Fairy Tale Part I - Growing Pains

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Martin the Master Gardener bij de markt van Draynor Village. Hij zal niet met je praten als je onlangs iets van hem hebt gestolen. Je zult dan ongeveer een uurtje moeten wachten.

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Lost City en Nature Spirit hebben voltooid. Je moet een level 68 doden met een speciaal wapen. Hoe hoger je Farming level, hoe meer je zult hitten. Op level 1 Farming is het gevecht mogelijk, maar duurt het wel lang. Verder raden wij level 40 Strength aan.

Benodigde spullen: Ghostspeak amulet van The Restless Ghost, dramen staff (als je deze kwijt bent moet je weer de stappen van Lost City volgen) of lunar staff, secateurs (niet aan je toolbelt), spade (niet aan je toolbelt). Melee-armour is aanbevolen. Neem als je skills niet zo hoog zijn eventueel stat-verhogende potions mee. De lodestones van Draynor, Canifis en Varrock zijn handig.

Praat met Martin the Master Gardener en kies voor "General Chat". Hij vertelt je dat hij problemen heeft. Vraag of jij kunt helpen. Sinds ongeveer een maand gaan steeds meer van zijn planten dood door een vreemde ziekte. Ook andere tuiniers hebben hier last van. Antwoord ja als hij je vraagt of jij het ook hebt gemerkt. Hij wilt dat je met een paar andere tuiniers gaat praten om te vragen wat zij denken.

Martin

Nu moet je met vijf verschillende farmers gaan praten en vragen of ze lid zijn van de Group of Advanced Gardeners. Met welke je praat, maakt niet uit. Ga bijvoorbeeld naar farmers bij allotment, fruit tree of bush patches. Ze zullen allemaal vertellen wat zij denken dat de reden is. De laatste zal je erop wijzen dat iedereen wat anders zegt en ziet maar één mogelijke oorzaak: feeën.

Ga nu weer terug naar Martin. Hij vertelt je dat je met feeën moet praten, maar hij weet niet waar ze zijn. Hij heeft wel verhalen gehoord dat er een paar in de moerassen van Lumbridge zijn gezien. Pak je dramen of lunar staff van de bank. Als je deze niet meer hebt moet je deze opnieuw gaan halen bij de boom op Entrana. Ga met je staff het schuurtje binnen in Lumbridge Swamps.

Loop vanaf de ingang naar het zuiden en ga het huisje binnen. Normaal is hier de Fairy Queen, maar nu zul je iemand anders vinden. De Godfather heeft haar plaats ingenomen. Hij vertelt je dat de Fairy Queen ziek is. Ze is geveld door een Tanglefoot en verkeert nu in een magische slaap. Ze wordt momenteel verzorgd door Fairy Nuff.

Godfather

Loop naar het westen en ga naar het huisje ten noorden van de bank. Praat hier met Fairy Nuff. Ze geeft je een lijst met de symptomen die de Fairy Queen vertoont en vraagt je deze naar een tovenaar, Zandar Horfyre, te brengen. Deze zit in de Dark Wizards' Tower, ten westen van Falador.

Zandar Horfyre

Reis naar de toren, klim helemaal naar boven en vertel het verhaal van de zieke Fairy Queen aan de tovenaar. Horfyre vertelt dat je de Tanglefoot die dit heeft veroorzaakt moet doden. Hij stuurt je nu weer door naar een andere tovenaar, Malignius Mortifer, die eens tegen Tanglefoot heeft gevochten. Deze tovenaar is noordwestelijk van Port Sarim.

Malignius Mortifer

Praat met Malignius Mortifer en vraag of hij je wilt helpen bij het doden van de Tanglefoot. Je moet eerst een schedel voor hem opgraven bij Draynor Manor. Ga naar Draynor Manor en loop naar het noorden van het huis. Graaf in het graf wat je daar ziet. Je account vraagt zich af waarom het eigenlijk zoiets geks doet. Ga nu terug naar de tovenaar en geef hem zijn schedel.

Grafschennis

Malignius vertelt je nu over het doden van een Tanglefoot. Je hebt hiervoor betoverde secateurs nodig. Om de secateurs te laten betoveren heb je drie spullen nodig. Welke dat zijn, is bij iedereen anders. Deze drie spullen moeten naar de geest van de Nature Spirit quest in Mort Myre swamps gebracht worden. Neem een Ghostspeak amulet mee als je de spullen naar de geest gaat brengen. Hier is een lijstje van spullen die je opgegeven kunt krijgen. Je kunt veel spullen op de Grand Exchange kopen. Als dat niet lukt, kun je in het lijstje hieronder kijken waar je ze ook kunt halen.

Als (Hardcore) Ironman kan het voorkomen dat je nog niet het vereiste Herblore level hebt om bepaalde herbs schoon te maken. Dit kun je ook laten doen bij Zahur in Nardah. Dit kost echter wel 200 gp per herb.

Nogmaals: je hoeft niet al deze spullen te hebben. In het spel is je verteld welke je drie spullen je van het onderstaande lijstje nodig hebt. In je Quest Journal kun je die nog eens nalezen.

Let op: Als je voedsel als voorwerp voor de secateurs mee moet nemen, kun je beter wat extra mee nemen. Je moet door het moeras heen, waar je voedsel kan gaan rotten door de ghasts. Dit kun je eventueel met een druid pouch voorkomen. Je kunt ook wat extra voedsel als buffer meenemen. Als je in Aid of the Myreque hebt gedaan, kun je ook eerst naar Mort'ton gaan en vanaf daar naar het eilandje van de Nature spirit lopen. Dan kom je minder ghasts tegen.

Draag je Ghostspeak amulet, ga naar de moerassen van Mort Myre en loop naar de grotto tree. Deze is helemaal in het zuiden van de moerassen, naast de ingang van het "doolhofje" naar Mort'ton. Ga in de grotto tree en praat met de nature spirit. Hij zal je secateurs betoveren.

Nature Spirit

Ga nu terug naar Zanaris en maak je klaar voor het gevecht. Je magic secateurs moet je als wapen gebruiken. Magic of Ranged is dus niet mogelijk, maar je kan wel een off-hand Melee wapen meenemen. De maximale hit van het monster is ongeveer 200. Doe ook melee-armour aan.

Loop naar het cosmic altar in het zuiden van Zanaris. Ga het bosje bomen ten westen van het altaar in. Hier zie je allemaal Baby Tanglefoots. Deze doen niets, dus val ze ook niet aan. Loop door totdat je een groter stukje ziet. Hier is de Tanglefoot die je moet doden. Val hem aan met je magic secateurs. Als de Tanglefoot dood is, zie je Queen's secateurs liggen. Pak deze en breng ze naar de Fairy Godfather. Je bent nu klaar met de quest.

Beloning: 3.500 Farming, 2.000 Attack en 1.000 Magic xp. Magic secateurs. Als je deze draagt, zul je 10% meer met Farming oogsten. Als je hem verliest, kun je bij Malignius Mortifer voor 40.000 gp een nieuwe krijgen. Je krijgt ook nog twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Back to my Roots, Fairy Tale Part II - Cure a Queen, Achievements van de Desert - Gemiddelde taken, Achievements van Morytania - Gemiddelde taken

Over deze pagina

Geschreven door Poekies, met dank aan tommeke95, Bram, BruceMathers, DonkerBlond, Heiligen Rij, Nammak, Squall I am, XD_ERROR_XD, aragorn11, blackflamesz, darok123, das_magier, dierbaarheid, liamwatson3, m3l33 0wner en raoul572 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.