Mourning's Ends Part I

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Lengte: Lang

Startpunt: Hetzelfde als de Roving Elves quest, maar praat nu met Eluned, de andere elf. Eluned kan op twee plekken zijn. Ze wisselt elke 5 minuten van plek, dus soms moet je wachten totdat ze er weer is. Kijk op het kaartje van de Roving Elves questguide als je niet meer weet waar je moet starten

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Big Chompy Bird Hunting, Roving Elves en Sheep Herder hebben voltooid. Je hebt ook 60 Ranged en 50 Thieving nodig.

Benodigde spullen: Ongeveer 100 gp, een bucket of water, 1 bear fur, 2 silk, 2 toad crunchies (praat met de Gnome waiter in de noordwest hoek van de eerste verdieping van de Grand Tree), 1 feather, Ogre bellows uit de kist in de grot van Big Chompy Bird Hunting, 1 leather, een magic log, ongeveer 15 coal. Voedsel, een anti poison potion, Ardougne teleport runes en een teleporteermiddel naar Camelot/Falador zijn handig. Neem ook magic armour en vuurspreuken mee voor het doden van een mourner. Je hebt ook een rotte appel en een rode, blauwe, gele en groene dye nodig, maar deze kun je tijdens de quest bemachtigen.

ElunedHet eerste startpunt is in het noorden. Loop verder naar het zuidwesten. Je ziet nu een pad in het noorden, ga daar heen en loop tot de brug. Daarvoor is een stick trap in het oosten, probeer daar overheen te lopen. Je komt nu bij een kamp.

Het tweede punt is in het zuiden. Loop vanaf de jump leaves een heel klein stukje en ga door het dense forest die oostelijk van je ligt. Loop over de trap wire in het oosten en ga naar de magic trees in het zuiden.

Eluned vertelt je dat Arianwyn een ontmoeting met je wil in Lletya, de stad van de elven. Stem in, je wordt nu naar Lletya gebracht. Eluned geeft je een crystal waarmee je vier keer naar de stad kunt teleporteren. Tijdens de quest kan je deze opladen bij Eluned voor wat geld, maar alleen als deze echt helemaal leeg is.

Arianwyn vertelt je dat hij vindt dat er een hoop mourners bij de bergen in Arandar staan. Jij moet uitzoeken wat ze van plan zijn. Neem armour, een stat restore potion, een Camelot of Falador teleport en een wapen van de bank. Houd wel minimaal zeven plekjes vrij in je inventory. Je kunt ook tijdens het gevecht wat voedsel eten om inventoryruimte te krijgen.

Ga naar de bergen bij de gate naar Tirannwn ten zuiden van Gnome Stronghold. Deze plek heet Arandar. Loop als je de poort uit bent naar het westen en val een mourner aan. Pak als hij dood is zijn kleren en de brief en ga naar Taverley. Neem ook een bucket of water mee.

Zoek de druid op die altijd kleren staat te wassen in het meer aan de zuidkant van Taverley. Vraag hoe je bloed van kleren kunt wassen, hij vertelt je dat zijn zeep dat kan. De druid wil het alleen niet geven. Jat het dus uit de mand naast hem en was je kleren in de emmer met water.

Pak wat geld van de bank en teleporteer met je kristal terug naar Lletya. Ga naar de klerenwinkel en praat met Oronwen. Vraag aan de elf de kleren te maken zijn. Oronwen kan ze maken met een bear furs en twee silks. Koop tijdens het wachten een paar rode, blauwe, gele en groene dyes (één van elke kleur is genoeg, maar koop er voor de zekerheid twee)

Praat met de elf als je denkt dat je lang genoeg hebt gewacht. Je krijgt nu je broek terug. Ga naar de bank en pak je koekjes, feather, magic log en soft leather van de bank. Doe je nieuwe pak aan, zorg dat je geen wapens draagt en ga naar West Ardougne. Loop naar de noordoostelijke hoek van de stad en ga het huisje met de mourners binnen. Klim naar beneden bij de trapdoor in het westen van het huisje en vindt de hoofdman. De hoofdman vraagt je om het briefje van de mourner die je gedood hebt. Geef die en hoor zijn verhaal aan door op yes, yes en no te drukken. In dit verhaal legt hij uit dat ze de inwoners van Ardougne hebben voorgelogen. The Plague bestaat helemaal niet! Daarna geeft hij je een sleutel en een broken device. Hij wil dat je de Gnome "breekt" en de schapen van een boer in Ardougne opnieuw verft zodat het lijkt of ze de plague hebben.

