The Feud

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Ali Morrisane in het noorden van Al-Kharid.

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je hebt 30 Thieving nodig. Je moet twee mannen van level 54 kunnen verslaan. Dit hoeft niet tegelijk. Ze kunnen beiden slecht tegen vuurspreuken.

Benodigde spullen: Ongeveer 1300 gp, gloves (niet alle werken, leather in ieder geval wel), emmer. Desert robes en water skins zijn aangeraden. Neem ook vuurspreuken mee voor de gevechten. Andere magicspreuken werken ook prima.

Ali Morrisane zegt dat hij de beste verkoper ter wereld is. Vraag waarom hij dan nog steeds van een stalletje verkoopt. Hij vertelt dat hij geen personeel heeft. Zeg dat je wel wilt helpen, maar... Ali Morrisane begrijpt het en vraagt of je zijn neefje Ali uit Pollnivneach voor hem op kan halen.

Ali Morrisane

Pollnivneach ligt ten zuiden van de Shantay Pass. Ga er heen en loop de woestijn in. Neem nu het tapijt naar Pollnivneach of ga lopend. Je kunt er lopend komen door een flink stuk naar het zuidoosten te lopen. Neem hierbij niet het bruggetje over de River Elid.

Plattegrond van het stadje

Loop naar het café en koop drie bier. Praat met Drunken Ali. Hij wilt wat bier, geef hem dat. Nu vertelt hij wat over het neefje. Je krijgt te horen dat Ali's neefje uit de stad is verdwenen, waarschijnlijk omdat de stad geterroriseerd wordt door twee groeperingen: de Menaphites en de Bandits.

Ga met iemand praten uit beide groepen, zodat je kan proberen om het probleem op te lossen. De Menaphites zijn in het zuiden van de stad, de Bandits in het noorden. Ze vertellen je allebei dat de vijand de oorlog is begonnen door een kameel van ze te stelen. Wellicht kan het probleem opgelost worden door beide kampen een kameel te schenken.

Vraag Ali de Camel Man, die ten noorden van de Menaphites woont, of de kamelen buiten te koop zijn. Nee, die zijn al verkocht, maar hij krijgt binnenkort twee nieuwe. Vraag hoeveel ze kosten en bied 500 gp voor beide kamelen. Je krijgt twee briefjes, waarop staat dat je een kameel krijgt als die binnen is.

Ali the Camel Man

Geef aan de Bandits en Menaphites allebei een briefje. Nu willen ze nog steeds ze geen vrede: ze willen allebei tien kamelen. Dit gaat dus niet werken. Je komt op het idee om je bij één van de groeperingen aan te sluiten, zodat je zo kunt proberen om vrede te stichten. Je kunt je alleen aansluiten bij de Menaphite gang.

Praat met Ali the Operator bij de Menaphites in het zuiden van de stad. Hij vraagt of je lid wilt worden. Zeg ja. Hij vertelt je een betrouwbaarheidstest moet doen. Eerst moet je de zakken van drie villagers rollen. Je kunt de eerste villager gewoon normaal pickpocketen, maar daarna is het bekend in het stadje dat je een dief bent en ze letten op. Daarom moet je ze afleiden. Praat met een Street urchan en vraag hem een villager af te leiden voor 10 gp. Pickpocket de villager die is afgeleid. Betaal nu de straatjongen.

Voor de derde villager moet je weer naar Ali the Operator. Vraag om advies. Hij geeft je een oak blackjack. Draag die en knuppel een villager neer met de "Knock-out" optie. Pickpocket de villager die je hebt neergeslagen en ga terug naar Ali the Operator.

Stelen

Nu ben je voor de eerste test geslaagd. Bij de tweede test moet je, in vermomming, de juwelen van de vrouw van de burgemeester stelen.

Koop een baard en headpiece in de general shop en doe deze op elkaar. Je krijgt een nepbaard. Doe die aan.

Ga naar het huis van de burgemeester in het midden in de stad en doe je gloves aan. Verstop je achter de grote cactus voor het huis. Je ziet nu dat de kust veilig is en dat je naar binnen kunt. Maak de deur open met je sleutels en ga naar binnen. In het huis moet je naar boven. Je vindt een schilderij met een landschap, maar daarachter is een kluis. De volgorde is 1, 1, 2, 3, 5, 8 net als bij een oude telefoon met zo'n draaiplaat. Deze combinatie kun je vinden door onder het bed te kijken: daar ligt een briefje met Fibonacci erop. De reeks van Fibonacci, een reeks waarbij elk getal de som is van de twee vorige getallen, is precies de combinatie van de kluis.

