Grim Tales

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Sylas ten zuiden van Taverley

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Witch's House hebben voltooid. Je hebt ook 45 Farming, 52 Herblore, 71 Woodcutting, 58 Thieving en 59 Agility nodig. Je moet een lastig monster van level 68 kunnen verslaan. Hij valt aan met melee en heeft geen zwakte.

Benodigde spullen: Armour, wapens, 2 tarromins, 2 vials of water, leather gloves (tijdens de quest te krijgen), watering can, seed dibber en hatchet (mogen beiden aan je toolbelt). Voedsel en een prayer potion zijn aangeraden

Sylas heeft magische bonen, die je kunt laten groeien. Hij wil ze wel aan jou verkopen. Sylas wil twee spullen hebben. Het eerste is een griffin feather. Deze veer moet van een griffioen komen, Grimgnash. Dit beest woont op de White Wolf Mountain. Je wordt wel gewaarschuwd, omdat Grimgnash een slecht humeur en scherpe klauwen heeft.

Sylas

Ga eerst naar Grimgnash. Hij woont op de noordoostelijke top van de White Wolf Mountain. Je kunt daar komen door vanuit Taverley het oostelijkste pad aan het begin van de White Wolf Mountain te nemen. Je kunt ook vanaf de Gnome Glider op de berg naar het noorden lopen en daarna naar het oosten te gaan. Praat met de griffioen die daar op zijn nest ligt. Grimgnash is hongerig. Jij zegt dat je niet bent gekomen om opgegeten te worden, Grimgnash wil dan wel graag weten wat je wel wil. Vertel hem dat hij erg groots en machtig is, dat zal hem tevreden stellen. Grimgnash wil dat je opschiet, omdat hij moe is. Vraag hem of je wat voor hem kan doen. Hij wil graag dat je hem een verhaaltje voor het slapengaan vertelt. Dat moet wel een verhaaltje met dood, vuur en verwoesting zijn.

Grimgnash

Vertel hem het onderstaande verhaal. Wijk er niet van af, hij kan je flink bezeren!

Grimgnash zal nu diep in dromenland verzeild raken. Pak maar snel de veer, voordat hij weer wakker wordt.

Vraag Sylas wat hij nu van je verlangt. Sylas wil een helm van een dwerg hebben. Deze dwerg heet Rupert the Beard. Rupert zit in een toren tussen Goblin Village en de Ice Mountain, oftewel op de weg naar het Mind altar.

Bij de toren staat een schone jonkvrouw. Haar naam is Miazrqa, maar ze zal zich beledigd voelen als jij om haar naam vraagt. Ze wil dat je snel weggaat. Probeer door de deur te gaan. Je zult worden tegengehouden door Miazrqa, je moet dus een andere manier moeten vinden om te komen. Gelukkig is de muur aan de zuidoostelijke kant van de toren een beetje afgebrokkeld. Hier kun je overheen klimmen.

Praat door de regenpijp aan de westelijke kant van de toren. De persoon aan de andere kant van de pijp denkt dat je een god bent, omdat hij niemand ziet en wel stemmen hoort. Je vertelt dat je door de regenpijp aan het praten bent. Nu vertelt hij dat hij Rupert the Beard is. Je moet hem helpen. Net als hij wil vertellen hoe je dat moet doen, grijpt Miazqra in. Je moet snel naar Rupert gaan, anders kan het niet meer. Miazqra houdt Rupert gevangen.

Regenpijp

Praat weer door de regenpijp, je zegt dat je een idee hebt. Je zou misschien naar boven kunnen klimmen. Vraag of boven iets is wat kan helpen. Rupert hangt nu zijn baard uit het raam. Klim aan de baard omhoog.

Rupert is blij dat je boven bent. Rupert vertelt dat de prinses een familielid is van een gemene heks. Een vriend van Rupert, de gnome Winkin, is laatst verdwenen toen hij ogleroots naar de markt van Draynor bracht. Het gerucht gaat dat Winkin voor zijn verdwijning het laatst een heks had gezien. Rupert had contact gezocht met de prinses, zodat hij wat informatie van haar kon krijgen. Zij is immers een familielid van de heks. De prinses vertelde dat hij de toren binnen moest gaan, maar toen Rupert dat deed, werd hij opgesloten. Rupert hoorde en rook iets vreemds. Het volgende wat hij zich herinnerde, is dat hij wakker werd, zonder armour.

Ga met Miazqra praten. Je doet beleeft, zodat Miazqra ook beleeft terug doet. Ze stelt zich voor en vraagt hoe ze je kan helpen. Je vertelt dat je een dwerg in de toren zag zitten. Miazqra vertelt dat ze wacht op iemand die hem komt halen. Vraag of het toevallig haar "second cousin, twice removed" is. Ze vindt het een goede gok en ze vertelt dat het een heks is. Ze zal je een cadeautje geven als beloning. Haar nicht, de heks dus, zegt altijd dat kennis macht is. De jonkvrouw zal je daarom zal ze je wat kennis geven. Ze vertelt dat de heks erg veel van muziek houdt. Ze heeft zelfs een interessante piano in de kelder, die je beslist eens van dichtbij moet bekijken. Miazqra vertelt ook dat de heks Rupert snel zal komen ophalen. Ze zal Rupert nu nog niet vrijlaten, maar je kunt haar wel helpen om haar op andere gedachten te brengen. Ze is haar hanger kwijt geraakt toen ze bij de heks was. Toen de hanger viel, kwam er snel een muis die het ding mee nam. Ze wil de hanger nu terug hebben. Vraag haar naar de sleutel van het huis.

