Diamond in the Rough

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Lengte: Kort

Startpunt: Praat met Osman in het paleis van Al Kharid

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Stolen hearts hebben voltooid. Je moet zes bandieten van level 2 en twee schurken van level 5 kunnen doden met hulp.

Benodigde spullen: Eventueel wapens en voedsels als je lage combat skills hebt.

Osman vertelt je Ozan van Stolen hearts op te halen en met hem bij de kluis te praten. Accepteer de quest.

Osman

Haal Ozan van de trap voor het paleis. Hij gaat graag met je mee naar de kluis. Hier vertelt Osman jullie dat hij jullie verhaal over het stelen van de diamant gelooft. De brief waarin losgeld werd geëist, sprak over "follow the path of the sun." Dit is gerelateerd aan de echte Kharid-ib, niet de diamant waarvan jullie dachten dat het de Kharid-ib was. Je hebt de echte diamant nodig om het pad van de zon te volgen. Osman vertelt jullie dit omdat Ozan vast nog wel eens de diamant wil proberen te stelen. Hoewel Osman de nagedachtenis aan zijn emir niet wil bezoedelen door zijn laatste bevel niet op te volgen, wil Osman er wel voor zorgen dat jullie de goede diamant stelen, mochten jullie dat van plan zijn. Hij vertelt verder nog iets over de gewichten en het alarm.

Osman sluit jullie op in de kamer. Ozan vertelt je dat je het zwaarste gewicht moet pakken. Doe dat. Ditmaal hoef je de puzzel niet te doen. Klim hierna via het touw naar boven. Loop hierna naar het noordwesten, ga het dak af en wandel over het touw. Praat met Ozan. Hij vertelt je dat jullie op de kar in het zuiden moeten springen. Doe dat door bij het tapijt naar beneden te springen.

Vallen

Nu moeten jullie naar de Shantay Pass in het zuiden. Probeer hier door de poort te gaan. Shantay doet een beetje raar: hij vraagt zich af waar jullie hem heenbrengen, wil niet naar de woestijn en en wil dat jullie hem naar huis brengen. Hierna is hij zichzelf weer en geeft hij jullie waterskins.

Shantay

Ga door de poort. Ozan en jij hebben een gesprekje over het vreemde gedrag van Shantay: alsof hij twee personen was. Praat opnieuw met Ozan. Je kunt nu vragen stellen over wat er gebeurd is. Zeg dat jullie verder kunnen gaan.

Ozan breekt het beeldje open dat je hebt gekregen. De diamant komt naar buiten en begint vreemde geluiden te maken. Er verschijnt een zonnewijzer met Hets gezicht.

Zonnewijzer

Bekijk de zonnewijzer en druk in de rand op het symbool bij het gezicht van de man, het symbool van Het. Je wijzer licht nu op en je hoort een geluid.

Ga naar het zuidwesten. Je komt weer een zonnewijzer tegen en ziet een filmpje van bandieten die uit het zand oprijzen. De diamant blijkt nu via de leider te spreken, net als hij bij Shantay had gedaan: de diamant wil naar huis en zegt dat jullie zullen sterven als jullie dat niet doen. Dood de vijf bandieten van level 2 en de leider van level 3.

Als alle mannen dood zijn, moet je de sundial gnomon oppakken die de leider heeft achtergelaten. De diamant probeert jullie te waarschuwen door jullie aan te vallen, maar Ozan vindt dat we nu niet moeten terugkeren. De prins moet worden gered om een oorlog met Menaphos te voorkomen, die zeker zal beginnen zonder een prins in Al Kharid. Een oorlog zou voor nog veel meer doden zorgen.

Repareer de zonnewijzer met de gnomon van de leider en bekijk de zonnewijzer. Zet hem op het symbool van de aap, het symbool van Apmeken.

Ga naar de zandvlakte in het noordwesten. Je ziet een filmpje waarin jullie je verwonderen dat hier geen zonnewijzer staat en er alleen een gnomon ligt. Na een tijdje realiseren jullie je dat jullie in speciaal drijfzand staan. Probeer alle opties uit. Uiteindelijk belanden jullie in een grot. De diamant valt uit je zak en wordt weggevoerd door een beest.

Drijfzand

Ozan gaat even rusten. Bekijk de zonnewijzer. Hij is kapot. Ozan suggereert dat je de tunnels gaat doorzoeken. Doe dat. Na drie tunnels komt Ozan erachter dat hij op het missende stuk zit en repareert hij de zonnewijzer. Bekijk het ding en draai de zonnewijzer naar de krokodil. De zonnewijzer wijst nu naar links. Ga die tunnel in en volg hem naar het einde. Hier kom je in een andere tunnel.

