King of the dwarves

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met lava-flow miner Sven in het oosten van Keldagrim.

Startpunt op wereldkaart: Het startpunt staat niet op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Forgiveness of a Chaos Dwarf en My Arm's Big Adventure hebben voltooid. Je hebt ook 65 Mining, 70 Smithing en 77 Strength nodig. Je moet een monster van level 84 kunnen doden, dat zwak is tegen stabaanvallen.

Benodigde spullen: Pickaxe, 6 soft clay, 6 mithril bars en een wapen.

Neem je pickaxe mee en praat met Lava-flow miner Sven. Lava-flow miner Sven vraagt of je een rondleiding door de lava flow mine wilt. Zeg ja en accepteer de quest. Wanneer je de mijn ingaat, zie je een filmpje waarin een zelfmoordterrorist zich bij het hart van Keldagrims energievoorziening opblaast. Jij moet zes dwergen redden die nu vastzitten onder een brok steen.

Sven

Zoek naar kleine hoopjes troep naast je en klik op "Prospect" om te kijken of het weg te hakken is. Als dat zo is, moet je dat doen. Red elke dwerg en breng de dwergen per dwerg naar Foreman Jack. Let niet op de bewakers die na de tweede geredde dwerg komen, zij gaan slechts de machines repareren en bekommeren zich niet om de arme, hulpeloze dwergen. Wanneer je alle dwergen hebt bevrijd, word je bedankt en kun je weggaan.

Eenmaal buiten roept Veldaban je. Hij staat bij een paar demonstranten, die het consortium ten val willen brengen. Vertel hem dat de Black Guard een paar dwergen heeft laten sterven. Veldaban vindt het tijd voor revolutie. Hierna komt de Black guard hem arresteren, omdat ze hem verdenken van betrokkenheid bij de aanval. Je moet van Veldaban het consortium overtuigen dat hij onschuldig is.

Veldaban

Ga naar het consortium. Deze zetelt bovenin het grote gebouw dat over de rivier is gebouwd. Je komt regelrecht in een vergadering, waarin ze over de Black guard en Veldaban praten. Vraag Veldaban wat je moet doen. Je moet elke directeur overtuigen Veldaban te laten gaan. Vraag nu waarom hij zo boos is. Zorg ervoor dat Veldaban rustig wordt, anders zullen ze hem nooit laten gaan.

Consortium

Yellow fortune

Blue opal

Brown engine director

Green Gemstone director

Praat nu met de secretaris en vertel dat je met iedereen hebt gepraat. Veldaban wordt nu vrijgesproken. Daarna komt een Black Guard binnen, die vertelt dat er chaos dwarves zijn gesignaleerd bij de Barendir caves. Ook staan er buiten demonstranten, die door de oud-directeur van de Red Axe worden opgestookt. Deze directeur wil de koning terug en het archief openen om te zien wie de rechtmatige koning is. Je komt nu buiten de zaal, met Veldaban achter je aan.

Loop naar de menigte die in Oost Keldagrim buiten het paleis staat. Praat met Hreidmar, de oud-directeur van de Red Axe. Hij zegt tegen de menigte dat de koning terug moet keren. Veldaban zegt dat je naar Meike, hoofd van de maatschappij voor de monarchie. Vraag een demonstrant waar zij is. Ze zit in het café in het westen van Keldagrim. Ga daar heen.

Demonstranten

Praat met Luitger en vraag waarom hij niet bij de protesten was. Hij vond dat te gevaarlijk, aangezien er mensen zijn gearresteerd. Veldaban denkt dat dit Meike is. Ga naar het hoofdkwartier van de Black Guards ten noordwesten van het café. Praat daar met de dwerg die de wonderschone naam Klaas draagt. Meike blijkt niet gearresteerd te zijn. Na een lange conversatie kom je te weten dat ze naar de toren in het zuiden is gegaan.

Loop naar het zuidoosten en je komt vanzelf bij de toren. Klim naar boven. Hier is Meike. Jullie hebben het erover dat Hreidmar een schurk is, die de chaos dwarves leidt en graag bekend wil maken wat er in de archieven te vinden is over de erfgenaam van de koning. Zeg dat jullie eerst in het archief moeten komen. Er is één manier: de sleutels liggen in de bibliotheek. Je moet moulds van klei maken en nieuwe mithril keys smelten.

Ga naar de bibliotheek. Deze is ten westen van de brug in het noorden van Keldagrim. Praat hier met Meike of Veldaban. Meike zal zeggen dat de librarian je de sleutel zal geven. Vraag de librarian of hij de kast kan openen. Hij geeft je inderdaad de sleutel. Open nu het kastje en probeer er soft clay op te doen. De librarian houdt je tegen. Meike zegt dat zij het zal doen. Geef haar de soft clay en leid de librarian af door met hem te praten. Vraag hem naar de sleutels.

