Forgiveness of a Chaos Dwarf

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Commander Veldaban in het hoofdkwartier van de Black Guard. Het hoofdkwartier is in het westen van Keldagrim

Startpunt op wereldkaart: Het startpunt staat niet op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Between a Rock... en Forgettable Tale of a Drunken Dwarf hebben voltooid. Je hebt ook 61 Hunter, 61 Firemaking en 69 Strength nodig. Het is mogelijk om met potions je skills te verhogen. Je moet een monster van level 70 kunnen verslaan, die 380 kan hitten met Ranged en ook met melee aan kan vallen.

Benodigde spullen: Voedsel en armour

Vraag of Commander Veldaban een quest voor je heeft. Ja, hij krijgt geen wachters voor een speciaal onderzoek. Zeg dat je wilt helpen. Hij vertelt dat er verdacht veel dwergen uit Keldagrim vermist zijn. Vraag wie. Nu komt er een dwerg aangelopen die roept dat ze worden aangevallen door Chaos dwarves in de zuidelijke mijnen. Er zijn versterkingen nodig.

Veldaban

Je wordt meegenomen naar de mijnen. Hier kom je te weten dat er nog één chaos dwarf van de aanvallers over is. Deze chaos dwarf heeft een nieuw wapen. Zeg dat jij wel met de chaos dwarf zult afrekenen. De chaos dwarf die je nu moet gaan verslaan, is combat 70, maar hij kan 380 hitten met Ranged. De overgrote meerderheid van de hits zal echter 0 zijn. Onderschat hem niet. Je kunt via de wachttoren terug naar Keldagrim om naar de bank te gaan.

Als je er klaar voor bent, moet je dat zeggen. De deur van de wachttoren gaat dan open. Ga naar binnen en klim de ladders op. Dood de chaos dwarf en pak de mysterious slip op. Er staat een code op.

Praat met Commander Veldaban. Hij maakt zich ongerust. Zeg dat de dwerg een mysterious slip heeft laten vallen. Commander Veldaban vertelt dat het een order is voor de Grand Exchange die mijnbedrijven gebruiken om met andere steden te ruilen. Hij weet echter niet wat de Chaos dwarf met de slip deed en waarom erop staat dat iemand hem iets vergeeft. Je moet naar de Grand Exchange om het uit te zoeken.

Ga naar de Grand Exchange door te teleporteren of het mijnkarretjessysteem te gebruiken. De mijnkarretjes zijn in het zuidoosten van Keldagrim en gaan rechtstreeks naar de Grand Exchange. Je kunt door de wachttoren heen naar Keldagrim.

Praat bij de Grand Exchange met een Grand Exchange Clerk. Zeg dat je een dwarven order slip hebt. Je krijgt nu een pakketje. Bekijk het. Er zitten allerlei dingen in, zoals groene en gele steentjes, een schroevendraaier, een hengel, een ijzeren kom, een laars en een metalen plaatje. Je kunt alles erin laten zitten, maar er uithalen mag ook.

Grand Exchange

CaféGa terug naar Commander Veldaban in het hoofdkwartier van de Black Guard in Keldagrim. Je zult hem er niet vinden. Vraag waar hij is. Hij is naar de Laughing Miner Pub in Oost-Keldagrim gegaan. Ga dus de rivier over en loop naar het café in het midden van Oost-Keldagrim.

Veldaban zit in het café aan een tafeltje. Praat met hem en je zult bij hem gaan zitten. Vraag wat hij aan het doen is. Hij vertelt dat hij van de zaak is gehaald. Vraag nu of hij denkt dat de Red Axe er achter zit. Dat vindt hij een vreselijke gedachte, maar wil wel een biertje van je.

Koop bij de barvrouw een Guardman's stout. Zij vraagt of alles wel goed gaat met Commander Veldaban. Zeg dat hij een slechte dag heeft. De barvrouw maakt zich zorgen om hem, omdat hij steeds vaker in het café komt en zijn vriendinnetje nooit meer meeneemt. Je krijgt het biertje.

Geef het biertje aan Commander Veldaban en zeg dat je het pakje hebt. Je laat de spullen zien. Commander Veldaban vindt het maar rommel. Vraag van alle voorwerpen wat hij ervan vindt en praat daarna over iets anders. Vraag hem nog eens over de Red Axe, Commander Veldaban zal willen dat je mee terug gaat naar het hoofdkwartier. Loop met hem mee. Commander Veldaban, die inmiddels dronken is, wil Supreme Commander Bisi spreken, maar hij wordt tegengehouden door Lieutenant Brae. Hij pikt dat niet en loopt toch door. Hij predikt wat linkse idealen over de behandeling van rijk en arm tegenover Commander Veldaban en gaat slapen, omdat hij dronken is.

