Love story

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Mabel in het schuurtje ten zuidwesten van de molen in Lumbridge

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Recipe for Disaster - Sir Amik Varze en Swan Song hebben voltooid. Je hebt ook 77 Magic, 68 Construction, 68 Smithing en 67 Crafting nodig. Tijdens de quest moet je monsters van level 63 tot 204 en Zenevivia verslaan.

Benodigde spullen: Chisel, steel bar of een clockwork, mithril bar, twee oak planks, anti-dragon shield, spullen om een magiër van level 136 te verslaan (aanvalsstijl naar keuze). Ranged spullen en/of een halberd zijn erg handig.

Mabel wacht jankend totdat een dappere avonturier haar uit de brand komt helpen. Vraag wat er mis is en begin de quest. Mabel is haar ring bovenin het schuurtje verloren, maar ze kan hem niet meer terugkrijgen.

Mabel

Ga de ladder op. Je moet hier hooibalen verschuiven. Als je de ladder af en weer op gaat, zul je de puzzel resetten. Je kunt niet meer dan twee hooibalen tegelijk verschuiven.

Puzzel

Zodra je de ring pakt, hoor je een knal en gekrijs van beneden komen. Ga naar beneden en praat met Zenevivia, die daar opeens is. Ze is een beetje gek en pikt je ring. Vraag haar wat er met Mabel is gebeurd. Ze vertelt dat ze zich in de zak verstopt en vanwege de magie van Zenevivia te bang is om naar buiten te komen. Vraag haar of ze de ring aan Mabel terug zal geven. Je zult eerst een twijgje uit de hooibaal voor haar moeten halen. Vraag haar of ze de ring teruggeeft. Ze vraagt jou waarom. Zeg dat je een quest wilt voltooien. Ze gaat nu een preek houden over avonturiers, zoals jij en de Wise Old Man. Ze daagt jullie uit voor een gevecht. Vraag waar en accepteer.

Je moet naar de Wise Old Man, die ten noorden van de bank in Draynor Village woont. Hij vertelt dat hij vroeger verliefd op haar was en je krijgt een filmpje te zien, waarin ze samen avonturen beleven en een gevecht voeren, dat de Wise Old Man uiteindelijk wint. Daar is Zenevivia zo boos geworden dat ze de relatie verbrak en het huis in Rimmington van de Wise Old Man inpikte.

Pak een chisel, steel bar of clockwork, mithril bar en twee oak planks van je bank en praat met de Wise Old Man buiten zijn huis in Draynor Village. Loop met hem naar Rimmington en laat de Wise Old Man zijn huis in gaan. Dat lukt niet. Het huis is niet meer met de teleportatiematrix verbonden, waardoor je er niet meer heen kunt teleporteren. Vraag wat het is en hoe je het kunt repareren. Hij zal een teleportatietablet maken als je een chisel in het huis van Hengel en Anja geeft, dat ten zuidoosten van jullie is.

Portaal

Je krijgt 100 tabletten om naar je huis te teleporteren en hij leert je hoe je ze kunt modificeren. Open het tablet. Je krijgt een puzzel, waar je de start mode met de blokjes aan de destination mode moet maken. Sleep de steentjes aan de zijkant naar de hokjes om ze te verbinden.

Puzzel onder
Puzzel boven

Teleporteer als je klaar bent naar het huis van de Wise Old Man. Zenevivia heeft het huis een nieuw likje verf gegeven. Je moet het huis in zien te komen. Dat kan alleen nog via de dungeon.

Let op: Als je in of in de tuin van het huis van de Wise Old Man sterft, zul je gewoon je spullen verliezen. Er komt een grafsteen in Rimmington. Wanneer je het huis verlaat, zal de Wise Old Man in het huis van Hengel en Anja op je wachten. Je hebt weer zo'n gemodificeerd teleporteertablet nodig om het huis in te komen.

Ga de dungeon in. Er zal door een val 500 op je worden gehit. Je kunt eventueel de Wise Old Man eerst laten gaan, dan zal hij de hit krijgen in plaats van jij. De Wise Old Man weet hier wel wat op, maar daarvoor heb je een steel bar of clockwork, mithril bar en twee oaks voor nodig. Ga naar de workshop van het huis. Maak eventueel op de clockmaker's bench een clockwork van je steel bar. Maak vervolgens op dezelfde werkbank een dummy.

