The Fremennik Isles

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Lengte: Lang

Startpunt: Praat met Mord Gunnars op de meest noordelijke pier van Rellekka

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet The Fremennik Trials hebben voltooid. Je hebt ook 20 Construction, 40 Agility en 46 Crafting nodig. 54 Woodcutting is handig. Je moet een trollenkoning van level 91 verslaan, die met alle stijlen aanvalt en zwak is tegen stab. Voordat je dat doet, moet je eerst nog tegen 10 andere lastige trollen vechten. Je kunt de quest ook met 35 Agility doen, maar dan heb je wel een stuk of 3-4 summer pies nodig.

Benodigde spullen: 15 gp, needle, 2 thread, 1 bronze nail (voor 7 gp tijdens de quest te koop), wapen, armour, voedsel. Raw tuna, 6 mithril ore / 7 coal (welke je nodig hebt is afhankelijk van je mining level) en 8 arctic pine logs zijn tijdens de quest te krijgen. Voor de arctic pine logs heb je 54 Woodcutting nodig. Een teleporteermiddel van één klik, potions, ring of life en prayer potions kunnen handig zijn. Als je te lui bent om straks zelf touw te maken, heb je 9 ropes nodig.

Mord Gunnars zal vertellen dat hij van het eiland Jatizso komt. Zijn vrouw Maria komt van Neitiznot. De koning van Jatizso heeft een belangrijke taak voor je.

Mord Gunnars

Je kunt hem vragen naar de geschiedenis van het eiland, maar je kunt dat ook overslaan. Hij zal je dan dit vertellen:


De geschiedenis van het eiland

Vier eeuwen geleden was er een goede koning met veel zonen, die allemaal uitblonken in vechten, zeilen en drinken, zoals het een echte Fremennik betaamt. De jongste twee zonen waren echter lastig. Ze ruzieden altijd met elkaar. Hun namen waren Jatizso en Neitiznot. Op een goede dag was het tijd dat ze lieten zien dat ze een man waren door een schat te zoeken. De broers zeilden elk uit om dezelfde prijs te claimen. De broeders ontmoetten elkaar in het veld en gingen op de vuist. Dit ging een nacht zo door. Het geduld van de koning raakte op en ging het veld in. Hij vroeg wie de prijs had gewonnen. Ook hier kregen ze weer ruzie over. Beide broers werden van het land verbannen, zodat ze hun eigen land konden besturen. Beide broers vaarden weer met een aantal trouwe volgelingen uit, de een oostelijk en de ander westelijk. Uiteindelijk bereikten ze beiden een mooi eiland en stichtten er een stad. Later bleek dit hetzelfde eiland te zijn en de strijd ging door, generaties lang, zonder enige verbetering. Onlangs is er een groep trollen op het eiland gekomen, die Neitiznot gingen aanvallen. Zijn troepen waren bezig met Jatizso, dus verdedigen konden ze zich niet. Er werd snel een tijdelijke vrede gesloten om met de trollen te kunnen vechten. Dit kon natuurlijk niet goed gaan en dus gingen ze weer op de vuist.


Je kunt Mord Gunnars ook om meer informatie over de koning vragen. Dan zal hij vertellen dat de koning King Gjuki Sorvott IV heet. Hij is lichtgeraakt, arrogant en is niet geïnteresseerd in iets anders dan het teniet doen van de burgers van Neitiznot.

Vraag of Mord Gunnars je naar Jatizso kan varen. Hij zal dat doen. Loop naar het stadje en ga naar het huisje ten westen van de de bank. Praat met de koning. Je krijgt veel gezeur met die kat en over dat je een buitenlander met een Fremennikse naam bent. Als je een Amulet of Catspeak draagt, zul je die kat ook kunnen verstaan. De kat zal alleen maar zeuren om vis, dus je mist niks als je die niet hebt. De koning zal pas verder praten als de kat gevoederd is. Geef de kat een rauwe tuna en praat verder. De tuna kun je vangen in de zee.

