Garden of Tranquillity

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Queen Ellamaria in de tuin ten oosten van Varrock Castle.

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Creature of Fenkenstrain hebben voltooid. Je hebt ook 25 Farming nodig.

Benodigde spullen: Watering can met water, vijf emmers met compost of supercompost, secateurs (niet aan je toolbelt), de Ring of Charos, twee plant cures, een rune of pure essence, een plant pot met aarde erin, 1 marigold seed, 3 onion seeds, 3 cabbage seeds, eventueel een fly fishing rod (niet aan je toolbelt). Het vrijspelen van de lodestones van Varrock, Draynor Village, Falador, Ardougne, Catherby en Canifis wordt aangeraden.

Koningin Ellamaria heeft onlangs een aantal perkjes laten aanleggen in de paleistuin, maar, zoals je uit een moeizaam gesprek weet op te maken, ze kent niemand met genoeg ervaring om ze vol te planten. Vertel haar dat je bereid bent haar te helpen, dan geeft je ze een lijstje met alles dat je voor haar moet regelen. Om aan de zaadjes te komen zul je niet, zoals gewoonlijk, alles kort en klein moeten slaan dat je pad kruist, maar met tact te werk moeten gaan. Hierbij kan de Wise Old Man in Draynor Village je helpen.

Koningin Ellamaria

Ga naar Draynor Village en praat met de Wise Old Man, in zijn huisje tegenover de bank. Hij vertelt je dat er een ring bestaat die je extra overredingskracht geeft: de Ring of Charos. Deze heb je tijdens Creature of Fenkenstrain gestolen van Dr. Fenkenstrain. Als je hem niet meer hebt kun je hem opnieuw van Dr. Fenkenstrain stelen. Als je The Great Brain Robbery hebt gedaan is hij verhuisd naar de kelder van de molen op Harmony Island, anders is hij nog steeds opgesloten in de toren op de tweede verdieping van het kasteel ten noordoosten van Canifis. De Wise Old Man vertelt je ook het verhaal van Charos. Als dit je niet interesseert kun je het overslaan.

Het verhaal van Charos

Charos was een diplomaat en de enige levende dienaar van Lord Drakan van Morytania. Drakan tolereerde hem alleen omdat hij een groot talent had: hij kon iedereen en alles overal van overtuigen. Charos had van zichzelf al de gave van overredingskracht, maar deze werd nog eens flink versterkt door zijn ring. Degene die de ring draagt moet al een beetje talent hebben, maar als dit zo is stelt de ring je in staat om bijna iedereen je wil op te leggen.

Charos liet een kasteel bouwen aan de noordkust van Morytania, waar hij vele jaren ronddwaalde in dienst van Drakan. Wat er daarna van hem is geworden weet niemand echt zeker, maar sommigen beweren dat hij te zeker was geworden van zijn eigen gaven en ze op Drakan probeerde te beoefenen. Dit zou nauwelijks tot geen effect hebben en zou tot zijn ondergang hebben geleid.

Fenkenstrain heeft de ring waarschijnlijk vele jaren later gevonden in het verlaten kasteel.

De Wise Old Man kan de verborgen krachten van de ring voor je activeren, maar wil je eerst een paar vragen stellen. Hij wil er zeker van zijn dat je hem goed zult gebruiken. Hieronder staan de vragen en de antwoorden die hij wil horen.

De Wise Old Man zal nu je ring activeren. Als je hem draagt kun je voortaan proberen mensen te beïnvloeden. Let er wel op dat dit niet op iedereen werkt - bijvoorbeeld niet op de Wise Old Man zelf. Doe de ring dus om, dan kun je beginnen met het verzamelen van alle benodigde spullen.

Wise Old Man

Delphiniums

Ga eerst naar de farming patch ten zuiden van Falador en vraag Elstan om delphinium seeds. Kies daarna steeds voor de optie met [Charm] ervoor tot hij zegt dat hij ze wil ruilen voor marigolds. Zeg dat je dit zult doen. Deze moet je zelf verbouwen en mag je niet kopen. Hark dus de flower patch aan, gooi er eventueel (super)compost op en plant een marigold seed. Je moet nu een tijdje wachten, dus je kunt alvast naar een volgende opdracht gaan. Geef als ze volgroeid zijn de marigolds aan Elstan in ruil voor de zaadjes.

Pink en Yellow Orchids

Ga naar de farming patch ten westen van Port Phasmatys en vraag Lyra om orchid seeds. Kies steeds voor de [Charm]-optie en luister naar haar zorgen tot ze begint over de orchid seeds. Ze wil ze aan je geven als je uien verbouwt in de patch naast haar. Zeg opnieuw dat je dit zult doen. Plant je onion seeds (na eventueel (super)compost gebruikt te hebben) en praat weer met Lyra als ze volgroeid zijn. Je hoeft ze niet te oogsten. Je kunt in de tussentijd verder met een volgende opdracht.

Lyra

Snowdrops

Neem de lodestone naar Ardougne en loop om de boerderij heen naar de farming patch ten noorden van de stad. Je weet inmiddels wel wat je moet doen: vraag Kragen naar snowdrop seeds, gebruik steeds de [Charm]-optie tot hij zegt dat je kolen voor hem moet verbouwen en zeg dan dat je dat doet. Plant vervolgens je cabbage seeds in de patch naast hem (na eventueel (super)compost gebruikt te hebben) en praat weer met hem als ze volgroeid zijn.

