Heroes' quest

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Lengte: Lang

Startpunt: Buiten de Heroes' guild tussen Taverley en Burthorpe. Praat met Achietties.

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Dragon Slayer, Druidic Ritual, Lost City, Merlin's Crystal en Shield of Arrav hebben voltooid. Je hebt ook 25 Herblore, 50 Mining, 53 Fishing, 53 Cooking en 56 Quest Points nodig. Je moet een monster van level 77 kunnen doden. Leden van de Phoenix Gang moeten een monster van level 22 met Ranged kunnen doden.

Benodigde spullen:

Fishing rod (niet aan toolbelt, tijdens de quest te koop), fishing bait (tijdens de quest te koop), harralander potion (unf). Antipoison is aanbevolen.

Je kunt de quest alleen of met z'n tweeën doen. Kijk in je quest journal van Shield of Arrav welke gang je bent of ga naar één van beide gangs te kijken of je daar lid bent. Je kunt zeer gemakkelijk lid worden van de andere gang als je dat niet bent.

Als je niet meer weet in welke gang je zit kun je in de quest log van Shield of Arrav kijken.

Je vriend kan ook helpen als hij of zij de quest al heeft gedaan.

Achietties zegt dat alleen helden de Heroes' Guild in mogen. Accepteer de quest. Om binnen te kunnen bij de Heroes' guild moet je een paar dingen verzamelen: een veer van een fire bird, een cooked lava eel en een master thief armband. Dat mag in elke volgorde die je wilt.

Achietties

Firebird feather

We zouden nu eerst naar Entrana kunnen gaan om de High Priest te vragen hoe je de ice gloves krijgt die je hiervoor nodig hebt, maar we kunnen die dingen ook direct gaan halen. Dat laatste gaan we doen.

Je moet de Ice Queen van level 77 doden. Deze heeft een relatief hoge Defence. Pak je harnas, voedsel en vuurspreuken van de bank.

Ga nu naar de White Wolf Mountain en ga naar de drie valluiken die in de grond zitten. In het oosten zie je een hoop stenen. Hak deze stenen weg met je pickaxe, ga verder en klim de zuidelijkste ladder af.

Rock slide

Je bent nu in een grot. Loop naar het westen. Ga de ladder op die je tegenkomt, dan kom je boven bij nog meer ladders. Neem de oostelijke en je staat aan de andere kant van de tralies in de grot. Volg het pad naar het noorden. Onderweg kom je spiders tegen. Na een eind lopen en een trap op en af kom je kom je bij de Ice Queen. Val de Ice Queen aan met vuurspreuken, andere aanvalsstijlen hebben namelijk nauwelijks effect. Ze wordt omringd door ice warriors, die jou ook aanvallen. Zet eventueel Protect from Melee aan. Je kunt de Ice Queen eventueel naar de troon lokken, zodat je geen last hebt van ice warriors. Als de Ice Queen dood is dropt ze ice gloves, pak deze op.

Doe al je spullen en wapens op de bank en neem de gloves van de Ice Queen mee. Ga nu via de monks in het noorden van de haven van Port Sarim naar Entrana. Ga hier naar het noordoosten, richting het law altar. Dood de fire bird die hier is. Ze zijn level 2, dus dat moet geen probleem zijn zonder wapens. Doe de gloves aan en pak de veer.

Cooked lava eel

Vraag in de viswinkel van Port Sarim vragen hoe je een lava eel moet vangen. De eigenaar van de winkel geeft je een fles blemish snail slime. Koop ook een losse fishing rod en bait als je die nog niet hebt.

Doe de slime in een harralander potion (unf). Je krijgt nu Blamish Oil. Smeer hiermee je hengel in. Nu krijg je een oily fishing rod. Met deze hengel kun je lava eel vangen.

Lava eels kun je in de Lava Maze in de Wilderness vangen, maar ook in de Taverley Dungeon. Wij beschrijven de route van de Taverley Dungeon. Als je geen 70 Agility hebt, moet je eventueel een dusty key meenemen. Wanneer je nog geen 41 combat bent een geen dusty key hebt, moet je een antipoison meenemen.

Er zijn twee manieren waarmee je bij de lava eels in de Taverley Dungeon kunt komen. Je kunt als je 70 Agility hebt door de pijp bij de ingang naar de blue dragons gaan en vanaf daar naar het zuiden lopen, maar de lange weg is ook mogelijk. Bij de ingang van de grot staan wat suits of armour die je aanvallen als je de gate probeert te openen. Dood ze of loop door. Ga door de deur en loop verder langs de Black Knights, magic axes en poison scorpions.

Loop verder naar het zuiden als je nog geen dusty key hebt. Hier is een smal paadje naar een ruimte met nog meer Black Knights. Loop door de deur en ga naar het oosten. Daar vind je een jailer van level 47. Dood hem. Hij dropt een key. Open de gevangenis met de sleutel en praat met Velrak the Explorer. Na een beetje praten geeft hij je de sleutel als beloning voor zijn bevrijding. Loop nu terug naar de poison scorpions.

