Ghosts Ahoy

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Lang

Startpunt: Praat met Velorina in Port Phasmatys (zie quest).

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Priest in Peril en The Restless Ghost hebben voltooid. Je hebt ook 25 Agility en 20 Cooking nodig. Je moet een monster van level 42 doden.

Benodigde spullen: Ongeveer 200 gp, 2 normale bones (tijdens de quest te krijgen), logs (tijdens de quest te krijgen), tinderbox (mag aan je toolbelt), bucket of milk, spade (niet aan je toolbelt), silk, needle (mag aan je toolbelt), thread, knife, bowl of water, ghostspeak amulet, gloves (bijvoorbeeld leather), oak shieldbow en ongeveer 3 blauwe, 3 rode en 3 gele dyes. Neem ook airspreuken en wat magicarmour mee.

Voordat je amuletnaar Port Phasmatys gaat heb je eerst twee botten nodig. Op weg naar Port Phasmatys is een boerderij met ondode koeien en kippen, waar je ze kunt krijgen. Doe ook het ghostspeak amulet om en draag het amulet de hele quest door. Je moet namelijk een hoop met geesten praten.

Naar Port Phasmatys

Je moet nu naar Phasmatys, de stad ver ten oosten van Canifis. Je kunt er op twee manieren komen: lopend of via de charter ships. Lopend gaat via Canifis. Loop zoveel mogelijk via de kustlijn naar Port Phasmatys, dan ontwijk je monsters als vampieren en leeches. Met de charter ships kom je meteen in Port Phasmatys.

Ga via de noordkant de stad uit. We moeten eerst nog wat spullen verzamelen voordat we de quest starten.

Ectotokens maken

Ten noorden van Port Phasmatys staat een toren met drie geesten. Deze geesten zijn Necrovarus en twee leerlingen van hem. Je kunt in de toren naar boven. Hier zul je een bone grinder zien staan. Doe er een botje in, kies voor automatisch en kijk hoe je poppetje alle botjes tot bonemeal maalt en in potten stopt.

Plaatje

Ga nu weer de ladder af. Er is ook een trap naar beneden. Ga nu deze ladder af en loop naar het oosten. Hier is weer een ladder naar beneden. Ga steeds alle ladders af totdat je bij het meertje komt. Vul al emmers met slijm uit dit meertje.

Ga weer terug naar de toren en stop al je bonemeal en slime in de 'fontein' met ectofuntus door op 'worship' te drukken. Ga nu naar een leerling. Je krijgt ecto-tokens, het plaatselijke geld. Je hebt er 8 nodig.

Handige kaart

Deze kaart kan van pas komen tijdens de quest. Kijk hier als je iets niet kunt vinden. Niet alles staat er natuurlijk op, maar wel de belangrijke locaties.

Plaatje

Quest starten

Ga nu via door de poort de stad in. Het kost je twee ecto-tokens. Loop naar het huisje met het questsymbool in het noordoosten van de stad en zoek naar Velorina. Draag wel je amulet, anders kun je haar niet verstaan. Ze klaagt wat. Vraag wat er aan de hand is.

Je kunt naar het verhaal van de quest luisteren, maar je hebt ook de optie om dit niet te doen. Het komt erop neer dat de geesten door de slechterik Necrovarus niet naar de volgende wereld kunnen. Zeg dat je haar wil helpen met haar probleem.

Plaatje

Ga terug naar de toren in het noorden en praat met Necrovarus. Hij wordt boos en wilt niets toegeven.

Terug naar Velorina

Ga terug naar Velorina. Misschien kan een oude vriendin helpen. Ze woont nu in een klein huisje ten oosten van de Slayer Tower.

De vriendin

Ga eerst naar Canifis. Als je je gloves aanhebt, kun je ten oosten van de Slayer Master nettles plukken, je hebt er namelijk straks één nodig. Pak je bowl of water en een bucket of milk van de bank in Canifis. Ga vervolgens naar het huisje ten oosten van de Slayer Tower.

