In Aid of the Myreque

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Lang

Startpunt: Praat met Veliaf Hurtz. Deze man is op de plek waar de Myreque-leden zich bevinden. Je kunt daar komen door via het luik bij het café in Canifis naar beneden te gaan, naar de geheime gang achter de muur te gaan en te zoeken naar de stalagmiet. Zie ook de kaart van Canifis naar The Hollows.

Startpunt op wereldkaart: Het startpunt staat niet op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet In Search of the Myreque hebben voltooid. Je hebt ook 15 Mining, 25 Crafting en 7 Magic nodig. Je moet twee vampieren van level 84 achterelkaar met een silver sickle doden. Het is handig om de builders shop in Mort'ton te gebruiken. Om deze winkel te gebruiken is de Shades of Mort'ton quest nodig.

Benodigde spullen:

Voedsel om weg te geven (wat extra als je zonder druid pouch door het moeras gaat), pickaxe (mag aan je toolbelt), spade, minimaal één bucket, 11 planken en een swamp paste (beide tijdens de quest te koop in Mort'ton), 44 nails (krijg je meestal tijdens de quest, mag gemengd), hamer, 4 tinderboxes, 10 bronze hatchets, 10 mackerels of raw snails (bij iedereen anders wat je nodig hebt), 2 steel bars, 1 coal, silver sickle, soft clay, sapphire, mithril bar, silver bar, water rune, cosmic rune en een rope.

Je hebt ook een zilveren wapen nodig. Dat kan een tweede silver sickle, Silverlight of Darklight zijn. Guthix balance potions zijn zeer handig. Deze kun je gewoon kopen op de Grand Exchange. Neem ook Ectophial mee om looptijd te verkorten. Het is ook aangeraden 15 stew, snails, salmons of slimy eels, een steel helm, steel chainbody en steel platelegs aan te schaffen. Neem ook magicspreuken mee. Vuurspreuken zijn het beste, maar alleen een air staff voor bijvoorbeeld air strike is ook goed genoeg. Voedsel voor tijdens het gevecht is ook handig.

Zorg dat je de spellbook op standard staat!

Neem aan het begin van de quest wat voedsel, je pickaxe, spade, planken, hamer, emmer(s), 44 nails en swamp paste mee. De pickaxe mag aan je toolbelt.

Starten

Vraag Veliaf of je je bij zijn clubje mag aansluiten. Hij moet eerst met zijn superieuren overleggen, maar heeft wel een klusje voor je in de tussentijd. Die heeft hij, maar hij wil ook iets kwijt. Zeg 'Ok, tell me this information you have to impart'.

Plaatje

Veliaf vertelt je een korte geschiedenis van Morytania en geeft je een opdracht: de rustplaats van een priester, Ivandis, zoeken. Er is daar waarschijnlijk een krachtig wapen verborgen. Vraag nu over de klus die Veliaf voor je heeft. Je moet een nieuw hoofdkwartier voor de Myreque vinden. Misschien is in het stadje Burgh de Rott wel wat te vinden.

Naar Burgh de Rott

Ga terug naar de gang van de stalagmiet en loop door naar het zuiden. Hier vind je twee grote deuren. Klim naar buiten en ga verder naar het zuiden, totdat je de brug, die je ooit eens gerepareerd hebt, tegenkomt. Ga naar de overkant en vind het bootje. Vaar er mee naar Mort'ton.

Loop helemaal naar het zuiden van Mort'ton en ga over de brug die je hier aantreft. Probeer via de poort het stadje binnen te gaan. Je wordt tegengehouden door een man die vreest dat je een van de vampieren bent. Maak een praatje met de man, vraag niets aan hem en stop een stukje voedsel in de kist buiten de stad. Hiermee win je het vertrouwen van de bevolking en kun je naar binnen.

Plaatje

Schuilplaats vinden

Nu kun je op zoek naar een goede schuilplaats voor de Myreque. Praat met Razvan in het café (of wat er dan nog van over is) en vraag of hij schuilplaatsen weet. Hij vertelt je dat je de kelder van het café wel kan gebruiken, maar je moet wel eerst even de troep opruimen om het enigszins bewoonbaar te maken. Klim over het afgebrokkelde muurtje in het café en hak de hoop stenen weg met je pickaxe. Er verschijnt nu een luik. Ga naar beneden.

Plaatje

Schuilplaats opruimen

In de kelder liggen 15 hopen troep. Zorg ervoor dat je zeven lege plaatsen in je inventory hebt, maar drop niets in de kelder. Dat zal weg zijn als je later terugkomt. Hak de hoopjes weg met je pickaxe en gebruik je spade op de hoopjes vuil. Je zult het nu in een emmer schepppen. Je kunt drie ladingen gruis in één emmer doen. Als je emmer vol is, dump je het afval ergens buiten de stad.