Burthorpe Vines

Teleporteer naar de lodestone van Taverley en praat met Bernald, die tussen de molen en het café staat. Zijn wijnstokken zijn ziek en als ze niet snel genezen gaat hij waarschijnlijk failliet. Bied hem je hulp aan in ruil voor wat Burthorpe Vine seeds en gebruik waar mogelijk de [Charm]-optie. Gebruik een van je plant cures op de wijnstokken. Dat heeft geen effect, dus vraag Bernald of hij iemand kent die een sterker middeltje heeft. Bernald vertelt je over een druïde die Alain heet, die je misschien kan helpen. Hij staat bij de tree patch in het zuidoosten van Taverley.

Bernald

Praat met Alain en vraag hem naar extra sterke geneesmiddelen voor planten. Gebruik niet de [Charm]-optie, dan wordt hij boos op je. Hij vertelt je dat je rune essence aan een plant cure moet toevoegen om het effect te versterken. Gebruik het aambeeld ten noorden van Bernald om je rune of pure essence stuk te slaan. Je kan ook het aambeeld van Doric gebruiken, net buiten de zuidoostelijke poort. Maal de rune shards die je hebt gekregen fijn en voeg ze dan toe aan je plant cure. Gebruik de extra sterke plant cure op de wijnstokken en praat met Bernald voor de zaadjes.

White Tree

Ga naar de farming patch ten noorden van Catherby. Praat hier met Dantaera en vraag haar of ze weet waar je een White Tree kunt vinden. Na wat gebruik van de [Charm]-optie vertelt ze je dat er nog maar één van over is, die aan het afsterven is bovenop de Ice Mountain. Teleporteer naar de lodestone van Edgeville en loop naar het westen. De boom staat aan de noordkant van de berg, bij het Orakel. Interact met de boom en, selecteer secateurs en stop de zaailing in je plant pot. Geef hem ook meteen wat water.

White Tree

De white, pink en red rosebushes

Ga naar de Monastery ten westen van Edgeville enrprobeer wat zaadjes van de rozen te plukken. Broeder Althric, in de tuin van het klooster, spreekt je aan. Probeer [Charm]-optie. Althric wordt boos en eist dat je de ring in de put van Edgeville gooit of hem verwoest. Als je de ring in de put gooit kun je hem later weer opvissen met een fly fishing rod. Als je hem verwoest moet je hem opnieuw stelen van Dr. Fenkenstrain. De keuze is aan jou. Loos de ring en probeer wat zaadjes van de rozen te plukken. Je vertelt de broeder dat je de ring hebt weggegooid, dus je mag nu wat van zijn zaadjes plukken. Pluk zaadjes van de rode, de roze en de witte rozen en haal je ring weer op. Deze heb je later nog nodig. Als je The Great Brain Robbery hebt gedaan is Dr. Fenkenstrain te vinden in de kelder van de molen op Harmony Island, anders is hij nog steeds opgesloten in de toren op de tweede verdieping van het kasteel ten noordoosten van Canifis.

De standbeelden

Ga als je alle zaadjes hebt terug naar de paleistuin in Varrock en plant de bloemen in de daarvoor bestemde perkjes. Leeg ook een emmer compost in de twee bloembakken. Inspecteer de bloembakken vervolgens om erachter te komen welke bloemen je erin moet planten. Je hoeft verder nergens compost of water te gebruiken.

Tuin

Praat als je klaar bent weer met Ellamaria en vraag hoe je geacht wordt de standbeelden te vervoeren. Ze geeft je een trolley, die je kunt gebruiken om de standbeelden te duwen.

Ga naar Falador en gebruik je trolley op het standbeeld in het midden van het plein. Terwijl de twee wachters bruut worden gedood duw je het standbeeld op de trolley. Duw of trek de trolley nu de poort uit om terug te gaan naar Varrock. Duw de trolley naar de plint in het midden van de tuin en zet het standbeeld hier neer. Treuzel hier niet te lang bij, anders wordt je standbeeld weer afgepakt door de wachters.

Trolley

Nu moet je hetzelfde doen met het standbeeld uit Lumbridge. Het standbeeld staat bij de lodestone van Lumbridge. Duw het standbeeld over de brug om weer bij de paleistuin uit te komen. Duw de trolley naar de sokkel bij de ingang van de tuin en zet het standbeeld hier neer. Praat als alle planten ook zijn volgroeid weer met Ellamaria. Ze wil dat je koning Roald naar de tuin brengt. Praat met Roald en haal hem over met de [Charm]-opties. Als je de ring niet gebruikt kom je namelijk niet ver met dit heethoofd. Bekijk het filmpje en in je beloning.

Beloning: 5.000 Farming xp. 1 apple tree seed, 1 acorn, 5 guam seeds en een compost potion (4). Met de potion kun je supercompost maken van een emmer normale compost of een volle compostbak. Je kunt deze potion niet zelf maken, dus het is het handigst om het op een volle compost bak te gebruiken. Dit kost namelijk evenveel drank als op een losse emmer, maar uit een compostbak kun je 15 emmers halen. Dat is 14 emmers meer. Je kunt ook White Tree fruit uit de tuin plukken. Je krijgt ook nog twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Defender of Varrock, Swan Song, Achievements van Falador - Gemiddelde taken, Achievements van de Fremennik-provincie - Gemiddelde taken, Achievements van Varrock - Gemiddelde taken

Over deze pagina

Met dank aan iJoey, NL Nightmare, Nelgie5000, A3l, Akca12, Bierhuis, Jutje3500, Lolzlol, Onyx, dolfinnie6, drop trekken, marrie180 en riverfreak3 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.