The Grand Tree

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Lengte: Lang

Startpunt: Praat met King Shareen op de begane grond van de grote boom in het noorden van Gnome Stronghold.

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet een demon van level 98 kunnen doden. Hij kan slecht tegen waterspreuken.

Benodigde spullen: Magicarmour en waterspreuken. Als je de gnome Femi toen je voor het eerst in de Gnome Stronghold kwam niet hebt geholpen met haar kratten, heb je 1.000 gp nodig.

Starten

King Shareen is erg bezorgd. Vraag wat er aan de hand is. De koning neemt je mee naar een geheime plaats. Daar vertelt hij dat de boom ziek is. Als de boom doodgaat betekent dat het einde voor de gnomes in Gnome Stronghold, dus is het noodzaak dat de boom weer snel beter wordt.

Plaatje

Vraag of je kunt helpen. King Shareen stuurt je naar de wijze gnome Hazelmare, een van de magiërs die de boom heeft gemaakt. Misschien weet hij wat er met de boom aan de hand is. De koning geeft je een stukje van het schors van de boom mee en een boek met de oude taal van de gnomes.

Hazelmere

Ga naar het oosten van Yanille en loop naar het schiereiland dat je tegen komt. De lodestone van Yanille kan hierbij van pas komen. Wandel over de bruggen totdat je op het grootste eiland komt. Hier staat een huisje. Klim naar boven en praat met Hazelmere.

Plaatje

Als je hem aanspreekt zul je hem niet verstaan: hij is nog een van de weinige gnomes die alleen nog maar de taal van de gnomes spreekt. Hij geeft je wel een briefje. Ook dit briefje is geschreven in de gnomentaal. Je kunt het met het boek dat je hebt ontcijferen. De vertaling is: 'Er kwam een man naar me toe die het koninklijke zegel droeg. Ik gaf de man Daconia rocks en Daconia rocks maken de boom dood'.

Terug naar King Narnode Shareen

Ga terug naar Gnome Stronghold en praat weer met King Narnode Shareen. Klik nu de volgende zinnen aan:

  1. Er kwam een man naar me toe die het koninklijke zegel droeg.
  2. Ik gaf de man Daconia rocks.
  3. Daconia rocks maken de boom dood!

Je moet nu naar Glough om te vertellen wat de boom mankeert. Hij is in een huisje ten zuidoosten van de boom. Als hij daar niet is, is hij bij zijn vriendinnetje Anita.

Plaatje

Ga de ten zuidoosten van de boom op ladders op en zoek hem. Glough stuurt je terug naar de koning. Hij zegt dat de mensen het gedaan hebben. Praat met de koning. Hij vertelt dat er iemand is opgepakt die drie stenen bij zich droeg. Jij betwijfelt of de man echt de boom wilde doden en wil met hem praten. Dat mag.

Charlie

Klim naar de bovenkant van de boom. Daar is Charlie in de gevangenis. Praat met hem. Hij vertelt dat hij heeft gedaan wat hem is opgedragen. Hij vertelt dat hij van Glough wat stenen bij Hazelmere moest ophalen. Nu heeft Glough hem ineens opgesloten. Charlie raadt je aan om Glough's huis te doorzoeken.

Plaatje

Ga terug naar Glough's huis. Steel hier zijn dagboek uit het kastje en praat met Glough. Hij laat je arresteren. Je komt in de cel naast Charlie. Hij vertelt je dat je eens met de foreman van de shipyard op Karamja moet gaan praten. Charlie moest hem van Glough een hoop geld geven, maar hij weet niet waarom. Het wachtwoord is Ka-Lu-Min. Nu komt de koning je uit de cel halen. Hij biedt zijn excuses aan en vertelt dat je met de gnome glider veilig van Glough weg kunt vliegen.

Naar de shipyard

Praat met de piloot van de gnome glider en vraag of hij je naar Karamja kan brengen. Dat doet hij. Loop als je op Karamja bent naar het oosten, totdat je een hek ziet. Als je er door probeert te gaan, word je tegengehouden door een guard. Zeg hem dat Glough je gestuurd heeft. Het wachtwoord is Ka-Lu-Min. Vind nu de foreman, die is aan het einde van de zuidelijkste pier. Praat met hem.