Ga over het bruggetje en loop langs de lesser demons. Open de deur met je dusty key. Ren langs de draken en loop door.

Vis bij de visplaatsen in lava. Vang er genoeg, zodat je er een paar over hebt als ze per ongeluk verbranden. Kook de lava eels als je weer buiten bent.

Lava eels vangen

Master thief armband

Dit gedeelte kun je alleen doen, maar ook met z'n tweeën. Kijk in je quest journal van Shield of Arrav of je lid bent van de Phoenix Gang of Black Arm Gang. Mocht je willen wisselen, dan kan dat door met Kathrine of Straven in de hoofdkwartieren van beide gangs te praten. Als je de quest met z'n tweeën wilt doen, moet één lid zijn van de Black Arm Gang en de andere van de Phoenix.

Plaatje

Black Arm Gang

Ga naar het hoofdkwartier van de Black Arm Gang hoofdkwartier in Varrock. Kijk op de kaart hierboven als je niet meer weet waar het is. Praat met Katrine en vraag naar de armband. Je kunt die verdienen door de kandelaren van ScarFace Pete in Brimhaven voor Kathrine te stelen. Ze geeft je het wachtwoord "four leaf clover", waarmee je de hulp van gangleden in Brimhaven kunt krijgen.

Pak je black armour van de bank en ga naar Brimhaven. Ga het huis binnen in het oosten van het piratencafé en geef Grubor het wachtwoord. Praat binnen met Trobert. Je krijgt identificatiepapieren, die oorspronkelijk een nieuwe medewerker van Pete toebehoren.

Ga nu naar het noordwesten totdat je een groot huis tegenkomt. Voor het huis staat een zwarte bewaker met de naam Garv. Ga naar binnen. Je moet daar je full black voor dragen.

Solomethode

Praat met Grip en ga naar de schatkamer in het noordwesten van het huis. Maak de deur open met een lockpick en pak de kandelaren uit de kist. Je hebt er maar één nodig. Breng deze naar Kathrine.

Met een vriend

Praat met Grip. Hij geeft je een sleutel. Geef die aan je vriend uit de Phoenix Gang.

Ga nu naar het kamertje in het noordoosten en doorzoek de cupboard. Grip komt de kamer in, omdat je zijn spullen zomaar doorzoekt. Wacht totdat je vriend komt in het kamertje ernaast en Grip heeft gedood.

Pak de sleutel die Grip dropt. Open de grijze kamer in het westen met de sleutel. Doorzoek de kist. Daar liggen de candle sticks in. Geef er één aan je vriend en ga terug naar je leiders in Varrock. Daar krijg je de armband.

Kandelaren

Phoenix gang

Praat met Straven in het hoofdkwartier van de Phoenix Gang in Varrock. Kijk op de kaart hierboven als je niet meer weet waar het is. Straven wil graag dat je kandelaren van ScarFace Pete in Brmihaven steelt en geeft je een wachtwoord: "Gherkin". Deze kun je gebruiken om hulp te krijgen van gangleden in Brimhaven.

Praat nu in het restaurant ten noorden van het café met Alfonse the Waiter en geef hem het wachtwoord. Nu kan je in de keuken. Ga daarin en praat met Charlie. Hij zegt dat er een geheime deur is in het westen naast het fornuis.

Solomethode

Neem 1.000 gp of een Ring of Charos mee. Overreed hiermee de bewaker Garv om je binnen te laten in het gebouw ten westen van de voedselwinkel. Ga naar de schatkamer in het noordwesten van het huis. Maak de deur open met een lockpick en pak de kandelaren uit de kist. Je hebt er maar één nodig. Breng deze naar Straven.

Met een vriend

Zorg dat je een magisch wapen of een Ranged-wapen bij je hebt. Vraag van je maat uit de Black Arm Gang een sleutel. Hij of zij weet welke.

Open de geheime deur waar Charlie het over had en ga het andere huis in het westen binnen. Daar is je vriend met de Grip. Dood de laatste. Je kunt door het spiekgat in de muur vuren.

Je vriend ziet nu een sleutel. Hij of zij weet wat hij er mee moet doen. Daarna krijg je de candle sticks van je vriend. Ga terug naar Straven voor je armband.

Einde

Nu je alle spullen hebt ga je terug naar de Heroes guild. Praat met Achietties en je quest is klaar.

Beloning: 3.075 Attack, 3.075 Defence, 3.075 Constitution, 3.075 Strength, 2.825 Cooking, 2.725 Fishing, 2.575 Mining, 2.258 Smithing, 2.075 Ranged, 1.575 Firemaking, 1.575 Woodcutting en 1.325 Herblore xp. Toegang tot de Heroes Guild, met onder andere een nieuwe runite rock en de winkel waar je Dragon battleaxes en maces kunt kopen. Je kunt deze nu ook dragen. Ook twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Legends' Quest, Throne of Miscellania

Over deze pagina

Met dank aan Mathias, Ru ben ik, Dark zon1, Domoco4, DragonKisss, Flumen Ignis, Ineke, Morje22, Qin, Spartur, xfire295 en zaphe demon voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.