Heroes' quest

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Lengte: Lang

Startpunt: Buiten de Heroes' guild tussen Taverley en Burthorpe. Praat met Achietties.

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Dragon Slayer, Druidic Ritual, Lost City, Merlin's Crystal en Shield of Arrav hebben voltooid. Je hebt ook 25 Herblore, 50 Mining, 53 Fishing, 53 Cooking en 56 Quest Points nodig. Je moet een monster van level 77 kunnen doden. Leden van de Phoenix gang moeten een monster van level 22 met Ranged kunnen doden.

Benodigde spullen: Fishing rod (niet aan toolbelt, tijdens de quest te koop), fishing bait (tijdens de quest te koop), clean harralander, vial of water en een pickaxe (mag aan je toolbelt). Antipoison is aanbevolen.
Voor Phoenix Gang Members: Ranged of Magic wapen en een vriend in de Black Arm's Gang.
Voor Black Arm's Gang Members: Black full helm, black platebody en black platelegs en een vriend in de Phoenix Gang.

Je vriend kan ook helpen als hij of zij de quest al heeft gedaan.


Om binnen te kunnen bij de Heroes' guild moet je een paar dingen verzamelen: Een veer van een fire bird, een cooked lava eel en een Master Thief Armband.

Firebird Feather

Hier moet je de Ice Queen van level 77 doden. Het is het handigste om naar de bank in Catherby te gaan. Pak je harnas, voedsel en vuurspreuken van de bank. Neem ook een pickaxe mee! Ga nu naar de White Wolf Mountain en loop bij de gnome glider naar het noorden. Daar zie je een Rock Slide. Hak deze stenen weg met je pickaxe. Je zult nu over wat er nog van de stenen over is klimmen. Ga de zuidelijkste ladder af en je bent in de berg.

Loop naar het westen. Ga de ladder op die je tegenkomt, dan kom je boven bij nog meer ladders. Neem de oostelijke en je staat aan de andere kant van de muur in de grot. Loop verder naar de Ice Queen. Onderweg kom je spiders tegen. Uiteindelijk kom je bij de Ice Queen. Ze wordt omringd door ice warriors, die jou ook aanvallen. Het is een multicombatgebied. Zet eventueel Protect from Melee aan. Je kunt de Ice Queen eventueel naar de troon lokken, zodat je geen last hebt van ice warriors. Val de Ice Queen aan met vuurspreuken, andere aanvalsstijlen hebben namelijk nauwelijks effect. Als de Ice Queen dood is dropt ze ice gloves, pak deze op.

Ga nu naar de bank in Falador. Doe al je spullen en wapens op de bank en ga naar Port Sarim. Neem de gloves van de Ice Queen wel mee. In Port Sarim ga je met de Monks naar Entrana. Op weg naar de Lost-City cave kom je Fire Birds tegen. Dood er ééntje. Ze zijn level 2, dus dat moet geen probleem zijn zonder wapens. Doe de gloves aan en pak de veer. Klaar!

Cooked lava eel

Nu je van Entrana bent, kun je bij de viswinkel in Port Sarim vragen hoe je een lava eel moet vangen. Koop ook een fishing rod en bait als je die nog niet hebt. De eigenaar van de winkel geeft je een fles Blemish Snail Slime. Ga nu naar Falador en pak een harralander van je bank. Doe je harralander in een vial met water en doe je slime erbij. Je krijgt nu Blamish Oil. Doe deze olie op je fishing rod. Nu krijg je een oily fishing rod. Met deze hengel kun je lava eel vangen. Dat kan in de Lava Maze in de wildernis, maar ook in de Taverley Dungeon. Wij beschrijven de route van de Taverley Dungeon. Als je geen 70 Agility hebt, moet je eventueel een dusty key meenemen. Wanneer je nog geen 41 combat bent een geen dusty key hebt, moet je een antipoison meenemen.

Er zijn twee manieren waarmee je bij de lava eels in de Taverley Dungeon kunt komen. Je kunt als je 70 Agility hebt door de pijp bij de ingang naar de blue dragons gaan en vanaf daar naar het zuiden lopen, maar de lange weg is ook mogelijk. Bij de ingang van de grot staan wat suits of armour die je aanvallen als je de gate probeert te openen. Dood ze of loop door. Ga door de deur en loop verder langs de Black Knights, magic axes en poison scorpions.