Loop naar de wachttoren en doe de laars op de voetsporen voor de Dwarven Boatman die daar is. Je ziet nu dat het pad verder gaat. Volg het pad. Je zult bij een mijnplaats met een vuurtje komen. Doe je bowl op het vuurtje. Deze gaat nu uit. Haal de bowl er weer af en je ziet dat er een sokkel tevoorschijn is gekomen. Zet hier je rod in en draai er aan. Nu is er een tunnel in het westen geopend. Ga erin.

Vuurtje

Je komt in een lege ruimte. Loop verder. Nu zie je een karretje staan. Klim erin en je zult gaan rijden. Bij een splitsing kom je tot stoppen en ga je terug. Je moet Commander Veldaban gaan halen. Ga de grot uit en kies voor de optie om naar Keldagrim terug te komen. Je komt meteen voor het hoofdkwartier van de Black Guard uit.

Gelukkig is Commander Veldaban weer wakker. Vertel hem dat je een deur hebt gevonden. Commander Veldaban wil er meteen heen. Zeg dat jullie gaan. Commander Veldaban zal nu achter je aanrennen. Breng hem via de wachttoren naar de mijnkarretjes die je zojuist hebt ontdekt. Volgens sommige spelers verdwijnt Commander Veldaban soms als je de grot met mijnkarretjes betreedt, laat hem dan op het vakje achter je poppetje staan. Veldaban kent de plaats ergens van, maar hij weet niet waarvan... Zeg dat jullie verder gaan.

Bekijk de machine naast het karretje. Commander Veldaban weet hoe het werkt. Je hebt er de stenen uit het pakje voor nodig. Laat hem de machine bedienen. Je zult Veldaban de stenen geven. Ga in het karretje zitten en laat Commander Veldaban de stenen in de volgende volgorde gebruiken als hij erom vraagt:

Je komt nu bij het plateautje naast de ingang. Laat de brug zakken. Nu zal Commander Veldaban je weer volgen. Loop verder naar de dwergen in de gevangenis en open de deur. Dwergin Fjoila is helemaal overstuur, omdat de chaos dwarves haar echtgenoot, Brunolt, hebben meegenomen naar een dieper deel van de basis. Zeg tegen de dwergen dat ze terug moeten gaan naar Keldagrim.

Gevangenis

Loop verder naar het zuiden. Je ziet een deur met twee machines ervoor. Jullie gaan voor de machines staan en schroeven de deur open. Je komt nu dieper in de basis, waar je een ogre Shaman, twee chaos dwarves en Brunolt ziet. Zeg tegen Veldaban dat jullie hem moeten bevrijden. Dat moet later.

De ogre shaman wist het geheugen van Brunolt en verandert hem in een chaos dwarf. Nu weet Veldaban wat er met zijn vriendinnetje is gebeurd. Zij is een chaos dwarf geworden. Uit afschuw verraadt hij jullie. Jullie worden aangevallen. Commander Veldaban vlucht een kamertje in. Ga hem achterna.

Hij biedt zijn excuses aan en weet weer precies wat er is gebeurd. Een oude bekende van Veldaban, Commander Grimsson, komt een praatje met jullie maken en vertelt wat over Veldabans vriendinnetje Hilda. Je komt erachter dat jullie Hilda hebben gedood in de wachttoren. Zij had voordat zij een chaos dwarf was geworden, een slip voor jullie gemaakt, zodat jullie opnieuw in de basis konden komen en ook weer konden ontsnappen.

Stop het metalen plaatje in de machine die de Grand Exchange order slips produceert. Schroef dan de machine met je schroevendraaier los. Je duwt de machine opzij, waardoor een gat ontstaat en jullie kunnen ontsnappen via een paar mijnkarretjes die de order slips wegvoeren.

Machine

Nu waarschuwen jullie de gemeenteraad van Keldagrim. Zij willen niets doen, omdat er alleen maar een paar arme dwergjes uit Oost-Keldagrim vermist waren. Commander Veldaban wordt zo boos dat hij zijn penning als commander inlevert. Hij gaat alles zelf onderzoeken en laat het je weten als hij je hulp nodig heeft. Nu is je quest voltooid.

Beloning: 30.000 Hunter, 30.000 Firemaking en 30.000 Strength xp. Je hebt nu toegang tot een traingebied waar je tegen chaos dwarves (met en zonder handkanon), chaos dwogres en verschillende dwergen van de black arm guard kunt vechten. Je mag ook in de privemijn in het noorden van Keldagrim, waar je goud, runite en adamant kunt hakken. Ook twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: King of the dwarves

Over deze pagina

Met dank aan GEBAKKENxKIP voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.