Jack of Spades

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Lengte: Kort

Startpunt: Praat met de emir in het paleis van Al-Kharid

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Diamond in the Rough en Stolen hearts hebben voltooid.

Benodigde spullen:

De emir zal zeggen dat er nieuwe ontwikkelingen in Menaphos zijn en je hulp opnieuw nodig is. Accepteer de quest.

Al-Kharid

De farao van Menaphos wil de handelsbetrekkingen met Al-Kharid herstellen en heeft Al-Kharid daarom uitgenodigd een afgevaardigde te sturen om over de voorwaarden te onderhandelen. Dit zal Hassan zijn. Jij bent door beide partijen als bemiddelaar benoemt, aangezien ook de farao heeft gehoord hoe je emir hebt gered van de snode plannen van Amascut. Hoewel Osman de farao voor geen cent vertrouwt en deze kans wil aangrijpen voor wat spionage, wil de emir er alles aan doen duurzame vrede tot stand te brengen en de farao niet provoceren. Zeg dat je zult doen wat de farao zegt.

Ga de trap in het oosten op en praat met Osman. Hij belooft ook te doen wat de emir wil. Je kunt Osman allerlei vragen stellen over Menaphos. Hij zal onder andere zeggen dat de vorige farao, de moeder van de huidige, een slechte heerser was. De nieuwe begon veel beter, maar is nu de kant van zijn moeder opgegaan. Ze komen voort uit een bloedlijn die de lijn die door de goden is aangesteld heeft afgezet. Zeg het hem als je geen vragen meer hebt. Hij zal je dan naar Hassan op het dak sturen.

Ga via de trap in het noordwesten naar boven en praat met Hassan in het zuiden. Doe je wapen en schild af en zeg Hassan dat je klaar bent. Je zult nu een filmpje te zien krijgen uit Menaphos. Tussen de bergen goud maakt de farao zich zorgen dat door de vredesplannen de stroom aan schatten die onder de stad vandaan komen zal stoppen, maar Jabari heeft er vertrouwen in dat het allemaal goed zal komen en de farao er niet nog meer problemen bij zal krijgen, want die zijn er al zoveel. De farao is onder andere verbolgen over troonpretendenten.

Zeg Hassan weer dat je er klaar voor bent. Jullie gaan nu op magische tapijten staan. Als je nu ergens klikt, zul je daarheen vliegen. Ga naar Menaphos. Je kunt ook met Hassan praten om direct in Menaphos te komen.

Magische tapijten

Eerst zul je een kort filmpje van Menaphos zien, daarna word je welkom geheten door ambassadeur Jabari. Hij waarschuwt jullie voor een schurk, de Jack of Spades. Jullie worden onder begeleiding naar jullie onderkomen gebracht in het district van de handelaren, waar ook de grootvizier is. Praat daar met de mensen en de Jack of Spades zal verschijnen en wat van de grootvizier stelen. Je moet achter de dief aan.

Praat met de bewaker buiten. Hij stuurt je naar admiraal Wadud in het café van het havendistrict in het zuiden voor meer informatie over de Jack of Spades.

Kaart van Menaphos

Ga dus helemaal naar het zuiden van de stad. Activeer onderweg eventueel de lodestone.

De admiraal kent je al. Ook hier verschijnt de Jack of Spades tijdens het gesprek en steelt hij wat van je gesprekspartner. De admiraal zegt dat je de bewakers wel wat kunt vragen. Hoewel ze geen vinger oplichten zonder order van de farao, zien ze wel dingen.

De bewaker met wie jij spreekt zal je doorsturen naar Commander Akhomet bij de grote piramide in het keizerlijke district, een stukje ten westen van de lodestone is. Ook hier verschijnt de Jack of Spades tijdens het gesprek om iets te stelen. Je wordt doorgestuurd naar Batal in het werkersdistrict. Een bewaker kan je vertellen dat hij het vuur in het noordwesten van de stad is.

Akhomet

Hoewel Batal de Jack of Spades eerst een toffe vent vindt die opkomt voor de werkers, is hij wat minder blij als de Jack of Spades verschijnt om zijn geld te stelen. Batal raadt je aan de Jack of Spades ondergronds te zoeken, in de shifting tombs. De ingang van dit district is achter hem.

Beneden zie je de Jack of Spades direct staan. Het blijkt onze vriend Ozan te zijn. Hij is hier om de Kharid-ib terug te stelen van Amascut. Vraag hem waarom hij van die mensen steelt. Dat deed hij om je hierheen te lokken, zodat hij even met je onder vier ogen kon praten en je het slechtste van de stad kon laten zien. Iedereen met wie je gesproken hebt tot nu toe is corrupt en crimineel, hoewel ze aardig lijken.

Ozan

Zeg dat je genoeg weet. Ozan geeft je de gestolen voorwerpen terug, zodat je je reputatie wat kunt oppoetsen bij deze invloedrijke mensen. Dat zul je als buitenstaander nodig hebben.

Via de vier verschillende uitgangen van de shifting tombs kun je snel naar de vier districten. Geef alle voorwerpen terug aan hun eigenaars. Het is het handigste als laatste naar de grootvizier te gaan, aangezien je als alles terug is gegeven met Hassan moet praten. De quest is nu voltooid.

Beloning: 500 Agility, 500 Construction, 500 Dungeoneering en 500 Thieving xp. Twee keys voor Treasure Hunter en toegang tot Menaphos.

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Crocodile tears

Over deze pagina

Met dank aan M Skolten 22 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.