Loop verder naar het zuiden als je nog geen dusty key hebt. Hier is een smal paadje naar een ruimte met nog meer Black Knights. Loop door de deur en ga naar het oosten. Daar vind je een jailer van level 47. Dood hem. Hij dropt een key. Open de gevangenis met de sleutel en praat met Velrak the Explorer. Na een beetje praten geeft hij je de sleutel als beloning voor zijn bevrijding. Loop nu terug naar de poison scorpions.

Ga over het bruggetje en loop langs de lesser demons. Open de deur met je dusty key. Ren langs de draken en loop door.

Vis bij de visplaatsen in lava. Vang er genoeg, zodat je er een paar over hebt als ze per ongeluk verbranden. Kook de lava eels als je weer buiten bent.

Master Thief Armband

Hier heb je een partner nodig. Als je Phoenix bent, heb je een vriend uit de Black Arm Gang nodig, als je Black Arm bent, heb je een vriend uit de Phoenix gang nodig. Als je niet meer weet in welke gang je zit kun je in de quest log van Shield of Arrav kijken.

Plaatje

Black Arm Gang

Ga naar je hoofdkwartier in Varrock. Kijk op de kaart hierboven als je niet meer weet waar het is. Praat met Katrine. Ze geeft je het wachtwoord "four leaf clover". Pak je full black van de bank en ga naar Brimhaven op Karamja. Ga het huis binnen in het oosten van het piratencafé en praat met Gruber of Trobert. Ze geven je je ID-papieren. Ga nu naar het noordwesten totdat je een groot huis tegenkomt. Voor het huis staat een zwarte bewaker met de naam Garv. Ga naar binnen. Je moet daar je full black voor dragen

Praat met Grip. Hij geeft je een sleutel. Geef die aan je vriend uit de Phoenix Gang. Ga nu naar het kamertje in het noordoosten en doorzoek de cupboard. Grip komt nu bij je in de kamer. Wacht totdat je vriend komt in het kamertje ernaast. Hij/zij moet Grip doden met ranged. Pak de sleutel die Grip dropt. Open de grijze kamer in het westen met de sleutel. Doorzoek de kist. Daar liggen de candle sticks in. Geef er één aan je vriend en ga terug naar je leiders in Varrock. Daar krijg je de armband.

Als er geen sticks in de kist liggen, moet je de andere kist proberen. Als het dan nog niet helpt, moet je op de bank kijken of daar al een stick op staat. Zo ja, drop die en pak de nieuwe uit de kist.

Phoenix gang

Ga naar je hoofdkwartier in Varrock. Kijk op de kaart hierboven als je niet meer weet waar het is. Praat met Straven. Hij geeft je een wachtwoord: "Gherkin". Pak je pijl en boog van de bank en teleporteer naar Brimhaven of neem de boot. Daar is je maat van de Black arm gang. Hij of zij heeft een sleutel voor je. Neem die aan. Praat nu in het restaurant ten noorden van het café met Alfonse the Waiter en geef hem het wachtwoord. Nu kan je in de keuken. Ga daarin en praat met Charlie. Hij zegt dat er een geheime deur is in het westen naast het fornuis. Doe die deur open. Ga het andere huis in het westen binnen. Daar is je vriend met de Grip. Dood die met je ranged. Je kunt door het spiekgat in de muur schieten. Je vriend ziet nu een sleutel. Hij of zij weet wat hij er mee moet doen. Daarna krijg je de candle sticks van je vriend. Ga terug naar Straven voor je armband.

Nu je alle spullen hebt ga je terug naar de Heroes guild. Praat met Achietties en je quest is klaar.

Beloning: 3.075 Attack, 3.075 Defence, 3.075 Constitution, 3.075 Strength, 2.825 Cooking, 2.725 Fishing, 2.575 Mining, 2.258 Smithing, 2.075 Ranged, 1.575 Firemaking, 1.575 Woodcutting en 1.325 Herblore xp. Toegang tot de Heroes Guild, met onder andere een nieuwe runite rock en de winkel waar je Dragon battleaxes en maces kunt kopen. Je kunt deze nu ook dragen. Ook twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Legends' Quest, Throne of Miscellania

Over deze pagina

Met dank aan Mathias, Ru ben ik, Dark zon1, Domoco4, DragonKisss, Flumen Ignis, Ineke, Morje22, Qin, Spartur, xfire295 en zaphe demon voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.