Koning

De koning vertelt dat Burgher Mawnis Burowgar van Neitiznot veel schepen in de haven heeft liggen. Nu denkt de koning dat Neitiznot hem aan gaat vallen. De Red Axe company uit Keldagrim is ook op Jatizso gearriveerd en deze vreten nu alles op. Jatizso kan ze niet beledigen, dat zou problemen opleveren. Ze willen ores, maar ze hebben ze er nooit genoeg. De koning wil nu, afhankelijk van je mining level, 6 mithril ores of 7 coal van je. Deze kun je ten noordoosten van het westelijke poortgebouw hakken, maar je kunt ze natuurlijk ook van de bank halen.

Geef de koning de ores. Hij zal je daar, afhankelijk van je ores, 2.000 of 5.000 gp voor geven. De koning zal ook klagen over Neitiznot, die volgens hem weer een slecht plan heeft bedacht. Jij moet helpen. De koning heeft gehoord dat je bard wordt genoemd in Rellekka en dat is net wat hij nodig heeft: een sukkel. Zijn spionnen hebben al veel informatie over Neitiznot verkregen, maar nu heeft de spymaster een ongeluk gehad. Nu moet jij het dus opknappen. Je zult zeggen dat je dat doet. De koning vertelt je hoe je op Neitiznot moet komen. Hij zal ook zeggen dat een kostuum aan moet doen. De koning zal je ook het wachtwoord vertellen die je aan de spymaster, die nog wel in Neitiznot is, moet geven: "free stuff please." De spymaster heet Slug Hemligssen.

NarVergeet niet het kostuum uit de kist achter de koning te pakken en aan te trekken. Het is een narrenkostuum.

Vaar terug naar Rellekka en vraag Maria of ze je naar Neitiznot kan brengen. Zoek Slug Hemligssen. Hij loopt in net zo'n mooi pak als jij hebt gekregen. Vraag hem om free stuff. Hij zal je herkennen. Je moet Burgher Mawnis Burowgar undercover bespioneren als voorbij reizend entertainer. Zo kun je ze afluisteren.

Ga naar het huisje in het zuidwesten van de stad en vertel wie je "bent". Burgher Mawnis Burowgar zal je uitlachen en je kunsten aanschouwen. Ze maken je eerst lekker met verhalen over de vorige nar, waar ze hun battleaxe op uitgeprobeerd hebben en vuur naar hebben gegooid. Probeer te doen wat Burowgar je opdraagt. Kies bijvoorbeeld "Talk to puppet" als hij "talk" zegt. Probeer het opnieuw als het mislukt. Als je het goed doet, zal Burgher Mawnis Burowgar je complimenteren.

Loop terug naar de spymaster en zeg "They will be ready in two days", "Seventeen militia have been trained" en "There are two bridges to repair". Slug zal je belonen met 2.500 gp voor je inspanningen. Hij zal je ook vertellen over je volgende taak: je moet het vertrouwen winnen van Burgher Mawnis Burowgar en te weten komen of de bruggen al zijn gerepareerd. Als dat zo is, krijg je de volgende opdracht. Je kunt dat beter doen als je je kostuum niet aan hebt. Trek je pak dus uit en ga terug naar Burgher Mawnis Burowgar.

Mawnis zal vragen wie je bent. Zijn kompanen weten dat en vertellen het. Hij vertelt dat je al een paar dagen gezocht wordt, omdat hij je hulp nodig heeft. Een dapper iemand heeft hij nodig, dat ben jij natuurlijk. Je moet eerst wat bouwen. Dat zijn de bruggen.

Hiervoor heb je 8 ropes nodig. Dit mogen echter geen normale touwen zijn, maar echte touwen van haren van een yak. Jij merkt op dat Ned touwen van wol maakt. Je komt er dus nu achter dat deze touwen geruild worden met de mensen die hier wonen en dat Ned de touwen dus helemaal niet zelf maakt. De touwen die jij misschien op de bank hebt zijn dus ook goed. Haal dus 8 touwen van de bank of maak de touwen van het haar van de yaks in het westen van de stad. Je kunt het haar op een spinnewiel spinnen.

Laat de touwen aan de Burgher zien. Je krijgt 1.000 gp als beloning. Je moet nu nog twee dingen doen. Je moet acht houtjes van de arctic pines hakken en in tweeën splitsen op de Woodcutting Stump op het eilandje ten noorden van de stad. De woodcutting stump is bij dat rare symbooltje op de kaart. De bomen zijn op veel plaatsen buiten de stad te vinden.