Plaatje

De foreman neemt je mee naar zijn kantoor. Beantwoord de vragen die hij stelt. Het maakt niet uit of je ze goed of fout beantwoordt, je kunt de foreman ook gewoon doden voor het briefje.

Terug naar King Narnode Shareen

Ga met het briefje terug naar de Gnome Stronghold. De glider is gecrasht, dus daarmee kun je niet meer vliegen. Als je de quest Tree Gnome Village hebt gedaan, kun je met de spirit tree naar de Gnome Stronghold. Het is geen probleem als je die quest nog niet hebt gedaan.

Glough heeft ook de poort van de Gnome Stronghold afgesloten, maar er is voor de poort van de Gnome Stronghold een gnome met een kar die Femi heet. Als je haar de eerste keer dat je in de Gnome Stronghold kwam hebt geholpen met haar kratten, zal ze je naar binnen smokkelen. Als je haar niet hebt geholpen, vraagt ze 1.000 gp. Ga naar de koning als je binnen bent.

Plaatje

Vertel de koning dat Glough een slecht mannetje is. Hij gelooft je niet, hij denkt nu dat je het helemaal fout hebt. Ga weer naar Charlie bovenin de boom. Misschien weet hij nog wat om het te bewijzen. Dat weet hij: je moet nu een kist openmaken in Glough's huis. De kist heeft een slot en de sleutel is ondergebracht bij zijn vriendin Anita. Die woont bij het moeras, de tweede ladder westelijk er van. Kijk op het kaartje hierboven voor de precieze locatie.

Anita

Praat met Anita en ze geeft je de sleutel. Open de kist in Glough's huis met de use-optie en ga terug naar de koning. Hij vertelt je dat hij zijn huis heeft laten onderzoeken, maar er zijn alleen wat takjes gevonden. Hij geeft je die.

Plaatje

Het gevecht

Maak je nu klaar voor het gevecht. De demon kan slecht tegen waterspreuken. Gebruik dat dus. Andere magicspreuken werken ook wel goed. Er is een plaats waar de demon je niet kan raken. Je moet de takjes bij je hebben om bij de demon te komen.

Ga nu naar Glough's huis en beklim de boom die aan het oosten staat (eerst zijn huis in en dan beklimmen). In het noorden zie je tafeltjes. Hier moeten de takjes op die je hebt gekregen. Leg de takjes in onderstaande volgorde:

Plaatje

De deur opent nu. Ga naar binnen. Glough zal tevoorschijn komen. Dood zijn 'kleine vriendje' van level 98. In het zuiden kun je achter stenen staan, zodat de demon je niet kan raken. Doe niet te lang over het doden van de demon, dan zal hij weggaan en moet je opnieuw beginnen.

Steen zoeken

Loop als je de demon verslagen hebt de grot in, totdat je de koning tegen komt. Je zegt dat je de Daconia stenen hebt gevonden. Hij gaat ook kijken met zijn wachters. Er is nog één steen verborgen. Zoek in de hele grot onder de wortels, totdat je de steen vindt. Klik ook op continue, anders zal je de steen niet in je inventory krijgen en moet je terug! Ga vervolgens terug naar de koning.

Beloning: 18.400 Attack, 7.900 Agility en 2.150 Magic xp. Je kunt de een geheime mijn onder de Grand Tree betreden. Vanaf nu mag je ook de gnome gliders gebruiken om sneller door RuneScape te kunnen reizen en de Spirit tree in de Tree Gnome Stronghold gebruiken. Als je 37 Agility hebt, kun je voortaan ook het afsnijdweggetje van de Grand Tree naar de Barbarian Outpost gebruiken. Je krijgt ook nog twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 5

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: The Eyes of Glouphrie, Monkey Madness, Rag and Bone Man - Wishlist, Achievements van Karamja - Gemiddelde taken, Achievements van Varrock - Moeilijke taken

Over deze pagina

Met dank aan Simone-ness, A Mobile, VV Slayer en donny2be voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.