Als Ozan een toorts heeft aangestoken, komen jullie bij dung kalphites. Eén hiervan heeft de diamant. Je moet hem vinden en de bal opensnijden. Hiervoor heb je een wapen met een slashattack nodig. Deze ligt bij het skelet bij de ingang.

Scimitar

Snijd kalphites open en luister naar wat Ozan zegt. Zoek naar kalphites die schijnen. Bij veel kalphites krijg je waardeloze spullen, maar op een gegeven moment zul je een sapphire, emerald, ruby en vervolgens de diamant vinden. Wanneer je die oppakt, verschijnt er weer een zonnewijzer. Ook zit er nu een gat in het plafond, waar Leela uit begint te schreeuwen. Ze laat een touw naar beneden.

Klim naar boven en praat met Leela. Na een lang gesprek wordt de zonnewijzer boven gerepareerd. Bekijk hem en wijs naar het laatste symbool, die van de kalphite. Leela vertelt dat in het zuidwesten, waar de wijzer naar wijst, vroeger een tempel van Amascut stond. Haar symbool was een leeuwin. Waarschijnlijk slaat hier het laatste deel van de losgeldbrief op en wordt Prince Ali daar vastgehouden.

Leela

Inderdaad staat Lady Keli bij de tempel. Zij wil de diamant hebben. Kies voor ja of nee. De diamant zal via Apep en Heru zeggen dat je hem niet mag overhandigen. Uiteindelijk gebeurt het toch. Ze is zeer verheugd dat ze de diamant na al die eeuwen in bezit heeft en wordt woest als Ozan haar gek noemt. Nu komt de aap uit de mouw: ze is een godin, Amascut. Ze stuurt Heru en Apep op jullie af en knijpt er tussenuit. Apep heeft een bijzondere wervelwindaanval (aangekondigd door "Dervish") die je wegslaat en er even voor zorgt dat je niets kunt hitten, Heru kan je tijdelijk verblinden door met zijn schild het licht te weerkaatsen. De maximum hit op Apep en Heru is 50, maakt niet uit wat.

Amascut

Bevrijd na het gevecht de prins. Je vertelt hem dat zijn vader dood is. Ozan zegt dat jullie terug moeten gaan naar Al Kharid. Hij gaat zelf achter de diamant aan en is er zeker van dat je hem nog wel eens zult tegenkomen. Terug in Al Kharid praten jullie met Osman en vertelt Leela haar vader dat ze zijn orders niet meer opvolgt.

Tot slot zie je nog een gesprek tussen de ambassadeur Jabari uit Stolen hearts en Amascut. Jabari vertelt dat hij de emir heeft vergiftigd. Verder is Amascut boos op Scabaras, die de diamant heeft laten stelen. Amascut zal met hem afhandelen en daarna heeft ze haar weg vrij... Jabari wordt teruggestuurd naar Menaphos.

Beloning: 250 Constitution, 250 Agility, 250 Thieving en keuze uit 250 Prayer, 250 Ranged, 250 Magic, 250 Attack, 250 Defence, 250 Strength of 250 Constitution xp.

Je hebt nu toegang tot de Kalphite Nursery, een nieuwe grot in de woestijn. Hier kun je Aten (een schild) en Uraeus (een bijl) krijgen door mestballen bij kalphites open te snijden. Na de makkelijke Desert taken zul je dubbele drops krijgen van deze mestballen. Wanneer je in deze grot in de oostelijke tunnel gaat, kun je wanneer je 80 Mining hebt 20.000 xp krijgen. Een golden mining outfit verhoogt deze xp. Je kunt hier ook een Scabaras mask en Was, een scepter, krijgen.

Als je Do No Evil hebt gedaan, zit bij de monkey colony ook nog achter de drie apen een gat in de berg. Zodra je dit gat betreedt, zul je in Apmeken's tempel komen. Hiervoor krijg je als je 80 Agility hebt 20.000 xp. Je kunt hier ook een Apmeken mask en Ankh krijgen. Deze kun je net als de spullen van Scabaras dragen.

Twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Icthlarin's Little Helper, Jack of Spades, Missing My Mummy, Achievements van de Desert - Gemakkelijke taken, Achievements van de Desert - Elitetaken

Over deze pagina

Met dank aan Going4Quests, Lord Vladekc en Pieter voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.