GnomeGa naar het volgende kamertje en praat met de gnome. Hij vertelt je per ongeluk dat hij van toad cruchies houdt en daarbij niet gekieteld wil worden. Kietel hem met je feather en doe er wat koekjes bij. Hij geeft toe, hij wil dat ding voor je maken. Hiervoor heeft hij een magic log en soft leather nodig. Geef dit aan hem. Bevrijdt hem en wacht totdat hij klaar is.

Als je de bellows van de Big Chompy Bird Hunting quest nog hebt, kun je ze van de bank halen, als je die niet meer hebt moet je nieuwe halen uit de kist in de grot van Rantz. Ga naar de Felldip Hills, het gebied waar de genoemde quest zich afspeelde. Loop naar het vijvertje met de kikkers. Vul je bellows met een dye en zuig een kikker op. Je hoeft de bellows niet meer met gassen uit het meertje te vullen, je gebruikt namelijk dyes in plaats van die gassen. De kikker wordt nu gekleurd. Doe dit met al je dyes en teleporteer naar Ardougne.

Wandel naar de boerderij van de Sheep Herder quest en verf de schapen. Vul je "bazooka" met de kikker die dezelfde kleur heeft als het schaap (examine het schaap). Ga naar het overzicht van wat je aan hebt, druk met rechtermuisknop op de fixed device en kies dan "fire". Je kunt nu richten op het schaap. Let erop dat je de standaard layout van RuneScape 3 hebt ingesteld, anders kan alles wat verschoven zijn en kun je niet richten. Richt goed en druk op Fire. Alle schapen van dat soort worden nu geverfd. Verf groep 1, 2, 3 en 4. Kijk in de questguide van Sheep Herder als je niet meer weet waar alle schapen zijn.

Schaap

Ga terug naar de hoofdman van de Mourners in het huisje als de schapen geverfd zijn. Hij vertelt je over een grappenmaker die de stad vroeger had vergiftigd, dit zorgde voor een hoop zieke mensen met soortgelijke symptonen als 'The Plague'. Alleen weet hij natuurlijk niet dat jij dat was in Biohazard. Hij wilt dat jij dit gaat uitzoeken en genoeg poison maakt om twee winkels te kunnen vergiftigen waardoor veel mensen ziek worden. Ga naar Elena van Biohazard. Zij woont in een huisje in het noordwesten van East Ardougne. Vertel haar je verhaal. Hierna wil ze je helpen. Je moet haar een rotte appel brengen.

Er liggen een heleboel appels in een omheind stukje ten zuiden van Gnome Stronghold en westelijk van het combat trainingskamp van de koning. Pak hier een rotte appel van de stapel en raap ook meteen een barrel op. Vul deze met rotte appels van de stapel. Doe de gevulde barrel daarna in de ketel om appelmoes te krijgen. Neem voor je weggaat nog een of twee lege barrels mee. Breng nu de spullen naar Elena.

Na lang testen vertelt ze je dat je spullen nodig hebt. Je krijgt een sieve. Maak je klaar voor een reis naar de tarplek in de Poison Waste van Regicide in Tirannwn.

Apple

Ga naar het moeras dat ten zuiden van de Elf Tracker uit Regicide ligt. Je kunt hier eenvoudig komen met de lodestone. Vul hier je barrels met tar en ga met je coal naar de chemist in Rimmington. Maak hier als volgt een barrel of naptha van met de still, die buiten tegen de noordwestelijke muur staat.

Gebruik de barrels op elkaar en zeef dit met je sieve. Gebruik dit op een range. Als je dit op een vuurtje gebruikt, explodeert het en haalt het 75% van je life points af!

Je krijgt nu twee poedertjes. Stop er één in de graanzak die buiten het huisje in het zuidwesten van West Ardougne, ligt. In dat gebouw zit ook de general store. Stop het andere poedertje in een zak bovenin de kerk. Praat nu met de Head Mourner voor je beloning.

Beloning: 25.000 Thieving en 25.000 Constitution xp. Je krijgt ook nog twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Mourning's Ends Part II

Over deze pagina

Met dank aan Breezychalk, doctorbob64, BearCakes, Crush Law, De Moer, Hit and Run, IBranny, Imad-star en Humansking, Mahjarrat KB, Matthijsdvb1, Thomas, Tijs12, Vincent U., bassiix, kaimon1111, lsaacNewton en mn3y-own2 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.