Juwelen

De kluis gaat open en je vindt de juwelen. Breng deze naar Ali the operator. Ali vertelt nu dat je een verrader moet zoeken.

Vraag aan één van de Menaphites wie de verrader is. Het is Traitorous Ali. Meld dit aan Ali the Operator. Hij vertelt je dat je hem moet doden.

Praat dan met de barman in het café. Hij vertelt je dat het biertje op de tafel daar van Traitorous Ali is, maar dat hij naar het toilet is. Hij vertelt ook dat dat nog lang kan duren, want er is nog nooit een toilet in RuneScape gezien.

Ga naar de heks op de heuvel in het westen van de stad, bij de general shop in de buurt. Vraag haar om een drankje waarmee je het bier van Ali the Traitor kunt vergiftigen. Je moet een slang en wat kamelenpoep naar haar brengen.

Heks

Geef de slangenbezweerder in het zuiden van het café een paar coins. Vraag hem of je het ook eens mag proberen. Hij geeft je een fluit en een mand om van je af te zijn. Doe nu je fluit op een slang bij de tent van de Menaphites. De slang zal op je afkomen. Je zult hem automatisch in de mand stoppen. Probeer het nog een keer als het niet lukt.

Slangen bezweren

Nu moet je nog poep hebben. Daar heb je een emmer voor nodig. Ga naar de kebabverkoper ten noorden van de kamelenverkoper, hoor zijn lange relaas aan en vraag om zijn hete saus. Dat werkt als een soort laxeermiddeltje.

Doe de saus in de voederbakken (trough) van de kamelen. De kamelen gaan nu poepen. Vul je emmer met poep en breng de ingrediënten naar de heks. Ze zal eerst de slang aannemen. Praat daarna nogmaals met haar en je zult haar de poep geven.

Poep halen

Je krijgt nu het vergif. Doe deze in het bier van de traitor door de potion op de tafel in het café te gebruiken. Ga terug naar Ali the operator. Hij vertelt je dat de leider van de Menaphites je wilt spreken. Maak je klaar voor het gevecht.

Praat met de leider die voor de tent staat. Hij vertelt dat ze niet zomaar een groep schurken zijn, maar volgelingen van de Devourer die Menaphos zijn uitgezet omdat ze de farao wilden afzetten. Nu willen ze de wereld overnemen. Nu wordt jij boos en zeg je dat je het helemaal zat bent. Dood de man die hij naar je toezendt (hij kan slecht tegen vuurspreuken) en praat met een villager. Hij is boos op je, omdat elke avonturier denkt dat als je een slecht persoon doodt, dat dat goed is voor RuneScape. Je moet de bandits wegjagen uit de stad, omdat ze nu Pollnivneach kunnen overnemen nu de Menaphites verzwakt zijn.

Ga naar de bandit leader in het noorden van de stad. Ook hier moet je zijn maat doden. Ook hij kan slecht tegen vuurspreuken. Deze dropt een adamant scimitar of willow blackjack, je kunt die oppakken als je dat wilt. Praat hierna met een villager en daarna met de burgemeester, die in het midden van het plein staat. Hij vertelt dat het neefje van Ali door de burgemeester gedwongen werd de stad te verlaten, omdat hij te goed was in verkopen en de mensen daar boos van werden.

Ga terug naar Al-Kharid en praat met Ali Morrisane. Hij vertelt je dat de hele quest een verkooptruc was, zodat hij je een nepbaard kon verkopen. Je krijgt wel een beloning voor je harde werk.

Beloning: 15.000 Thieving xp. 500 gp en een oak blackjack. Je krijgt tijdens de quest ook een adamant scimitar of willow blackjack door het doden van een monster. De vermomming mag je ook houden. Ook twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Dealing with Scabaras, My Arm's Big Adventure, Achievements van de Desert - Gemiddelde taken

Over deze pagina

Met dank aan Josters, RottenSkull, Seedot1234, Zandweggetje, bgandh2 en fctw3nt55 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.