grot aan, anders zul je veel life points verliezen. Doodgaan kun je er niet, tenzij je door de monsters wordt aangevallen. Je hebt ice gloves nodig om te voorkomen dat je wapen uit je handen wordt geslagen. Het monster dat je moet verslaan, Fareed, is zwak tegen waterspreuken. Als je water blast of surge gebruikt, heb je waarschijnlijk niet eens voedsel nodig. Neem het natuurlijk wel voor de zekerheid mee. Energy potions zijn handig, maar ze zijn niet nodig als je het goed doet. Ook een prayer potion voor de zekerheid meenemen kan geen kwaad.

Ga met het vliegende tapijt bij de Shantay Pass naar Pollnivneach te reizen. Neem dus 75 tot 200 gp mee. Loop de stad uit aan de zuidkant van Pollnivneach en loop naar het westen. Je ziet een put in het noorden. Check of je je facemask en je ice gloves aan hebt en ga naar binnen.

Smoke

Loop naar het zuidwesten en wacht totdat je energie 100% is. Steek dan de torch aan en ren naar de volgende torch in het noordwesten (rode stip op de kaart hiernaast). Steek ook deze torch snel aan. Ren daarna naar de noordoostelijke torch. Steek die ook aan en ga naar de laatste zuidoostelijke torch. Je krijgt nu een berichtje dat het pad verlicht is en dat je je key moet claimen. Als dat niet zo is ben je een torch vergeten of er is er één uitgegaan. Als alle torches aan zijn ga je zo snel als je kunt naar de kist in het midden van de grot. Pak daar de sleutel uit. Daarna heb je alle tijd om naar Fareed te komen. Ga naar Fareed en open het hek je met je sleutel. Controleer nog eens of je je ice gloves aan hebt en zet protect from melee aan als Fareed verschijnt. Dood hem. Een vriend kan eventueel tussen jou en Fareed gaan staan, zodat hij niet bij je kan komen. Als Fareed dood is, zal de diamant in je inventory komen.

De piramide

Poe poe, dat was me wat. We zijn alleen nog niet klaar... Neem de vier diamanten, een aantal prayer potions, wat magicarmour ter bescherming, anti poison potions en gewichtsverlagende voorwerpen mee. Protect from melee wordt aangeraden. Je krijgt dan 50% minder schade. Ga naar de spiegels bij Eblis. Praat met Eblis, hij vertelt je over hun held Azzanadra die gevangen is in de piramide. Je moet de diamanten terug plaatsen. Loop naar de piramide in het zuiden en kijk naar de kleuren van de pilaren. Plaats daar de diamanten op. Nu kun je in de piramide voor het laatste deel van de quest.

Piramide

De deur van de piramide is nu open. Ga de ladder aan de noordelijke kant van de piramide op, ga door de deur en klim de ladder af. Binnen zijn mummies van level 77. Scarabs verschijnen soms naast je, ze kunnen je vergiftigen. Er zijn ook vallen die je de piramide uitgooien. Ga dan gewoon direct weer naar binnen. Blijf niet te lang op één plek staan, dan val je in de val. Als je er niet langs komt moet je verschillende dingen proberen, zoals armour uit, gewicht veranderen, lopen in plaats van rennen, enzovoort. Dit is bij iedereen anders. De doolhoven worden per verdieping langer. Er zijn vier verdiepingen. Hoe minder je weegt, hoe minder vaak je zult vallen. Neem dus zo min mogelijk mee en trek gewichtverlagende kleding aan zoals de boots of lightness, een spottier cape of wicked robes van de Runespan.

Eerste vloer:

Loop naar het oosten nadat je de ladder af bent gegaan. Ga daarna naar de ladder in het noorden en klim de ladder af.

Tweede vloer:

Helemaal naar het oosten, naar het zuiden tot je niet verder kunt, naar het westen, naar de smalle gang in het noorden en de ladder af.

Derde vloer:

Naar de noordwestelijke hoek, naar het zuiden en daarna naar het midden van de piramide. Loop daarna naar het oosten en het zuiden zodat je in de zuidoostelijke hoek komt. Ga daarna naar de kamer in het westen. Ga ook deze ladder af.

Vierde vloer:

Het is een beetje ingewikkeld, maar neem de westelijke gang en loop een groot rondje met de klok mee naar de kamer. Duw daar tegen de muur en je komt bij Azzanadra. Praat met hem.

Beloning: 20.000 Magic xp. Toegang tot de Ancient magicks. Deze kun je (de)activeren bij het altaar van Azzanadra. Na de quest kun je daar snel komen door de zuidelijke ingang in de piramide te gebruiken. Bij het (de)activeren gaan je prayer points naar 0. Je kunt ook een ancient staff voor 80.000 gp bij Eblis kopen, maar op de Grand Exchange is hij goedkoper. Je kunt nu ook Ghostly robes halen met je Ring of Visibility en de lodestone bij het Bandit camp in de woestijn activeren. Ook twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 3

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Do No Evil, The Temple at Senntisten, Recipe for Disaster - Gevechten met de Culinaromancer, Achievements van de Desert - Moeilijke taken, Achievements van de Desert - Elitetaken, Achievements van Morytania - Moeilijke taken, Achievements van Tirannwn - Gemakkelijke taken, Achievements van Tirannwn - Moeilijke taken, Achievements van Varrock - Moeilijke taken

Over deze pagina

Met dank aan Pkjeroen2, nivo-niek, Scary Riyl, aragorn11, DM DumbFuck, BAAS-NL 2, Bram, Dj Daantje, Grandmastery, IanR, Jojo 1825, L3gendary15, RC Ownager, Rider Dipsy, RottenSkull, Runite Ale, Skylafemme, Skylafemme, deadwarrior9, dr 0wwn, easyguy8, fabriceeee, iDontLaikYou, imtheone5, mochtar4 en warriior8 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.