Horror from the Deep

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Kort

Startpunt: De vuurtoren ten westen van Rellekka. Praat met Larrissa.

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Bar Crawl hebben voltooid. Je hebt ook 35 Agility nodig. Je moet een monster van level 100 en level 84 verslaan. Het monster van level 100 kan slecht tegen slash. Het monster van level 84 moet op een aparte manier gedood worden. Zie daarvoor de questguide. Je Agility level is met een summer pie te verhogen. Je hebt dan nog maar 30 Agility nodig.

Benodigde spullen: 60 steel nails, 2 planken, 1 molten glass, tinderbox (niet aan je toolbelt), 1 water, air, earth en fire rune, 1 arrow (maakt niet uit welke zolang het maar geen ogre is), 1 swamp tar (swamp paste werkt niet), een hamer (aan je toolbelt), een zwaard (je krijgt hem niet meer terug, dus neem steel of slechter). Een games necklace is handig om te kunnen teleporteren tijdens de quest, maar niet nodig.

Benodigde spullen voor het gevecht: een slashwapen, een rangedwapen, airspreuken, waterspreuken, vuurspreuken en earthspreuken. Verder kun je om beter te hitten magicarmour, rangedarmour en meleearmour meenemen. Neem in ieder geval een volle set magicarmour mee, dat is het belangrijkste. Voor melee kun je bijvoorbeeld een platebody met platelegs meenemen. Hetzelfde geldt voor ranged. Verder heb je natuurlijk goed voedsel nodig. Potions zijn ook handig, vooral prayer potions.

Starten

Praat met Larrissa. Je moet van haar een brug repareren. De toegang tot de vuurtoren is dan weer goed. De brug is ten oosten van de vuurtoren. Gebruik de optie fix aan beide kanten van de brug. Als je de benodigde voorwerpen bij je hebt zul je de brug repareren.

Plaatje

Sleutel halen

Praat weer met Larrissa. Nu moet je een sleutel halen bij de Barbarian Outpost. Je hebt twee keuzes: of je teleporteert er met je games necklace heen of je springt een klein stukje over de stenen in de zee.

Ga door het hek bij de Barbarian Outpost (achter de minigame Barbarian Assault) en ga door de pipe. Met een summer pie kun je eventueel je Agility level boosten. Praat met Gunnjorn en vraag om de sleutel van de vuurtoren. Die geeft hij.

Plaatje

Terug naar de vuurtoren

Spring weer over de stenen en ga de vuurtoren binnen, dat kan nu door je sleutel. Ga de ladder die je ziet op en doorzoek de boekenkast voor drie boeken. Lees ze. Ga vervolgens helemaal naar het bovenste punt van de vuurtoren en doe je swamp tar op het lighting mechanism. Steek het aan met je tinderbox en doe je molten glass erbij. Praat nu weer met Larrissa.

Klauter de ladder af en doe je arrow, sword en de runes op de strange wall. Ga er dan door. Teleporteer nu eventueel weg en maak je klaar voor het gevecht met de dagannoth baby en dagannoth mother.

Strange Door

Het gevecht

Ga door de deur en praat met Jossik.

Plaatje

Nu komt de dagannoth baby van level 100 aangewandeld. Dood het beest met een slashwapen. Als hij dood is, moet je opnieuw met Jossik praten. Nu komt de dagannoth mother van level 84, die moet je ook doden. Je kunt nu, als dat nodig is, wegteleporteren om je voorraden aan te vullen.

De dagannoth mother zal steeds van kleur en gevechtsstijl veranderen. Je kunt alleen damage aanrichten als je de goede aanvalsstijl bij de juiste kleur gebruikt. Protect from missiles wordt aangeraden.

Tips: zet de spreuken op je ability bar. Let er wel op dat je steeds auto-cast aanklikt, anders zul je geen spreuken afvuren! Ga ook dichtbij het monster staan, anders zal ze continu met ranged aanvallen. Je krijgt dan erg veel damage. Spelers met een laag Magic level raden wij de ability Momentum aan. Met low-level-abilities zul je namelijk niet veel hitten.

Plaatje

Als je de moeder verslagen hebt is je quest voltooid. Als je naar boven gaat en met Jossik praat, kun je een boek kiezen. Je moet dan zeggen wat je denkt wat er op de kist staat en je krijgt het boek van die god. Zie Prayer - Kleding voor meer informatie over dit boek.

Beloning: 4.663 Magic, 4.663 Ranged en 4.663 Strength xp. Je krijgt een damaged prayer book van Saradomin, Guthix of Zamorak naar keuze. Dit zijn speciale boeken die vooral door magiërs worden gebruikt. Je moet ze volstoppen met pagina's die je met Treasure Trails kunt krijgen. Zie de guide van Prayer voor meer informatie over deze boeken. Je kunt het boek terug krijgen als je hem verliest, met alle pagina's er in die je daarvoor al had verzameld. Als je de andere boeken ook wilt hebben, kun je die voor 5.000 gp kopen. Ook in die boeken moet je weer pagina's stoppen. Ook twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Blood Runs Deep, Recipe for Disaster - Gevechten met de Culinaromancer

Over deze pagina

Geschreven door Poekies, met dank aan BAAS-NL 2, Boy Billy en Flying Youri, Culemborg NL, Draakje96 en aka envy voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.