Hazeel Cult

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Lengte: Kort

Startpunt: Praat met Ceril Carnillean in het huis ten zuiden van Ardougne Castle en ten westen van Ardougne Zoo

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Als je voor de "goede" kant kiest, moet je een monster van level 9 doden.

Benodigde spullen: Geen

Starten

Vraag Ceril Carnillean wat er loos is. Hij vertelt dat hij last heeft van een aantal sekteleden die steeds bij hem inbreken. Ceril vraagt of je hem kunt helpen bij het terugkrijgen van zijn gestolen armour. Zeg ja. Ceril vertelt je dat deze sekteleden zich in een grot ten zuiden van de stad schuilhouden.

Plaatje

Ga naar het zuiden en steek de rivier over. Wandel daarna naar het oosten en ga de grot iets ten oosten van de Clock Tower binnen.

Clivet

In de grot kom je één van de sekteleden tegen. Zijn naam is Clivet. Je hoort van hem dat de Carnillean een slechte familie is. Vraag waarom.

Clivet vertelt dat het huis is gebouwd door Lord Hazeel, een mahjarratvolger van Zamorak, en dus niet aan de Carnillean toebehoort. Hazeel is in een burgeroorlog verdreven. Clivet zegt dat Hazeel ooit weer uit de dood op zal rijzen om wraak te nemen en iedereen zal belonen die hem heeft geholpen.

Plaatje

Er zijn nu twee manieren om de quest te voltooien: de 'goede' manier, waarin je Clivet niet helpt en de 'slechte' manier, waarin je Clivet wél helpt Hazeel weer levend te maken.

De goede manier

Kies voor 'I will never help you'. Clivet scheldt je uit en gaat snel weg via de raft in het water. Jij kunt dat niet, omdat het water de raft op zijn plaats houdt. Ga de grot weer uit en draai de sewer valves zoals op het plaatje aangegeven is:

Plaatje

Probeer nu op de raft in de grot te staan. Je komt nu bij een aparte ruimte met de sekteleden. Praat met de man die Alomone heet. Hij is verbaasd je hier te zien en vervloekt de butler van de Carnilleans, die kennelijk ook in het complot zit, omdat hij zijn werk niet goed heeft uitgevoerd. Alomone valt je aan. Dood hem.

Breng het armour naar Ceril Carnillean. Je vertelt dat de butler ook in het complot zit. Ceril wil boven even met je praten. Hier zal Jones alles ontkennen. Ceril biedt Jones zijn excuses aan: er is geen bewijs. Toch zal Ceril Carnillean je belonen met geld. Je krijgt 5 gp, Jones krijgt 1995 gp. Daarna stuurt hij je weg.

Doorzoek de klerenkast in het oostelijke kamertje van de eerste verdieping om bewijs tegen Jones te vinden. Ceril Carnillean verontschuldigt zich en is je zéér dankbaar. Hij geeft je nu 1995 gp.

De slechte manier

Vraag wat je moet doen. Clivet vertelt je dat als je de geheime gang in loopt, dat dit de plaats is waar je moet beloven de dieven te helpen. Clivet vertelt je ook dat je familieleden van de Carnillean moet doden. Hij geeft je een poison. Ga terug naar het huis van de Carnillean en ga naar de kelder. Doe je vergif op het fornuis. Ga dan naar boven en praat met de familieleden. Ze vertellen je dat Scruffy, de hond, dood is.

Ga terug naar Clivet en hij geeft je een Mark of Hazeel. Nu moet je de valves verzetten zoals op het plaatje hieronder is aangegeven:

Plaatje

Wanneer je dat gedaan hebt, moet je teruggaan naar de grot. Ga op de raft. Praat met Alomone. Hij vertelt nu vanalles over Hazeel. Ook zegt hij iets over een scroll dat in het huis van de Carnillean ligt. Ga terug met het vlot en ga naar het huis.

Ga in het huis naar beneden en praat met de kok. Kijk in het krat om een sleutel te vinden en ga naar de eerste verdieping. Klop op de muur in het noorden van de noordwestelijke kamer. Ga de ladder op, gebruik de sleutel op de chest en doorzoek de kist. Je krijgt nu een scroll. Ga terug naar Alomone en geef hem de scroll. Alomone doet een spreuk zodat Hazeel weer tot leven komt. Hierna krijg je je beloning.

Beloning: 1.500 Thieving xp. 2.000 gp en Hazeel's mark als je de "slechte" manier doet, 2.005 gp als je de "goede" manier doet. Ook twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Carnillean Rising, Dishonour among Thieves, Ritual of the Mahjarrat, Achievements van Varrock - Moeilijke taken

Over deze pagina

Geschreven door Het Eendje en Feppie64, met dank aan Blitz 703, Merkava MIII, R3DB0Y_ICR, Rex Serpens, Scyrous, dyslexies, hsve1 en robke331 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.