Nature Spirit

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Drezel, de monnik van Priest in Peril. Hij staat in de gang van de Temple Salve naar Morytania.

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Priest in Peril en The Restless Ghost hebben voltooid. Je moet drie monsters van level 35 doden. Ze kunnen slecht tegen vuurspreuken. Laad je prayer op voordat je met de quest begint.

Benodigde spullen: Ghostspeak amulet. Je hebt ook een silver sickle nodig. Deze zijn te koop op de Grand Exchange, maar wanneer je 16 Crafting hebt, kun je die tijdens de quest maken door een silver bar in een furnace met een sickle mould om te smelten. Sickle moulds zijn voor 10 gp te koop zijn in de craftingwinkel van Al Kharid.

Starten

Praat met Drezel, achterin de tunnel tussen Varrock en Canifis. Vraag hem of er nog iets te doen valt. Als die optie er niet bij staat moet je nadat hij uitleg heeft gegeven over Morytania nog een keer met hem praten.

Drezel wil dat je naar Filliman Tarlok gaat zoeken in de Mort Myre Swamps. Zeg dat je het wil doen. Drezel vraagt of je dat zeker weet. Zeg ja. Je krijgt nu wat taarten.

Drezel

Naar het eilandje

Loop naar buiten en ga vervolgens naar het zuiden, totdat je ghouls bij een hek ziet. We moeten nu door de poort. Voordat je dat doet, moet je even kijken of je wel een amulet of ghostspeak bij je hebt. Het is ook handig een silver sickle te kopen op de Grand Exchange en deze mee te nemen. Je kunt deze op dit moment nog niet zelf maken.

Ga door de poort en loop zo ver mogelijk naar het zuidwesten tot je een eilandje met een kapotte brug ziet. Er is op dat eilandje ook een teken van een Summoningaltaar. Spring naar de overkant van de brug, zodat je op het eilandje komt.

Grotto

Filliman

Probeer de grot op het eiland binnen te gaan. Je wordt tegengehouden door Filliman, die komt koekeloeren wie buiten staat. Je hebt hiervoor je Amulet of Ghostspeak nodig, anders zul je niet veel begrijpen van wat hij allemaal zegt. Vraag hoe het is om een geest te zijn. Hij gelooft niet dat hij een geest is. Dat moeten we dus bewijzen.

Pak de washing bowl van de tafel naast de grot. Daar onder ligt een spiegel die je ook moet nemen. Geef die aan Filliman via de use-optie. Hij gelooft dat de spiegel kapot is. Je dringt nog eens aan. Nu gelooft hij je, hoewel hij zich levend voelt. Het moet een teken zijn. Hij vraagt waar zijn dagboek is.

Doe "Search Grotto Tree" en je vindt een boek. Geef het boek aan Filliman. Hij herinnert zich nu alles. Vraag hem hoe je kunt helpen. Filliman wil een nature spirit worden. Hij heeft er drie dingen voor nodig: iets met geloof, natuur en geest. Je krijgt een spreuk die je in het moeras moet uitspreken. Voordat je dat kunt doen, moet je worden gezegend door Drezel.

Terug naar Drezel

Ga terug naar Drezel en praat met hem. Hij zal je zegenen. Dicht bij de poort liggen in het moeras rotten logs. Sta erbij en lees de Druidic Spell voor. Nu komen er paddenstoelen op, pluk ze. Doe dat wel snel, anders moet je terug naar Filliman voor een nieuwe scroll. Zorg er ook voor dat je prayer points hebt. Anders kun je zo niet verder.

Bloom

Terug naar Filliman

Ga terug naar het eilandje van Filliman. Daar zie je drie stenen liggen op de grond. Gebruik die paddenstoel (Mort Myre Fungi) op de steen die het meest in het westen ligt. De steen "zuigt" je paddenstoel op.

Praat weer met Filliman en vraag "Could i have another bloom scroll please?" Nu krijg je een nieuwe scroll. Gebruik de scroll op de steen die het meest in het oosten ligt. Ook deze steen "zuigt" de scroll op. Sta op de steen in het midden en praat vervolgens weer met Filliman. Zeg "I think I've solved the puzzle!" tegen hem. Hij roept nu een soort kracht op en nodigt je uit om eens in de grotto te komen kijken.

Grotto

Wandel nu zijn grotje binnen en doorzoek de grot. Nu komt Filliman weer eens kijken. Praat met hem. Hij verandert in een Nature Spirit. Nu heb je een silver sickle nodig. Hierboven staat hoe je die moet maken. Geef de Sickle aan Filliman.

Filiman zal je sikkel zegenen, zodat je nu een silver sickle (b) hebt. Hij geeft je ook een leeg zakje die je moet vullen met voorwerpen uit het moeras. Ga buiten de grot en zoek zo'n boomstam als waar je net de paddenstoel vanaf hebt geplukt. Klik met de rechtermuisknop op je sickle en kies voor "Cast Bloom Silver Sickle (b)". Doe dit drie keer. Pluk elke keer de paddenstoelen en takjes die verschijnen. Druk nu op "Fill Druid Pouch".

Ghasts

Nu moet je drie Ghasts verslaan. Gebruik de druid pouch op een Ghast. Je kunt ze nu aanvallen. Dood er drie, ze kunnen slecht tegen magic, en dan vooral vuurspreuken. Kijk uit dat je niet meerdere ghasts tegelijkertijd op je krijgt. Ze kunnen best hoog hitten. Meld dit aan Filliman en ontvang je beloning.

Beloning: 3.000 Crafting, 2.000 Defence en 2.000 Constitution xp. De xp krijg je via lampen, waarvoor je, afhankelijk van de lamp, 4 Crafting en 3 Constitution of Defence voor moet zijn. Je krijgt toegang tot de grotto van Filliman Tarlock, waar een Summoning-obelisk, een Summoning-winkel en een prayer altaar is waar je twintig extra prayer points krijgt. Ook twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Fairy Tale Part I - Growing Pains, In Search of the Myreque, Recipe for Disaster - Lumbridge sage, Achievements van Morytania - Gemakkelijke taken

Over deze pagina

Geschreven door Sanderkeuh, met dank aan FeJayBee, Jobii2, Joerivanhalst2, THA ICY en xDagos voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.