Enlightened Journey

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Auguste op het zuidwestelijke deel van Entrana, bij de zee. Je kunt op Entrana komen door al je armour en wapens op de bank te zetten en vervolgens met een van de monniken op de noordoostelijke pier in Port Sarim te praten

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je hebt 20 Firemaking, 30 Farming, 36 Crafting en 21 Quest Points nodig. Beschikking over de lodestone in Port Sarim is handig.

Benodigde spullen: 3 papyrus (te koop in de General Shop van Ardougne), een balletje wol, een zak aardappelen van Farming, een kaars die niet brandt (te koop in Catherby), een yellow dye, een red dye, 10 silk, 8 lege zakken, een bowl, 10 normale logs en 12 willow branches. Als je zelf willow branches wilt groeien, heb je ook secateurs en de overige farmingbenodigdheden voor een boom nodig.

Neem eerst 3 papyrus, een balletje wol, een zak aardappelen en een kaars die niet brandt mee.

Auguste vraagt of je hem wilt assisteren. Hij vertelt dat hij RuneScape's eerste ballonvaarder is. Hij is het leven op dit eiland zat en nu heeft hij een luchtballon ontworpen. Zeg dat je hem wil helpen. Eerst moet er nog een luchtballon gemaakt worden. Hij laat je het plan zien.

Auguste

Praat weer met hem. Je zult nu vragen hoe hij dat allemaal aan wil pakken. Hij vertelt je wat over vuur, as dat er boven blijft dwarrellen en hete lucht dat dingen lichter maakt. De glasblazer gebruikte dit principe al, maar nu wil de monnik een grote zak maken en er een vuurtje onder doen. De hete lucht die ontstaat stijgt op en neemt de mand mee. Hij heeft dit nog niet uitgeprobeerd, daar heeft hij eerst materialen voor nodig. Drie maal raden wie daar voor gaat zorgen... Je hebt drie stukjes papyrus, een balletje wol, een zak aardappelen en een kaars die niet brandt nodig.

Breng hem de spullen. Auguste zal je vertellen dat je eerst de papyrus op de ball of wool moet doen. Daarna moet de kaars er onder. Als je de kaars vergeten bent, kun je die in de kerk proberen te stelen. Je kunt dat echter maar één keer proberen: daarna wordt je er door goddelijke machten vanaf gehouden. Doe wat Auguste heeft gezegd en geef hem het resultaat.

Je ziet een filmpje waarbij de ballon in de fik vliegt, maar verder werkt alles goed. Praat weer met Auguste en geef hem de andere twee stukjes papyrus en de zak aardappelen. Het mislukt weer, maar je ziet ook een aantal protesterende mensen met hooivorken lopen.

Vraag waar die lui vandaan kwamen. Auguste maakt zich er niet druk om en vraagt je om een iets grotere klus dan die van daarnet. Je hebt een gele dye, een rode dye, tien stukken silk, een bowl en acht zakken zand nodig. Je kunt de zakken zand krijgen door zand uit de sandpits van Entrana, Zanaris, Watchtower en Rellekka in de zakken van Farming te doen. Je hebt ook twaalf willow branches nodig. Auguste geeft je een willow sapling, die je moet laten groeien voor de branches. Hij geeft ook een mand appels om de gardeners bij de patch zoet te houden. Je kunt de takjes ook op de Grand Exchange kopen. De eerste sapling is gratis, als je deze kwijt raakt kost dat je 30.000 gp. Zelf een willow uit een normaal zaadje laten groeien is echter goedkoper.

Koop de branches op de Grand Exchange of plant als je nog geen willow hebt een of meerdere willows in je farming patches. Wacht totdat je boom of bomen groot is/zijn. Dat duurt ongeveer vier uur. Knip met je secateurs (gebruik op de boom) branches van de boom af. Je kunt geen twaalf branches tegelijk van de boom af halen. Soms moet je even wachten totdat er weer een branch bij is gegroeid. Per branch duurt het een aantal minuten. In de tussentijd kun jij naar een andere boom gaan of wachten.

Willow

Geef de gele dye, de rode dye, tien stukken silk, de bowl en acht zakken zand alvast aan Auguste. Verlaat Entrana weer en haal je branches op. Neem ook alvast tien normale logs mee. Gebruik de branches op het plateau van de ballon op Entrana.

Je ziet nu een filmpje waarin de ballon klaar is. Praat met Auguste en ga met de ballon. Je zult nu een menuutje te zien krijgen. Hiermee moet je de ballon met de knoppen om alle obstakels heen leiden. Met een zandzak weggooien of het vuur opstoken ga je omhoog, met relax ga je vooruit en met de touwen ga je naar beneden. Klik op bail als je het opgeeft.

Route 1

Route 2

Route 3

Route

Mocht je toch tegen iets botsen, dan zul je crashen. Je moet dan opnieuw logs gaan halen. Als alles lukt, kom je aan in Taverley. Praat daar met Auguste voor je beloning.

Beloning: 2.000 Crafting, 3.000 Farming, 1.500 Woodcutting en 4.000 Firemaking xp. Je kunt voortaan via de luchtballonnen reizen en je eigen origami balloons maken op dezelfde manier als in de quest. Deze kun je verven met een dye en laten rondvliegen. Je krijgt ook een bomber jacket en een bomber cap, die op vliegenierskleding lijken. Je krijgt ook nog twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Achievements van Ardougne - Gemiddelde taken, Achievements van Varrock - Gemiddelde taken

Over deze pagina

Met dank aan D4rkknght, J3anaan, AnnyJelly, BnbeauBN en NL Meloodle voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.