Plaatje

De vriendin weet niets meer, maar misschien helpt nettle tea om haar herinneringen terug te brengen. Hiervoor heb je de nettles nodig die je net onderweg hebt geplukt. Doe de nettle in de bowl. Hak nu een boom voor logs, zodat je een vuurtje kunt maken. Doe de nettle tea in de bowl aan en verwarm het. Geef dit aan de vrouw. Ze is niet tevreden, het zit niet in haar eigen kopje. Ze geeft je haar kopje, dus giet de thee over.

Nu is mevrouw nog niet blij, er zit geen melk in. Doe er dus wat melk bij en geef dit. Nu wil ze eindelijk helpen.

Ze weet een spreuk die je op een ghostspeak amulet kunt doen, waarmee je geesten kunt commanderen. Hiervoor heeft ze drie spullen nodig: het boek van Haricanto, de robes van Necrovarus en een translation manual. Ze doet dat natuurlijk niet gratis. Vraag of je iets terug kunt doen. Ze geeft je een modelboot, dat je aan haar verloren zoon moet geven.

Schip

Voor het volgende deel heb je de dyes, silk, naald en draad, ecto-tokens en magicspullen (airspreuken werken het beste) om een level 42 te doden nodig.

Gebruik de optie Repair bij de modelboot. Je zult de boot nu repareren. Ga nu weer richting Dr. Fenkenstrain's Castle en loop naar de boerderij met ondode koeien. Ga daar naar de zee. Je ziet een oud schip liggen. De locatie staat ook op de eerder gegeven kaart in deze guide.

Ga de ladder van dit schip op. Tegen de kajuit is nog een ladder, ga die ook op. Aan de bovenkant van je scherm zie je of het zacht of hard waait. Bekijk bij een zachte wind de mast. Je zult nu het schip bekijken. Let op de kleur en de plaats die je poppetje ziet. Kleur het bootje in dezelfde kleuren. Doe dit totdat je hele bootje is geverfd. Je kunt met rode en gele dyes oranje dyes maken. Blauwe en rode mengen geeft paars en blauw met geel maakt groen.

Plaatje

Geef je bootje aan de oude man op het schip. Hij is blij het bootje weer te zien. Je vraagt om de sleutel van de kist. De oude man geeft je die. Met de sleutel kun je de kist in het kamertje naast de man openen. Doe dat. Je krijgt deel 1 van een kaart.

Tweede deel van de kaart

Voor het tweede deel moet je de loopplank naar de eilandjes in het noorden vinden. Deze plank is op de eerste verdieping van het schip. Loop er over heen en spring naar alle eilandjes totdat je bij een kist komt. Open de kist voor het tweede deel van de kaart.

Laatste deel van de kaart

Nu moet je het laatste deel nog. Ga naar het ruim van het schip en doorzoek alle kisten in het oosten, tot je een giant lobster van level 42 tegenkomt. Dood de lobster. Hij kan slecht tegen airspreuken, maar andere magicspreuken werken ook prima. Doorzoek na het gevecht de kist. Je vindt het derde deel. Zet dit deel op de rest van je stukken om een hele kaart te maken.

Plaatje

Dragontooth Island

Ga nu met je kaart terug naar Port Phasmatys. Pak je spade en je kaart van de bank en loop naar het oosten van het stadje. Je vindt hier een kleine roeiboot. Praat met de kapitein ervan. Kijk eventueel op de eerder gegeven kaart. Hij wil je wel naar Dragontooth Island brengen. Accepteer zijn aanbod dus en vaar met hem naar Dragontooth Island.

Als je op Dragontooth Island bent, zie je een standbeeld van Saradomin. Vanaf het punt met de stenen die in een x liggen moet je 6 stappen naar het zuiden, 8 stappen oosten, 2 stappen naar het noorden, 4 stappen oosten en 22 stappen naar het zuiden. Je bevindt je nu iets ten oosten van de op één na westelijke boom op de zuidwestkant van het eiland. Graaf daar. Je zult het boek van Haricanto krijgen.