Plaatje

Soms zul je in de bergen afval een paar nails vinden. Je hebt voor de quest alleen 44 nails nodig. De rest van de troep kun je weggooien. Als je klaar bent, zul je een filmpje zien met een plakaat. Hier hoef je niets mee te doen.

Praat weer met Razvan en zeg dat je wilt helpen het stadje te repareren. De man van de general store heeft nog hulp nodig. Ga met hem praten.

General store repareren

De man van de general store, Aurel, wil dat je zijn winkel een beetje opknapt door wat gaten te repareren. Hiervoor heb je zes normale planken (oak en beter werken niet) en 24 nails nodig. Ga het dak op en timmer een plank op het gat. Dicht ook het gat aan de zuidoostelijke kant van het huisje en praat weer met Aurel.

Plaatje

Nu wil hij dat je een krat vult met 10 mackerels of snails, 10 bronze hatchets en 3 tinderboxes. Sommige spelers moeten mackerels halen, andere snails. Kijk goed wat hij zegt.

Haal de spullen uit je bank in Canifis en stop ze in de krat. Neem ook meteen de andere vijf planken, de swamp paste en de overige nails mee. De swamp paste en de planken zijn eventueel in de Builder's shop van Mort'ton te koop. Breng je gevulde krat naar de man van de general store in Burgh de Rott. Hij zal je hartelijk bedanken en een volgend klusje voor je klaarhebben: de bank herstellen.

Bank herstellen

Loop naar de bank in het zuiden van het stadje en repareer het loket met twee planken, de swamp paste en acht nails door de planken op het loket te doen. Timmer het gat aan de achterkant ook dicht.

Plaatje

Zoek bij de bank naar Cornelius. Vraag wat je nu moet doen. Je moet een nieuwe bankier zoeken. Vraag Cornelius of hij die misschien wil worden. Hij accepteert je aanbod. Vanaf nu kun je de bank in Burgh de Rott gebruiken.

Furnace repareren

Zoek een willekeurige villager en vraag hem of haar wat je moet doen. Ze vragen of je de furnace toevallig kunt repareren. De furnace is in het oosten van de stad. Repareer de furnace met 2 steel bars en steek het aan met wat coal en je tinderbox.

Plaatje

Je zult nu een filmpje zien over een boze vampier en een slechte man, Gadderanks. Gadderanks moet een maal voor Vanstrom zien te versieren. In Mort'ton is geen levende ziel meer en Canifis kan niets meer leveren. Gelukkig zien ze de rook van de furnace: een nieuw stadje!

Gevecht

Tijd om met ze af te rekenen. Maak je klaar voor het gevecht. Je kunt alleen je silver sickle of ander zilver wapen, zoals een wolfbane dagger, silverlight of darklight, als wapen tegen de vampieren gebruiken.

Wandel terug naar de general store en vind Gadderanks. Hij zegt dat hij een bloedoffer van je wil. Praat met Wiskit. Hij zal je vertellen dat ze inderdaad bloedoffers vragen.

Plaatje

Praat nu met een van de vampyre juvinates. Het gevecht begint. De zilveren wapens hitten helaas niet veel, vooral niet op een laag level. Laat dus vooral Veliaf het werk doen. Daarvoor moet je eerst Gadderanks gedood hebben, begin dus met hem. Hij kan slecht tegen vuurspreuken. Je kunt hem safespotten met behulp van de counter die in de general store staat. Dood samen met Veliaf vervolgens de vampyre juvinates met zilveren wapens. Zij vallen aan met ranged. Val niet de vampyre juvinate aan waar veliaf mee bezig is, dan krijg je een hoop damage!

Als Gadderanks bijna dood is, kun je nog met hem praten. Hij heeft er spijt van dat hij de verkeerde zijde heeft gekozen en vertelt dat de vampieren niet tegen garlic, harralanders, red spider eggs en stat restore potions kunnen. Daarmee kun je namelijk een guthix balance potion maken. Die heb je straks nodig, maar waarschijnlijk heb je die al op de Grand Exchange gekocht. Je zult ook een warhammer krijgen.

Naar het oude hoofdkwartier

Praat weer met Veliaf. Hij zal vertellen dat je terug naar het oude hoofdkwartier, onder het café van Canifis, moet gaan. Ga dus terug waar je de quest begon en stuur Polmofi en Radigad naar het nieuwe hoofdkwartier van de Myreque. Ze zullen zeggen dat ze hun spullen zullen pakken.