Geef de gekloofde houtjes aan Burgher Mawnis Burowgar. Hier krijg je ook weer 1.500 gp voor. Nu moet je de twee bruggen repareren, die naar het noordelijke eiland gaan. Voor elke brug heb je vier split logs, vier touwen en een knife nodig. Neem ook wat voedsel mee en doe eventueel armour aan.

Ga via de oostelijke brug naar het noorden van het eiland. Je komt nu in een zeer gevaarlijk gebied. Zet je Protect from Missiles aan en let goed op je life points. De trollen die daar zijn, kunnen hard met melee en ranged hitten! Het is ook nog eens multicombat. Repareer de westelijke en de middelste brug. Als je de ene brug hebt gerepareerd, kun je eventueel terug over de gerepareerde brug gaan en via de kant waar het veilig is, naar de andere brug lopen om die te repareren.

Brug

Loop terug naar Burgher Mawnis Burowgar als je de bruggen gerepareerd hebt. Hij zal je weer belonen met 1.500 gp. Je krijgt ook een verhaal te horen over wat ze van plan zijn. Hij vertelt dat de eerste bewoners van het eiland dapper tegen de trollen vochten. Het leger is nu alleen ernstig verzwakt door de buren op Jatizso. Ondertussen groeide de trollenpopulatie. Ze vielen de kinderen aan en steelden de eigendommen. Het is nu tijd om ze een koppie kleiner te maken. De Troll King moet dood. Daarvoor is er een heel leger van dappere Fremenniks ingeschakeld. Hij wil dat jij dat leger gaat leiden. Je zult automatisch zeggen dat je je vereerd voelt. Je moet ook onderzoeken wat King Gjuki Sorvott IV van Jatizso van plan is, omdat hij de plannen van de Burgher vast niet goed zal begrijpen.

Vaar terug naar Rellekka en ga weer naar Jatizso. Praat met de koning. Hij zal meteen de orders geven de legers klaar te maken. Daar is natuurlijk geen geld voor en daarom moeten de belastingen omhoog. De belastingen van deze maand zijn echter al opgehaald. Daarom moet er een nieuwe belasting ingevoerd worden. Jij moet die belastingen ophalen. Voor elk raam moet 1000 gp worden betaald.

Ga naar de bewoners die in huizen leven en vraag de belasting. Tel hoeveel ramen het huis heeft en vermenigvuldig dit met 1000. Dit getal moet je invullen.

Ga dan terug naar de koning van Jatizso. Het bedrag is nog niet genoeg. Er moet dus nog een belasting komen. Na even denken denkt de koning dat belasting op baarden wel goed zal zijn. Snorren horen daar ook bij. Ga langs elke inwoner met een baard of een snor, dus weer de man in de general store, de kok Keepa Kettilon in hetzelfde huisje, Skuli Myrka, Raum Urda-Stein en nu ook Hring Hring in het huisje van Raum Urda-Stein.

Nu heeft de koning eindelijk genoeg geld. Je moet weer gaan spioneren. De koning wil iets weten over die reparaties van de bruggen. Ga dus weer naar Neitiznot, trek je narrenpakje weer aan en praat met de spymaster in het narrenpak, Slug Hemligssen. Je moet de Mawnis Burowgar weer vermaken. Ga naar hem toe en doe weer wat hij zegt, dan zul je alles van het gesprek te horen krijgen wat je moet weten.

Loop terug naar de spymaster. Zeg de volgende zinnen nadat je hebt gezegd dat er klaar voor bent om bericht uit te brengen: "They are in a secluded bay, near Etceteria", "They will be given some potions", "I have been helping Neitiznot". De spymaster geeft je 2.500 gp voor je rapportage. Je moet weer terug naar de koning van Jatiszo om te vertellen wat je te weten bent gekomen.

De koning zal je vastzetten bij je terugkomst. Je legt uit dat de mensen van Neitiznot Jatiszo niet willen aanvallen, maar de trollenkoning willen aanpakken. De koning gelooft je niet en gaat je uitschelden. Je wordt boos, waardoor de koning een beetje tot bezinning komt. Hij wil nu zelf de trollen zelf aanpakken. Het leger moet meteen gereed worden gemaakt. Jij zegt natuurlijk weer dat dat geen goed plan is: de mensen van Jatiszo weten niet eens waar die trollenkoning is. Je stelt voor het samen met Neitiznot te doen, maar dat wil die domme koning ook weer niet. Je moet naar Burgher Mawnis Burowgar een brief brengen waarin staat dat Jatiszo de trollen van de westkant zal aanvallen, maar dat zal wel onder staat van oorlog gebeuren.