Laat de dummy in de grot los. Je moet hem in alle vallen laten lopen. In de kamer met de trap (het Nederlandse woord) is één val, net als in de kamer met de pit scabarite. In de rest van de kamers zijn twee vallen. Probeer je dummy ook de trap op te laten gaan en laat hem teruglopen.

Dummy

Zorg dat je klaar bent om de volgende monsters te verslaan:

Als je het aandurft, kun je ook al spullen meenemen om Zenevivia te doden. Een halberd en/of ranged spullen zijn handig. Zorg ook voor een goede set-up voor je ability bar met abilities en voedsel.

Je kunt tijdens de gevechten met de monsters niet weg. Tijdens het gevecht met Zenevivia is het wel mogelijk om weg te gaan.

Ga nu de grot in en dood de monsters. Praat na de gevechten met de Wise Old Man. Hij vertelt dat hij nog altijd van Zenevivia houdt en geeft toe dat hij vroeger een domme jongen was die graag nutteloze dingen voor anderen deed. Hij is nu veranderd, hij heeft zelfs een bank beroofd! Ook wil hij Zenevivia uitnodigen om met hem de Wizards' tower te beroven.

Ga de ladder op. Hier is Zenevivia. Ze is niet voor rede vatbaar en begint te vechten. Dood haar. Ze valt aan met magic en teleporteert vaak naar een plint van een standbeeld. Als je haar daar met melee probeert aan te vallen, schopt ze je zo ver mogelijk weg. Wanneer je tussen haar en het andere standbeeld in zal gaan, zal ze je niet zo ver kunnen wegschoppen. Met een halberd kun je haar wel met melee aanvallen, maar haar benen zijn niet lang genoeg om jou te schoppen. De ability Kick kan haar van de plint afduwen. Als ze op plint staat en je haar met magic probeert aan te vallen, doet ze Protect from magic aan. Wanneer je haar met Ranged aanvalt, doet ze Protect from ranged. Ze laat steeds vlammen uit de grond schieten, die in hoge snelheid rond de 30 hitten. Blijf bewegen, dan ontloop je enigszins de vlammen. Als je een paar seconden stil staat, zijn de vlammen al weer bij je. Als Zenevivia van de plint af is, kun je haar weer normaal aanvallen.

Als ze bijna dood is, wil ze wel praten. De Wise Old Man vertelt dat hij veranderd is, alles goed wil maken en met haar de Wizards' Tower wil beroven.

Nu komen jullie bij het huis van de Wise Old Man in Draynor Village. Praat daar met één van de twee. Ze hebben hun geluk gevonden en zeggen dat je je beloning straks krijgt. Vraag wanneer. Je krijgt je beloning wanneer de twee de Wizards' Tower hebben beroofd. Ze zeggen dat je door de telescoop bovenin het huis moet kijken. Doe dat. Je ziet nu een filmpje.

Echtpaar

Praat weer beneden met een van de twee mensen. Je krijgt nu je beloning.

Beloning: 50.000 Magic, 50.000 Construction, 40.000 Crafting en 40.000 Smithing xp.

  • 30.000 gp
  • Je kunt je huis bij een Estate agent gratis naar de donkere stijl van Zenevivia laten verven. Daar heb je 68 Construction voor nodig.
  • Het is nu mogelijk om een pit dungeon te bouwen. Dat is een nieuwe kamer voor je dungeon, waar je dezelfde vallen en monsters in kunt plaatsen als in het huis van de Wise Old Man.
  • Door een chisel op een house teleport tablet te doen, kun je een teleporteertablet maken dat naar een van de huizenportalen in Rimmington, Taverley, Pollnivneach, Rellekka, Brimhaven of Yanille kan teleporteren. Je huis hoeft niet op de plaats van het tablet te staan.
  • Als je Mabel haar ring teruggeeft, krijg je een lamp waarmee je 10.000 xp in een skill van boven de level 60 naar keuze kunt krijgen.
  • Praat na de quest met de guard in de boom naast de bank van Draynor Village. Als je de boom omhakt, zul je 5.000 gp krijgen.
  • De prijzen van servants voor je huis zijn met 25% verlaagd.

Als je ook teleport tablets naar Trollheim wilt kunnen maken, moet je met Runvastr in Keldagrim praten. Hij woont ten zuiden van de pickaxewinkel in het oosten van de stad. Vraag hem naar zijn leven als miner en hij geeft je een boek. Breng die naar de Wise Old Man in Draynor Village.

Ook twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Geen

Over deze pagina

Met dank aan Aaronzeeschildpad, Dixxel, Eigenwijs en Leaf or dead voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.