Plaatje

Ivan naar de tempel brengen

Nu moet je Ivan naar de tempel van de quest Priest in Peril brengen. Bereid je voor op gevechten tegen vampieren. Neem dus je zilveren wapen (silver sickle, silverlight of darklight) en voedsel mee.

In plaats van dat kun je ook een guthix balance potion gebruiken. Als je die op een vampier gebruikt is er een kans dat je ze meteen kunt doden. Ook is er een kans dat ze sterker worden, maar dan probeer je het gewoon nog een keer door de route opnieuw te starten. Als één van de twee vampieren lukt kun je de ander ook proberen te doden met een zilveren wapen.

Voorwerpen die je aan Ivan kunt geven:

Steel helm, steel chainbody, steel platelegs en een silver sickle. Je kunt hem ook nog voedsel geven zodat hij minder snel doodgaat. Het is aan te raden dat te doen. Je kunt kiezen uit 15 cooked snails, 15 cooked salmons, 15 cooked slimy eels of 15 stews.

Ivan staat nog steeds in het oude hoofdkwartier van de Myreque. Praat met hem wanneer je wanneer hem gegeven hebt wat je wilde geven.

Plaatje

Wegen kiezen

Je kunt nu twee wegen kiezen: een korte route, waar je tegen twee vampyre juvinates van level 58 moet vechten en een lange route, waar je tegen vier vampyre juvinates van level 86 moet vechten. De korte route is het gemakkelijkste. Probeer de vampieren te doden met je guthix balance potion of zilveren wapens.

Ivan zal je blijven volgen. Drijf Ivan in een hoekje, zodat hij niet aangevallen kan worden. Dood de vampieren weer met je wapen. Je kunt eventueel terug naar het hoofdkwartier vluchten, er is een pad aan de zijkant die je kunt nemen. Als Ivan niet tijdens het vechten terug naar het oude hoofdkwartier vlucht, zul je Ivan veilig naar de tempel brengen.

Aangekomen bij de tempel

Ga nu met Drezel praten. Hij is nog steeds in die tunnel onder de tempel. Je zult hem vragen naar het verleden van Morytania. Vertel dat Veliaf je heeft verteld over Ivandis. Drezel is er zeer zeker van dat deze gewoon in de Paterdomus is begraven. Vraag waar je meer over hem te weten kunt komen. Drezel antwoordt dat er geen informatie meer over hem is. Zeg dat er alles gedaan moet worden om de bevolking van Morytania te helpen. Nu zal hij je de sleutel van een geheime bibliotheek geven.

Stop de sleutel in het sleutelgat tussen de kasten bij Drezel en ga het luik dat wordt geopend in. Doorzoek de boekenkasten en lees het boek over de zeven warriors. Je kunt hierin lezen over een speciale speer van Ivandis. Deze moet jij na gaan maken.

Plaatje

Tombe van Ivandis

Loop terug naar de bank en neem de laatste spullen mee: een hamer, soft clay, een sapphire, de mithril bar, silver bar, 1 water en cosmic rune en de rope.

Ga weer naar de tunnel onder het café in Canifis en zoek in het noordoosten naar een gat met drie planken er voor. Sla met je hamer de planken van het gat en kruip naar binnen.

Plaatje

Je komt nu bij de tombe van Ivandis. Zoek naar de kist en bekijk deze. Je zult een rod zien. Gebruik hierna de soft clay op de kist. Je krijgt nu een rod mould.

Rod of Ivandis maken

Ga met de rod mould, silver en mitril bars en je sapphire naar een furnace en maak een rod. Betover de speer met de spreuk Enchant jewellery level 1 om de helft van de speer te betoveren. Nu de rest nog: je moet de speer in het water van de rivier, de Salve, dompelen. Ga terug naar Drezel en zoek de put in het midden van de tempel. Gebruik de speer erop.

Plaatje

Je zal met behulp van je rope de speer in de put gooien. Je krijgt nu een Ivandis' rod (10). Geef deze aan de mensen in het nieuwe hoofdkwartier in de kelder van het café in Burgh de Rott om de quest te voltooien.

Beloning: 2.000 Attack, 2.000 Crafting, 2.000 Defence en 2.000 Strength xp. Je kunt voortaan in Burgh de Rott en je hebt nu een Gadderhammer. Deze is sterk tegen shades. Je krijgt ook nog twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Darkness of Hallowvale, Achievements van Morytania - Gemakkelijke taken, Achievements van Morytania - Gemiddelde taken, Achievements van Morytania - Moeilijke taken, Achievements van Varrock - Moeilijke taken

Over deze pagina

Met dank aan 12awsomeness, Bonte, Infected man, XD_ERROR_XD, Zambo, dawnbreakrz en helli0s voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.