Mountain Daughter

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Het kamp in de bergen ten oosten van Rellekka. Dit ligt ten zuidoosten van de lodestone bij Rellekka.

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je hebt 20 Agility nodig. Je moet een monster van level 32 doden, dat aanvalt met melee en geen zwakte heeft.

Benodigde spullen: Rope, plank (tijdens de quest te krijgen), gloves, pickaxe, hatchet (beiden mogen in je toolbelt), wapens en armour.

Aan het begin van de quest heb je alleen de plank, pickaxe en rope nodig, maar je kan de rest van de spullen ook al meenemen.

Voordat je aan de quest kan beginnen, moet je eerst in het kamp zien te komen. De weg wordt versperd door wat rotsen en van de guard mag je er niet overheen. Je moet dus een andere manier zien te vinden. Klik dus op de rotswand direct ten noorden van je om hier met je touw tegenop te klimmen.

Klimmen

Loop nu naar Hamal the chieftain in het kamp. Praat met hem en vraag waarom iedereen zo vijandig is. Hij vertelt dat de mensen erg in zichzelf gekeerd zijn en niet zonder zijn toestemming met anderen mogen praten. Vraag wat ze hierboven uitspoken. Ze vertellen dat zij een groep zijn die om verschillende redenen de Fremenniks hebben verlaten. Ze reizen rond en het is eigenlijk tijd om weer verder te reizen. Hamals dochter wordt alleen vermist. Zeg dat je haar gaat zoeken. Dat mag. De bewoners mogen je nu een beetje helpen.

Hamal the Chieftain

Loop naar de modderpoel ten zuiden van de tent en graaf met je handen in de blubber. Je krijgt nu wat modder. Bewaar het. Pak nu de pole en de plank die bij de geiten in het noorden liggen. Loop via het pad naar het meer, totdat je Ragnar tegen komt. Praat met hem. Hij vertelt je dat hij met de dochter wilde trouwen. Vraag of hij een idee heeft waar ze is. Ragnar vertelt dat ze hier altijd kwam om te zingen. Nu hoort hij nog soms haar stem uit het meer komen. Hij hoopt dat ze terug zal komen.

Bij Ragnar staat een boom. Smeer daar je prut op, zodat de boom niet meer zo glad is. Beklim de boom en spring met je pole naar het volgende eilandje. Maak een brug met je plank op de platte stenen en loop er over. Luister naar de shining pool. Je hoort nu dat de dochter tegen je spreekt. Uiteindelijk vraagt ze je om twee dingen: vrede maken met Rellekka en een nieuwe voedselvoorziening vinden.

Plank

Gebruik je plank weer op de platte stenen om terug naar de kant te gaan. Praat met de chieftain over vrede met Rellekka en de voedselvoorziening. De chieftain vertelt dat hij wel iemand naar Rellekka heeft gestuurd om te praten over een handelsroute, maar die is nog steeds niet teruggekeerd. Hij wil dat je hem gaat zoeken.

Ga nu het kamp uit door over de steen met de guard te klimmen. Zoek naar Svidi. Svidi is ergens tussen de kleine black unicorns foals, in de buurt van de lodestone. Praat met hem. Hij vertelt dat hij niet naar Rellekka durft. Vraag of je hem over kunt halen. Hij wil zeker weten dat hij niet zal worden gedood.

Svidi

Ga naar Brundt the chieftain in Rellekka. Hij is te vinden in de grote hal in het midden van de stad. Brundt wil zijn steen terug, die de mensen uit het kamp mee hadden genomen toen ze Rellekka verlieten. Ga terug naar het kamp, ga de zuidelijke tent in en hak de steen doormidden met je pickaxe. Breng dit stuk naar Brundt the chieftain en hij geeft je een briefje waarop staat dat Svidi veilig is. Breng dit naar Svidi.

Nu moet je het kamp voorzien van voedsel. Ga naar Jokul bij de geiten. Hij vertelt je over de white pearl, die groeit zelfs tussen de sneeuw. Hij weet niet waar ze groeien, maar wij wel. Ga naar de gnome glider op de White Wolf Mountain. Je kunt daar uiteraard met een gnome glider komen, maar als je die niet kunt gebruiken, zijn de lodestones van Taverley en Catherby een goed alternatief. Pluk wat fruit van een plantje bij de gnome glider. Houd je gloves aan, die beschermen je tegen de prikkels. Eet het fruit op en bewaar de pit.

White Pearl

Neem je wapens, armour en voedsel mee om een monster van 32 te kunnen doden. Neem ook je hatchet mee. Breng nu het zaadje naar de chieftain in het kamp. Vertel ook over Svidi, de steen en Rellekka.

Ga terug naar het midden van het meer en praat weer met de stem. Je moet haar vader ervan overtuigen dat zij dood is. Ze vertelt ook dat ze dood is gegaan doordat iemand haar bij het meer greep.

Shining Pool

Als je nog op het eiland bent, laat je je zelf in het water vallen bij de stenen waar je eerst een plank overheen had gelegd. Loop door naar het oosten en hak wat bomen om zodat je bij de grot komt.

Ga daarin en praat met Kendal de beer. Hij vraagt wie hem uit zijn slaap komt halen. Zeg dat jij het maar bent. Hij wil dat je je bloed offert. Vraag of hij "sacrifice" bedoelt. Kendal doet alsof hij een god is. Zeg dat hij een man in een pakje in plaats van een god is. Nu voelt hij zich betrapt. Hij vertelt dat hij hier leeft en van trollen en dwergenvlees leeft. Mensen eet hij niet meer: de uitgang van de grot is dichtgegroeid. Je komt te weten dat de dochter van de chieftain al tien jaar dood is. Zeg dat je het lichaam wil. Hij valt je aan. Dood hem. Je zult zijn hoed krijgen.

Kendal

Pak nu het lichaam van het meisje uit het midden van de grot. Breng deze naar de chieftain. Hij zegt dat je haar moet begraven. Verzamel vijf stenen bij de tent van Jokul en vraag haar ketting aan Ragnar. Ga terug naar het midden van het meer en begraaf het meisje. Doe de stenen op haar graf en je bent klaar met je quest.

Beloning: 1.000 Attack en 2.000 Prayer xp. De berenkop uit de quest mag je houden. Je kunt die gebruiken als hoed. Als je hem verliest, geeft Hamal the Chieftain je gratis een nieuwe. Je krijgt ook nog twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Glorious Memories

Over deze pagina

Met dank aan Ru ben ik, s vinni, Crush Law, RQSSWAG, levenard 17 en lies60 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.