Bibliotheek

Nu heeft Meike afdrukken gemaakt. Ze vertelt je dat je de sleutels in een furnace moet maken. Er is er een in het westelijke deel van het grote gebouw over de rivier.

Als je de sleutels hebt gemaakt, moet je naar het hoofdkwartier van de Black Guard in het westen van Keldagrim. Ten westen hiervan is een grot. Ga erin. Praat met Veldaban en Meike. Ze vertellen je dat je de sleutels in de gaten van de muur moet doen en moet proberen welke volgorde de juiste is. De juiste volgorde is 5 - 1 - 4 - 6 - 3 - 2.

Sleutels

Nu zijn de archieven open. Hierin staat dat die gemene Hreidmar de rechtmatige koning is. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren! Meike gaat in de archieven naar een uitweg zoeken, Veldaban en jij moeten het leger chaos dwarves maar eens gaan onderzoeken. Maak je klaar om te vechten. Armour, voedsel en potions zijn niet nodig. Een wapen wel. Vraag Veldaban vervolgens om je naar de grotten te brengen. Ga naar binnen en loop de grot door.

Hier staat Grimsson. Na een gesprek zal hij Veldaban aanvallen met melee en ranged. Vecht terug en zorg ervoor dat Veldabin niet sterft. Als je Grimsson aanvalt, gaat hij jou proberen te doden. Hij is zwak tegen stabaanvallen. Wanneer Grimsson bijna dood is, vlucht hij als een haas. Je kunt van het gevecht weglopen. Wanneer je uit Keldagrim weggaat, zal Veldaban in het oostelijke café op je wachten. Je kunt dan weer terug naar de grot.

Praat na het gevecht met Veldaban en zeg dat er versterkingen nodig zijn. Vraag daarna wat de trollen gaan doen. Veldaban schrikt. Vraag waarom hij bang voor trollen is en zeg daarna dat je met de trollen gaat praten, met of zonder hem. Veldaban gaat niet mee, hij gaat liever een biertje in het café drinken.

Loop een stukje terug in de grot. Hier is een opening. Ga erin. Je komt nu bij de trollen uit. Even verder op staat knapheid Pretty Flowers. Praat met hem en zeg dat je met hem wilt praten. Dat wil hij niet, omdat je niet waardig genoeg bent. Vraag hoe je jezelf kunt bewijzen. Hij zegt dat je Big Rock op moet tillen.

Pretty Flower

Loop naar de stapel stenen en til de steen op. Dat is niet de goede Big Rock. Big Rock is een trol. Til hem op en vraag My Arm, die naast Big Rock staat, hoe je ervoor kunt zorgen dat Pretty flower met je praat. Hij zegt dat een pretty flower nooit terugpraat. Kies iets en vraag over welke pretty flower hij het heeft. Vraag nu of hij een pretty flower voor je heeft en zeg dat je die aan Pretty flower gaat geven. Verduidelijk dat het de warlord Pretty flower is. Je krijgt je pretty flower.

Geef de pretty flower aan Pretty flower en zeg dat het een cadeautje is van Grimsson. Pretty flower wordt kwaad en belooft de chaos dwarves te verwoesten.

Ga terug naar Keldagrim en zoek naar Veldaban tussen alle demonstranten voor het paleis. Je krijgt een filmpje te zien waarin Meike de naam van Hreidmar uit de archieven heeft gehaald en die van Veldaban erin heeft gestopt. Veldaban wordt koning. Ze proberen Hreidmar te arresteren, maar die ontkomt. Je krijgt ook te weten dat de trollen de chaos dwarves hebben gedood.

Beloning: 45.000 Mining, 50.000 Smithing en 55.000 Strength xp. Je kunt ook voor 500.000 gp bij Blasidar the Sculptor, die ten oosten van het consortium woont, de nieuwe grafsteen "Royal dwarven gravestone" kopen. Deze grafsteen blijft 15 minuten heel, het langste van alle grafstenen. Ook kun je, wanneer je 90 Strength hebt, de Big Rock meenemen. Deze heeft een "Lift"-emotie. Ook heb je nu toegang tot de Lava Flow Mines, waar je je mining kunt trainen. Je krijgt ook nog twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Birthright of the Dwarves

Over deze pagina

Met dank aan II Stevow II, Dokter Shade, Mogway6 en Tired Dryad voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.