Ga naar het huis van de heks ten zuiden van Taverley. Open de deur met de sleutel die je gekregen hebt. Als je die niet hebt gevraagd, kun je hem ook onder de bloempot bij de deur van het huis vandaan halen. Ga naar de kelder. Je moet nu een muziekstuk uit het gedeelte achter de poort halen. Het hek staat nog steeds onder stroom, net zoals tijdens Witch's House. Je moet leather gloves aan hebben om door het hek te kunnen. Doorzoek de kratten om leather gloves te krijgen, doe ze aan en ga door de poort. Pak het briefje van de standaard en lees het. Je zult dan het volgende zien:

Piano

Het is een blaadje met noten er op. Onder de noten staat de naam van de noten. Als je op muziekles zit, zul je het wel herkennen. Kijk naar de toetsen en de noten en speel het liedje na. Je moet beginnen met de E die aan de rechterkant van de piano zit, die is het hoogste. Op de notenbalk zit die ook hoog in de lijntjes. Speel het liedje in je eigen tempo na, dan zal de piano openen. Doorzoek de piano, dan zul je shrunk ogleroot en twee briefjes vinden.

Op één briefje staat een recept voor een verkleindrankje. Je hebt er een tarromin en een ogleroot voor nodig. Gelukkig hebben we zo'n ogleroot in de piano gevonden. Maak het drankje en drink het op bij het holletje van de muis. Dat holletje is bij de deur naar de tuin.

Je komt nu bij twee muizen. Kijk goed naar je minimap, daar zie je ladders. Als je naar de plaatsen met de ladders loopt, zie je hier spijkers in de muur. Beklim ze en zoek de juiste route. Op een gegeven moment zul je bij de pendant komen. Pak het pendant en geeft het aan de prinses.

De prinses is je erg dankbaar. Als je de pendant geeft, laat ze Rupert vrij. Je krijgt nu een filmpje te zien, waarin Rupert zijn armour op de trap terug vindt en naar buiten komt. Hij is erg blij. Je mag als beloning voor je diensten een deel van zijn armour hebben. Je kiest natuurlijk voor de helm, omdat Sylas die wil.

Prinses

Ren snel terug naar Sylas in Taverley. Je vertelt het hele avontuur, dan zal Sylas vertellen dat de bonen eigenlijk niets waard zijn, maar hij vertelt je wel het geheim van de bonen. Je moet ze in een speciale lap grond zetten in het zuidwesten van Taverley en water geven, dan zullen ze naar de hemel groeien. Bovenaan de bonenstaak is een gouden goblin. Sylas wil die graag hebben voor zijn verzameling prullaria. Hij vertelt je dat goblins vroeger goede smeden waren en dat een slimme goblin, Gubblebak, de leider was. Deze goblin was bezeten door goud en liet de andere goblins veel goud verzamelen. Op een dag waren de andere goblins het zat, ze pleegden muiterij. Hierdoor viel Gubblebak in een pot met vloeibaar goud. Hij kon er op de een of andere manier nog uitkomen, maar hij gooide zichzelf in een bak met water. Hierdoor stolde het goud, waardoor Gubblebak in goud veranderde. Sylas vertelt ook over de reus die je nog te wachten staat. Daar zijn wij natuurlijk niet bang voor.

Plant de boon met een seed dibber in de patch bij Sylas. Geef het ding wat water met je watering can. Je bonenstaak zal nu razensnel groeien. Bereid je voor op het laatste gevecht met de reus Glod van level 68. Het is heel handig om een prayer potion mee te nemen, de reus kan namelijk hard hitten met melee! Klim omhoog en dood de reus. Soms zal de reus je prayer uitzetten en je prayer points naar beneden halen. Let dus goed op.

Als de reus dood is, zal hij wat gems en de golden goblin droppen. Klim naar beneden en meld het goede nieuws aan Sylas. Je moet nu nog de bonenstaak omhakken, zodat niemand per ongeluk omhoog klimt naar de reus. Als je de bonenstaak met een hatchet om wilt hakken, zal het niet lukken. De staak is daar te dik voor. Je moet daarom eerst de staak verdunnen. Dat kan met zo'n verkleindrankje. Maak nog zo'n drankje met een tarromin, ogleroot en een vial of water. Je kunt extra ogleroots van de monsters die in de manhole voor het huis van de heks zijn, krijgen. Het drankje zal de staak dun maken, zodat je hem met een hatchet om kan hakken. Doe dat en ga terug naar Sylas voor je beloning.

Beloning: 4.000 Farming, 5.000 Constitution, 14.000 Woodcutting, 6.000 Agility, 5.000 Herblore en 6.000 Thieving xp. De helm van de dwerg Rupert en twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Geen

Over deze pagina

Met dank aan 3dxbox, Kweet Vaniks, bramiboy en breinbits voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.