Ernest the Chicken

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Veronica bij de ingang van Draynor Manor.

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Nee

Eisen: Je moet heel kort voorbij een skeleton van level 16 en een ghost van level 36 rennen.

Benodigde spullen: Spade (mag aan toolbelt, tijdens de quest te pakken)

Starten

Veronica vertelt dat zij en haar verloofde Ernest naar dit huis gingen. Ze waren een beetje verdwaald, daarom ging Ernest op pad om de weg te vragen. Dat was een uur geleden. Ze is te bang om dat huis binnen te gaan, omdat het er spookachtig uitziet. Jij moet gaan kijken hoe het met Ernest is. Accepteer de quest.

Veronica

Het huis

Ga het huis binnen. Als je binnen bent, zullen de deuren meteen sluiten. Gelukkig is er nog een uitgang aan de zijkant. Je zit dus niet voor eeuwig opgesloten, zoals het bordje op de deur beweert.

Klim de trap op. In het westen is een ladder. Ga daar ook omhoog. Je komt nu bij Professor Oddenstein. Ga met hem praten en zeg dat je op zoek bent naar Ernest. De professor vertelt je dat Ernest hem aan het helpen is met een experiment. Hij is nu die kip verderop.

Zeg "Change him back this instant!" Dat gaat moeilijk volgens de professor. De machine is kapot en een aantal geesten is er vandoor gegaan met belangrijke onderdelen. De professor vertelt dat ze wel ergens rond of in het huis zwerven. Hij mist een pressure gauge (drukmeter), een rubberen buis en zijn oliekan. Je moet dus op zoek naar drie onderdelen.

Oddenstein

Rubberen buis

In de meest oostelijke kamer van de begaande grond is een deur, waardoor je het huis uit kan. Loop naar de composthoop in het westen van de tuin. Graaf in de prut, je zult nu een sleutel vinden. Deze sleutel heb je nodig.

Composthoop

Ga nu weer via de voordeur het huis in. Maak de kamer met het skelet open met de sleutel en pak de rubber tube. Dit is het eerste onderdeel dat je nodig hebt voor de machine van de professor.

Oil can

Ga naar de kamer ten zuidwesten van het skelet. Tegen de westelijke muur hangt een kandelaar. Wanneer je die kandelaar doorzoekt, open je een verborgen deur naar de andere kamer. Doe dat en ga de ladder af.

Je komt nu in de kelder van het huis. Hier moet je een puzzel oplossen door een paar hendels over te halen, zodat de kamer opengaat waarin de kan met olie is verborgen. De hendels zitten op verschillende plaatsen in de muur.

Kelder

Haal de hendels in deze volgorde over:

Oliekan

Ga de ladder weer op en haal de hendel bij de verborgen deur over. We gaan nu op zoek naar de pressure gauge.

Pressure gauge

Pak het vissenvoer van het tafeltje in de zuidelijke kamer van de eerste verdieping. Vergiftig dit voer met de poison uit de keuken op de begane grond.

Ga via de uitgang in het oostelijke kamertje naar buiten en ga op zoek naar de fontein in het zuidwesten van de 'tuin'. Voer de piranhas het vergiftigde voedsel. Nu ze dood zijn kun je veilig de fontein doorzoeken. Doe dit om de pressure gauge te vinden.

VergifVissenvoer

Breng deze spullen allemaal naar de professor. Hij maakt Ernest nu weer normaal. Ernest is je diep dankbaar, omdat het niet zo leuk is om een kip te zijn. Hij geeft je een beloning.

Beloning: 3.000 gp, 10 eieren en 300 veren. Je krijgt ook nog twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 4

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Animal Magnetism, Back to the Freezer

Over deze pagina

Met dank aan 073luckyy, Neite en edik20 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.