Vaar terug naar Neitiznot en geef de decree aan Burgher Mawnis Burowgar. Na een lang verhaal moet je armour gaan maken. Je moet een aantal yakhuiden verzamelen en naar Thakkrad brengen, die ook bij Burgher Mawnis Burowgar in de buurt staat. Dood dus drie yaks ten westen van het stadje en neem de huiden mee. Thakkrad zal ze behandelen voor 5 gp per hide. Laat drie hides behandelen en maak er met naald en draad legs en een top van.

Praat weer met Burgher Mawnis Burowgar. Je moet nu nog met een hamer een schild maken van twee artic pine logs, een rope en een bronze nail op de Woodcutting stump op het eiland ten noorden van het stadje. De bronze nail is in de general store bij de bank te koop. Pas op voor de trollen op het eiland ten noorden van de stad, ze kunnen 120 hitten! Laat je schild ook weer zien aan Burgher Mawnis Burowgar, dan zal hij je vertellen dat je klaar bent voor het gevecht tegen de trollenkoning.

Ga naar de bank. Doe het armour dat je net gemaakt hebt aan en neem een helm, boots, amulet en gloves naar keuze. Een prayer potion is handig, een snel teleporteermiddel, ring of life en een super set kunnen ook van pas komen. Neem ook voldoende voedsel mee.

Loop via het noorden de stad uit en loop over de brug. Wandel naar het noordoosten en ga ook weer over deze brug. Je komt nu in een gebied met nog meer trollen, je kunt hier protect from melee of protect from missiles aanzetten om voedsel te besparen. Loop zo ver naar het noorden. Je ziet dat hier weer een weg naar het noorden gaat, volg deze. Je komt nu weer op een ander deel van het eiland. Ren helemaal naar het oosten en vind de grot. Deze is niet op je kaart in het spel aangegeven, maar wel hieronder.

Kaartje

Ga de grot binnen. Er zal dan verteld worden dat je eerst tien normale trollen moet verslaan om tegen de trollenkoning te kunnen vechten. Zoals je al gemerkt hebt kunnen de trollen flink hard hitten, daarom is het verstandig je prayer aan te zetten en potions te drinken. Er zullen ook een paar mannen meehelpen. Als je de trollen naar deze mannen toe lokt, één keer raak hit en ze laat doden, zullen ze ook als gedode trol voor jou gelden. Tijdens het vechten kun je prayer potions, strength potions en tuna's bij de man aan het begin van de grot halen. Ga als je tien trollen gedood hebt over de brug die je in de grot ziet of ga nog even langs de bank om je voorraden aan te vullen.

Hier kom je oog in oog te staan met de trollenkoning. Hij kan met Melee, Magic en Ranged aanvallen. Als je protect from melee doet, duwt hij je constant weg en valt hij aan met Magic. Bij protect from Ranged gaat hij met Magic aanvallen. Als je Protect from Magic aandoet, valt hij aan met melee. Zet aan wat het handigste voor jou is en vermoord de trollenkoning. Pak dan zijn hoofd op.

Dode trollenkoning

Breng het hoofd naar Burgher Mawnis Burowgar voor je beloning.

Beloning: 5.000 Crafting, 10.000 Woodcutting, 5.000 Construction en 2 keuzes uit 10.000 Constitution, 10.000 Attack, 10.000 Defence of 10.000 Strength xp. Je krijgt ook een Helm of Neitiznot en toegang tot een plaats met runite ore. De helm is een erg populaire helm, vanwege de goede bonussen. Het is een van de weinige helms met een prayer bonus. Je hebt 55 Defence nodig om de helm te dragen. Als je hem verliest, verkoopt de Burgher je er opnieuw een. Dat kost 50.000 gp. Ook twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Glorious Memories, Achievements van de Fremennik-provincie - Gemiddelde taken, Achievements van de Fremennik-provincie - Elitetaken

Over deze pagina

Met dank aan Beckie97, Cloudya, DD Droid en Wobbel voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.