Plaatje

Terug naar Port Phasmatys

Ga terug met de roeiboot naar Port Phasmatys en pak je oak shieldbow en eventueel een paar honderd coins van de bank. Net buiten de haven loopt een mannetje die op een samuraivechter lijkt. Zijn naam is Ak Haranu. Bekijk eventueel de eerder gegeven kaart in deze guide.

Praat met Ak Haranu en vraag hem naar een translation manual voor zijn taal. Hij zal je vragen om een oak shieldbow te laten ondertekenen door Robin.

Robin

Robin is in de herberg. Zie daarvoor eventueel de kaart. Hij wil een potje Runedraw met je spelen. Door op draw te drukken, krijg je een willekeurige rune. Als je de death rune krijgt, heb je verloren. Het is dus gewoon geluk hebben. Win vier keer van hem, zodat hij je 100 gp schuldig is. Om zijn schuld te betalen zal hij je boog ondertekenen. Breng de boog naar Ak Haranu voor de translation manual.

Plaatje

Gravingas

Nu moeten we de robes van Necrovarus nog hebben. Ga naar het pleintje in het westen van de stad en praat met Gravingas. Bekijk eventueel de eerder gegeven kaart. Hij zal je vragen om een petitie te laten onderteken. Je hebt 10 handtekeningen nodig. Je kunt de geesten niet in je menselijke vorm om een handtekening vragen. Ze geloven niet dat een mens wil helpen.

Ga nu naar de baas van het café en vraag hem of hij een baantje voor je heeft. Hij geeft je een laken die je aan Robin moet geven. Doe dat nog niet.

Pool of slime

Ga nu naar de pool of slime onder de toren ten noorden van de stad en steek je bedsheet erin. Je hebt je een groene bedsheet die je aan kunt trekken, zodat je op een geest lijkt. Ga weer naar in het stadje, betaal weer 2 ectotokens om binnen te komen en praat met de villagers. Probeer 10 handtekeningen te krijgen. Betalen hoeft niet, sommige geesten tekenen nog een keer als je een tijdje weg bent geweest.

Plaatje

Als je 10 handtekeningen hebt, praat je weer met Gravingas. Hij stuurt je naar Necrovarus. Hij wordt boos en verbrandt de petitie. In zijn woede laat hij ook een sleutel vallen. Pak de sleutel op en ga naar boven. Daar is een deur. Open de deur met de sleutel. Hier staat een doodskist. Open en doorzoek de doodskist. Je krijgt nu de kleren.

Terug naar de old crone bij de Slayer Tower

Neem nu je vertaalboek, boek van Haricanto en de kleren naar de oude dame. Zij zal je ghostspeak amulet betoveren.

Voltooien

Ga terug naar Necrovarus via Dr. Fenkenstrains Castle, de farming patches en de boerderij, zodat je geen vampieren tegen komt. Als je toch een vampier tegen komt moet je die doden, anders gaat de betovering van de amulet eraf en moet je opnieuw naar de dame.

Praat met Necrovarus met je amulet aan en stel hem rustig voor de geesten vrij te laten. Ga terug in Port Phasmatys – hier heb je geen ectotokens meer voor nodig – en praat met Velorina voor het einde van de quest.

Beloning: 2.400 Prayer xp. Gratis toegang tot Port Phasmatys en een flesje Ectophial waarmee je naar Port Phasmatys kunt teleporteren. Het flesje zul je gratis in de fontein met Ectofuntus hervullen. Dat moet, anders kun je er niet meer mee teleporteren. Je krijgt ook nog twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Achievements van Morytania - Gemiddelde taken

Over deze pagina

Geschreven door Sanderkeuh en Feppie64, met dank aan rockdog85, BattleBlack, Dracyn_Dutch, Foekoe, HEREtoPOWN, Ineke, Kevino249, Riccardo, SozImPro, Weed Street, XD_ERROR_XD, battie1992, robke331 en wief001 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.