The Hand in the Sand

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Bij het huisje van Bert in Yanille

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je hebt 17 Thieving en 49 Crafting nodig. Toegang tot de lodestone van Yanille of Watchtower teleport is handig. Ook moet je naar Brimhaven.

Benodigde spullen: Ongeveer 300 gp, twee vials, redberries, white berries, lantern lens, bucket of sand, 5 earth runes

Ga vanaf de bank in Yanille naar het westen tot je een bak met zand tegenkomt. Ga in het huisje ernaast en praat daar met Bert. Bert is bang dat hij zijn baantje kwijtraakt, hij heeft een dode hand in de sand pit gevonden toen hij deze aan het bijvullen was. Vraag waarom hij dat niet aan de autoriteiten heeft verteld. De kapitein zit zich toch maar de hele dag in het café te bezatten. Zeg dat je Bert wel een handje zult helpen. Je krijgt de dode hand mee.

Bert

Loop naar het café ten zuiden van het huisje van Bert. Praat met de Guard Captain. De zuiplap zegt "Need more beer...". Koop een gewoon biertje en praat weer met hem. Hij laat de hand in zijn biertje vallen en raad je aan met een tovenaar te praten, het is altijd hun fout.

Ren nu naar de Magic guild en trek aan de bel. Zavistic Rarve zal verschijnen. Hij wil eerst niet met je praten, maar als je hem de hand overhandigd, vertelt hij dat het de hand van zijn leerling Clarence is. Hij vraagt je uit te zoeken wie de moordenaar van Clarence is. Als je vraagt of de tovenaar een idee voor handen heeft, vertelt hij dat Bert de laatste tijd ongebruikelijk lange uren heeft gemaakt.

Zavistic Rave

Praat opnieuw met Bert. Hij vertelt dat zijn baas, Sandy, in Brimhaven woont. Hij vertelt dat zijn uren niet gewijzigd zijn en dat je ze zelf kunt zien op het rooster in Brimhaven, als je er daar naar vraagt. We gaan eens poolshoogte nemen bij Sandy.

Teleporteer naar de lodestone van Karamja of vaar met de boot vanuit Ardougne naar Brimhaven. Tussen het café en het restaurant is een klein huisje. Praat hier met Sandy. Hij wil je niets vertellen. Doorzoek de tafel in zijn huisje en pickpocket hem. Zorg er voor dat je Bert's rota, Sandy's rota en sand bij je hebt. Het kan verschillende keren kosten om het zand te bemachtigen uit de zakken van Sandy.

Sandy

Ga beide papiertjes afgeven bij Bert. Hij herinnert zich nu dat zijn uren zijn veranderd en geeft je een magische rol papier, die vorige week plots is verschenen.

Praat weer met de tovenaar bij de Magic Guild. Hij zegt dat het een spreuk is om gedachten te wijzigen. Je moet Sandy eens onderzoeken. Hij geeft je een orb en vertelt je truth serum bij Betty in Port Sarim te halen.

Praat opnieuw met de tovenaar en zeg: "Can you help me more?" Geef hem een vial en hij helpt je nog wat. De tovenaar teleporteert je voor deze ene keer naar Port Sarim.

Praat met Betty in de runeswinkel. Ze geeft je een flesje. Nu moet je pink dye maken door redberries en whiteberries in dat flesje te doen. Doe dit op je lantern lens. Laat het resultaat aan Betty zien. Ze vertelt wat je nu moet doen.

Betty

Ga dus in de deuropening staan en doe de lens op de de tafel. Nu krijg je een serum. Praat met Betty. Zij maakt het drankje af met het zand dat je in Sandy's zakken hebt gevonden.

Ga weer naar Sandy in Brimhaven en probeer hem met een van de opties af te leiden. Giet als het lukt het serum in zijn koffie en activeer de magical orb die je van de tovenaar in Yanille hebt gekregen. Nu kun je met Sandy praten en alles vragen wat je kunt. Je komt te weten dat Sandy het rooster van Bert heeft aangepast om hem minder te hoeven betalen, hij een tovenaar heeft ingehuurd voor een spreuk waarmee Bert alles zou geloven en dat hij vervolgens de tovenaar heeft vermoord om hem niet te hoeven betalen.

Reis weer naar de tovenaar bij de Magic Guild. Hij heeft 5 earth runes en een emmer met zand nodig. Als je die gegeven hebt, zie je een filmpje, waarin de zandbak zich automatisch hervult.

De tovenaar vertelt je dat je de sand pit in Entrana moet controleren op ledematen van Clarence. Zet dus je wapens en armour op de bank, ga naar de haven van Port Sarim en praat met de monikken die je naar Entrana varen. Loop op Entrana naar het westen tot de zandbak en praat hier met Mazion. Hij geeft je het hoofd van Clarence.

Mazion

Maak weer een praatje met de tovenaar in Yanille voor je beloning.

Beloning: 9.000 Crafting en 1.000 Thieving xp. Een geheime verrassing van Bert. De verrassing is dat als je iedere dag met Bert praat je 84 buckets of sand in je bank krijgt. Ook twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Back to my Roots, While Guthix Sleeps, Achievements van Ardougne - Gemiddelde taken, Achievements van Falador - Moeilijke taken

Over deze pagina

Met dank aan J3anaan, Remi en jf dark bolt voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.